הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הסרט "שמנצ'יק"

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
הסרט שודר ב"יס דוקו" לפני זמן מה ובסופ"ש נודע לי שהוא נמצא באתר שלהם לצפייה.
בסרט מדברים על כל התפיסה המוטעית שצריך לעבור לתזונה דלת שומן ועשירה בפחמימות ועל הנזקים הבריאותיים הנובעים ממנה.
יוצר הסרט נסה על עצמו תזונה עשירה בשומנים ודלת פחמימות (לא יותר מ- 100 גרם ביום) והתוצאות מפתיעות (או שלא...).

צפייה נעימה!

שמנצ'יק

הפוטנציאל הדלקתי של חומצות שומן אומגה 6 לא קשור לחימצון או חימום. בגדול, אומגה 6 הם אבני הבניין שמהם בונים הורמונים פרו דלקתיים. אומגה 3 הם אבני הבניין שמהם בונים הורמונים אנטי-דלקתיים. אם אתה רוצה להימנע מדלקת כרונית מערכתית אתה צריך יחס מסוים של אומגה 6 ואומגה 3 בתזונה שלך - בערך בין כמות שווה עד פי ארבע אומגה 6 לאומגה 3) 1-4:1 o6:o3.
כדי להגיע לאיזון הזה צריך להפחית בכמות האומגה 6 - להימנע משמנים כמו תירס, סויה, חמניות. לא להשתגע עם האגוזים. ולהשתדל לאכול בשר שלא מואבס בדגנים.
וכמובן, הדרך הכי פשוטה להזיז את היחס לכיוון האומגה 3 הוא לקחת שמן דגים או לאכול הרבה דגי ים.

חימצון של חומצות שומן בתהליך חימום הוא נושא אחר. שמן שרוף מכיל תוצרי פירוק וחימצון שהם רעילים. כל שמן רגיש יותר או פחות והטמפרטורות משתנות משמן לשמן. באופן כללי שמנים בלתי רווים הרבה יותר רגישים לחום. בגלל זה עדיף לבשל עם חמאה, שמן קוקוס או כל שומן רווי אחר.
אם אתה לא יכול להיפתר מהם אז קנולה עדיפה על כל שאר השמנים הרגילים (תירס, סויה, חמניות) כי יש בה בערך חצי מכמות ה- PUFA.
לגבי קליה של אגוזים ושקדים אני לא ממש יודע. לרוב עושים את זה בטמפרטורות נמוכות.

עריכה:
מצאתי כרגע סיכום נחמד של כל זה (בלי האומגה6) :
http://www.jctonic.com/include/healingcrisis/20rancid_oils.htm

נערך לאחרונה:
רק שומנים בלתי רווים יכולים לעבור הידרוגנציה. שומן רווי הוא רווי - רויי במימנים - hydrogens ולכן אי אפשר לעשות לו hydrogenation. לכן שמן קוקוס הוא טוב, כי הוא ברובו רווי. שמן זית גם לא רע כי הוא חד-בלתי רווי. כלומר, יש לו פוטנציאל יותר נמוך להתחמצן משומן רב-בלתי רווי. עדיין לא הייתי ממהר לחמם אותו אלא להשתמש בו לתיבול. שומן מן החי מכיל אחוז גבוה של שומן רווי ולכן גם הוא מתאים לבישול.
שמן סויה תירס וקנולה הם ברובם רב-בלתי רויים. PUFA. ולכן הם נוטים להתחמצן ומעודדים תהליכים דלקתיים (אומגה 6). להימנע מהם כמה שאפשר.

כפי שהדגשת בהודעה מאוחרת יותר, יש הבדל בין פוטנציאל חמצון ובין חמצון בטמפרטורות גבוהות (ביחוד כאלו של טיגון).
עפ"י רוב אוכלים שמנים באחד משני מצבים (1) כמו שהם (2) לאחר שטיגנו איתם
ולכן על אף ששמן זית חד בלתי רווי כן עדיף לטגן בקנולה ולא בשמן זית. נכון?

כפי שהדגשת בהודעה מאוחרת יותר, יש הבדל בין פוטנציאל חמצון ובין חמצון בטמפרטורות גבוהות (ביחוד כאלו של טיגון).
עפ"י רוב אוכלים שמנים באחד משני מצבים (1) כמו שהם (2) לאחר שטיגנו איתם
ולכן על אף ששמן זית חד בלתי רווי כן עדיף לטגן בקנולה ולא בשמן זית. נכון?

קשה לי להגיד. שמן קנולה מכיל יותר רב-בלתי רווי משמן זית. לכן הייתי מהמר שהוא יותר פגיע לנזקי חום. ההבדל לא כזה משמעותי, בכל מקרה אני לא חובב של טיגון בשומן שהוא לא רווי. למה לא להשתמש בשמן קוקוס, או בשומן?
אני אוסף את מה שמצטבר במחבת מהטיגון של הבייקון בארוחת בוקר לתוך צנצנת ומשתמש בזה אחרי זה כדי להקפיץ ירקות או בצל לתבשילים. טעם יותר טוב מזה לא תמצא. 😈

קשה לי להגיד. שמן קנולה מכיל יותר רב-בלתי רווי משמן זית. לכן הייתי מהמר שהוא יותר פגיע לנזקי חום. ההבדל לא כזה משמעותי, בכל מקרה אני לא חובב של טיגון בשומן שהוא לא רווי. למה לא להשתמש בשמן קוקוס, או בשומן?
אני אוסף את מה שמצטבר במחבת מהטיגון של הבייקון בארוחת בוקר לתוך צנצנת ומשתמש בזה אחרי זה כדי להקפיץ ירקות או בצל לתבשילים. טעם יותר טוב מזה לא תמצא. 😈
חמאה היא פתרון טוב לעניין הזה?

חחחח אין ספק שטעים זה בטח יצא. מצד שני, לך תאסוף מספיק שומן בשביל לטגן משהו בשמן עמוק, צריך הרבה בייקון...
אגב, סבתא שלי ז"ל היתה בזמנו מטגנת במחבת פעם בשבוע גושי שומן (לרוב מאווז) גדולים מאוד ואח"כ משתמשת בזה כל השבוע לכל מה שהיתה צריכה. היתה בריאה כמו שור האיכרה הרוסיה הזותי.

חחחח אין ספק שטעים זה בטח יצא. מצד שני, לך תאסוף מספיק שומן בשביל לטגן משהו בשמן עמוק, צריך הרבה בייקון...
אגב, סבתא שלי ז"ל היתה בזמנו מטגנת במחבת פעם בשבוע גושי שומן (לרוב מאווז) גדולים מאוד ואח"כ משתמשת בזה כל השבוע לכל מה שהיתה צריכה. היתה בריאה כמו שור האיכרה הרוסיה הזותי.

אז עוד לא ידעו ששומן זה רע 🤡

חמאה היא פתרון טוב לעניין הזה?

חמאה היא פתרון מצוין כמעט לכל דבר בעולם.
הבעיה עם חמאה זה שהמוצקי חלב נשרפים בטמפרטורה יחסית נמוכה ואז זה חום ושרוף. אפשר להצליל חמאה ולקבל גי - ghee, שזה חמאה בלי מוצקי החלב ואז זה סבבה לגמרי.

הבעיה עם חמאה זה שהמוצקי חלב נשרפים בטמפרטורה יחסית נמוכה ואז זה חום ושרוף. אפשר להצליל חמאה ולקבל גי - ghee, שזה חמאה בלי מוצקי החלב ואז זה סבבה לגמרי.

באמת פיתרון לכל דבר.
הייתי בבעיה לגבי מה לקחת לאכול בבית ספר,
בסוף לקחתי גוש חמאה.

בייקון צריך והרבה. אני לא ממש מטגן שום דבר בשמן עמוק, אז אין לי את הבעיה הזאת. אני בטוח שאפשר לגשת לקצב ולקנות גושי שומן של בקר ולהשתמש בהם. באנגלית זה נקרא tallow. מקדונלדס היו מטגנים בזה צ'יפס עד שהגיע מהפכת ה"שומן הרע" ולחצו עליהם להחליף לשמנים צמחיים. חבל.

האמת שלא שמתי לב לבעיה כזו, אתה שם גוש על המחבת, משמן איתו עד שהוא מתפזר לכל האורך ושם את הבשר. לא קרה שזה היה שחור

האמת שלא שמתי לב לבעיה כזו, אתה שם גוש על המחבת, משמן איתו עד שהוא מתפזר לכל האורך ושם את הבשר. לא קרה שזה היה שחור

נכון, אין בעיה להשתמש ככה בחמאה. הבעיה היא אם אתה מנסה לעשות טיגון עמוק או בטמפרטורות ממש גבוהות.

מה אתה מציע למשל לאפייה של עוגות ודברים כאלה שצריך שמנים מסויימים בשביל מרקם וטעם ואי אפשר להשתמש בשומן חזיר או בקוקוס

הפוטנציאל הדלקתי של חומצות שומן אומגה 6 לא קשור לחימצון או חימום. בגדול, אומגה 6 הם אבני הבניין שמהם בונים הורמונים פרו דלקתיים. אומגה 3 הם אבני הבניין שמהם בונים הורמונים אנטי-דלקתיים. אם אתה רוצה להימנע מדלקת כרונית מערכתית אתה צריך יחס מסוים של אומגה 6 ואומגה 3 בתזונה שלך - בערך בין כמות שווה עד פי ארבע אומגה 6 לאומגה 3) 1-4:1 o6:o3.
כדי להגיע לאיזון הזה צריך להפחית בכמות האומגה 6 - להימנע משמנים כמו תירס, סויה, חמניות. לא להשתגע עם האגוזים. ולהשתדל לאכול בשר שלא מואבס בדגנים.
וכמובן, הדרך הכי פשוטה להזיז את היחס לכיוון האומגה 3 הוא לקחת שמן דגים או לאכול הרבה דגי ים.

חימצון של חומצות שומן בתהליך חימום הוא נושא אחר. שמן שרוף מכיל תוצרי פירוק וחימצון שהם רעילים. כל שמן רגיש יותר או פחות והטמפרטורות משתנות משמן לשמן. באופן כללי שמנים בלתי רווים הרבה יותר רגישים לחום. בגלל זה עדיף לבשל עם חמאה, שמן קוקוס או כל שומן רווי אחר.
אם אתה לא יכול להיפתר מהם אז קנולה עדיפה על כל שאר השמנים הרגילים (תירס, סויה, חמניות) כי יש בה בערך חצי מכמות ה- PUFA.
לגבי קליה של אגוזים ושקדים אני לא ממש יודע. לרוב עושים את זה בטמפרטורות נמוכות.

עריכה:
מצאתי כרגע סיכום נחמד של כל זה (בלי האומגה6) :
http://www.jctonic.com/include/healingcrisis/20rancid_oils.htm
שמן זית הוא אומגה 9 נכון? איך זה נכנס בכל העניין?

אלכס צודק באופן עקרוני. אבל אני מת לדעת איך יוצאת עוגת שמרים עם שומן בייקון. זה יכול רק לשפר.
ברצינות, רוב המאפים אפשר לעשות עם חמאה וזה יצא מעולה.

חנהל'ה, במקום לאפות כל היום תכיני לעצמך פיצוצבייקון:
http://www.5min.com/Video/Bacon-Explosion-90553374

שמן זית הוא אומגה 9 נכון? איך זה נכנס בכל העניין?

נכון. לשמני אומגה 9 אין תפקיד בכל העניין של הדלקת.
מבחינת חימצון שמן זית יותר טוב מ- PUFA אבל פחות טוב משומן רווי. לכן אני משתמש בשמן זית לתיבול בסלטים (כי זה טעים) ורק לעיתים רחוקות מבשל איתו.

נכון. לשמני אומגה 9 אין תפקיד בכל העניין של הדלקת.
מבחינת חימצון שמן זית יותר טוב מ- PUFA אבל פחות טוב משומן רווי. לכן אני משתמש בשמן זית לתיבול בסלטים (כי זה טעים) ורק לעיתים רחוקות מבשל איתו.

אז בעצם עדיף לעבור למזון עם שומן רווי מאשר שמן זית? חשבתי ששמן זית הוא מסדר את כל ענייני הלב והחימצון שיכול לקרות..
רגע החימצון נגרם עקב פחמימות ושומן צמחי.. אז מה כדי להמנע?

אז בעצם עדיף לעבור למזון עם שומן רווי מאשר שמן זית? חשבתי ששמן זית הוא מסדר את כל ענייני הלב והחימצון שיכול לקרות..
רגע החימצון נגרם עקב פחמימות ושומן צמחי.. אז מה כדי להמנע?

אני אכתוב את זה פשוט:
להפחית כמה שאפשר בשמן סויה, תירס וחמניות (וכל שאר שמנים שעשירים באומגה 6).
לבשל חם בעיקר עם שומן רווי - שמן וחלב קוקוס, חמאה, שומן של חיות.
שמן זית זה סבבה לתיבול (סלטים או כל דבר אחר).
אם אתם חייבים להשתמש בשמן צמחי בשביל משהו אז עדיף קנולה.
לא להשתמש במרגרינה.
שמן דגים זה סבבה - 4 קפסולות של עוצמה כפולה (600 מ"ג EFA+DHA כל אחת) זה מצוין.

זהו, אני חושב שסיכמנו את נושא השמן.

אין השפעה חזקה של שמן זית על כל עניין האנטי אוקסידציה? שנים טוחנים לנו בשכל ששמן זית באיכות טובה זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות לגוף שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית