הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אפשר להתאמן כל יום AB?

• פותח/ת השרשור Pardon
  • פורסם בתאריך

Pardon

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
היי, תכף אני מתחיל תוכנית AB (יש לי תוכנית יחסית מקצועית ומסודרת).
השאלה אם אפשר להתאמן כל יום? יום A, יום B, יום A וכו', כל השבוע?
כי הרי כל תכניות עובדת על שרירים אחרים, אז זה מספיק מנוחה לגוף?

תודה.

האם אפשר? כנראה שכן, לא ישימו אותך בכלא על זה ולא תמות מזה. יש אבל סיכוי גבוה שתיפצע אחרי כמה זמן.
השאלה האחרת היא - האם מומלץ? התשובה היא לא. הגוף שלך הוא לא אוסף של שרירים לא קשורים אחד לשני אלא הוא יחידה אחת וצריך במשך השבוע ימים ללא אימונים בכלל בשביל מנוחה כללית של הגוף.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

האם אפשר? כנראה שכן, לא ישימו אותך בכלא על זה ולא תמות מזה. יש אבל סיכוי גבוה שתיפצע אחרי כמה זמן.
השאלה האחרת היא - האם מומלץ? התשובה היא לא. הגוף שלך הוא לא אוסף של שרירים לא קשורים אחד לשני אלא הוא יחידה אחת וצריך במשך השבוע ימים ללא אימונים בכלל בשביל מנוחה כללית של הגוף.
אבל אם אני מתאמן סתם דוגמא 4 פעמים בשבוע (יומיים אימון, יום מנוחה, יומיים אימון, יומיים מנוחה), ונח 3 ימים בשבוע, אני מרגיש שבזמן הזה הגוף נח "יותר מדי" עד לרמה שאני כבר יורד במסת שריר או "נחלש" קצת ומגיע לאימון הבא עם פחות כוח.. זה נראה כאילו יהיה לי קשה להשתפר ולעלות במשקלים עם הרבה זמן מנוחה.. או שרק נדמה לי?

איך אתה מרגיש את זה? מה קורה למשקלי העבודה? יכול להיות גם שהתכנית לא טובה/לא מתאימה לך
ו/או התזונה

מכיר את ההרגשה, גם אני כשפיצלתי הרגשתי ככה.
רק כשהתחלתי לעבוד עם סקוואטים כבדים וכו' הבנתי למה מתאמנים 3 פעמים בשבוע, פשוט בלתי אפשרי יותר, הגוף מותש.
כנראה שיש איזה שהיא בעיה בתוכנית אם אתה מסוגל להתאמן כל יום - אני מניח שהעצימות נמוכה מידי.

• פותח/ת השרשור
איך אתה מרגיש את זה? מה קורה למשקלי העבודה? יכול להיות גם שהתכנית לא טובה/לא מתאימה לך
ו/או התזונה

מכיר את ההרגשה, גם אני כשפיצלתי הרגשתי ככה.
רק כשהתחלתי לעבוד עם סקוואטים כבדים וכו' הבנתי למה מתאמנים 3 פעמים בשבוע, פשוט בלתי אפשרי יותר, הגוף מותש.
כנראה שיש איזה שהיא בעיה בתוכנית אם אתה מסוגל להתאמן כל יום - אני מניח שהעצימות נמוכה מידי.
הקטע הוא כזה - כשאני מתאמן, אני מרגיש שאני באמת מתפרק ומתאמן חזק, ויום אחרי השריר אפילו קצת "תפוס" או כואב כזה.
אבל בכללי יום אחרי אני מרגיש שאני "כשיר" לעשות עוד אימון כזה.. כאילו 24 שעות מנוחה זה יותר מדי.

• פותח/ת השרשור
עובד על משקלים מקסימליים, שאיתם אני יכול לעשות חזרות עם טווח של 8-12

אתה יכול.
סביר להניח שתפצע אחרי כמה זמן בעקבות עומס על השרירים.

Back
למעלה תחתית