הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש כאן עוסקים בשוק ההון?

• פותח/ת השרשור touro
  • פורסם בתאריך

touro

משתמש פעיל
300
31
נק' מוניטין:
77
300
31
פרופיט בת ים
שלום חברים,אני סטודנט למסחר בשוק ההון במכללת פסגות.

מצד אחד אמרו לנו בקורס שפתיחת חשבון היא בהון של 3000$ התחלתי,
מצד שני מישהו אמר לי שצריך לפחות 15000$ בשביל חשבון של מסחר יומי ושורטים.

דעות?
אני כרגע בלי כסף לשנה לפחות בגין טעויות שעשיתי בעבר,
ואני מעוניין להרחיב את הקורס בסיס שאני עושה לקורס של מסחר יומי, מסחר באופציות מעו"ף ומט"ח.

השאלה אם זה רלוונטי בשבילי כשאני יכול להשקיע מקסימום 3K$ כרגע?

תודה.

זה רלוונטי בשבילך למול העדפותייך ואלטרנטיבות השקעה אחרות. את זה אתה תגדיר, לא אנחנו

בלי להכנס למה אני חושב על הקורסים האלה או בכלל על מסחר יומי - עד כמה שזכור לי בבנק הפועלים אפשר לפתוח תיק השקעות עם כל סכום שאתה רוצה. לא יודע אבל עד כמה המערכת שלהם מתאימה למסחר יומי.

המערכות של הבנקים מאוד דלות פונקציות ומומלצות למסחר פשוט. שורטים לא יתאימו לשימוש בה, אלא במערכת פרטית. יש כמה נוחות ומומלצות יותר

תמיד ניראה היה לי מטורף אנשים ששמים חסכונות של שנים על הרולטה של שוק ההון, אני מבין שמדובר בסיכונים מחושבים ושיש אנשים שחיים מזה וחיים טוב, אבל רק המחשבה להפסיד עשרות אלפי שקלים אם לא מאות... לא יודע, כניראה שאני פשוט לא הטיפוס.

תמיד ניראה היה לי מטורף אנשים ששמים חסכונות של שנים על הרולטה של שוק ההון, אני מבין שמדובר בסיכונים מחושבים ושיש אנשים שחיים מזה וחיים טוב, אבל רק המחשבה להפסיד עשרות אלפי שקלים אם לא מאות... לא יודע, כניראה שאני פשוט לא הטיפוס.

זה בדיוק מה שאני חושב כשאני מפריש כל חודש כספים לפנסיה שבסופו של דבר הולך כהלוואות לעסקאות של טייקונים מהמדינה הזאת - זה לא מפחיד אותך ?

זה בדיוק מה שאני חושב כשאני מפריש כל חודש כספים לפנסיה שבסופו של דבר הולך כהלוואות לעסקאות של טייקונים מהמדינה הזאת - זה לא מפחיד אותך ?
פה לא שואלים אותך זה שונה יש חוק

לגבי השקעות זה עולם שלם..קח בחשבון שממשכורת ממוצעת אתה לא תקנה בית ולא תחייה ברמת חיים גבוהה אלה אם כן תיכנס לעולם העסקים ותיקח סיכונים

פה לא שואלים אותך זה שונה יש חוק

לגבי השקעות זה עולם שלם..קח בחשבון שממשכורת ממוצעת אתה לא תקנה בית ולא תחייה ברמת חיים גבוהה אלה אם כן תיכנס לעולם העסקים ותיקח סיכונים

אז עדיף כבר שתפתח קרן השקעות בעצמך ותנהל אותה. אין בנאדם שמבין מה טוב בשבילו יותר ממך, גם לא מנהל הקרן שאתה לא הראשון בסדר העדיפויות שלו ואין לו אינטרס לשרת את האינטרס שלך.

אז עדיף כבר שתפתח קרן השקעות בעצמך ותנהל אותה. אין בנאדם שמבין מה טוב בשבילו יותר ממך, גם לא מנהל הקרן שאתה לא הראשון בסדר העדיפויות שלו ואין לו אינטרס לשרת את האינטרס שלך.
זה נחמד, זו גישה פאסיבית, אבל צריך ידע כלשהו ואף די טוב, בכדי לנהל את הקרן שלך לבד.

זה נחמד, זו גישה פאסיבית, אבל צריך ידע כלשהו ואף די טוב, בכדי לנהל את הקרן שלך לבד.

יש מספיק מידע "בחוץ" כדי ללמוד, כמו שלא מעט אנשים מגיעים לפורום הזה כדי ללמוד על תחום אחר.

יש מספיק מידע "בחוץ" כדי ללמוד, כמו שלא מעט אנשים מגיעים לפורום הזה כדי ללמוד על תחום אחר.
לא מתנגד, אתה ודאי צודק. אבל גם מה שיש בחוץ צריך לעבור סינון קפדני. אף אחד לא למד באיכויות הגבוהות ביותר רק מקריאת מאמרים או מדריכים. כמו פה, שמי שרוצה להתמקצע צריך לגשת, למשל, למאמן אישי איכותי, כך גם בנושא השקעות ושוק ההון. ועדיין, למרבית ההמון אין מספיק זמן/ידע בכדי לנהל את החסכונות בצורה יעילה יותר. לרוב זה מסתכם בתוכניות חסכון מאוד דלות בבנק עצמו במקרה הרע או במקרה הפחות רע דרך חברות השקעה או מנהלי השקעה פרטיים.

בעידן האינטרנט באמת עדיף לנהל בעצמך, אבל זה לא המצב

אתה יכול להשקיע גם שקל (למרות שבהרבה תוכנות יש מינימום השקעה) , הבעיה היא שכדי לא להפסיד את הכסף בבת אחת צריך לפזר סיכונים ואת זה לא ניתן לעשות עם סכומים קטנים.
המלצה שלי , תחסוך סביבות ה20-30 אלף דולר (בצד, לא המחיה שלך) בנתיים תלמד את התחום מבפנים החוצה ואז תחליט אם נכון בשבילך לנסות לסכן את הסכום הזה.
על שורטים שאפשר באמת להרוויח מהם לא הייתי נכנס אם אין לך 100,000-150,000 דולר לסכן, מכיר ברוקרים שלקחו סיכונים ״מחושבים״ על שורט והפסידו את כל מה שהרוויחו ועוד קצת...

שוק ההון הוא מושג רחב מאוד.
כל נושא ההשקעה הוא שקלול של סיכון לעומת תשואה (רווח)
גם כשאתה מפקיד כסף בבנק אתה משקיע בשוק ההון, מבחינתך זה אפס סיכון אבל התשואה היא גם אפסית.
כמו ש @oz25 כתב גם הפנסיה וביטוח המנהלים הם סוג של השקעה
כלומר יש רמות שונות של סיכון, שורטים/אופציות נחשבים כבר סיכון גבוה.

בניית תיק השקעות זה דבר הכרחי, בדיעבד הייתי מתחיל את זה כבר בגיל 18. מסחר יומי זה כבר מקצוע שכרוך בסיכון והייתי לומד את התחום היטב לפני שהייתי משקיע כסף בעסק כזה

מה שחשוב לדעת שבחלק מהתחומים כמו forex, אופציות בינאריות מדובר כמעט על הימור ולא תמיד בתנאים הוגנים.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להשקיע גם שקל (למרות שבהרבה תוכנות יש מינימום השקעה) , הבעיה היא שכדי לא להפסיד את הכסף בבת אחת צריך לפזר סיכונים ואת זה לא ניתן לעשות עם סכומים קטנים.
המלצה שלי , תחסוך סביבות ה20-30 אלף דולר (בצד, לא המחיה שלך) בנתיים תלמד את התחום מבפנים החוצה ואז תחליט אם נכון בשבילך לנסות לסכן את הסכום הזה.
על שורטים שאפשר באמת להרוויח מהם לא הייתי נכנס אם אין לך 100,000-150,000 דולר לסכן, מכיר ברוקרים שלקחו סיכונים ״מחושבים״ על שורט והפסידו את כל מה שהרוויחו ועוד קצת...
באמת שלא ברור לי איך אפשר לחסוך 20-30k דולר במדינה שלנו.. מצד שני, אני באמצ רוצה לעסוק בתחום הזה, אני חם על זה וחושב רק על זה, לא יודע מה לעשות

באמת שלא ברור לי איך אפשר לחסוך 20-30k דולר במדינה שלנו.. מצד שני, אני באמצ רוצה לעסוק בתחום הזה, אני חם על זה וחושב רק על זה, לא יודע מה לעשות

אני מסכים ומבין אותך, לחסוך זה קשה וגם אם הצלחת לחסוך והתחלת להשקיע והפסדת, אכלת אותה ומאוד מאוד קשה לחזור מזה...
לדעתי כדאי לך לחשוב על הכיוון הזה כעבודה (בכל מיני קרנות כאלו ואחרות) ככה תבין את התחום יותר טוב ותהנה מעבודה, אחרי כמה שנים תוכל להשקיע בעצמך עם יותר נסיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית