הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליפי טמקוסיפן (נולבדקס)

ירדןמוד

משתמש מתחיל
48
0
נק' מוניטין:
0
48
0
שלום רב לכם,
אם אין באפשרותי להשתמש בטמוקסיפן ספציפית, מה האופציות שעומדות בפני? הבנתי שיש אפשרות להשתמש בכלומיד או בכל AI אחר לפני התחלת PCT כדי להוריד רמות אסטרוגן. (רלוקסיפן וטורמיפן לא קל להשיג אז גם הם ירדו מהפרק)
תודה מראש

קודם כל נתחיל מזה שכלומיד וטומקסיפן הם לא aromatase Inhibit או בקיצור AI, הם בכלל selective estrogen receptor modulators ובקיצור serms.
השאלה שלך לא מובנת אולי עדיף שתפרט קצת יותר, אתה מתכוון לשימוש בPCT או שימוש בזמן סייקל להורדת\חסימת אסטרוגן?
טמוקסיפן לא מוריד רמות אסטרוגן, הוא רק "נתפס" על הרצפטורים בחזה ובעצם לא נותן לאסטרוגן להיקלט ובעקבות זה מונע ג'ינו.
אם אתה מחפש חומרים להורדת אסטרוגן יש לך מגוון כמו: ארימידיקס, לטרוזול וארומסין.
אם התכוונת לקחת אותם בזמן PCT ואתה שואל האם יש תחליף לטמוקסיפן הייתי אומר את מה ששללת מראש (טורימפן).
אל תשכח לטמוקסיפן תפקיד חשוב מאד בהעלאת LH ו FSH מה שמביא לעליית טסטוסטרון.
מה הסיבה שאין לך אפשרות לקחת טמוקסיפן?

• פותח/ת השרשור
תודה על ההבהרה. הרבה אנשים ממליצים על כלומיד+ טמוקיספן, אז תיארתי לעצמי שאחד זה AI ואחד זה SERM. אז אם שניהם SERM אז למה צריך את שניהם בPCT?
הסיבה שאני לא יכול טמוקסיפן היא שזה מתנגש עם תרופה שאני לוקח

יש אפשרות לשלב AI במהלך הסייקל ואז להיפטר מהשימוש בSERM ?

נערך לאחרונה:
תמיד יש אפשרות להשתמש בAI במהלך הסייקל אבל רק במקרה הצורך, אם אין לך ,תופעות לוואי אסטרוגניות כמו ירידה בחשק המיני, אגירת נוזלים, עייפות, התחלה של גינו אז כן יש להשתמש, הבעיה פה שגם אם יש לך תופעות לוואי וגם אם אין לך תופעות לוואי זה לא אינדיקציה לרמות אסטרוגן גבוהות או לחלופין נמוכות, לדוגמא בסייקל לפני כמה שנים שעשיתי האסטרוגן שלי קפץ פי 4-5 מהנורמה אבל לא חוויתי שום גינו עייפות או כל תופעות לוואי אחרת שמיוחסת לזה.
השימוש בserms בזמן PCT מומלץ מאד ואף הוכח מחקרית.

שלום רב לכם,
אם אין באפשרותי להשתמש בטמוקסיפן ספציפית, מה האופציות שעומדות בפני? הבנתי שיש אפשרות להשתמש בכלומיד או בכל AI אחר לפני התחלת PCT כדי להוריד רמות אסטרוגן. (רלוקסיפן וטורמיפן לא קל להשיג אז גם הם ירדו מהפרק)
תודה מראש
אם אין באפשרותך להשתמש בטמוקסיפן עקב שימוש ב-SSRI רצוי שתערוך חשיבה חוזרת לגבי כל הסייקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית