הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משפט תעבורה ללא עו"ד

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
היי רציתי לשמוע פה מאנשים שעברו משפט תעבורה מה הם עשו על מנת לצמצם את העונש בצורה המקסימלית, ואם לקחתם עו"ד כמה עלה העו"ד וכמה קיבלתם במשפט ואם לא אז מה קיבלתם ועל מה.
אני כרגע בשלילה מנהלתית של 30 יום ויש לי משפט ואני מנסה להבין מה הדרך הכי חכמה להתנהל בשביל המשפט הזה. תפסו אותי 149 בכביש של 90 עם ממלז. אשמח לעזרה מאנשים עם ניסיון בזה 😃

ברגע שתפסו אותך הראו לך את הטווח ( שאמור להיות עד 300 מטרים ) ואת המהירות?

לא מומלץ לגשת למשפט תעבורה בלי עורך דין, כי לרוב אתה תדפק.
תשלם כמה אלפים טובים לעורך דין טוב תצא מזה בזול.
הרבה נהגים חדשים שנתפסו עם יותר אנשים מהמותר או במהירות מופרזת שאני מכיר, לקחו עורך דין והוציאו אותם עמוק מהבוץ.

כשהייתי נהג חדש תפסו אותי על 140 במקום 90. קיבלתי חודש פסילה ועוד שנה נהג חדש.

לפני 7 שנים בערך שוטר עצר אותי על מעבר ברמזור אדום, כשבפועל עברתי כשהיה ירוק והוא טעה.
הוא נתן לי הזמנה למשפט, וכשהלכתי להתייעץ עם עורכי דין כל אחד רצה סכום אסטרונומי שלא היה לי.
ניגשתי למשפט, עוד לפני שנכנסתי לשופט השוטרת\פקידה שאלה אם אני מוכן להישפט ואמרתי שאני לא מודה באשמה,
אז כדי לחסוך זמן לשופט היא הציעה לי להודות ולקבל במקום משפט 2 או 3 נקודות (לא זוכר) ורישום לא פלילי בתיק.

מפה לשם הסכמתי והכל נגמר.
רק שתדע, שלרוב מציעים פשרה לפני שנכנסים למשפט כי יש יותר מידי עבודה לשופטים המסכנים.

בדרך כלל אפשר ורצוי לעשות עסקת טיעון (כמו שמורן רשם)
אם זו עבירת תעבורה ראשונה שלך אי פעם ללא ניקוד עבר - יש סיכוי שהשופט יקל עימך ואולי תקבל משהו כמו שלילה על תנאי עם ניקוד, או שאפילו ללא. מה שחשוב הוא לדעת בכמה אחוזים עברת את המהירות המותרת. במקרה שלך השלילה היא מאחר ונהגת מעל 25 אחוז וכנראה שגם היחס לעבירה מבחינה משפטית יהיה תקיף. במקרה כזה כן יהיה כדאי להיעזר בשירותיו של עו"ד

אני לא ממליץ ללכת למשפט בלי עו''ד. צפה להוצאה בסדר גודל של 5k וצפונה על העו''ד.
נתפסתי על 160 (הורידו את זה ל-154 כי תמיד מורידים כמה קמ''ש במדידה) בכביש של 90. הוא הוציא אותי עם קנס של 1000 ו-80 ימי שלילה. בלי עו''ד סביר להניח שהתובע ינסה לנקנק אותך עם צינור הרבה יותר גדול.

• פותח/ת השרשור
ברגע שתפסו אותך הראו לך את הטווח ( שאמור להיות עד 300 מטרים ) ואת המהירות?

לא מומלץ לגשת למשפט תעבורה בלי עורך דין, כי לרוב אתה תדפק.
תשלם כמה אלפים טובים לעורך דין טוב תצא מזה בזול.
הרבה נהגים חדשים שנתפסו עם יותר אנשים מהמותר או במהירות מופרזת שאני מכיר, לקחו עורך דין והוציאו אותם עמוק מהבוץ.
כן, הראו לי מהירות. טווח לא הראו לי במכשיר אבל מופיע בדוח שלי נדמה לי איזה 270 מטר. הקטע שאני מעדיף שלילה של 2-3 חודשים מאשר לשלם 4000 שקל לעורך דין. בטח כשיש לי סיכוי להוציא עסקת טיעון..
לפני 7 שנים בערך שוטר עצר אותי על מעבר ברמזור אדום, כשבפועל עברתי כשהיה ירוק והוא טעה.
הוא נתן לי הזמנה למשפט, וכשהלכתי להתייעץ עם עורכי דין כל אחד רצה סכום אסטרונומי שלא היה לי.
ניגשתי למשפט, עוד לפני שנכנסתי לשופט השוטרת\פקידה שאלה אם אני מוכן להישפט ואמרתי שאני לא מודה באשמה,
אז כדי לחסוך זמן לשופט היא הציעה לי להודות ולקבל במקום משפט 2 או 3 נקודות (לא זוכר) ורישום לא פלילי בתיק.

מפה לשם הסכמתי והכל נגמר.
רק שתדע, שלרוב מציעים פשרה לפני שנכנסים למשפט כי יש יותר מידי עבודה לשופטים המסכנים.
כן אני יודע, ממש מקווה שיציעו לי פשוט עסקת טיעון טובה.
בדרך כלל אפשר ורצוי לעשות עסקת טיעון (כמו שמורן רשם)
אם זו עבירת תעבורה ראשונה שלך אי פעם ללא ניקוד עבר - יש סיכוי שהשופט יקל עימך ואולי תקבל משהו כמו שלילה על תנאי עם ניקוד, או שאפילו ללא. מה שחשוב הוא לדעת בכמה אחוזים עברת את המהירות המותרת. במקרה שלך השלילה היא מאחר ונהגת מעל 25 אחוז וכנראה שגם היחס לעבירה מבחינה משפטית יהיה תקיף. במקרה כזה כן יהיה כדאי להיעזר בשירותיו של עו"ד
נסעתי 65 אחוז מעל המהירות המותרת.. ושוב מה שאני מנסה לראות פה זה מה קרה לאנשים בפועל כדי להבין את רמת הכדאיות של עו"ד. אם ההבדל לא גדול מדי אני אעדיף לא לשלם לעוד ולספוג את מה שבית המשפט יתן לי

אני לא ממליץ ללכת למשפט בלי עו''ד. צפה להוצאה בסדר גודל של 5k וצפונה על העו''ד.
נתפסתי על 160 (הורידו את זה ל-154 כי תמיד מורידים כמה קמ''ש במדידה) בכביש של 90. הוא הוציא אותי עם קנס של 1000 ו-80 ימי שלילה. בלי עו''ד סביר להניח שהתובע ינסה לנקנק אותך עם צינור הרבה יותר גדול.
כל הקטע זה שאני מעדיף לא לשלם 5000 שקל לעורך דין ומעדיף לקבל יותר שלילה. דיברתי עם עו"ד בקבוצה תשאל עו"ד בפייסבוק והוא אמר שלדעתו בלי עזרה אני יכול לצפות ל3 חודשים שלילה ו1000-2000 קנס שאני מעדיף את זה על פני לשלם לעורך דין.

חשוב לציין שלא בכל בית משפט ינסו להעביר אותך בהליך כזה ואחר של בוררות או "הסכם פשרה"(עסקת טיעון רלוונטית לדין הפלילי), זה יקרה הרבה כי בימ"ש עמוס בתיקים והזמן של השופט שווה הרבה יותר מההקלה שהם מוכנים להציע לך.

תסביר כשאתה מגיע שאתה חייל בלי כסף שמעדיף את השלילה(תגיד את האמת) ותביע חרטה, תן תרוץ סביר ואל תשקר ויהיה בסדר

לי הייתה תקרית גם שהגעתי לבימ"ש השלום בגלל חניה בתור חייל.
אחרי שערערתי כן הגעתי לשופט ולא הוצע לי כלום, מפה לשם הסכום קטן קצת ואחרי שהסברתי שהתשלום יותר גבוה מהמשכורת שלי ובכיתי שאני מסכן השופט הציע לפרוס את התשלום ולפרק זמן ארוך(בניגוד לעירייה שרצתה לצבור לי ריביות והצמדות למדד אם אני לא משלם תוך 14 יום)

• פותח/ת השרשור
חשוב לציין שלא בכל בית משפט ינסו להעביר אותך בהליך כזה ואחר של בוררות או "הסכם פשרה"(עסקת טיעון רלוונטית לדין הפלילי), זה יקרה הרבה כי בימ"ש עמוס בתיקים והזמן של השופט שווה הרבה יותר מההקלה שהם מוכנים להציע לך.

תסביר כשאתה מגיע שאתה חייל בלי כסף שמעדיף את השלילה(תגיד את האמת) ותביע חרטה, תן תרוץ סביר ואל תשקר ויהיה בסדר

לי הייתה תקרית גם שהגעתי לבימ"ש השלום בגלל חניה בתור חייל.
אחרי שערערתי כן הגעתי לשופט ולא הוצע לי כלום, מפה לשם הסכום קטן קצת ואחרי שהסברתי שהתשלום יותר גבוה מהמשכורת שלי ובכיתי שאני מסכן השופט הציע לפרוס את התשלום ולפרק זמן ארוך(בניגוד לעירייה שרצתה לצבור לי ריביות והצמדות למדד אם אני לא משלם תוך 14 יום)
אני אזרח אבל אהיה סטודנט במשפט אז זה גם תופס חח וכן, המטרה שלי היא להגיע לאיזה הסכם פשרה ואז אולי אפילו לקבל איזה 1000 שקל+חודש וחצי שלילה כזה ואני אהיה מבסוט

אני אזרח אבל אהיה סטודנט במשפט אז זה גם תופס חח וכן, המטרה שלי היא להגיע לאיזה הסכם פשרה ואז אולי אפילו לקבל איזה 1000 שקל+חודש וחצי שלילה כזה ואני אהיה מבסוט
קח בחשבון שיש מצב שלא תוצע לך פשרה, אין חוק פה הכל תלוי בעומס באותו יום שתגיע וכו'.

בגדול שופטים לא באים לכסח אזרחים בכללי, אבל אם הגעת לעמוד מול שופט בלי טיעון כלשהו סתם כדי להוריד עונש זה עלול להצטייר בעין רעה וכאילו שאתה רוצה שהשופט יכופף את הסמכות של המשטרה, לתובע מהמשטרה לא מעניין התיק שלך אלא מה יקרה לעוד 10000 איש שמגיעים כמוך ובגלל הבעייתיות של תקדימים משפטיים אתה עוד עלול לקבל עונש יותר גבוה במקרה כזה

לא נשמע שתהיה בעיה.
אני הייתי חייל, 138 אחרי הפחתה על כביש של 90 ללא עבר נוסף, קצת יותר משנתיים רישיון. הפחידו אותי נורא שיזמברו אותי, בסוף קיבלתי עסקה של 500₪ קנס ושלילה על תנאי.
אם אין לך עבר, ואתה מעדיף חודש חודשיים שלילה במקרה הכי גרוע במקום לשלם 5 אלף,עדיף לך כבר ללכת לבד.

זה מאוד תלוי על איזה תובע ועל איזה שופט תיפול. מבחינתם, אתה אפילו לא בנאדם. אתה פולדר קרטון.

הגבת לי שלא הציגו לך טווח מדידה וזאת עילה מספיקה כדי לבטל את הדוח.
תבקש להישפט ותגיד שלא הוצג לך טווח המדידה

• פותח/ת השרשור
קח בחשבון שיש מצב שלא תוצע לך פשרה, אין חוק פה הכל תלוי בעומס באותו יום שתגיע וכו'.

בגדול שופטים לא באים לכסח אזרחים בכללי, אבל אם הגעת לעמוד מול שופט בלי טיעון כלשהו סתם כדי להוריד עונש זה עלול להצטייר בעין רעה וכאילו שאתה רוצה שהשופט יכופף את הסמכות של המשטרה, לתובע מהמשטרה לא מעניין התיק שלך אלא מה יקרה לעוד 10000 איש שמגיעים כמוך ובגלל הבעייתיות של תקדימים משפטיים אתה עוד עלול לקבל עונש יותר גבוה במקרה כזה
יכול להיות ובגלל זה אני אומר שאם זה אכן במקרה הגרוע 3 חודשים שלילה זה עדיף לי על לשלם לעו"ד וברור שאני בא עם טיעונים. סטודנט בלי כסף, חרטה, עבר נקי וזה..
הגבת לי שלא הציגו לך טווח מדידה וזאת עילה מספיקה כדי לבטל את הדוח.
תבקש להישפט ותגיד שלא הוצג לך טווח המדידה
אמיתי? אם הציגו לי רק את המהירות זה עילה לביטול דוח?

אם הרישיון שלך קריטי לקיום שלך(עבודה לדוגמא) ויש לך קצת כסף פנוי קח עורך דין, הוא גם יקצר לך את השלילה המנהלתית וגם יש סיכוי שיוכל להוציא אותך מכל הסיפור עם קנס ונקודות.

יכול להיות ובגלל זה אני אומר שאם זה אכן במקרה הגרוע 3 חודשים שלילה זה עדיף לי על לשלם לעו"ד וברור שאני בא עם טיעונים. סטודנט בלי כסף, חרטה, עבר נקי וזה..
זה לא צריך להיות הטיעון שלך.
הטי

אמיתי? אם הציגו לי רק את המהירות זה עילה לביטול דוח?

כן.
אתה אמור לדעת שלושה דברים:
את המהירות שבה נסעת, את טווח המדידה, ואם המכשיר כויל באותו יום.

את הטווח לא הציגו לך כמו שאמרת וזו עילה לביטול הדוח.

הרבה פעמים כשהביאו דוחות למכרים שלי השוטרים טעו באיזה סיפרה של מספר רישיון או מספר טלפון, ומשם ועד לדרך לביטול הדוח היא קצרה מאוד.

יכול להיות ובגלל זה אני אומר שאם זה אכן במקרה הגרוע 3 חודשים שלילה זה עדיף לי על לשלם לעו"ד וברור שאני בא עם טיעונים. סטודנט בלי כסף, חרטה, עבר נקי וזה...
זהו, שזה לא טיעון(יש מיליון סטודנטים עניים)...

עניין העבר הנקי יעזור

• פותח/ת השרשור
זה לא צריך להיות הטיעון שלך.
הטי

כן.
אתה אמור לדעת שלושה דברים:
את המהירות שבה נסעת, את טווח המדידה, ואם המכשיר כויל באותו יום.

את הטווח לא הציגו לך כמו שאמרת וזו עילה לביטול הדוח.

הרבה פעמים כשהביאו דוחות למכרים שלי השוטרים טעו באיזה סיפרה של מספר רישיון או מספר טלפון, ומשם ועד לדרך לביטול הדוח היא קצרה מאוד.
אבל זה שרשמו בדוח לא מספיק בתאכלס? ואם זה מופיע בדוח והשוטר אומר שהוא הציג בפני זה מילה שלי נגד שלו ולך תוכיח...

אבל זה שרשמו בדוח לא מספיק בתאכלס? ואם זה מופיע בדוח והשוטר אומר שהוא הציג בפני זה מילה שלי נגד שלו ולך תוכיח...
זה לא מספיק כי יכול להיות שהשוטר ביצע מדידה מטווח רחוק יותר מ300 מטרים ואז הבדיקה לא תתקבל, אתה ראית את הטווח שהציג הממלז? אם לא, איך אתה יודע מה הטווח בפועל? איך אתה יודע שהוא לא כתב טווח אחר?

לא תמיד סומכים על השוטר שהוא דובר אמת, השאלה כמה חזק תעמוד על זה שלא הציגו לך.

אם זה היה נהיגה בשכרות הייתי ממליץ לך על עורך דין.
בגלל שזה ׳רק׳ מהירות, תלך בלי ותתפלל שתפיל על שופט ותובע רחומים עם יום עמוס של ביהמ׳ש.

אני לא חושב שמקרה הגרוע תקבל יותר משלילה וקנס.
תגיד לשופט שאתה לא יודע כמה נסעת באמת, שלפי מה שהשוטר הראה לך נסעת במהירות שנאמרה לך אבל אתה יודע שהשוטר צריך להוכיח שהמכשיר כוייל באותו יום.
עוד תגיד לשופט במידה והמכשיר כן כוייל והוכיח השוטר שהכל נעשה כמו שצריך אין לך ויכוח עם העובדות ואתה מצטער , תגיד שאתה בעל עבר נקי, איש חוק ושמח שהמשטרה עושה את עבודתה נאמנה.
לאחר מכן תגיד לשופט שאתה בדיוק נכנסת לחיים הסטודנטיאלים ואתה מבקש מהשופט אם אפשר להתחשב בעונש ושאתה מבטיח שתשים לב ולא תחזור על עבירות תנועה יותר.

זהו , תכבד את השופט והשוטר תהיה ילד טוב ויהיה בסדר.

אם יציעו לך עסקת טיעון לא טובה, אל תתחיל להתווכח , תגיד שאתה לא מבין בזה ושהשופט יחליט ואם הוא ישאל אותך למה לא הסכמת תגיד שזאת פעם ראשונה שלך בבית משפט ושלא ידעת איך להתנהל.

ואם יציעו לך משהו טוב תקח ולך הביתה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית