הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה זה קריטי לימודי תואר באוניברסיטה לעומת מכללה?(גם מבכינה לעבוד בחול).

אין לזה תשובה חד משמעית כי זה תלוי בסוג האוניברסיטה/מכללה, הממוצע שלך והנסיון המעשי שצברת במהלך התואר.
הסיכוי לקבל משרה בחו'ל מייד אחרי הלימודים הוא נמוך ולאחר שתצבור נסיון מה שיהיה הפקטור המרכזי זה החברה שעבדת בה.
דר'א הסיכוי הטוב ביותר לקבל עבודה בחו'ל הוא להתחיל לעבוד בארץ בחברה בינלאומית.

אני יכול לדבר על הנסיון האישי שלי מאוסטרליה.

לא יודעים כאן מה ההבדל בין אונ׳ ת״א לסמי שמעון ואפקה. אכפת להם שהתואר לגיטימי. ב2 עבודות הראשונות שלי לא טרחו לבדוק ורק אחרי שנתנו לי חסות לויזה, חברה חיצונית אימתה את התואר שלי.

יכול לדבר מהניסיון האישי עם בלגיה ..

לא הפריע להם שהתואר שלי מכללה, הם לא טרחו לבדוק אף פעם אצלי .. תכלס בחו"ל college ו university זה אותו דבר
מתחילה בקרוב תואר שני וגם כן אין הבדל בין אוניברסיטה למכללה , לא ביקשו כלום מעבר לגליון ציונים וזה

ועדיין מחקרים מראים שבוגרי אוניברסיטאות מרוויחים יותר בטווח הארוך...

תלוי לאיזה מקום עבודה אתה מנסה להתקבל ובאיזה תחום. בתחום ההנדסה למשל מוסד הטכניון מוכר ומוערך בהרבה מקומות בעולם.

כמובן שבוגרי אוניברסיטה מרוויחים יותר, הם עם נתוני פתיחה טובים יותר עצם העובדה שהתקבלו לאוניברסיטה.

הייתי רוצה לראות מחקר על אנשים עם אותו טווח נתוני פתיחה (בגרות ופסיכומטרי) וכמה מרוויחים מכללה מול אוניברסיטה. אני מאמין שעדיין יהיה יתרון לאוניברסיטה, אבל זה המחקר שצריך להעשות, לא אנשים שבקושי אם בכלל סיימו בגרות לעומת אנשים עם 90+.

לגבי חו״ל - אני עובד כמהנדס, בחברה בינ״ל גדולה, ואני מבטיח שאף אחד לא שמע על הטכניון כאן, כמו על כל מוסד אקדמי אחר בארץ.

יכול להיות שככלל אתה צודק. במקרה של אנשים שאני מכירה, שמעו.
בנוגע למחקר שהצעת, אני שותפה לדעתך

נערך לאחרונה:
@ender @MasterSplitter
לגבי הטכניון, האמת איפה שהיא באמצע.
אם ישאלו אותי שמות של אוניברסיטאות בגרמניה / צרפת או מדינות אחרות אני לא ממש אדע לומר. אבל חיפוש מהיר בגוגל כן ייתן סוג של תשובה האם למוסד יש שם עולמי או לא

תלוי במקצוע.
בגדול החשיבות של המוסד יורדת עם הזמן והניסיון התעסוקתי תופס תאוצה (בצדק).
לא ממש לומדים בתואר (כמעט באף תואר) פרקטיקה, מלמדים אותך איך ללמוד.
ככל שתצבור יותר ניסיון תעסוקתי חשיבות התואר שעשית תרד.

אני לא יכול לדבר על ארצות אחרות, אבל כאן הדרישה הכי חשובה היא שיהיה לך נסיון מקומי. קשה להתקבל למשרה טובה בלי זה, וברגע שיש לך נסיון מקומי, המוסד האקדמי והשם העולמי שלו - לא חשוב.

מעבר לכך, רוב המוסדות האקדמיים הם בלי שם עולמי, אבל עדיין לגיטימיים ומספקים רמה מספקת של לימודים. אני עובד עם מהנדסים מכל מיני מוסדות אקדמיים, ולא שמתי לב לשום עליונות או עדיפות של מוסדות על פני אחרים (כאן ספציפית).

אני לא יכול לדבר על ארצות אחרות, אבל כאן הדרישה הכי חשובה היא שיהיה לך נסיון מקומי. קשה להתקבל למשרה טובה בלי זה, וברגע שיש לך נסיון מקומי, המוסד האקדמי והשם העולמי שלו - לא חשוב.

מעבר לכך, רוב המוסדות האקדמיים הם בלי שם עולמי, אבל עדיין לגיטימיים ומספקים רמה מספקת של לימודים. אני עובד עם מהנדסים מכל מיני מוסדות אקדמיים, ולא שמתי לב לשום עליונות או עדיפות של מוסדות על פני אחרים (כאן ספציפית).

האם המקרה של המצאות תואר לעומת ניסיון חשוב גם במקרה של תחום כמו ניהול רשתות אינטרנט ? הבנתי שבכל מדינה כיום חייב שיהיה לך תואר(לא שאני מכיר תואר בתחום הזה). העניין הוא שאני בוגר לימודי תעודה וכרגע צובר ניסיון. האם הניסיון הזה בכלל יהיה רלוונטי בחו"ל במידה ואין לי תואר ?

אני לא יכול לדבר על שום מדינה חוץ מאוסטרליה, כי אין לי נסיון.
באוסטרליה צריך תעודה / קורס לכל דבר. אבל לא תואר, יש המון בעלי מקצוע בשלל מקצועות עם הכשרה מקצועית (לא תואר) ברמות שונות שמצליחים הרבה יותר כאן.

אם יהיה לי ילד כאן, אמליץ לו לא לעשות תואר ולעשות הכשרה מקצועית כלשהי.

מכאן נובע, לדעתי בלי שום קורס אין שום סיכוי להתקדם כאן בתור שכיר, אלא אם אתה מתפתח בתוך החברה עצמה. אבל ברצינות צריך קורס בשביל לחבר מכשיר לחשמל. נשבע לך.
לגבי לימודי תעודה מארץ אחרת - אין לי ממש מושג. לפעמים יש עניין של רשיון במקצועות מסויימים, ששם אתה חייב לעשות לימודים מקומיים. אני לא יודע את הסטנדרטים העולמיים של לימודים תעודה (בניגוד לתואר שזה כמעט זהה בכל העולם יחסית).

כאן יש ״מדרגות קורסים״ די מסודרות שאני חושב שזה אינדיוידואלי לאוסטרליה. (תעודה רמה 1,2,3,4 וכו׳, לימודי תעודה, תעודה מתקדמת ...)

אני לא יכול לדבר על שום מדינה חוץ מאוסטרליה, כי אין לי ניסיון.
באוסטרליה צריך תעודה / קורס לכל דבר. אבל לא תואר, יש המון בעלי מקצוע בשלל מקצועות עם הכשרה מקצועית (לא תואר) ברמות שונות שמצליחים הרבה יותר כאן.

אם יהיה לי ילד כאן, אמליץ לו לא לעשות תואר ולעשות הכשרה מקצועית כלשהי.

מכאן נובע, לדעתי בלי שום קורס אין שום סיכוי להתקדם כאן בתור שכיר, אלא אם אתה מתפתח בתוך החברה עצמה. אבל ברצינות צריך קורס בשביל לחבר מכשיר לחשמל. נשבע לך.
לגבי לימודי תעודה מארץ אחרת - אין לי ממש מושג. לפעמים יש עניין של רשיון במקצועות מסויימים, ששם אתה חייב לעשות לימודים מקומיים. אני לא יודע את הסטנדרטים העולמיים של לימודים תעודה (בניגוד לתואר שזה כמעט זהה בכל העולם יחסית).

כאן יש ״מדרגות קורסים״ די מסודרות שאני חושב שזה אינדיוידואלי לאוסטרליה. (תעודה רמה 1,2,3,4 וכו׳, לימודי תעודה, תעודה מתקדמת ...)

יש לי תעודות מוכרות מטעם מייקרוסופט ועוד תעודה מהארץ של משרד הכלכלה

הקורס יכול להיות מעולה ומוכר בכל העולם, אבל כמו שאמרתי, לאוסטרליה יש שיטת הכשרה ייעודית (עד כמה שידוע לי) שלא בטוח שיש לה מקבילים בעולם / ישראל.
לא אומר שזה טוב או רע, אני אומר שבהרבה מקצועות מתקבעים כאן על הכשרה מקומית ספציפית (להוציא תואר אקדמי).

לתל״ה:
Australian Qualifications Framework - Wikipedia

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית