הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה חייב עזרה דחוף

מצב
השרשור נעול

DASDASD

משתמש מתחיל
222
3
נק' מוניטין:
6
222
3
אני ממש מתוסכל לא יודע איך עובד הבישול בנוגע לפסטה::
רשום באתר של foodsdictionary שפסטה מסולסלת אסם 100 גרם לפני בישול הוא 338 קלוריות .
השאלה עכשיו אם הערך הקלורי של אותו פסטה משתנה אחרי הבישול הוא שהולכים לפי הערך הקלורי של לפני בישול ??
השאלה איך אני מחשיב את זה בבניית התפריט .

1. השאלה הזאת לא דחופה, ממש לא. אם העניין הזה נראה לך בהול, יש לך בעיות הרבה יותר רציניות ממה וכמה לאכול, אין לך מה להיות מתוסכל מספירת קלוריות או להתייחס לזה בצורה אובססיבית, גם ככה זה דבר שנעשה בקירוב ולא בדיוק.
2. חפש ערכים של פסטה מבושלת באתר אחר, זה ייצא בערך 150-180 קל' ל100 גרם פסטה מבושלת.
3. אין לך מה להבין, אם שקלת את הפסטה שאתה אמור לאכול, כשהיא לא מבושלת - תכניס ערכי פסטה לא מבושלת לספירה,
אם שקלת את הפסטה אחרי בישול תכניס את ערכי הפסטה המבושלת לספירה שלך.

• פותח/ת השרשור
אני שוקל את הפסטה לפני בישול זה יוצא יותר קלוריות לפי המחשבון בגלל זה השאלה .

מוזר, זה לא אמור להיות ככה, כי אין אובדן של חומר.
אתה אומר שאם אתה לוקח כמות מסוימת של פסטה, שוקל אותה לפני בישול ומכפיל בקלוריות ל100 גרם [ללא מבושלת], לא יוצא לך שווה בערך למשקל פסטה אחרי בישול X קל' ל100 גר אחרי בישול?

מוזר, זה לא אמור להיות ככה, כי אין אובדן של חומר.
אתה אומר שאם אתה לוקח כמות מסוימת של פסטה, שוקל אותה לפני בישול ומכפיל בקלוריות ל100 גרם [ללא מבושלת], לא יוצא לך שווה בערך למשקל פסטה אחרי בישול X קל' ל100 גר אחרי בישול?
פסטה אחרי בישול תשקול יותר עקב זה שהיא ספחה מים

הערך התזונתי של הפסטה לא משתנה אחרי הבישול. אם רשום 338 קלוריות ל100 גרם אז זה הערך התזונתי. פשוט הפסטה סופחת נוזלים בזמן הבישול ומשקלה עולה, אך הערך התזונתי נשאר.

• פותח/ת השרשור
אבל הערך הקלורי שונה לא ?

אבל הערך הקלורי שונה לא ?
פר 100 גרם כן, כי הייתה ספיחה של מים.
אם תקח חתכה פסטה ותשקול אותה, ואז תבשל אותה ותשקול אותה, היא תשקול יותר לאחר הבישול,
אבל חתכה אחת פסטה זה X קלוריות לא משנה אם תבשל או לא. בגלל שהחישוב הוא פר 100 גרם יש שינוי.

• פותח/ת השרשור
אז מה הכוונה שרושמים סך הקלוריות ב-100 גרם פסטה מבושלת זה כולל גם את המים שסופחות יותר משקל . ?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית