הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הספורטאים הכי "בכושר"

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
בייסבול לא ראוי להיות ברשימה מבחינת קושי?

לא, יש סיבה שיש 90049384:7:7373736363 משחקים בעונה.

הבאסה היחידה זה לפיצ׳רים שעושים ניתוח במרפק כל שלישי וחמישי אבל גם להם יש כמות מסויימת של פיצ׳ים בעונה.

בייסבול זה לא ספורט שדורש יכול פיזית גבוהה מידיי במיוחד לא מעל ענפי ספורט אחרים שהוזכרו פה.
מבחינה מנטאלית לשחק כל כך הרבה ולהסתובב בארהב משחקי חוץ וכו׳ זה לא קל אבל מבחינת כושר אין שם יותר מידיי סבל.

לא, יש סיבה שיש 90049384:7:7373736363 משחקים בעונה.

הבאסה היחידה זה לפיצ׳רים שעושים ניתוח במרפק כל שלישי וחמישי אבל גם להם יש כמות מסויימת של פיצ׳ים בעונה.

בייסבול זה לא ספורט שדורש יכול פיזית גבוהה מידיי במיוחד לא מעל ענפי ספורט אחרים שהוזכרו פה.
מבחינה מנטאלית לשחק כל כך הרבה ולהסתובב בארהב משחקי חוץ וכו׳ זה לא קל אבל מבחינת כושר אין שם יותר מידיי סבל.

אם יוצאים ממסגרת קושי של אתלטיות, פיזיות וכושר גופני, היית מכניס את הבייסבול תחת קטגוריה של קושי אחר? או גולף?

ומה לגבי שחייה דרך אגב? לא הייתם ממנים את מייקל פלפס לצד לברון\רונאלדו וכל מי שהוזכר?

אם יוצאים ממסגרת קושי של אתלטיות, פיזיות וכושר גופני, היית מכניס את הבייסבול תחת קטגוריה של כושי אחר? או גולף?

ומה לגבי שחייה דרך אגב? לא הייתם ממנים את מייקל פלפס לצד לברון\רונאלדו וכל מי שהוזכר?
מייקל פלפס מוטציה וכנראה שהיה מצליח גם בספורט אחר מאוד, אבל שחיית ספרינט זה שוב כנגד התנגדות קבועה ואם אתה מכניס את פלפס אז אתה צריך להכניס את גטלין ובולט וכו' וזו כבר אתלטיקה נטו...

עשו בדיקה לפני כמה שנים איזה ספורטאים היו יכולים לרוץ עם הספקינטרנים של ה100מ' באולימפיאדה ולפי השוואה של זמני ה40 יארג בקומביין לפני הדראפט מצאו שלא מעט שחקני פיטבול יכלו להיות אצנים אולימפיים וגם מדליסטים.

גטלין ניסה לעשות הסבה לפוטבול השנתפס על שימוש בחומרים אסורים, הוא לא הצליח. זה אומר לא מעט.

בול. הוא לא הקרוספיטר הכי טוב בעולם, הוא אתלט פי מאה יותר מוכשר מכל אחד שם

אבל מה ההבדל?
ההגדרה לאתלט זה ספורטאי שטוב בכל מרכיבי הכושר הגופני, והמטרה של קרוספיט זה לשפר את כל מרכיבי הכושר הגופני.
אין שום חוק שקובע שבקרוספיט חייבים לעשות הליכות ידיים, הנפות אולימפיות והפיכת צמיגים, אלה רק אמצעים בשביל לשפר את מרכיבי הכושר הגופני באופן פונקציונאלי.

אבל מה ההבדל?
ההגדרה לאתלט זה ספורטאי שטוב בכל מרכיבי הכושר הגופני, והמטרה של קרוספיט זה לשפר את כל מרכיבי הכושר הגופני.
אין שום חוק שקובע שבקרוספיט חייבים לעשות הליכות ידיים, הנפות אולימפיות והפיכת צמיגים, אלה רק אמצעים בשביל לשפר את מרכיבי הכושר הגופני באופן פונקציונאלי.
תן לי לנחש איפה אתה מתאמן...

אתה כנראה עושה קרוספיט, אין לי צורל לשכנע אותך. אני כתבתי את דעתי האישית, אתה מוזמן להמשיך לחשוב שקרוספיט זה הגביע הקדוש ושגרג גלסמן המציא שיטת אימונים מטורפת.

מטקון, emom, amrap ועוד כל מיני דברים שנשמעים מגניב אלו דברים שהיו קיימים עוד הרבה לפני.

אני בבעד קרוספיט בתור gateway לאנשים לא מאומנים לעולם האימונים הרציניים, לומר שזה קובע מי הבן אדם הכי "בכושר" (שזה מושג לול בפני עצמו) זה פשוט לתקוע תראש בתוך החור תחת של עצמך (שוב, לא מכוון אליך ספציפית)

אתה כנראה עושה קרוספיט, אין לי צורל לשכנע אותך. אני כתבתי את דעתי האישית, אתה מוזמן להמשיך לחשוב שקרוספיט זה הגביע הקדוש ושגרג גלסמן המציא שיטת אימונים מטורפת.

מטקון, emom, amrap ועוד כל מיני דברים שנשמעים מגניב אלו דברים שהיו קיימים עוד הרבה לפני.

אני בבעד קרוספיט בתור gateway לאנשים לא מאומנים לעולם האימונים הרציניים, לומר שזה קובע מי הבן אדם הכי "בכושר" (שזה מושג לול בפני עצמו) זה פשוט לתקוע תראש בתוך החור תחת של עצמך (שוב, לא מכוון אליך ספציפית)

אני לא עושה קרוספיט, בחיים לא עשיתי ואני לא מתכוון לעשות.
לא היללתי את הקרוספיט ולא אמרתי שזה הגביע הקדוש.

פשוט ציינתי עובדה, קרוספיט זה ספורט שמטרתו לשפר את כל מרכיבי הכושר הגופני באופן שווה, כמו שפאוורליפטינג נועד לשפר כוח וכמו שוויטליפטינג נועד לשפר כוח, כוח מתפרץ, גמישות, טכניקה, שיווי משקל וכו'.
אם השאלה הייתה איזה ספורטאי הכי טוב בלקלוע כדור לתוך טבעת במשחק של 5 על 5 התשובה הייתה לברון ג'יימס נכון?
או אם השאלה הייתה איזה ספורטאי הכי טוב בלריב מכות התשובה היא קונור מקגרגור.

אז על אותו עקרון, השאלה בשרשור היא איזה ספורטאי הכי טוב בכל מרכיבי הכושר הגופני (לפחות לפי איך שאני מבין את הכוונה במושג "הכי בכושר"), ויש בדיוק ספורט כזה שנקרא קרוספיט ומטרתו היא לשפר את כל מרכיבי הכושר הגופני, אז מבחינה הגיונית הספורטאי שהכי טוב בכל מרכיבי הכושר הגופני הוא הקרוספיטר הכי טוב בעולם.

אני לא עושה קרוספיט, בחיים לא עשיתי ואני לא מתכוון לעשות.
לא היללתי את הקרוספיט ולא אמרתי שזה הגביע הקדוש.

פשוט ציינתי עובדה, קרוספיט זה ספורט שמטרתו לשפר את כל מרכיבי הכושר הגופני באופן שווה, כמו שפאוורליפטינג נועד לשפר כוח וכמו שוויטליפטינג נועד לשפר כוח, כוח מתפרץ, גמישות, טכניקה, שיווי משקל וכו'.
אם השאלה הייתה איזה ספורטאי הכי טוב בלקלוע כדור לתוך טבעת במשחק של 5 על 5 התשובה הייתה לברון ג'יימס נכון?
או אם השאלה הייתה איזה ספורטאי הכי טוב בלריב מכות התשובה היא קונור מקגרגור.

אז על אותו עקרון, השאלה בשרשור היא איזה ספורטאי הכי טוב בכל מרכיבי הכושר הגופני (לפחות לפי איך שאני מבין את הכוונה במושג "הכי בכושר"), ויש בדיוק ספורט כזה שנקרא קרוספיט ומטרתו היא לשפר את כל מרכיבי הכושר הגופני, אז מבחינה הגיונית הספורטאי שהכי טוב בכל מרכיבי הכושר הגופני הוא הקרוספיטר הכי טוב בעולם.

לא.

השאלה לתשובה קרוספיט היא "מי הכי טוב ברצף תרגילים רנדומליים שאינם ידועים מראש"

כי בכוח הם לא הכי חזקים
הם לא הכי מהירים
הם לא קופצים הכי גבוה
הם לא הכי זריזים
לא הכי גמישים

ועוד ועוד...

למעשה - אם היית עושה מה שאמרתי והולך לבדוק, אז תוכל לראות שחקני מכללות (!!! כן!! אפילו שאינם מקצוענים) עושים דברים פסיכיים לגמרי, מה שאומר שהמקצוענים כנראה יותר חזקים ויותר מהירים מהם.

קח דוגמה יפה:

אני אפילו לא בטוח שהוא החזיק מעמד בתור מקצוען. סה"כ שחקן רוטציה אפור, כנראה רץ יותר מהר מכל קרוספיטר, מרים יותר מכל קרוספיטר, קופץ יותר גבוה מכל קרוספיטר, ואם יעבוד על סיבולת אז גם יעשה יותר ברפיז מכל קרוספיטר. ואני מזכיר שחקן רוטציה אפור.

קיצר
- כל החשיפה והרעש והצילצולים שקהילת הקרוספיט עושה הוא מעולה ומכניס יותר ויותר אנשים לשגרת אימונים סדירה, מלמדת אותם יסודות של אימוני כוח וכל מיני אלמנטים של אימונים מסוגים אחרים, אבל אני אחזור על מה שאמרתי - זה לול רציני (מה שנקרא אחושרמוטה לול) לחשוב שזה הספורט שישפר הכי טוב "כושר" (שזה מושג לול בפני עצמו)

לא.

השאלה לתשובה קרוספיט היא "מי הכי טוב ברצף תרגילים רנדומליים שאינם ידועים מראש"

כי בכוח הם לא הכי חזקים
הם לא הכי מהירים
הם לא קופצים הכי גבוה
הם לא הכי זריזים
לא הכי גמישים

ועוד ועוד...

למעשה - אם היית עושה מה שאמרתי והולך לבדוק, אז תוכל לראות שחקני מכללות (!!! כן!! אפילו שאינם מקצוענים) עושים דברים פסיכיים לגמרי, מה שאומר שהמקצוענים כנראה יותר חזקים ויותר מהירים מהם.

קח דוגמה יפה:

אני אפילו לא בטוח שהוא החזיק מעמד בתור מקצוען. סה"כ שחקן רוטציה אפור, כנראה רץ יותר מהר מכל קרוספיטר, מרים יותר מכל קרוספיטר, קופץ יותר גבוה מכל קרוספיטר, ואם יעבוד על סיבולת אז גם יעשה יותר ברפיז מכל קרוספיטר. ואני מזכיר שחקן רוטציה אפור.

קיצר
- כל החשיפה והרעש והצילצולים שקהילת הקרוספיט עושה הוא מעולה ומכניס יותר ויותר אנשים לשגרת אימונים סדירה, מלמדת אותם יסודות של אימוני כוח וכל מיני אלמנטים של אימונים מסוגים אחרים, אבל אני אחזור על מה שאמרתי - זה לול רציני (מה שנקרא אחושרמוטה לול) לחשוב שזה הספורט שישפר הכי טוב "כושר" (שזה מושג לול בפני עצמו)

אולי אני טועה, אני לא מכיר את הקרוספיט מקרוב, אבל אם זה ככה אז הבעיה היא אצל המתאמנים ולא בספורט עצמו.
המטרה של קרוספיט היא לשפר את כל היכולות האתלטיות באופן שווה, כלומר להפוך את המתאמן לאתלט שכל מרכיבי הכושר הגופני שלו טובים, כמו מייק רוזנר לדוגמא.
אולי זה לא באמת קורה בתכלס ולא כולם מתאמנים כמו מייק וסתם עושים מטקונים עם תרגילים רנדומליים בלי שום היגיון ותוכנית התקדמות מובנית.

אולי אני טועה, אני לא מכיר את הקרוספיט מקרוב, אבל אם זה ככה אז הבעיה היא אצל המתאמנים ולא בספורט עצמו.
המטרה של קרוספיט היא לשפר את כל היכולות האתלטיות באופן שווה, כלומר להפוך את המתאמן לאתלט שכל מרכיבי הכושר הגופני שלו טובים, כמו מייק רוזנר לדוגמא.
אולי זה לא באמת קורה בתכלס ולא כולם מתאמנים כמו מייק וסתם עושים מטקונים עם תרגילים רנדומליים בלי שום היגיון ותוכנית התקדמות מובנית.
מייק לא עושה קרוספיט
@MikeRozner

אין ספק שמדי פעם הוא מכניס מטקונים לאימון, אבל הוא לגמרי לא עובד לפי WODים.

מייק היברידי כמו יונדאי
אם קרוספיט כולל הכל ואני עושה הכל, האם זה אומר שאני עושה קרוספיט?
ואני עושה 4-5 מטקונים בשבוע עם המון ויטליפטינג וג'ימנסטיקס סביבם

ג'ון וול, ראסל ווסטברוק, קוואי לנארד, ארון גורדון, בלייק גריפין.

לכל היכולות האתלטיות שלהם תוסיפו גם את הדרישה להנהיג, להוביל כדור, לחשוב, למסור, לתכנן ולא לקפוץ סתם לברפי מזויף.

יש הבדל בין להיות אתלט לבין להיות אתלט מוכשר.

לגבי כריסטיאנו רונאלדו ולברון - רונאלדו הוא האתלט המושלם לכדורגל אבל עדיין כל השחקנים שציינתי למעלה ועוד בערך לפחות 100 שחקני נבא אחרים הם אתלטים טובים ממנו.
יש לו כישרון מיוחד לשים גולים והוא גבוה ו/או מהיר ו/או חזק מכל שחקן שהוא פוגש מולו.
לא הסברת שום יתרון של האתלטים שציינת על רונאלדו, אני לא מפחית מערך האתלטיות של הכדורסלנים.
אבל אני חושב שאתם מייחסים יותר מדי קרדיט למסת השריר שהם סוחבים ביחס לכדורגלנים .
כדורסל הוא פשוט ספורט פחות תובעני מכדורגל, וזה מתבטא בכך ששחקנים בטופ יכולים לשקול באזור ה140 עם אחוז שומן מעל 20 קח לדוגמא את שחורציאניטיס או ביג בייבי.
שוב לשחק 82 משחקים בשנה זה מדהים, אבל לדעתי הם עדיין לא עומדים ביכולות האתלטיות של כדורגלנים.

לא הסברת שום יתרון של האתלטים שציינת על רונאלדו, אני לא מפחית מערך האתלטיות של הכדורסלנים.
אבל אני חושב שאתם מייחסים יותר מדי קרדיט למסת השריר שהם סוחבים ביחס לכדורגלנים .
כדורסל הוא פשוט ספורט פחות תובעני מכדורגל, וזה מתבטא בכך ששחקנים בטופ יכולים לשקול באזור ה140 עם אחוז שומן מעל 20 קח לדוגמא את שחורציאניטיס או ביג בייבי.
שוב לשחק 82 משחקים בשנה זה מדהים, אבל לדעתי הם עדיין לא עומדים ביכולות האתלטיות של כדורגלנים.

אתה רוצה שאני אתן את ערן לוי כדוגמא לספורטאי?

יש ספורטאים שיש להם כישרון פיזי או טכני והם לפעמים מגיעים לרמות הגבוהות גם בלי להשקיע מותר מידיי, זה קורה. אבל זה אחד ל...
בכדורסל המודרני אתה לא תראה סנטרים כבדים יותר כולם אתלטים וחזקים וזריזים פעם זה היה חלק מהאסטרטגיה והמבנה הקבוצתי.

אתה רוצה שאני אתן את ערן לוי כדוגמא לספורטאי?

יש ספורטאים שיש להם כישרון פיזי או טכני והם לפעמים מגיעים לרמות הגבוהות גם בלי להשקיע מותר מידיי, זה קורה. אבל זה אחד ל...
בכדורסל המודרני אתה לא תראה סנטרים כבדים יותר כולם אתלטים וחזקים וזריזים פעם זה היה חלק מהאסטרטגיה והמבנה הקבוצתי.
ערן לוי ממש לא דוגמא לספורטאי מהטופ , שחקן בכדורגל הישראלי וכרגע אפילו לא בליגת העל .
אבל בלי קשר, לא חושב שיש לכדורסלנים יתרון בשום אספקט על כדורגלנים חוץ מכוח וניתור , לכדורגלנים יש ספרינטים,ריצה למרחק, קאורדינציה,גמישות ועוד אני לא מדבר על התמודדות עם לחץ ועלבונות מהקהל , גם בכדורסל יש את זה אבל לא ברמה שאפילו מתקרבת לכדורגל.

רונאלדו הגיע בניתור שלו ל2.95 , וצריך לזכור שהוא גם 1.85 ולברון 20 סנטימטר מעליו , עכשיו גם אמרתי בסוף שאולי הגזמתי עם הניתור.
אבל להגיד ששחקני כדורסל מהירים כמו שחקני כדורגל? זה פשוט לחיות בסרט .
תיקח את לברון גיימס ל100 מטר עם רונאלדו והוא יזכור יפה מאוד את המספר שלו על הגב

שמע בן אדם אתה חי בסרט. עזוב את זה שלא לקחת את השחקן הכי מהיר, עזוב שהוא בעל מסה הרבה יותר גדולה, כאילו לקחת שני אנשים שבכלל כמעט בלתי ניתנים להשוואה, וגם זאתי הזויה לחלוטין. אתה מבין שגון וול עוקף את רונלדו בהפרש כמו של בין המקום הראשון למקום שמיני ב100 מטר אולימפי...
ערן לוי ממש לא דוגמא לספורטאי מהטופ , שחקן בכדורגל הישראלי וכרגע אפילו לא בליגת העל .
אבל בלי קשר, לא חושב שיש לכדורסלנים יתרון בשום אספקט על כדורגלנים חוץ מכוח וניתור , לכדורגלנים יש ספרינטים,ריצה למרחק, קאורדינציה,גמישות ועוד אני לא מדבר על התמודדות עם לחץ ועלבונות מהקהל , גם בכדורסל יש את זה אבל לא ברמה שאפילו מתקרבת לכדורגל.

כל מה שאמרת עכשיו, כדורסלים יותר גמישים, עם קורדינאציה שלא נופלת מכדורגל, ספרינטרים יותר טובים, וואלה בכל השאר אני מסכים איתך, אבל שללברון כותבים n***** על השער של הבית ויש לו משפחה זה לא נעים. כנראה אתה לא רואה או לא עוקב אחרי כדורסל.

אתם שוכחים שכל ספורטאי מתאמן לספורט הספציפי שלו. כלומר מבלה עשורים בפיתוח כישורים ספציפיים לספורט שלו.

הדיון צריך להיות השוואה בין ענפי ספורט, ומי מהם מכיל את כלל מרכיבי הכושר הכללי.

בעקרון אין ספק שקרוספיט זה הספורט שעונה על ההגדרה הזאת, אבל הפופולריות שלו (יחסית) נמוכה לענפים שקיימים מאות שנים ובהתאם התגמול הכספי.

אפשר לשחק בספקולציות מה יקרה אם... אבל זה לא משהו שניתן להכריע על גבי האינטרנט.

מה שאני יכול להגיד שדעתי השתנתה על קרוספיט אחרי שראיתי כמה דוקומנטרים על הרמה המקצועית העולמית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית