חידת ההיגיון הקשה/חידת שלושת האלים

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647

ישנם שלושה אלים ששמם 'אמת', 'שקר' ו'אקראיות'.'אמת' תמיד דובר אמת, 'שקר' תמיד דובר שקר ואילו 'אקראיות' אומר אמתות ושקרים באופן אקראי לחלוטין.
עליך למצוא מי הוא מי בעזרת שלוש שאלות כן/לא בלבד.
בכל שאלה אפשר לפנות רק לאחד מהאלים והם לא הולכים לענות ב"כן" ו"לא" אלא במילים בשפה שלהם – "דא" ו"ג'א".
כמובן שאינך יודע איזו מילה מייצגת "כן" ואיזו מייצגת "לא".
עוד נתונים למעוניינים: אפשר לשאול אל זה או אחר יותר מאשר שאלה אחת ומותר שהשאלה השנייה (או האל אליו מפנים אותה) תהיה תלויה בתוצאות השאלה הראשונה (כלומר לא חייבים להחליט מראש מה יהיו כל השאלות במדויק).

אפשר לשאול האם אתה האקראי כל אחד איזה כמה פעמים, האקראי יהיה היחיד שישנה את התשובה מתישהו.
אח"כ את ה2 האחרים אפשר לשאול האם אתה 'אמת', שניהם יענו את אותה התשובה והתשובה הזאת מסמנת את המילה 'כן', ואז לא יודע לא חשבתי יותר מדי חח אני אחשוב על זה אחכ.

אפשר לשאול האם אתה האקראי כל אחד איזה כמה פעמים, האקראי יהיה היחיד שישנה את התשובה מתישהו.
אח"כ את ה2 האחרים אפשר לשאול האם אתה 'אמת', שניהם יענו את אותה התשובה והתשובה הזאת מסמנת את המילה 'כן', ואז לא יודע לא חשבתי יותר מדי חח אני אחשוב על זה אחכ.

שלוש שאלות בלבד.
חוץ מזה, גם בלי ההגבלה הזאת- הפתרון שלך לא אבסולוטי כיוון שקיים סיכוי שגם אם תשאל את האקראי מליון פעמים אותה שאלה, הוא יענה אותה תשובה כל פעם.

בוחר מישהו באקראי, נקרא לו 1:
1 ענה X.
בוחר מישהו אחר...נקרא לו 2 אם הוא ענה X, אז אני בוודאות יודע ש3 יענה רק Y. (ואז 3 הוא Y) ואני שואל שוב את 1 ואם הוא עונה לי X אז הוא X, אם הוא עונה לי Y אז הוא האקראי, והנותר הוא X

אם 2 ענה Y (מזכיר ש1 ענה X) אז אני שואל שוב את אחד מהם 1 או 2, נניח ש1 ענה Y אז אני יודע שהוא האקראי, ו2 הוא Y, כנ"ל גם הפוך אם שאלתי את 2 והוא ענה X אז הוא האקראי ו 1 הוא X ותמיד השלישי הוא הנותר.

אם 2 ענה גם כן X (מזכיר ש1 גם כן ענה X), אז אני בוודאות יודע ש3 הוא Y, ואז אני שואל את 1 או 2 שוב ואם הוא שינה תשובה הוא האקראי, אם לא אז הוא X והנותר הוא Y.

הולך להכי שמאלי, ושואל אותו את השאלה הבאה.

"מה יגיד לי חברך משמאל, אם אשאל אותו האם אתה אקראי?"
- אם ענה תשובה כולשהי, הולך לאמצעי וחוזר על השאלה.

ברגע שמישהו מהם לא עונה, זה אומר שהאל שנמצא אחריהם הוא אקראי, והם עצמם לא יודעים מה הוא יענה.
אם שני האלים עונים לי, זה אומר שהראשון שניגשתי אליו הוא אקראי.

למקרה שבו האקראי הוא באחד הקצוות -

יש לי את מיקום האקראי, ונשארה לי שאלה אחת.

על השאלה ששאלתי קודם, אמת/שקר ענה לי.
כדי להבין את משמעות המילים, אשאל מישהו שהוא לא אקראי את השאלה "האם (מצביע על השני שאינו אקראי) הוא שקרן?"
על השאלה הזאת תמיד יענו לי בכן.
כעת אני יכול להבין מי זה אמת ומי שקר.

למקרה שבו האקראי הוא באמצע -

נשארו לי 2 שאלות, השמאלי יכול להיות אמת/שקר, לכן אשאל אותו האם זה שלידו הוא אקראי ואקבל תשובה כולשהי.
אשאל אותו עוד שאלה, "האם (מצביע על השני שאינו אקראי) הוא שקרן?" - עוד פעם אענה בכן תמיד.

כך אדע האם שמאל הוא שקר/אמת ולפיכך הימני יהיה ההפך.

בוחר מישהו באקראי, נקרא לו 1:
1 ענה X.
בוחר מישהו אחר...נקרא לו 2 אם הוא ענה X, אז אני בוודאות יודע ש3 יענה רק Y. (ואז 3 הוא Y) ואני שואל שוב את 1 ואם הוא עונה לי X אז הוא X, אם הוא עונה לי Y אז הוא האקראי, והנותר הוא X

אם 2 ענה Y (מזכיר ש1 ענה X) אז אני שואל שוב את אחד מהם 1 או 2, נניח ש1 ענה Y אז אני יודע שהוא האקראי, ו2 הוא Y, כנ"ל גם הפוך אם שאלתי את 2 והוא ענה X אז הוא האקראי ו 1 הוא X ותמיד השלישי הוא הנותר.

אם 2 ענה גם כן X (מזכיר ש1 גם כן ענה X), אז אני בוודאות יודע ש3 הוא Y, ואז אני שואל את 1 או 2 שוב ואם הוא שינה תשובה הוא האקראי, אם לא אז הוא X והנותר הוא Y.

מה זה אומר "ענה X"? מה השאלה שאתה שואל?

מה זה אומר "ענה X"? מה השאלה שאתה שואל?
זה לא משנה מה הוא ענה... אני שואל את כולם את אותה השאלה.

אם אני אשאל את האל שדובר אמת שאלה הוא יענה לי ב X, אמרת בעצמך שזה סתם מילה בשפה שלהם, יעני כן או לא.
אם אני אשאל את אותה השאלה את האל שאומר שקר הוא יגיד לי Y, כי הוא יגיד תשובה הפוכה משל האל שדובר אמת.
האל השלישי יענה לי X או Y באקראיות

זה לא משנה מה הוא ענה... אני שואל את כולם את אותה השאלה.

אם אני אשאל את האל שדובר אמת שאלה הוא יענה לי ב X, אמרת בעצמך שזה סתם מילה בשפה שלהם, יעני כן או לא.
אם אני אשאל את אותה השאלה את האל שאומר שקר הוא יגיד לי Y, כי הוא יגיד תשובה הפוכה משל האל שדובר אמת.
האל השלישי יענה לי X או Y באקראיות

אם תשאל את כולם "האם אתה האל שדובר אמת?" זה שדובר אמת יענה לך כן וגם זה שדובר שקר יענה לך כן.
בגלל זה שאלתי מה אתה שואל, כי אכן יש שאלות שלא תלויות בנשאל ועבורן יתקבלו תשובות הפוכות, אבל אני לא רואה איך השאלות האלה יעזרו לך במשהו.

אם תשאל את כולם "האם אתה האל שדובר אמת?" זה שדובר אמת יענה לך כן וגם זה שדובר שקר יענה לך כן.
בגלל זה שאלתי מה אתה שואל, כי אכן יש שאלות שלא תלויות בנשאל ועבורן יתקבלו תשובות הפוכות, אבל אני לא רואה איך השאלות האלה יעזרו לך במשהו.
"בכל שאלה אפשר לפנות רק לאחד מהאלים והם לא הולכים לענות ב"כן" ו"לא" אלא במילים בשפה שלהם – "דא" ו"ג'א".
כמובן שאינך יודע איזו מילה מייצגת "כן" ואיזו מייצגת "לא". "

אני אשאל האם יש לי שיער שחור...

וחר מישהו באקראי, נקרא לו 1:
1 ענה X.

האקראי לא חייב לשנות את התשובה שלו מפעם לפעם, יכול להיות שהוא עונה כל הזמן אותו דבר.

יתר על כן, אפילו אם מה שכתבת נכון (וזה לא), אתה לא יודע מי מהם דובר אמר/שקר, אלא רק מי עונה בדה/ג'ה.

האקראי לא חייב לשנות את התשובה שלו מפעם לפעם, יכול להיות שהוא עונה כל הזמן אותו דבר.

יתר על כן, אפילו אם מה שכתבת נכון (וזה לא), אתה לא יודע מי מהם דובר אמר/שקר, אלא רק מי עונה בדה/ג'ה.
מצטער אחי אבל הניסוח שלך לא ככ ברור...
אמרת שהם יכולים לענות דה/ג'ה וכו', ככה שאני לא מבין מה שהם אומרים...השאלה היא אם אני יכול לדעת אם התשובה שלהם שקר או אמת כי הרי אני לא מבין מה הם אומרים...
בגלל זה עניתי לך לפי X ו Y מבלי להבין באמת מה זה X ומה זה Y.

מצטער אחי אבל הניסוח שלך לא ככ ברור...
אמרת שהם יכולים לענות דה/ג'ה וכו', ככה שאני לא מבין מה שהם אומרים...השאלה היא אם אני יכול לדעת אם התשובה שלהם שקר או אמת כי הרי אני לא מבין מה הם אומרים...
בגלל זה עניתי לך לפי X ו Y מבלי להבין באמת מה זה X ומה זה Y.

קודם כל אני לא זה שפרסם את החידה, אבל הניסוח שלו ברור מאוד. כל הקאץ' הוא גם להבין את המשמעות של דה/ג'ה ולא רק לגלות מי אומר דה ומי אומר ג'ה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית