הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הקרבות במוסול (הסרטון באנגלית)

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
אפשר להגיד על דאע"ש הרבה דברים. אבל מבחינה צבאית הם ראויים להערצה.

• פותח/ת השרשור
תראה את הסרטון. אלפים בודדים של חיילים שמחזיקים מעמד כ"כ הרבה זמן מול מעל 100,000 חיילים בכוחות שנלחמים נגדם + מטריה ארטילרית + שריון + מטריה אווירית אמריקנית + כוחות מיוחדים אמרקינים ובריטיים שנלחמים בהם. אם זה לא ראוי להערצה אני לא יודע מה כן.
אה כן, בעצם אני יודע מה כן - העובדה שהם כבשו את מוסול ביוני 14 בלי לירות אפילו ירייה אחת. שלא לדבר על מה שקרה לפני כמה חודשים, כשכל העולם התרכז בקרב על חאלב, והם באו וכבשו את תדמור תוך יומיים תוך כדי שהם משפילים את כוחות אסד והכוחות המיוחדים הרוסים שהיו במקום.
רוצה עוד דוגמאות? כי יש...ושאף אחד לא יבין אותי לא נכון - אני לא תומך דאע"ש. אני רק אומר שמבחינה צבאית הם ארגון שראוי ללמידה ואני לא חושב שזו הפרזה אפילו להערצה.

אם אתה רוצה ארגון שראוי להערצה מבחינה צבאית אז תקרא ספר על מלחמת ששת הימים

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה ארגון שראוי להערצה מבחינה צבאית אז תקרא ספר על מלחמת ששת הימים

גם אם אתה רוצה לטעון שצה"ל ראוי להערצה, איך זה סותר את זה שכל ארגון אחר ראוי להערצה?

לא סתרתי..
פשוט חושב שאם מזכירים ארגונים שראוים להערצה אז נזכיר גם את צה"ל לא רק את דאעש,
דרך אגב גם הנאצים כבשו מדינות בלי לירות יריה אחת,
גם הם ראוים להערצה?
יש הבדל בין הערצה לבין למידה\הבנה של תהליכים,
אבל להעריץ ?

• פותח/ת השרשור
מבחינה צבאית כן - גם גרמניה הנאצית היא ישות שראויה להערצה. לא צריך לפחות להודות בזה - זה לא אומר שאתה פרו נאצי. למעשה, מה שעשה צה"ל בששת הימים עם השמדת חילות האוויר על הקרקע + בליץ קריג זה חיקוי מעולה של מה שעשתה גרמניה הנאצית להרבה מדינות.

אני מקווה שאתה יודע את ההבדל בין הערצה לבין למידת ההיסטוריה\עבר.

ואני מאוד אבל מאוד מקווה שאתה יודע מה ההבדל בין הסטטוס שמדינת ישראל הייתה בזמן מלחמת ששת הימים מכל הבחינות,צבאית,מדינית ,כלכלית, והסיבות לפרוץ המלחמה בעצם, לבין הסטטוס של גרמניה הנאצית באותם ימים.

• פותח/ת השרשור
אני יודע טוב מאוד את ההבדלים, ואני ממש לא בא לטעון "ישראל = גרמניה הנאצית". אני רק טוען שדוקטרינת הלחימה של גרמניה הנאצית, כמו גם של דאע"ש הן דוקטרינות שיילמדו ויפיקו מהן לקחים עוד עשורים. קשה לך עם המילה "הערצה", אין לי בעיה עם זה. אני מקווה שכולם הבינו למה התכוונתי, ולא יסיקו מזה דברים שלא אמרתי ו/או התכוונתי אליהם.

אני לא חושב שתורת הלחימה של דאעש זה משהו מיוחד,
זאת לוחמת גרילה שאין ספור ארגונים כאלה או אחרים בעבר ביצעו או עדין מבצעים,
מה שכן יזכר בספרי ההיסטוריה זה איך ארגון קיקיוני עם אנשים מדומינים עוד יותר קיבל מימד מפלצתי כזה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שתורת הלחימה של דאעש זה משהו מיוחד,
זאת לוחמת גרילה שאין ספור ארגונים כאלה או אחרים בעבר ביצעו או עדין מבצעים,
מה שכן יזכר בספרי ההיסטוריה זה איך ארגון קיקיוני עם אנשים מדומינים עוד יותר קיבל מימד מפלצתי כזה.

דאע"ש הוא לא "עוד ארגון גרילה". זו ישות מדינתית עם גבולות, שיודע להילחם גם לוחמה סדירה וגם לוחמת גרילה. גם ביחס לארגון גרילה הוא מאוד יצירתי, עם האופנים שבהם הוא מבצע פיגועים, עם העובדה שהוא הקים לעצמו סוג של חיל אוויר עם רחפני ריגול ורחפנים שנושאים פצצות. עם היכולת שלו לחזור ולכבוש שטחים במדינות שבכלל לא קשורות, כמו הפיליפינים. וכן, גם לוחמה פסיכולוגית זה אלמנט חשוב. הויאטקונג בסוף ניצחו את האמריקנים בין השאר בזכות לוחמה פסיכולוגית.

ישות מדינתית?
דאעש אולי הכריזו על עצמם כחליפות איסלמיות אך זה לא אומר בפועל שהם מדינה,
וכן ,
לוחמת גרילה כוללת גם פיגועים,
וכל מה שאמרת רק ממחיש את גודל המפלצת שנוצרה מארגון קיקיוני לכן ילמדו על זה עוד הרבה.
אבל לא בגלל תורת הלחימה.
פיגועים הם לא המציאו זה בטוח
מה גם שאני מציע לך להפסיק לראות סרטי תעמולה של דאעש אתה ניזון מהם הרבה כמו שרואים ...

• פותח/ת השרשור
ברגע שהם שולטים על שטח ומנהלים שם את העניינים מכל הבחינות - חוק, כלכלה, צבא, הם ישות מדינתית, גם אם לא מדינה מוכרת. אגב, אנקדוטה - ביקשו ממני דו"ח כניסות ויציאות מהארץ לצורך קבלת דרכון אירופאי - בין המדינות שצוינו שם (היה צריך לכתוב את זה בפורטגוזית, אז צורף מילון של מדינות) - הייתה שחור על גבי לבן "המדינה האיסלאמית". ואם נדבר על המצב בפועל - דאע"ש היא מדינה לא פחות מאשר מה שנשאר מהמדינה שמוכרת בתור "סוריה". גם אחרי שהרוסים מעורבים כבר שנתיים - בשאר שולט על 25% משטח המדינה שהייתה פעם סוריה.
לא אמרתי שלוחמת גרילה קלאסית לא כוללת גם פיגועים. אני רק מציין שדאע"ש מאוד יצירתי באופן שבו הוא מוציא לפועל פיגועים, וגם מתגבר על מכשולים שנועדו לסכל פיגועים.
למשםט האחרון אני לא אתייחס כי אתה מנסה להפוך את זה לאישי. העובדות בשטח הן בדיוק כמו שציינתי כמה פוסטים למעלה:

תראה את הסרטון. אלפים בודדים של חיילים שמחזיקים מעמד כ"כ הרבה זמן מול מעל 100,000 חיילים בכוחות שנלחמים נגדם + מטריה ארטילרית + שריון + מטריה אווירית אמריקנית + כוחות מיוחדים אמרקינים ובריטיים שנלחמים בהם. אם זה לא ראוי להערצה אני לא יודע מה כן.
אה כן, בעצם אני יודע מה כן - העובדה שהם כבשו את מוסול ביוני 14 בלי לירות אפילו ירייה אחת. שלא לדבר על מה שקרה לפני כמה חודשים, כשכל העולם התרכז בקרב על חאלב, והם באו וכבשו את תדמור תוך יומיים תוך כדי שהם משפילים את כוחות אסד והכוחות המיוחדים הרוסים שהיו במקום.
רוצה עוד דוגמאות? כי יש...
תסיק מהן מה שאתה רוצה.

עדין ,
כל מה שאמרת רק מוכיח את זה שהארגון הקיקיוני הזה גדל למימדים כאלה ענקים שילמדו עליו עוד שנים רבות,
אבל תורת לחימה? אין פה שום תורת לחימה שהומצאה או משהו מיוחד,
יש פה טירוף חדש,זה כן, עידן חדש של אנשים מטורפים.
ודרך אגב יש עוד הרבה ארגוני גרילה שמנהלים את השטח שבו הם שולטים אבל מכאן ועד לקרוא לזה מדינה,
ארגון זה כן,מדינה זה לא.

ולגבי המשפט האחרון זוהי גם עובדה לא משהו אישי,
אם אתה חושב שלדאעש יש יכולות צבאיות שיש למדינה סדירה,אז סלח לי אתה ניזון מהתעמולה שלהם אחרת אין לי מושג איך הגעת למסקנה הזאת.

• פותח/ת השרשור
עדין ,
כל מה שאמרת רק מוכיח את זה שהארגון הקיקיוני הזה גדל למימדים כאלה ענקים שילמדו עליו עוד שנים רבות,
אבל תורת לחימה? אין פה שום תורת לחימה שהומצאה או משהו מיוחד,
יש פה טירוף חדש,זה כן, עידן חדש של אנשים מטורפים.
ודרך אגב יש עוד הרבה ארגוני גרילה שמנהלים את השטח שבו הם שולטים אבל מכאן ועד לקרוא לזה מדינה,
ארגון זה כן,מדינה זה לא.

ולגבי המשפט האחרון זוהי גם עובדה לא משהו אישי,
אם אתה חושב שלדאעש יש יכולות צבאיות שיש למדינה סדירה,אז סלח לי אתה ניזון מהתעמולה שלהם אחרת אין לי מושג איך הגעת למסקנה הזאת.

בוא נשאל את זה אחרת - מה אתה צריך בשביל לקרוא למדינה "מדינה"? מה גם שלא השתמשתי במונח מדינה, אלא קראתי לזה ישות מדינתית.
ולחלק השני של הפוסט - מה היא יכולת צבאית של מדינה סדירה? אני מקווה שתסכים איתי שגם סעודיה היא מדינה סדירה, והיכולות שלה מתגלות בתור "לא משהו" בלשון המעטה, לאור העובדה שהמורדים החות'ים בתימן כובשים שטחים בתוך סעודיה. למעשה, גם עירק וסוריה נחשבות (בצדק או שלא) למדינות סדירות, והעובדה שהיא שדאע"ש עדיין שולט בשטחים עצומים משתיהן.

מבחינתי שאתה אומר ישות מדינתית אתה מתכוון למדינה,
גם בעזה חמאס מנהל את העניינים,
אז בואו נגדיר את עזה כמדינה וניתן לה נמל תעופה.

גם מדינת ישראל היא מדינה סדירה אבל בעסקת שליט התגלנו בשיא חולשתנו שחמאס הוריד אותנו על הברכים ונאלצנו לשלם מחיר כבד על שיחרור שליט (לא נכנס לנקודה של בעד ונגד - רק מציין עובדות ),

אז מה זה אומר? שמדינת ישראל היא חלשה?

זה הפלוס של לחימת גרילה היכולת להתקיים בתנאים מסוימים ולהשתוות לכוחות של מדינה סדירה גם אם זה לכמה רגעים חולפים.

קאפיש?

גם מדינת ישראל היא מדינה סדירה אבל בעסקת שליט התגלנו בשיא חולשתנו שחמאס הוריד אותנו על הברכים ונאלצנו לשלם מחיר כבד על שיחרור שליט (לא נכנס לנקודה של בעד ונגד - רק מציין עובדות ),

זה הפלוס של לחימת גרילה היכולת להתקיים בתנאים מסוימים ולהשתוות לכוחות של מדינה סדירה גם אם זה לכמה רגעים חולפים.

קאפיש?

בן לאדם הוריד את התאומים בארצות הברית,
מה זה אומר שגם הם חלשים?

• פותח/ת השרשור

קאפיש?

שלוש שנים שנלחמים בדאע"ש, ולא רק מדינה אחת, אלא הרבה מדינות, כולל שתי המעצמות זה "כמה רגעים חולפים"? וכל מה שמבדיל אצלך בין מדינה ל"לא מדינה" זה נמל תעופה? עזה היא לא מדינה כי היא תלויה באופן מוחלט בישראל ובמצרים, היא ישות לימבו כזאת.

אגב, מבחינת ההגדרות:
מדינה – ויקיפדיה
  1. טריטוריה - שטח מוגדר על ידי גבולות קבועים. הטריטוריה אינה חייבת להיות רציפה, והיא יכולה לכלול שטחי ים בתוכה (כדוגמת איי יוון וארצות הברית שבינה לבין לאלסקה חוצצת קנדה)
  2. אוכלוסייה - רוב תושבי הקבע בטריטוריה של המדינה הם בעלי אזרחות. וכן רוב האזרחים מביעים שאיפה לאומית שברובה מונחת על יסוד התנועה הלאומית.
  3. שלטון, ריבונות - גוף יחיד השולט על האוכלוסייה בתוך הטריטוריה באמצעות חוקים ומוסדות ובכלל זה היכולת לשלוט על שטח המדינה, ולאכוף את חוקיה.
  4. עצמאות - מדינה ריבונית היא מדינה אשר מסוגלת לנהל את ענייני הפנים והחוץ שלה ללא תלות במדינה אחרת או בגוף אחר כל שהוא.
דאע"ש הוא מדינה, למעט אולי סעיף 2, אם כי לדעתי דאע"ש כן הפיק תעודות זהות משל עצמו, כמו גם מטבע וכו'. אבל לא בטוח ב-100%.
עזה לא עומדת לא בסעיף 2, ולא בסעיף 4.

נערך לאחרונה:
שנים נלחמים גם בהרבה ארגונים,
שוב לוחמת גרילה זה לא ענין של זבנג וגמרנו,לכן הארגונים האלה מחזיקים מעמד.

מה גם שאתה מסתכל על דאעש כגוף יחיד,
דאעש זה רק הזרועות, במזרח התיכון יש גם את המוחות שמכוונים אותו
יש בזירה המון כוחות זה לא דאעש לבדו,
איראן - סוריה-אמריקה - הרוסים ועוד.

נמל תעופה זה רק חלק משלל הדוגמאות,

אני מרגיש שמבחינתי מציתי את הדיון ,

שיהיה לך יום טוב ומלא בהערצה , סליחה למידה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית