הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף לדדליפט

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
כותרת קצת מפציצה כי כולנו יודעים שאין תחליף לזה
אני פצוע כבר תקופה בירך ימין , כאב עצבי שאני בתהליכי טיפול איתו , לא עשיתי דדליפט כבד בסביבות חודשיים ..
התחלתי לחזור לדדליפט וגיליתי שנחלשתי נורא , שוב התחילו לי כאבים וכרגע אני בלי דדליפט עד שאטפל בפציעה ואראה רופא
ההימור שלי לגבי ההתחלשות בדדליפט זה בגלל שפשוט לא עשיתי דדליפט תקופה , ומן הסתם שלא אחזור לשבור שיאים כשלא עשיתי דדליפט
חשבתי על לפחות לתת עבודה מקבילה , לפחות לחזק את השרירים שעובדים בדדליפט ולתת עבודת עזר עד שאחזור לדדליפט כרגיל
אני כרגע במתכונת טקסס , ולהסתמך על קרי אובר מהסקוואט לא כזה נוצץ לי
אני בכל זאת רוצה לחזק את הגב ואת השרירים המרכזיים בדדליפט
אשמח להצעות 😃

מוזר לי שאתה יכול לעשות סקוואט אבל לא דדליפט, אתה עושה דדליפט רגיל, או סומו?
בכל מקרה אתה יכול לעשות חתירות למיניהן לגב ותרגילים לרגל אחורית סגנון leg curl, זה לפחות חלקית אמור לעשות את העבודה

• פותח/ת השרשור
מוזר לי שאתה יכול לעשות סקוואט אבל לא דדליפט, אתה עושה דדליפט רגיל, או סומו?
בכל מקרה אתה יכול לעשות חתירות למיניהן לגב ותרגילים לרגל אחורית סגנון leg curl, זה לפחות חלקית אמור לעשות את העבודה

בסקוואט גם כואב לי פה ושם .. אני די מתעלם כי זה ממש בקטנה , בדדליפט זה הכאב הרציני . בעקרון עושה קלאסי אבל גם בסומו זה ממש כואב
עושה חתירה 3x8 ומרגיש שזה לא עוזר מי יודע מה

בסקוואט גם כואב לי פה ושם .. אני די מתעלם כי זה ממש בקטנה , בדדליפט זה הכאב הרציני . בעקרון עושה קלאסי אבל גם בסומו זה ממש כואב
עושה חתירה 3x8 ומרגיש שזה לא עוזר מי יודע מה
יכול להיות שגם הסקוואט מפריע להחלמה שלך
אם אתה עדיין רוצה לעשות סקוואט, ממליץ לך לעשות HB, או אפילו פרונט סקוואט, כי הם דורשים פחות מוביליטי של האגן
והחתירות תנסה לעבוד בחזרות נמוכות, אם אתה יכול אני מציע לך לעשות פנדלאי, הוא עובד יותר על כוח בצורה דומה לדדליפט

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שגם הסקוואט מפריע להחלמה שלך
אם אתה עדיין רוצה לעשות סקוואט, ממליץ לך לעשות HB, או אפילו פרונט סקוואט, כי הם דורשים פחות מוביליטי של האגן
והחתירות תנסה לעבוד בחזרות נמוכות, אם אתה יכול אני מציע לך לעשות פנדלאי, הוא עובד יותר על כוח בצורה דומה לדדליפט
אני סה"כ רוצה משהו נוסף לBOR שאני עושה

ברבי עזוב שטויות, תתנסה פשוט. תבדוק אם דדליפט רומני מכאיב נגיד, ואם לא אז אותו, תוסיף עוד חתירות, פשיטות גו, ולג קרלז.. אין פה יותר מדי דברים אחרים

לא חושב שאתה יכול להתחזק בדדליפט עצמו כרגע.

בהנחה שאתה אכן מטפל בזה כמו שצריך (לא יודע מה הפציעה ואיפה ההגבלה)

הייתי עובד על תרגילי עזר לדדליפט לפי בחירתך-
רומני, בלוק, סומו וכו'
GHR / רברס הייפרס אם יש אפשרות
פשיטות גו
דדליפט רגל אחת (תגגל אם לא מכיר, תרגיל מעולה לשיקום)
לג קרלז
גוד מורנינג

לא חסר...

הייתי ממליץ לעבוד עם משקלים קלים מאוד בנפח גבוה מאוד ולהעלות משקל לאט לאט

שווה לנסות Trap Bar או Rack Pulls, לרוב המנח ההתחלתי בדדליפט(מתיחה חזקה של כל הposterior chain) הוא שגורם ללחץ העצבי ומעקף של הנקודה הזו תפתור את הבעיה.
אם הלחץ העצבי נובע מעמ"ש ומעצם פשיטת הגו כנראה שלא יעזור לך כלום ולא תוכל להרים כבד ובמקרה כזה שווה להקשיב למה שאופיר רשם ולעבוד עם משקל הכי גבוה שאפשר בכאב נסבל לטווח חזרות יותר גבוה, כשהכאב חזק מדי סימן שאתה מרים כבד מדי.

• פותח/ת השרשור
ברבי עזוב שטויות, תתנסה פשוט. תבדוק אם דדליפט רומני מכאיב נגיד, ואם לא אז אותו, תוסיף עוד חתירות, פשיטות גו, ולג קרלז.. אין פה יותר מדי דברים אחרים

כשאני מתכופף בלי לכופף ברכיים זה כואב . ככה שדדליפט רומני בוודאות לא יהיה טוב
אני עובד מספיק על הרגליים בסקוואט (5x5 + 1x5 )
השאלה שלי זה לגבי גב , ואם זה נחוץ בכלל..

לא חושב שאתה יכול להתחזק בדדליפט עצמו כרגע.

בהנחה שאתה אכן מטפל בזה כמו שצריך (לא יודע מה הפציעה ואיפה ההגבלה)

הייתי עובד על תרגילי עזר לדדליפט לפי בחירתך-
רומני, בלוק, סומו וכו'
GHR / רברס הייפרס אם יש אפשרות
פשיטות גו
דדליפט רגל אחת (תגגל אם לא מכיר, תרגיל מעולה לשיקום)
לג קרלז
גוד מורנינג

לא חסר...

הייתי ממליץ לעבוד עם משקלים קלים מאוד בנפח גבוה מאוד ולהעלות משקל לאט לאט

כרגע אני לא רוצה לבצע שום משהו שדומה לדדליפט . לדברי הרופא אין טיפול אלא רק מנוחה לאיזור .. ככה שכל דדליפט שיגרה את המקום אפילו במעט לא בא בחשבון
בכל התרגילים שרשמת חוץ מלג קרלז אני מרגיש את האיזור .. גם בפשיטות גו
השאלה שלי שוב , זה אם צריך לעבוד על גב , למשל להוסיף T BAR או מתח או אפילו סתם מכונה לגב

שווה לנסות Trap Bar או Rack Pulls, לרוב המנח ההתחלתי בדדליפט(מתיחה חזקה של כל הposterior chain) הוא שגורם ללחץ העצבי ומעקף של הנקודה הזו תפתור את הבעיה.
אם הלחץ העצבי נובע מעמ"ש ומעצם פשיטת הגו כנראה שלא יעזור לך כלום ולא תוכל להרים כבד ובמקרה כזה שווה להקשיב למה שאופיר רשם ולעבוד עם משקל הכי גבוה שאפשר בכאב נסבל לטווח חזרות יותר גבוה, כשהכאב חזק מדי סימן שאתה מרים כבד מדי.

לגבי טראפ באר , אין לי במכון לצערי
אבל נשמע לי מאוד מאוד הגיוני מה שאתה אומר , לצערי אין לי אופציה לראק פולס ... אנסה לתת בלוק פולס עם איזו קומבינה ונראה איך זה הולך

התכוונת נמוך ? או שלא הבנתי נכון ...
ולמה שאעבוד עם כאב ? מה עשינו בזה אם עדיין כואב לי ?

התכוונת נמוך ? או שלא הבנתי נכון ...
משקל הכי גבוה שאתה יכול להרים עם רף כאב נמוך/נסבל, המשקל הכי נמוך יהיה לא להרים בכלל

ולמה שאעבוד עם כאב ? מה עשינו בזה אם עדיין כואב לי ?
הרצון שלא יכאב בכלל הוא טעות יסודית שהרגילו אותנו רופאים שלא רוצים לקחת אחראיות וחשיפה לתביעות, "לך שב בבית אל תעשה כלום שנה", "בוא קח זריקות וולטרן לגב שיקהו את הכאב שאתה חש".
וככה חלחלו לתרבות המערבית בעיות כמו פיברומאלגיה כמכות מדינה בתחום הכאב.
האמת היא שפציעות לא עוברות מעצמן בצורה אופטימלית(אף פעם), עדיף להתאמן "מסביב" לכאב באזור הפגוע מאשר לתת לו להתנוון עד שהכאב יעבור(אם הוא בכלל יעבור מהמנעות מוחלטת מהטריגר שלו)

כמובן שכל האמור לא מחליף הגיון בריא והתאמה לחומרת הפציעה(אם שברת את המרפק בשבר מורכב לא תחזור לנסות ללחוץ כבד שבוע אחרי ניתוח)

• פותח/ת השרשור
משקל הכי גבוה שאתה יכול להרים עם רף כאב נמוך/נסבל, המשקל הכי נמוך יהיה לא להרים בכלל

הרצון שלא יכאב בכלל הוא טעות יסודית שהרגילו אותנו רופאים שלא רוצים לקחת אחראיות וחשיפה לתביעות, "לך שב בבית אל תעשה כלום שנה", "בוא קח זריקות וולטרן לגב שיקהו את הכאב שאתה חש".
וככה חלחלו לתרבות המערבית בעיות כמו פיברומאלגיה כמכות מדינה בתחום הכאב.
האמת היא שפציעות לא עוברות מעצמן בצורה אופטימלית(אף פעם), עדיף להתאמן "מסביב" לכאב באזור הפגוע מאשר לתת לו להתנוון עד שהכאב יעבור(אם הוא בכלל יעבור מהמנעות מוחלטת מהטריגר שלו)

כמובן שכל האמור לא מחליף הגיון בריא והתאמה לחומרת הפציעה(אם שברת את המרפק בשבר מורכב לא תחזור לנסות ללחוץ כבד שבוע אחרי ניתוח)
ובגלל זה פתחתי את האשכול , בשביל ייעוץ איך לעבוד מסביב לפציעה אבל כן לחזק שרירים דומיננטים בדדליפט
גם אם אתן דדליפט במשקל נמוך זה לא ייתן לי כלום .. אני מחפש משהו סטייל חתירה ( שאני כבר עושה ומרגיש שזה לא מספיק) שיכול לחזק את השרירים שעובדים בדדליפט

אם הייתי במקומך הייתי משקיע הרבה יותר בגב מאשר 3X8 פעם בשבוע.
יותר באזור ה-50 חזרות שבועיות בוריאציית חתירה 50 חזרות מתח שבועיות ואולי גם שראגס.
גם בזמן שאני עושה דדליפט אני לא כזה רחוק מהנפח הזה.
בנוסף גם עבודה על ההאמסטרינגס. אמרת שלג קרלז לא כואב אז שווה להשקיע גם בזה.

ובגלל זה פתחתי את האשכול , בשביל ייעוץ איך לעבוד מסביב לפציעה אבל כן לחזק שרירים דומיננטים בדדליפט
גם אם אתן דדליפט במשקל נמוך זה לא ייתן לי כלום .. אני מחפש משהו סטייל חתירה ( שאני כבר עושה ומרגיש שזה לא מספיק) שיכול לחזק את השרירים שעובדים בדדליפט
דדליפט במשקל נמוך יגרום לגוף להסתגל ולאפשר לעלות משקלים בהדרגה(לרוב), חתירות עובדות על הרחב גבי ומזניחות את כל שרירי הליבה/גב תחתון ווריאציות עם מוט לא דומות לדדליפט בשום דרך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית