הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בטאקורטן G

uhep284

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי, לפני שלושה ימים התחלתי למרוח בטא קורטן G שרופא עור רשם לי.
אני מורח את זה על האמות בגלל שיש לי שם קצת פצעים.
אני יודע שהפורום לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי.

התחילו לי כאבי שרירים וגם עליתי 2 קילו(אין לי מושג אם שומן כי אני לא רואה הבדל באחוזי שומן). עליתי 2 ק״ג בשלושה ימים!

הרופא המליץ לא להתאמן אבל אני בכל זאת מתאמן, יש כאן מישהו שגם השתמש בזה כנגד אקנה או משהו וגם לו היה משהו דומה? ואם כן מה ההשלכות לכך?

תודה רבה!

אני קראתי באינטרנט שזה עלול לגרום לדלדול שריר ועצמות, אבל השאלה כעבור כמה זמן של שימוש. אני ממש מפחד מזה וזה מדאיג אותי !

אהלן,

השימוש במשחה בדרך כלל מוגבל למספר ימים מצומצם, רק בכדי להפחית משמעותית את הדלקת/אלרגיה זמנית.
מריחות הן בדיוק על האיזור המיועד, ולא בשטח שמעבר לכך.
בנוסף, אם כבר חל שיפור משמעותי ניתן להפחית את תדירות המריחות עד לכדי פעם אחת ביום או פעם ביומיים.
המשחה אינה מיועד לשימוש לטווח הארוך, ובדרך כלל לאחר שיפור משמעותי, מספיקים.

דילול עצם וכד' מיוחד לחומר הפעיל בטמתזון (אחד משני חומרים פעילים במשחה), לצד ספיחת נוזלים ועליה קלה במשקל עקב כך. עם זאת, שני תופעות לוואי אלה מאוד נדירות ובעיקר עניין דילול העצם, שעלול לנבוע רק משימוש כרוני או Abuse בתכשיר.

לא הייתי מוותר או מפחית אימונים בשל כך. כנראה וההמלצה הרפואית הגיעה ממקום מאוד שמרני (וזה בסדר). על כך מקרה, הדבר החשוב הוא, אני מזכיר, להגביל את משך וכמות השימוש

• פותח/ת השרשור
אהלן,

השימוש במשחה בדרך כלל מוגבל למספר ימים מצומצם, רק בכדי להפחית משמעותית את הדלקת/אלרגיה זמנית.
מריחות הן בדיוק על האיזור המיועד, ולא בשטח שמעבר לכך.
בנוסף, אם כבר חל שיפור משמעותי ניתן להפחית את תדירות המריחות עד לכדי פעם אחת ביום או פעם ביומיים.
המשחה אינה מיועד לשימוש לטווח הארוך, ובדרך כלל לאחר שיפור משמעותי, מספיקים.

דילול עצם וכד' מיוחד לחומר הפעיל בטמתזון (אחד משני חומרים פעילים במשחה), לצד ספיחת נוזלים ועליה קלה במשקל עקב כך. עם זאת, שני תופעות לוואי אלה מאוד נדירות ובעיקר עניין דילול העצם, שעלול לנבוע רק משימוש כרוני או Abuse בתכשיר.

לא הייתי מוותר או מפחית אימונים בשל כך. כנראה וההמלצה הרפואית הגיעה ממקום מאוד שמרני (וזה בסדר). על כך מקרה, הדבר החשוב הוא, אני מזכיר, להגביל את משך וכמות השימוש
דבר ראשון, תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!
ליתר ביטחון - עכשיו מצאתי תמונה של המרשם שצילמתי והשם המלא של התרופה שכתוב הוא: BETAMETHASONE - GENTAMICIN UNG C CF
ולמטה בסוגריים בכתב קטן יותר כתוב: (BETACORTEN-G OIN, CELESTODERM-G OIN)

הוא כתב לי למרוח פעמיים ביום למשך 14 ימים, לדעתך זה נחשב שימוש ממושך? והאם ההשלכות באמת חמורות? אני מאוד מפחד לרדת במסת שריר, התאמנתי מאוד קשה והשקעתי ואני לא רוצה להפסיד הכל כמו כלום!

שוב תודה רבה אני מאוד מעריך את המענה שלך!

(כתוב על הקופסה של הג'ל שזה 0.1%)

מה שרשום באנגלית זה הרכיב הכימי הפעיל ובסוגריים שם המסחרי של התרופה
כמו לרשום פאראצטמול (אקמול) ----> שם הרכיב הכימי הפעיל (השם המסחרי של התרופה)

פעמיים ביום מריחה לעד 14 ימים זו מגבלת זמן די בטוחה. אני מזכיר לך שאם יש שיפור טוב ומשמעותי - או הפסק ליטול את התכשיר או שהפחת את תדירות המריחה לפעם או פעמיים ביום, ועקוב אחרי המשך השיפור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית