הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לוותיקי המאמנים/השבט

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
אשמח לכמה שיותר מידע אישי, מניסיון, או הפניות, לגבי בניית תכנית אימונים להיפרטרופיה למתאמן טבעי.

יש לי כמה כיוונים מבחינת מקורות ורציונל, וקשה להכריע.

למשל - מטא אנזליזה של בראד שונפלד שפרסם שעבודה פחות או יותר מ60% בסך עבודה דומה, לא הדגימה מידה שונה של היפרטרופיה.
לעומת זאת, כאן בLBS אני לא צריך לדבר על קורלציה בין כוח למסת שריר.

ובפועל השאלה היא לאיזה כיוון ללכת, ואיך לבנות עומסים בצורה נכונה או לפחות הגיונית.

@SmokingSnake @MikeRozner @Mike

אשמח לכמה שיותר מידע אישי, מניסיון, או הפניות, לגבי בניית תכנית אימונים להיפרטרופיה למתאמן טבעי.

למשל - מטא אנזליזה של בראד שונפלד שפרסם שעבודה פחות או יותר מ60% בסך עבודה דומה, לא הדגימה מידה שונה של היפרטרופיה.

ובפועל השאלה היא לאיזה כיוון ללכת, ואיך לבנות עומסים בצורה נכונה או לפחות הגיונית.

מבחינת היפרטרופיה המחקרים האחרונים מדברים בעיקר על total load ולא על אחוז מrm, אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מחפש לעשות

אני חושב שתוכנית שכוללת
תרגיל ראשי בעצימות בינונית-גבוהה ל 3*5-6 חזרות עם מנוחות בינוניות + תרגיל משלים ל 2*8
עם כמה תרגילי בטן/ידיים
תיתן מענה לנושא.

אני חושב שתוכנית שכוללת
תרגיל ראשי בעצימות בינונית-גבוהה ל 3*5-6 חזרות עם מנוחות בינוניות + תרגיל משלים ל 2*8
עם כמה תרגילי בטן/ידיים
תיתן מענה לנושא.
אתה מדבר על פול בודי או ab? כי הנפח בהם שונה.

אתה מדבר על פול בודי או ab? כי הנפח בהם שונה.
אני לא אוהב תוכניות ab, כמעט אף פעם אי אפשר לשלב בהן תרגילים מורכבים בצורה נורמלית.
תוכנית fbw בפורמט a1,a2,a1+
עם העלאת משקל פעם בשבוע עדיפות

אני לא מבין מה תייגת את השחיפים האלה, תתייג את דני קגנוביץ'.

אני לא אוהב תוכניות ab, כמעט אף פעם אי אפשר לשלב בהן תרגילים מורכבים בצורה נורמלית.
תוכנית fbw בפורמט a1,a2,a1+
עם העלאת משקל פעם בשבוע עדיפות
ומה לגבי פירודזציה כשהעלה רגילה פעם בשבוע כבר בלתי אפשרית? אני יודע איך נראות תכניות מוכנות אבל איך עושים זאת עצמאית? אני בטוח שפותח השרשור גם ישמח לשמוע דעות בנושא.
אני לא מבין מה תייגת את השחיפים האלה, תתייג את דני קגנוביץ'.
דיברתי עם דני. הוא אמר שתאכלו כמה שיותר חלבון ותעשו יום נפרד לכל שריר. אם אתם לא מאמינים לו אתם סתם אפסים שלא יודעים כלום כי הוא מר. יוניברס והוא בטוח צודק.

@Grizzly Bear פורמט של פריודיזציה גם יכול לעבוד.
אני חושב שהתקדמות שבועית במיקרו לואדינג, תעבוד יותר טוב לרוב המתאמנים.
בנוסף אפשר לעבוד בשיטה של סגירת חזרות. כלומר אם תכננת 6,6,6 ויצא 6,6,4 בשבוע הבא אתה חוזר על המשקל.
אם שבועיים-שלושה לא הצלחת מבצעים ריסט.

הבעיה בפרידוזיציה היא שאתה לא רגיל לטווח החזרות/סטים. לפעמים 8*3 יהיה קשה או קל משמעותית מ 6*4 ואז יש אי התאמה משבוע לשבוע.

צר לי לנפץ כאן אשליה אבל העקרונות לאימונים נשארים זהים בין מוזרקים לטבעיים.

מה שישתנה זה הMRV, ההתקדמות בהיפרטרופיה וכוח והעובדה שבשלבים מסויימים גם תוכניות גרועות יעבדו עם חומרים.

אני אישית לא חושב שלמטרת היפרטרופיה רצוי לעבוד 5 חזרות. אלא אם העצימות נמוכה ועושים 10 סטים, קשה לצבור נפח ככה.

ממליץ על הרעיון של הפיריודיזציה כאשר ניתן לשחק עם מס׳ סטים, מס׳ חזרות והמשקל על המוט.

• פותח/ת השרשור
צר לי לנפץ כאן אשליה אבל העקרונות לאימונים נשארים זהים בין מוזרקים לטבעיים.
@SmokingSnake
מבחינת היפרטרופיה המחקרים האחרונים מדברים בעיקר על total load ולא על אחוז מrm, אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מחפש לעשות
להבין מה כדאי לי בטווח הארוך. הרי ברור שצריכים להתקדם במשקלי העבודה. השאלה איך להשיג את זה.
כמו כן גם העניין של להתאים את הנפח לרמת המתאמן - בינתיים לא נתקלתי בהרבה אינפורמציה לגבי זה.
בתכניות כוח כן יש לך הלימה - סתם דוגמה - SS טקסס גלן פנדליי

נכון, לטווח ארוך כמובן רצוי להתקדם במשקלי עבודה, אבל ניתן להשיג את זה במגוון דרכים:
- סטים וחזרות קבועים בבלוק, משקלים עולים
- סטים ומשקל קבועים בבלוק, חזרות עולות
- חזרות ומשקל קבועים בבלוק, מס׳ סטים עולים
- שילוב של הכל ביחד

בבלוק חדש, מתכננים מהתחלה, רצוי עם משקלים יותר גבוהים.

הסיבה שלא נתקלת ב״כמה נפח לרמת המתאמן״ כי זה משהו שלא ניתן לדעת בוודאות מראש, ניתן לנחש (עם נסיון) על ידי התחשבות בהמון גורמים:
- כוח
- טבעי / לא
- שינה
- תזונה גרעון / תחזוקה / עודף
- אורח חיים
- תחביבים / ספורט נוסף
- אירובי

כל אלו ישפיעו כמה נפח יתאים לך.

היתרון בתכניות כוח מוכנות בהתאם לרמת המתאמן - שהן בדר״כ עובדות. החסרות הוא שלפעמים הן לא (בכל הנוגע להתאמת נפח).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית