הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הגירה לקנדה

הייתה אנטישמיות ברמה המדינית בברה"מ
זה יכול להיות ואני לא יודע את זה. אני רק יודע שאבא שלי אמר שלא היו לו בעיות נגיד בבית ספר או בעבודה. אמא שלה שהיא רוסיה נוצריה אמרה שפרט לזה שאבא היה שעיר בצורה מפחידה היא גם לא הרגישה שיש בעיות אם זה שהיא נשואה ליהודי.

במדינה שאין בה מלחמה יומיומית יש פחות צורך שיהיה מאחוריך צבא. ולמה אתה מתכוון שיש מאחוריך מדינה שלמה? חוץ מזה שכולם קוראים "אחי" אחד לשני במה זה מתבטא כאן בפועל?
למרות הפילוג הדי גדול שיש לנו במדינה אני עדיין חושב שאנחנו מדינה מאוד מלוכדת וחמה, וברגעי האמת כולם יודעים להיות מאוחדים.
בנוגע לביטחון בקנדה התכוונתי לביטחון הפרט, אני אישית מפחד הרבה יותר מאנטישמיות שאתה חווה על בסיס יום יומי על בשרך מאשר פלסטינאים שגרים בצד השני של הארץ ושולחים אליך רקטות עם טכנולוגיה משנות ה60 ש95% מהן מיורטות או נופלות בשטח מת.

כנראה ביבי באמת יודע לשטוף את המוח.

באמת זה מה שאתה מרגיש ? שהמדינה מאחורייך ? שיש לך צבא ? כאשר אתה מוקף באויבים אז כן צריך צבא. אבל המדינה ממש לא מאחורייך פה.

אני האחרון לתמוך בביבי,אבל למה שאני לא אחשוב שהמדינה מאחוריי? אני חושב שהרבה ישראלים מזלזלים בהישגים הבטחוניים של מדינת ישראל, להקים מדינה בסביבה עוינת שכל השכנים שלך רוצים להוריד אותך,ובאותו הזמן להגיע לרמת חיים של מדינה מערבית .
אני לפחות חושב שזה מרשים.

• פותח/ת השרשור
למרות הפילוג הדי גדול שיש לנו במדינה אני עדיין חושב שאנחנו מדינה מאוד מלוכדת וחמה, וברגעי האמת כולם יודעים להיות מאוחדים.
בנוגע לביטחון בקנדה התכוונתי לביטחון הפרט, אני אישית מפחד הרבה יותר מאנטישמיות שאתה חווה על בסיס יום יומי על בשרך מאשר פלסטינאים שגרים בצד השני של הארץ ושולחים אליך רקטות עם טכנולוגיה משנות ה60 ש95% מהן מיורטות או נופלות בשטח מת.

אני האחרון לתמוך בביבי,אבל למה שאני לא אחשוב שהמדינה מאחוריי? אני חושב שהרבה ישראלים מזלזלים בהישגים הבטחוניים של מדינת ישראל, להקים מדינה בסביבה עוינת שכל השכנים שלך רוצים להוריד אותך,ובאותו הזמן להגיע לרמת חיים של מדינה מערבית .
אני לפחות חושב שזה מרשים.
אנחנו לא מתקרבים לשום מדינה מערבית מבחינת איכות חיים. אנחנו יותר טובים ממדינו אסיה ואפריקה אבל ובזה אפשר להתגאות.

איזה צבא? זה שמוסרי כלפי האוייב יותר ממה שהוא מוסרי כלפי החיילים?
או המדינה שחלק אחד רוצה להפוך אותה למדינת דת והחלק השני לתת אותה תמורת שלום שקרי? אתה חיי באשליה וצר לי לאכזב אותך. תפתח את העיניים ותראה שחוץ מפרצוף עצוב כשרוצחים פה אנשים חפים מפשע הם לא עושים כלום.
לא זוכר דבר טוב אחד משמעותי שעשו לטובת האזרחים בשנים האחרונות. מחירים רק עולים, מיסים בשמיים, אין ביטחון והמדינה מפולגת.
אתה צודק , למרות כל זה אני עדיין מרגיש פה יותר בטוח מאשר בכל מדינה אחרת,תקרא לזה טיפשות או פטריוטיות זה פשוט מה שאני מרגיש
יכול להיות שאני טועה
אנחנו לא מתקרבים לשום מדינה מערבית מבחינת איכות חיים. אנחנו יותר טובים ממדינו אסיה ואפריקה אבל ובזה אפשר להתגאות.
לדעתי עקפנו כבר את רמת החיים במזרח אירופה (רומניה,בולגריה) ואת ספרד,יוון נכון שאנחנו עדיין לא באזור של גרמניה,סקנדינביה וצפון אמריקה אבל אנחנו בכיוון

שוב, במה זה מתבטא בפועל? בזה שכשיש פיגוע אז יש סטטוסים עצובים בפייסבוק? כשמישהו מפרסם פוסט מתבכיין כלשהו אז הוא מקבל מלא תגובות אוהדות וזהו?
תנסה למשל להתמודד עם ביטוח לאומי ולהוציא משהו שמגיע לך על פי חוק תראה מה זה מדינה שעומדת מאחוריך.
בנוגע לביטחון בקנדה התכוונתי לביטחון הפרט, אני אישית מפחד הרבה יותר מאנטישמיות שאתה חווה על בסיס יום יומי על בשרך
יש המון יהודים בקנדה, יש כאלה שאני מכיר, כאלה שהמשפחה שלי מכירה, כאלה שהחברים שלי מכירים. מעולם לא שמעתי על אנטישמיות שם.
מאשר פלסטינאים שגרים בצד השני של הארץ ושולחים אליך רקטות עם טכנולוגיה משנות ה60 ש95% מהן מיורטות או נופלות בשטח מת.
באמת? בצד השני של הארץ? המשפחה שנרצחה לאחרונה? כל הגל פיגועי דקירות שהיו לפני איזה שנה? זה גם היה בצד השני של הארץ?

• פותח/ת השרשור
אתה צודק , למרות כל זה אני עדיין מרגיש פה יותר בטוח מאשר בכל מדינה אחרת,תקרא לזה טיפשות או פטריוטיות זה פשוט מה שאני מרגיש
יכול להיות שאני טועה
לא טיפשוט אלא פשוט חוסר מודעות.
זכותך כמובן לחשוב מה שבא לך אבל אם העובדה שיורים עלייך טילים כל כמה שנים וכמעט כל יום מישהו נרצח הפכו בשבילך לנורמה אז זה מאוד מאוד רע.

אני אישית מפחד הרבה יותר מאנטישמיות שאתה חווה על בסיס יום יומי
איפה אתה גר ? יש כמעט על בסיס שבועי תקיפה. לא מזמן רק נכנס מחבל לבית והרג 3 אנשים. הרגו שוטרים גם לא מזמן. וזה בצד שלנו ולא רקטות.

אישית כל פעם שאני עובר ליד פועלים ערביים או כאלו שמכסחים את הדשא הערנות שלי עולה ויש לי פחד שהנה עכשיו הוא יתקוף אותי כי לך תדע. וכן יש לי אנשים ערבים מהכפרים שלמדו איתי ואיתם אין לי בעיה. אבל זה כי הם חברה משכילים.

כאשר אתה מדבר על בטחון מול אוייבים אז כן יש לנו צבא. נכון צבא חזק (אחרת לא היינו פה) אבל המדינה פה לא מאחרויינו אולי מאחורי אנשים בעלי הון. כמו בערך בכל מדינה לדעתי. בחלק רואים את זה יותר ובחלק פחות.

לא כזה אכפת לי מהמדינה אכפת לי מאיכות החיים שלי כאזרח. כפייה דתית, ביטחון ללכת לטייל בירושלים. כל מקום עוברים בידוק ביטחוני. צריך פאקינג ממ"ד עכשיו בכל דירה חדשה.

לא גרתי בחו"ל לא יכול להגיד ששם נגיד הייתי מרגיש יותר טוב או פחות טוב. אבל יהיה כנראה שווה לנסות בעתיד במידה ואני יוכל לעבור על בסיס מקצוע.

אחת הבעיות לדעתי זה לאבד את החברים והמשפחה.

• פותח/ת השרשור
איפה אתה גר ? יש כמעט על בסיס שבועי תקיפה. לא מזמן רק נכנס מחבל לבית והרג 3 אנשים. הרגו שוטרים גם לא מזמן. וזה בצד שלנו ולא רקטות.

אישית כל פעם שאני עובר ליד פועלים ערביים או כאלו שמכסחים את הדשא הערנות שלי עולה ויש לי פחד שהנה עכשיו הוא יתקוף אותי כי לך תדע. וכן יש לי אנשים ערבים מהכפרים שלמדו איתי ואיתם אין לי בעיה. אבל זה כי הם חברה משכילים.

כאשר אתה מדבר על בטחון מול אוייבים אז כן יש לנו צבא. נכון צבא חזק (אחרת לא היינו פה) אבל המדינה פה לא מאחרויינו אולי מאחורי אנשים בעלי הון. כמו בערך בכל מדינה לדעתי. בחלק רואים את זה יותר ובחלק פחות.

לא כזה אכפת לי מהמדינה אכפת לי מאיכות החיים שלי כאזרח. כפייה דתית, ביטחון ללכת לטייל בירושלים. כל מקום עוברים בידוק ביטחוני. צריך פאקינג ממ"ד עכשיו בכל דירה חדשה.

לא גרתי בחו"ל לא יכול להגיד ששם נגיד הייתי מרגיש יותר טוב או פחות טוב. אבל יהיה כנראה שווה לנסות בעתיד במידה ואני יוכל לעבור על בסיס מקצוע.

אחת הבעיות לדעתי זה לאבד את החברים והמשפחה.
מה אתה הולך ללמוד ובן כמה אתה? אם אפשר לשאול כמובן.

אתה צודק , למרות כל זה אני עדיין מרגיש פה יותר בטוח מאשר בכל מדינה אחרת
בן כמה אתה ? אני מאמין שנולדתה בארץ. לא יודע לפי מה אתה רושם שנגיד בקנדה תרגיש פחות בטוח ? ביקרתה שם ?

תזכור שבחו"ל כתייר אתה תמיד יותר חשוף לבעיות. וגם תיירים בארץ.
מה אתה הולך ללמוד ובן כמה אתה? אם אפשר לשאול כמובן.
בן 30, סיימתי ללמוד מדמח. מחכה שיהיה לי ניסיון של 5 שנים (עוד מעט יהיה 3)

שוב, במה זה מתבטא בפועל? בזה שכשיש פיגוע אז יש סטטוסים עצובים בפייסבוק? כשמישהו מפרסם פוסט מתבכיין כלשהו אז הוא מקבל מלא תגובות אוהדות וזהו?
תנסה למשל להתמודד עם ביטוח לאומי ולהוציא משהו שמגיע לך על פי חוק תראה מה זה מדינה שעומדת מאחוריך.

יש המון יהודים בקנדה, יש כאלה שאני מכיר, כאלה שהמשפחה שלי מכירה, כאלה שהחברים שלי מכירים. מעולם לא שמעתי על אנטישמיות שם.

באמת? בצד השני של הארץ? המשפחה שנרצחה לאחרונה? כל הגל פיגועי דקירות שהיו לפני איזה שנה? זה גם היה בצד השני של הארץ?
אתה מדבר על ביטוח לאומי שכביכול אנחנו עוד מוגדרים כמדינה סוציאל-דמוקרטית בעוד שקנה היא מדינה ליברלית שאין שם ביטוח רפואי,בנוגע ליהודים בקנדה יכול להיות שזה ספציפי, חבר של היה גר בטורונטו עם ההורים שלו בזמן שהיה נער ואמר שהיו כלפיו הרבה הקנטות אבל לא משהו חריג(יכול להיות שזה גם קשור לצבע עור)

• פותח/ת השרשור
בן כמה אתה ? אני מאמין שנולדתה בארץ. לא יודע לפי מה אתה רושם שנגיד בקנדה תרגיש פחות בטוח ? ביקרתה שם ?

בלי ניסיון אי אפשר לעבור?

אני בן 21 מרחובות,ביקרתי בקנדה אבל כתבתי בנוגע לביטחון בעיקר מחבר שהיה גר שם תקופה.

בלי ניסיון אי אפשר לעבור?
אפשר, אבל הרבה יותר קשה. המעסיק בקנדה צריך למלא המון טפסים בשבילך. כלומר זה השקעה לא קטנה מצדו, להביא מישהו ללא ניסיון פשוט לא שווה לו את זה.

כאשר אתה כבר אם ניסיון ורואים שאתה חזק אז שווה להם להשקיעה בך.
אני בן 21 מרחובות,ביקרתי בקנדה אבל כתבתי בנוגע לביטחון בעיקר מחבר שהיה גר שם תקופה.
עכשיו מבין את הגישה שלך. תחכה לגיל 30. כאשר יהיו לך עוד דברים על הראש. מקווה שעד אז משהו ישתפר פה. מאמין שלא.

לא יודע מי זה חבר שלך ואיפה ומה הוא גר. אבל כמו שיבגני רשם וממה שאני מכיר זה כנראה יוצא דופן.

• פותח/ת השרשור
אפשר, אבל הרבה יותר קשה. המעסיק בקנדה צריך למלא המון טפסים בשבילך. כלומר זה השקעה לא קטנה מצדו, להביא מישהו ללא ניסיון פשוט לא שווה לו את זה.

כאשר אתה כבר אם ניסיון ורואים שאתה חזק אז שווה להם להשקיעה בך.

עכשיו מבין את הגישה שלך. תחכה לגיל 30. כאשר יהיו לך עוד דברים על הראש. מקווה שעד אז משהו ישתפר פה. מאמין שלא.

לא יודע מי זה חבר שלך ואיפה ומה הוא גר. אבל כמו שיבגני רשם וממה שאני מכיר זה כנראה יוצא דופן.
נשמע כאילו יקח לי עוד 10 שנים כדי לעבור לשם וזה מתסכל ביותר.

• פותח/ת השרשור
זה לא חייב לקחת 10 שנים אם תתחיל להזיז את העניינים לכיוון הזה, מה אתה לומד כרגע?
כרגע לא לומד כלום. אני בכללי לא כזה רוצה ללמוד כי אין משהו שבאמת מעניין אותי. יש מצב שאלמד רק כדי לעבור למדינה אחרת אבל עם הפסיכומטרי והכל יקח לי רק 5 שנים לסיים תואר. נראה לי עדיף לבוא לשם לא חוקית ולנסות את מזלי. יותר מידי זמן לחכות.

נשמע כאילו יקח לי עוד 10 שנים כדי לעבור לשם וזה מתסכל ביותר.
מה שרשמתי לך זה מה שאני יודע על ההייטק מלפני בערך שנתיים שביררתי. ובערך ממה ששמעתי לאחרונה.

אם אתה רוצה ללכת לכיוון אחר אולי יש מקצועות שנסיון פחות קריטי בהם כמו נהג משאית שפעם היה מקצוע מבוקש אבל לדוגמא זה לא משהו שלדעתי שווה לעבור בשבילו. תעבור על המקצועות המבוקשים תראה מה אתה אוהב ותתקדם משם.

שתבין רק דבר אחד זה לא שתעבור לשם והשמש תזרח לך מהתחת. להיפך יהיה לך הרבה יותר קשה שם רוב הסיכויים. בסופו של דבר אתה מהגר ללא שום בסיס חברים. וללא שום תמיכה. זה משהו שהוא מאוד קשה להמון אנשים. זה לא משהו פשוט לעזוב. במיוחד שההבדלים במצב המדינות הם לא שמיים וארץ. התקופה שההורים שלי היגרו לפה לא היה אוכל בחנויות ברוסיה. ופה היה פירות בחנויות. בשבילהם זה היה פשוט גן עדן. ההורים שהיו מהנדסים הסכימו לעבוד עבודות נחותות (אבא גנן אמא מלצרית בבר). לדוגמא אני כיום לא מוכן לכזה דבר. פה אני עובד במשרד מסודר המשכורת שלי היא הרבה מעל הממוצע.

בשבילי לעשות עליה כמו שההורים שלי עשו זה לא משהו שהוא בא בחשבון כי המצב שלי רק ידרדר. כמעט מכל הבחינות. מבחינתי לעבור לגור לשם זה רק אם המצב ישתפר וזה במידה ואני מגיעה לשם כבר עם הצעת עבודה. וגם אז לא בטוח שאני יתחבר לאנשים ששם. בארץ יש פתיחות מאוד גבוהה, לבוא לצחוק אם המנהל שלך זה בסדר גמור. שם זה פחות נפוץ. בארץ יש פחות רשמיות בכל הדברים האלו שזה כן משהו שהתרגתי אליו.

מה שחשוב להבין זה שאם אתה כלום פה אתה כנראה תהיה במצב יותר גרוע שם. הכל שאלה מה חשוב לך ומה אתה מוכן להתפשר אליו וכמה אתה מוכן לסבול.

תטוס לשם ותתחיל לעבוד בצורה לא חוקית, לאט לאט אתה תכיר המון חבר'ה ישראלים ותבין כיצד הדברים עובדים.
לפני בערך שנה וחצי אח שלי טס לארה"ב והתחיל לעבוד בצורה לא חוקית (מנעולים) ולפני כמה חודשים הוא התחתן וכרגע בהתליכים של קבלת אשרה.

מה שאני מנסה להגיד - פשוט תטוס לשם, אתה תפגוש הרבה ישראלים שהם בדיוק במצב שלך (לא חוקיים) ועובדים שם. יש מקומות מסוימים שזה "בטוח" יותר להיות שם מאשר מקומות אחרים (שאין שם אכיפה, הריי מישהו צריך לעשות את העבודות האלו)

אני אישית ממליץ לך לעשות את הצעד הזה כמה שיותר מהר. אתה צעיר, אני מניח שרק השתחררת מהצבא ואתה מחפש את עצמך, אין זמן יותר מתאים מעכשיו. פשוט תעשה את זה ואל תחקור יותר מדיי כי בסופו של דבר אתה תפספס את ההזדמנות שלך.
תראה את זה כסוג של טיול - תנסה, אין לך מה להפסיד.

נראה לי עדיף לבוא לשם לא חוקית ולנסות את מזלי
אם אתה לא דוגמן שתמצא כלה מהר שם. המצב שלך יהיה בערך כמו הסודנים שפה. להם הרבה יותר טוב פה כי שם היו טובחים בהם ובכלל מדינה ששקועה במלחמות. להיות לא חוקי זה טוב לאנשים שבורחים ממקומות כאלו או משהו דומה.

תזכור שאם תופסים אותך אתה יותר לא יכול בכלל להיכנס למדינה הזאת וניראה לי שזה גם כתם דיי שחור שיהיה במדינות אחרות שהם ביחסים איתם.

אם אתה לא דוגמן שתמצא כלה מהר שם. המצב שלך יהיה בערך כמו הסודנים שפה. להם הרבה יותר טוב פה כי שם היו טובחים בהם ובכלל מדינה ששקועה במלחמות. להיות לא חוקי זה טוב לאנשים שבורחים ממקומות כאלו או משהו דומה.

תזכור שאם תופסים אותך אתה יותר לא יכול בכלל להיכנס למדינה הזאת וניראה לי שזה גם כתם דיי שחור שיהיה במדינות אחרות שהם ביחסים איתם.

הוא לא צריך למצוא כלה מהר ולא נעליים. כתם שחור זה רק במדינה הספציפית שהעיפה אותו ואני אישית לא שמעתי על כאלה שעובדים לא חוקית וקיבלו כתם שחור (אולי כאלה שמגזימים, פותחים עסקים לא חוקיים ומתחכמים כמו ישראלי אמיתי)

מה נראה לך שהם לא יודעים שיש שם ישראלים שעובדים בצורה לא חוקית? כל עוד אתה לא מפריע לאף אחד ומתנהג יפה לא יעשו לך כלום, אתה ממש לא מעניין אותם. האנשים הראשונים שהם יעיפו משם זה ערבים שעושים להם שם בלאגן ובינתיים גם להם לא עושים כלום.. אז לך? ילד בן 21 שמוכר תמונות בקניון? חחח
באמת שאין לך מה לדאוג.
הייתי במקומך שואל בעוד פורומים באיזה עבודות ישראלים עובדים שם (פרט לעגלות שזה בטוח יש). אתה יכול גם להתקשר לכל הסוכנויות האלה ש"דואגים" לך ועושים הכל בשבילך, תחרטט אותם שאתה רוצה לשלם להם כסף ולעשות את התהליך איתם ביחד ותנסה לדלות כמה שיותר מידע מהם (איזה עבודות יש, מה קורה אם תופסים אותך, מיקומים של בתי חב"ד, אנשי קשר וכו וכו)

תחפש בפורומים - גם באנגלית. תקבל קצת מושג מה יש שם, מה אין, עם מי צריך לדבר בשביל להתחיל לעבוד ויאללה. אל תחכה יותר מדיי, הזמן רץ ובאמת שאין לך מה לפחד. תראה את זה כסוג של טיול.
אבל באמת ככל שתחשוב על זה יותר מדיי הסיכוי שתפספס את ההזדמנות שלך גודל, פשוט תעשה את זה!

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית