הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אתלטיות

• פותח/ת השרשור יהב2
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
י

יהב2

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
מה הדרך הכי טובה לדעתכם לשפר אתלטיות?
אני מדבר על כח מתפרץ בעיקר, ורטיקל ג'אמפס, ספרינטים,קפיצות לרוחק מהמקום וכו'.
פשוט לבצע אותם עד שמשתפרים?
פליאומטריים?
רבעי סקוואטים?
הנפות?
@MikeRozner
@ספורטאים מכל תחום

זה אולי נראה ברור מאליו אבל זה עדיין מצחיק לראות איך ריפטו והשליחים שלו טוענים שלא ניתן לשפר VJ כי "נולדת עם זה" אבל לסיים SS עם 3 פלטות סקוואט כל אחד יכול אם הוא יעשה SS "כמו שצריך". אני מופתע שזה תופס כל כך הרבה זמן הappeal to association הזה. ריפטו הוא מאמן כוח שמוכר עוד אחד מהשיטות קסמים האלה שאמורים לשנות את האדם, אבל זה ברור לכל מאמן שכמה שתוכל להרים באימון ראשון-שני שלך יקבע מה הפוטנציאל שלך להיות חזק בדיוק כמו הVJ.

מצחיק שאתה לא מבין את הטענה. גם אם זה נכון שמה שתרים באימון הראשון שני יקבע את הפוטנציאל שלך (לא ברור למה), אתה עדיין יכול לשפר את זה ב-300-400%.
אני עדיין מחכה לראות מי שיפר את ה-VJ שלו ב-100%.

מצחיק שאתה לא מבין את הטענה. גם אם זה נכון שמה שתרים באימון הראשון שני יקבע את הפוטנציאל שלך (לא ברור למה), אתה עדיין יכול לשפר את זה ב-300-400%.
אני עדיין מחכה לראות מי שיפר את ה-VJ שלו ב-100%.
כשהשיפור נובע ברובו מהסתגלות עצבית ולכן יכול היה להתקיים גם בגירעון שלילי וכשמסת השריר שנוספה היא תוצאה של novice effect אני לא מוצא את זה כל כך מרשים שזכר בוגר שעשה SS פעמיים למשך 13 חודשים (כי הוא לא עשה אותה "כמו שצריך") וסיים עם סקוואט 120 ק"ג.
אולי השיפור באחוזים יגיע לפי 3-4 אבל אותו אדם לא יהפוך להיות בריון עם סקוואט 120 ק"ג.

תוכנית כוח תחזק אותך בצורה יעילה אין לי בזה ספק, אבל אתה עדיין נשאר נחות גנטית עם סיימת אותה עם 120 ק"ג כמו שאתה נחות גנטית עם הVJ הוא 18 אינצ' ושיפרת אותו ב20%.

צריך להתעסק בלהתחזק

רק לא לשכוח שפה עניין ה ratio שכ"כ אוהבים לצחוק עליו בפורום הוא משמעותי מאוד, וכדאי להשתדל להישאר כמה שיותר קל. סקוואט 150 על 70 קילו שווה יותר מסקוואט 200 על 100 קילו במקרה הזה.

כשהשיפור נובע ברובו מהסתגלות עצבית ולכן יכול היה להתקיים גם בגירעון שלילי וכשמסת השריר שנוספה היא תוצאה של novice effect אני לא מוצא את זה כל כך מרשים שזכר בוגר שעשה SS פעמיים למשך 13 חודשים (כי הוא לא עשה אותה "כמו שצריך") וסיים עם סקוואט 120 ק"ג.
אולי השיפור באחוזים יגיע לפי 3-4 אבל אותו אדם לא יהפוך להיות בריון עם סקוואט 120 ק"ג.

תוכנית כוח תחזק אותך בצורה יעילה אין לי בזה ספק, אבל אתה עדיין נשאר נחות גנטית עם סיימת אותה עם 120 ק"ג כמו שאתה נחות גנטית עם הVJ הוא 18 אינצ' ושיפרת אותו ב20%.

השיפור לא נובע מהסתגלות עצבית ברובו. זה קשקוש. וגם אף אחד לא שאל אם זה מרשים אותך, או אם אתה נחות גנטית או לא. שוב פספסת את הנקודה שאחת התכונות ניתנת לאימון והשניה לא.

ואיך הצלחת להכניס לכאן את SS למען השם?

למה לא?
זה הרי אנטגוניסט מושלם בסרט שכולם חיים פה..
אם אפשר להאשים משהו, זה אותו. בגללו כולם שמנים ועילגים.
(ריפטו?)

השיפור לא נובע מהסתגלות עצבית ברובו. זה קשקוש. וגם אף אחד לא שאל אם זה מרשים אותך, או אם אתה נחות גנטית או לא. שוב פספסת את הנקודה שאחת התכונות ניתנת לאימון והשניה לא.

אני מסכים איתך לגמרי שניתן לשפר בצורה גבוהה את הכוח של מתאמן לא מאומן, אך אני לא מסכים אם הטענה של ריפטו שהVJ לא משתפר (מנוגד לגמרי לעדויות מחקריות) והסקוואט שדורש גם הוא יצירת כוח לכיוון האדמה דווקא כן משתפר.

ניסיתי לתת דוגמא כדי להראות שהשיפור באחוזים לא אומר הרבה אם הוא נעשה רק בתרגיל X שיש לו פקטורים משמעותיים שישפיעו עליו ושאתה לא יכול להסתייג מהם כמו למשל הסתגלות עצבית.
זכר עם 120 ק"ג סקוואט הוא עדיין גבר חלש בחברה שלנו וזה לא משנה אם הוא שיפר ב120% או ב600%. כן הוא הוסיף מסת שריר ושיפר את היכולת שלו לגייס שרירים אבל זה לא בהכרח יהפוך אותו לטוב יותר מזכר שמתאמן אותה תקופה 6 פעמים בשבוע בתוכנית של CT Fletcher.
אי אפשר לסווג אדם כזה כחזק יחסית לאחרים אם הדרך היחידה שאני מכיר לבדיקת כוח היא 1RM, אפשר רק להתרשם מהתוצאות בשטח ולראות שהאדם ההממוצע שיעבוד עם 90 ק"ג סקוואט ל5 חזרות הוא עדיין נראה כמו המתאמן הממוצע במכון.
ולכן שיטת השיווק הזאתי שבה התוכנית SS שנמכרת ב25$ תועיל למתאמן הממוצע ותוכנית כמו Vertical Jump Development לא תועיל אלה דברי שטויות, בשניהם קיים שיפור בהתאם למטען הגנטי שאיתו נולדת.

אני מסכים איתך לגמרי שניתן לשפר בצורה גבוהה את הכוח של מתאמן לא מאומן, אך אני לא מסכים אם הטענה של ריפטו שהVJ לא משתפר (מנוגד לגמרי לעדויות מחקריות) והסקוואט שדורש גם הוא יצירת כוח לכיוון האדמה דווקא כן משתפר.

איפה העדויות?

ניסיתי לתת דוגמא כדי להראות שהשיפור באחוזים לא אומר הרבה אם הוא נעשה רק בתרגיל X שיש לו פקטורים משמעותיים שישפיעו עליו ושאתה לא יכול להסתייג מהם כמו למשל הסתגלות עצבית.

אני לא מבין למה פתאום אתה נדבק להסתגלות עצבית. הסתגלות עצבית היא אחד הגורמים לשיפור, אבל היא גורם פחות משמעותי מהשאר. וזו בדיוק הסיבה שאנשים שלא אוכלים מספיק מסיימים את ההתקדמות הלינארית שלהם עם סקוואט 100-120.

זכר עם 120 ק"ג סקוואט הוא עדיין גבר חלש בחברה שלנו וזה לא משנה אם הוא שיפר ב120% או ב600%. כן הוא הוסיף מסת שריר ושיפר את היכולת שלו לגייס שרירים אבל זה לא בהכרח יהפוך אותו לטוב יותר מזכר שמתאמן אותה תקופה 6 פעמים בשבוע בתוכנית של CT Fletcher.
אי אפשר לסווג אדם כזה כחזק יחסית לאחרים אם הדרך היחידה שאני מכיר לבדיקת כוח היא 1RM, אפשר רק להתרשם מהתוצאות בשטח ולראות שהאדם ההממוצע שיעבוד עם 90 ק"ג סקוואט ל5 חזרות הוא עדיין נראה כמו המתאמן הממוצע במכון.

גם אי אפשר לסווג את סבתא שלי כאדם חזק יחסית. איך זה קשור לנושא? או לנושא כלשהו? מה הסיפור שבנית אצלך בראש?

ולכן שיטת השיווק הזאתי שבה התוכנית SS שנמכרת ב25$ תועיל למתאמן הממוצע ותוכנית כמו Vertical Jump Development לא תועיל אלה דברי שטויות, בשניהם קיים שיפור בהתאם למטען הגנטי שאיתו נולדת.

התוכנית היא בחינם. הספר, היחיד שנכתב אי פעם שמנתח את תרגילי הבסיס ברמה טובה, עולה 30$. ושוב, כוח אפשר לשפר במאות אחוזים. כוח מתפרץ, לא - ללא תלות במטען הגנטי שלך. איך כל זה קשור ל SS, ולסיפורים המרתקים שכתבת למעלה?
רק לא לשכוח שפה עניין ה ratio שכ"כ אוהבים לצחוק עליו בפורום הוא משמעותי מאוד, וכדאי להשתדל להישאר כמה שיותר קל. סקוואט 150 על 70 קילו שווה יותר מסקוואט 200 על 100 קילו במקרה הזה.

לא יודע אם תצליח לראות הבדל בתוצאות בשני המקרים.

אם כמה שאימוני כוח טובים לאדם שהעלה את הסקוואט שלו ל200 ק"ג עם 90 ק"ג של שרירים, מהצד השני קיים האדם הממוצע שייקרא את הספר שיעלה לו 30$ ייתאמן 3 פעמים בשבוע ויגיע כל אימון כדי להיות יחד עם 3 אנשים כמוהו בכלוב אחד ובסוף עדיין יסיים עם 120 ק"ג סקוואט.
הUltimate cause שגרם לאותו אדם להיות עם 90 ק"ג שרירים זה לא כי הוא בחר להתאמן כוח ב3x5 אלא זה כי הוא הוא מגיב טוב לאימונים ולכן מפיק מזה יותר מאחרים.
זה לא משנה לריפטו ש120 ק"ג סקוואט זה הממוצע שאדם יסיים איתו SS (ע"פ המהדורה הראשונה של PPFST), הוא עדיין ירוויח אם אדם כזה יקנה את הספר שלו/ייספר לחברים שלו עליו/יהיה נוכח בקורסים שלו.

זה בסה"כ עוד שיטת שיווק שדומה לספרי הדיאטות בנושא פליאו,דיאטת פירות,אטקינס. וכמו שפליאו לדוגמא תרפא אותך ממחלות לב שהיו לך לפני, כך גם מוט בקוטר 28 מ"מ יהפוך אותך להיות חזק כמו האנשים האחרים שאתה רואה ביוטיוב.

איפה העדויות?
Do quarter squats transfer best to sprinting?
Kettlebell swing training improves maximal and explosive strength. - PubMed - NCBI

זה סרטון מזויף כי ריפטו טען ככה:

ג'ון ג'ונס שיפר את הקפיצה שלו אחרי שהתאמן תקופה PL:

Instagram video by Jon Bones Jones • Apr 2, 2016 at 4:33pm UTC

אם כמה שאימוני כוח טובים לאדם שהעלה את הסקוואט שלו ל200 ק"ג עם 90 ק"ג של שרירים, מהצד השני קיים האדם הממוצע שייקרא את הספר שיעלה לו 30$ ייתאמן 3 פעמים בשבוע ויגיע כל אימון כדי להיות יחד עם 3 אנשים כמוהו בכלוב אחד ובסוף עדיין יסיים עם 120 ק"ג סקוואט.
הUltimate cause שגרם לאותו אדם להיות עם 90 ק"ג שרירים זה לא כי הוא בחר להתאמן כוח ב3x5 אלא זה כי הוא הוא מגיב טוב לאימונים ולכן מפיק מזה יותר מאחרים.
זה לא משנה לריפטו ש120 ק"ג סקוואט זה הממוצע שאדם יסיים איתו SS (ע"פ המהדורה הראשונה של PPFST), הוא עדיין ירוויח אם אדם כזה יקנה את הספר שלו/ייספר לחברים שלו עליו/יהיה נוכח בקורסים שלו.

זה בסה"כ עוד שיטת שיווק שדומה לספרי הדיאטות בנושא פליאו,דיאטת פירות,אטקינס. וכמו שפליאו לדוגמא תרפא אותך ממחלות לב שהיו לך לפני, כך גם מוט בקוטר 28 מ"מ יהפוך אותך להיות חזק כמו האנשים האחרים שאתה רואה ביוטיוב.

האיש קש הזה מתחיל לעייף כבר. גם זה שיסיים עם 120 סקוואט, יכול להמשיך להתאמן במשך שנים, להתחזק ולהוסיף מאות אחוזים לסקוואט ההתחלתי שלו. אבל אל תתן לזה להפריע לאובססיה שלך עם ריפטו.

למחקר השני אין גישה, ואי אפשר להבין שום דבר מהאבסטרקט. במחקר המפוקפק הראשון, גם במקרה הכי טוב שלהם, היה שיפור של בערך 15% בקפיצה, בקבוצה של 10 אנשים עם רקע שונה לחלוטין ויכולות פיזיות שונות. וזה בניגוד לכל המחקרים עד עכשיו. למשל:

Influence of squatting depth on jumping performance. - PubMed - NCBI

זה סרטון מזויף כי ריפטו טען ככה:

ג'ון ג'ונס שיפר את הקפיצה שלו אחרי שהתאמן תקופה PL:

Instagram video by Jon Bones Jones • Apr 2, 2016 at 4:33pm UTC

אתה בטוח שאתה מבין מה זה SVJ? אני מצפה לעדויות של אנשים ששיפרו אותו במאות אחוזים, ואתה מביא לי סרטונים של אנשים שמטביעים. מגניב ביותר. קשור לנושא בערך כמו כל הודעה שלך באשכול.

אתה מצפה למאות אחוזים שיפור ואם לא אז זה זניח?
אתה יודע כמה זה 15% שיפור אצל ספורטאי שמנסה לקבל חוזה לNCAA?
Average Vertical Jump: By Age, Sport, NBA and NFL

מי שרוצה להיות עם אותה דעה לא מעודכנת שאי אפשר להשתפר בייצור הכוח לכיוון האדמה בVJ אבל משום מה אפשר בסקוואט מוזמן להישאר בדעה הזאת.

רק שזו הייתה הטענה המקורית, שלא יהיה שיפור של יותר מ 20-25% פרט לכמה מצבים מיוחדים. וזה גם מה שקורה בכל המחקרים שיש בנושא. אבל תמשיך לתקוף טענות שאתה ממציא.

ולא מספיק לשפר ייצור כוח כדי להשתפר ב-VJ. אתה צריך לשפר את קצב ייצור הכוח.

• פותח/ת השרשור
רק שזו הייתה הטענה המקורית, שלא יהיה שיפור של יותר מ 20-25% פרט לכמה מצבים מיוחדים. וזה גם מה שקורה בכל המחקרים שיש בנושא. אבל תמשיך לתקוף טענות שאתה ממציא.

ולא מספיק לשפר ייצור כוח כדי להשתפר ב-VJ. אתה צריך לשפר את קצב ייצור הכוח.
20%? להפוך את ה100 ב14 שלי ל11 ואת ה24 אינץ ורטיקל ל29? לא חשבתי אפילו על כזה שיפור מטורף

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית