הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים האם כולסטרול הוא אנאבולי?

דיאטה שמכילה כולסטרול גבוה יכולה להוות יתרון עבור בניית מסת שריר והתחזקות על ידי הגדלת שלמות תאי השריר ואיתות לבניית שריר.
שאתה כותב "דיאטה" אתה מתכוון למה שנקרא בשפה שלנו חיטוב? או בכללי לתזונה?

לא,
אבל עדיף שיגיע ממזון בעל שומן רווי גבוה, או לפחות ממאכל מזין ולא סתם חטיפים שומניים מעובדים.
תודה,אבל לפי מה שאני יודע יש עדיפות לצריכה של שומן רב-בלתי רבוי על מנת להפחית סיכויים למחלות לב ומניעת עמידות לאינסולין.
זה נכון?
ומה ההבדל בין שומן בלתי רווי לרבוי לרב-בלתי רווי מבחינת ההשפעה על טוסטסטרון?

נערך לאחרונה:
כל המיתוסים על שומן רווי הם בגלל הכולסטרול.
כמו שנמצא באחד המחקרים, דיאטה בעלת שומן רווי נמוך גרמה לירידה ברמות הטסטוסטרון החופשי, לעומת המצב התקין שהיה כשהדיאטה הכילה כ 40 אחוז שומן רווי גבוה.
אני מאוד אשמח למאמר/מחקר/רפרנס כלשהוא שהתוצאות שלו אומרות שאין שום בעיה בריאותית (או של "השמנה") עם שומן רווי .
לפי מה שאני מבין מהתגובה שלך , אין שום בעיה שהx גרם שומן שאדם אוכל ביום - יכיל ברובו שומן רווי
לאחרונה אני נתקל בהרבה אנשים שבורחים משומן רווי ואומרים שהוא השטן , ולצערי אין לי איך להוכיח להם שזה שטויות

אני מאוד אשמח למאמר/מחקר/רפרנס כלשהוא שהתוצאות שלו אומרות שאין שום בעיה בריאותית (או של "השמנה") עם שומן רווי .
לפי מה שאני מבין מהתגובה שלך , אין שום בעיה שהx גרם שומן שאדם אוכל ביום - יכיל ברובו שומן רווי
לאחרונה אני נתקל בהרבה אנשים שבורחים משומן רווי ואומרים שהוא השטן , ולצערי אין לי איך להוכיח להם שזה שטויות
זה תלוי.
ברמה העקרונית, כשהגוף מזהה שיש כולסטרול בדם, הוא עושה down regulate ליצירה העצמונית שלו. שזה גורם לכך שרמת הכולסטרול שמגיעה לתאים בסופו של דבר היא בגדר הנורמה, מה שהגוף צריך.
הבעיה מתחילה כשיש עודף כזה ששום down regulate לא עוזר(בגלל כמות גדולה של כולסטרול). בנוסף, יש פגמים גנטיים שפוגמים במערכת הדאון רגולציה(לא בהכרח מתרחש בלידה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית