הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

APT

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
היי חברים, כתוצאה מפציעה בהאמסטרינג (כנראה) נוצר אצלי סיבוב אגן לפנים שגורם לכאבים בcore ולא מאפשר להתאמן נורמלי. כרגע הפסקתי לעשות סקוואט ודדליפט כדי לא להחמיר את הבעיה והתחלתי לעשות מתיחות לכסל ולגב התחתון, תרגילים לבטן(לא כפיפות) ותרגילים לגלוטס והאמסטרינג עם משקל גוף. אם מעניין מישהו אז תרגילים מהסרטון הזה אני מבצע כל יום. אני רוצה להמשיך לאמן פלג גוף תחתון בלי שזה יחמיר לי את הבעיה. אשמח להמלצות לתרגילים שאפשר לבצע בלי עומס על הגב התחתחן וסיבוב אגן. כרגע חשבתי על סומו דדליפט והיי באר סקוואט אולי. אשמח להצעות.

האמסטרינגס:
כפיפות ברכיים
GHR

בטן:
פלאנקים
אפשר גם כפיפות בטן אם יודעים להגיע לטווח מלא של שרירי הבטן בלי להפעיל כמעט את האיליו-פסואס והרקטוס פמוריס.

מניסיון:
תקפיד על המתיחות בעיקר לכופפי הירך, זה מתיחות נוראיות אבל משפר המון.

• פותח/ת השרשור
האמסטרינגס:
כפיפות ברכיים
GHR

בטן:
פלאנקים
אפשר גם כפיפות בטן אם יודעים להגיע לטווח מלא של שרירי הבטן בלי להפעיל כמעט את האיליו-פסואס והרקטוס פמוריס.

מניסיון:
תקפיד על המתיחות בעיקר לכופפי הירך, זה מתיחות נוראיות אבל משפר המון.
שמתי לב שהרגל שבה נפצעתי בהאמסטרינג היא פחות גמישה בכופפי ירך וההאמסטרינג והגלוטס יותר חלשים, הגיוני לדעתך?
ומה לגבי סקוואטים ודדליפטים? יש ווריאציות שאפשר לבצע בלי להחמיר את זה?

שמתי לב שהרגל שבה נפצעתי בהאמסטרינג היא פחות גמישה בכופפי ירך וההאמסטרינג והגלוטס יותר חלשים, הגיוני לדעתך?
ומה לגבי סקוואטים ודדליפטים? יש ווריאציות שאפשר לבצע בלי להחמיר את זה?
אני לא חושב שצריך להפסיק את הסקוואט. אולי במקרים מסוימים לעבור לHB (טורסו אנכי)
דדליפט- לא בהכרח להפסיק אבל להוריד טיפה מהנפח כדי לא להמשיך עם הפמפום של הגב התחתון.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שצריך להפסיק את הסקוואט. אולי במקרים מסוימים לעבור לHB (טורסו אנכי)
דדליפט- לא בהכרח להפסיק אבל להוריד טיפה מהנפח כדי לא להמשיך עם הפמפום של הגב התחתון.
ב3 חודשים האחרונים אני עשיתי סקוואט ודדליפט וזה החמיר לי את המצב. השאלה היא מה עדיף לי, לעשות סקוואטים וסומו דדליפט אולי היי באר וסומו? או להפסיק בכלל עד שהבעיה תעבור כדי לחזור לעצמי כמה שיותר מהר?
אשמח גם להמלצה מ@Michael Pichenuk

אני לא מכיר את המצב המדויק שלך, אבל הייתי ממשיך עם סקוואט, דדליפט בנפח נמוך, עבודה על האמסטרינגס והבטן. ומתיחות לכופפי ירך גב תחתון.

• פותח/ת השרשור
מה שקרה זה שהרגשתי כאב חד בהאמסטרינג קרוב למפרק הירך בזמן ביצוע סקוואט. לצערי לא הפסקתי באותו הרגע ועשיתי דדליפט כבד באותו היום וגם עשיתי שוב סקוואט אחרי כמה ימים ושוב הכאב הזה. זה לא עבר לי בערך חצי שנה עד שלקחתי תקופת מנוחה מוחלטת לחודש וחצי. בזמן הפציעה הזאת אני נמנעתי מלעשות כל תנועה או מתיחה שתפעיל עומס על האזור. בנוסף תמיד היה לי שקע יחסית גדול בגב וגם התחלתי לעשות פשיטת יתר בסקוואט ואז התחילו הכאבים.
וכמובן שלא עבדתי בכלל על הבטן במשך יותר משנה כי חשבתי שזה לא חשוב וגם הפסקתי לעשות מתיחות לגמרי.
יש לי כאבים מוזרים באיזור הבטן, כסל והגב התחתון שיש בדרך כלל בבוקר אם אני קם ומתחיל ללכת הרבה. אם אני עושה פשיטה בגב אז זה מחמיר. אני גם שמתי לב שהרגל שהייתי פצוע בה הרבה פחות גמישה וגם יותר חלשה מהרגל השניה.
ויש לי שקע מאוד גדול בגב כשאני עומד רגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית