הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית ab בחיטוב

אייל

משתמש פעיל
305
21
נק' מוניטין:
23
305
21
התוכנית מחולקת לקבוצת שרירים הנל:
רגליים חזה ויד אחורית,גב כתפיים ויד קדמית
4 פעמים בשבוע

A:
רגליים:
*סקוואט 7×(6-18) מתחיל ממשקל קטן ועולה כל 2.5 קג
*פשיטת ברך במכונה 4×12
*פשיטת ברך בשכיבה על הבטן (האמסטרינג) 3×10
*תאומים 3×12
חזה:
*בנץ פרס 4×10
*בנץ בשיפוע חיובי 3×10
*פרפר עם דאמבלים בשכיבה 3×10
יד אחורית
*לחיצה צרפתית בשכיבה 3×10
*פשיטת מרפק בקרוס 3×10
*פשיטת מרפק בשיפוע 3×10

B
גב:
*פולי עליון 3×10
*חתירה בישיבה 3×10
*בנט אובר רואו 3×8
*דדליפט 3×5
כתפיים:
*פרס 3×8
*הרחקה לצדדים עם דאמבלים 3×10
*קירוב מוט w לסנטר 3×10
*לחיצת ארנולד 3×10
יד קדמית :
*כפיפת מרפקים עם מוט w 3×10
*כפיפת מרפקים עם דאמבלים בסופינציה 3×10
*פטישים עם דאמבלים 3×10
*כפיפת מרפק עם דאמבל בישיבה כשהמרפק על הרגל(שכחתי תשם של התרגיל) 3×10
מקווה שפירשתי ככה שתבינו
האם התוכנית בסדר?יש צורך לשינוי?
מתאמן כבר 3 חודשים בתוכנית הזאת
יש תוצאות אבל התקדמות איטית (נשבר לפעמים בתזונה)
אשמח לחוות דעת ועזרה

כמה עקרונות חשובים -
-סוג הפיצול (תדירות) לא נקבעת עפי התזונה
-הנפח השבועי יושפע מהתזונה (ניתן ״לשרוד״ פחות נפח בחיטוב)
-כמות התרגילים והסטים שכתבת זה מעל פי 2 ממה שאתה צריך
-צריך עוד מידע לגביך שנוכל לשער מה יתאים: גיל, ותק, משקל, א.ש משוער, זמן בחיטוב ומשקלי עבודה

• פותח/ת השרשור
כמה עקרונות חשובים -
-סוג הפיצול (תדירות) לא נקבעת עפי התזונה
-הנפח השבועי יושפע מהתזונה (ניתן ״לשרוד״ פחות נפח בחיטוב)
-כמות התרגילים והסטים שכתבת זה מעל פי 2 ממה שאתה צריך
-צריך עוד מידע לגביך שנוכל לשער מה יתאים: גיל, ותק, משקל, א.ש משוער, זמן בחיטוב ומשקלי עבודה
בן 23 משקל 73 (ירדתי מ78 ב4 חודשים) 4 חודשי חיטוב בערך 13 א.ש מתאמן 5 חודשים בחדכ בערך חודשיים ראשונים אימון fbw
התוכנית שנכתבה היא עי המדריך כושר שלי וכמובן שהתוכנית הייתה פי שניים גדולה וקיצרתי אותה כי היה מלא תרגילים... אימון אנאירובי לוקח לי כשעה וחצי ועוד 15דק אליפטיקל

אין הגיון ברשימת תרגילים הארוכה הזאת.

נניח וAB זו החלוקה המתאימה לך (סיכוי לא רע) זה צריך להראות הרבה יותר קצר, 2 תרגילים לקבוצת שרירים גדולה ותרגיל אחד לקבוצת שרירים קטנה. זה יאפשר לך לבצע את התרגילים בצורה יותר טובה טכנית ולעבוד עם יותר משקל ביחס למה שאתה מסוגל. אין שום הצדקה לתת 18 סטים לקדמית / אחורית בשבוע.

התכנית לדעתי מפוצצת תרגילים, לא הייתי מתקן אותה, הייתי מחליף אותה. מנגד, אם יש לך מאמן שאתה משלם לו וסומך עליו - תקשיב לו (אני בספק כי אתה שואל פה).

דיברת על התקדמות איטית, אני שואל, איך אתה מודד אותה?

• פותח/ת השרשור
אין הגיון ברשימת תרגילים הארוכה הזאת.

נניח וAB זו החלוקה המתאימה לך (סיכוי לא רע) זה צריך להראות הרבה יותר קצר, 2 תרגילים לקבוצת שרירים גדולה ותרגיל אחד לקבוצת שרירים קטנה. זה יאפשר לך לבצע את התרגילים בצורה יותר טובה טכנית ולעבוד עם יותר משקל ביחס למה שאתה מסוגל. אין שום הצדקה לתת 18 סטים לקדמית / אחורית בשבוע.

התכנית לדעתי מפוצצת תרגילים, לא הייתי מתקן אותה, הייתי מחליף אותה. מנגד, אם יש לך מאמן שאתה משלם לו וסומך עליו - תקשיב לו (אני בספק כי אתה שואל פה).

דיברת על התקדמות איטית, אני שואל, איך אתה מודד אותה?
בעיקרון לא נותן מדידה עקבית של מידות אבל ירידה של 5קג ואפשר לראות גם ויזואלית ירידה בהיקפים,החלטתי שכשאני יעבור למסה הנדידה תהיה יותר עקבית
מבחינת תזונה אני רשום אצל עומרי אזולאי
המדריך שלי אני לא משלם לו כסף אבל הטא משקיע בי כנראה שעל פי מה שאתה אומר ההפך הוא הנכון...אם אני יקצר את האימון לפחות משעה אני לא ארגיש שאני התאמנתי מספיק (רגיל לשעתיים אימון בתור ספורטאי מתאגרף לשעבר )

מה המטרות שלך לטווח הקצר והארוך? אתה מודד היקפים או מניח?

אני מאמין לך והדרך שלך היא מאוד פופולרית ונורמטיבית, אני מנסה לתת לך כלים למדוד התקדמות ולהגדיר מטרות, מעבר ל״להראות טוב״.

ההרגשה שלך לא תואמת את אפקטיביות האימון, אני יכול לפמפם 20 חזרות יד קדמית ככה סתם וזה ירגיש יותר אפקטיבי מאימון סקוואט שלם מבחינת פאמפ. כמו שאמרתי צריך למדוד התקדמות באופן כמותי (היקפים, משקל, משקלי עבודה, כמות חזרות וכו׳) ולא על פי הרגשה.
בנוסף, למתאמן ״רגיל״ בלי כוונות תחרותיות, 45-60 דקות במכון כמה פעמים בשבוע יהיה זמן מיטבי.

• פותח/ת השרשור
מה המטרות שלך לטווח הקצר והארוך? אתה מודד היקפים או מניח?

אני מאמין לך והדרך שלך היא מאוד פופולרית ונורמטיבית, אני מנסה לתת לך כלים למדוד התקדמות ולהגדיר מטרות, מעבר ל״להראות טוב״.

ההרגשה שלך לא תואמת את אפקטיביות האימון, אני יכול לפמפם 20 חזרות יד קדמית ככה סתם וזה ירגיש יותר אפקטיבי מאימון סקוואט שלם מבחינת פאמפ. כמו שאמרתי צריך למדוד התקדמות באופן כמותי (היקפים, משקל, משקלי עבודה, כמות חזרות וכו׳) ולא על פי הרגשה.
בנוסף, למתאמן ״רגיל״ בלי כוונות תחרותיות, 45-60 דקות במכון כמה פעמים בשבוע יהיה זמן מיטבי.
בתאכלס היעד שלי הוא לגדול ולגדול ולגדול!
כן אתה צודק אבל לא מדדתי היקפים.. מבחינת משקלי עבודה יש תרגילים שעליתי בהם ויש שנתקעתי בהם ולא זז.. אבל אמרו לי שזה בסדר כל עוד אני בחיטוב ,המטרה שלי לזמן הקרוב היא להוריד א.ש על מנת להתחיל מסה בא.ש נמוך שאחר כך לא יהיה קשה יותר... מבחינה ויזואלית אפשר לראות את ההבדלים לפני שהתחלתי.. לכן אמרתי שכן בתחילת המסה אני אמדוד את כל הפרמטרים שצריך ואתחיל מעקב באימונים!!
חבל שאין מאמנים שלוקחים אנשים בתור פרוייקט אישי :(

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית