הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה לעשות עם כלב נובח של השכנים

Questions

משתמש מתחיל
102
1
נק' מוניטין:
1
102
1
אני גר בבניין ויחסית קרוב לבניין יש בית קרקע, ובו יש כלב, יחסית גדול.
הוא נובח לסירוגין במשך היום והלילה, והוא נובח נורא חזק ולפרקי זמן ממושכים (משהו כמו עשרים דק' בממוצע)
הרבה פעמים כשהוא נובח ניתן גם לשמוע אותו מיילל. אני לא מבין גדול בכלבים, אני לא יודע ממה נובעות הייללות.
אני נורא אוהב כלבים באופן כללי ומעולם לא הייתה לי בעיה איתם, אבל הרעש הזה מוציא אותי מדעתי.
הוא מעיר אותי בלילות, לעיתים גם כמה פעמים בלילה, וגם בבקרים, ונורא מפריע במהלך היום (ללימודים והכול).
גם אם החלונות סגורים (במיוחד שאני לא גר בקומת קרקע), שומעים אותו נורא בבירור ונורא חזק.

חשבתי להתלונן לעירייה, אבל אני חושש שהם ידרשו מהם להרדים את הכלב או שיקחו אותו מהם (אין לי מושג מה שיטות הטיפול במקרים כאלה).
יש משהו שאפשר לעשות?

תמיד טוב לדבר עם הבעלים..
לי יש כלב גדול בדירה למזלי הוא לא נובח בכלל אלא אם נוגעים לי בדלת..
אבל זה הכול חינוך ותזכור שהבעלים שלו סובל יותר.. יש פתרונות שהוא יכול לעשות בפן של אילוף אבל מקסימום אטמי אוזניים
דירה בבעלותך או השכרה?

• פותח/ת השרשור
השכרה. ולומר בכנות, זה לא כ"כ משנה לי אם הבעלים שלו סובלים מזה או לא, זה כלב שלהם ואחריותם לדאוג שהוא לא יטריד אחרים. זה באמת עבר ממזמן את גבול הטעם הטוב, זה לא בגדר "קריוקי רועש פעם בכמה זמן", אלא באמת מטרד. אין לי שום כוונה להסתובב בבית, ובמיוחד לישון עם אטמי אוזניים כי אין שום סיבה שאעשה את זה רק בגלל שהם לא מחנכים את הכלב שלהם, מעבר לזה שהוא נשמע סובל.

• פותח/ת השרשור
בגינה. יש לו מלונה גם, אבל הוא פשוט יוצא החוצה במטרה לנבוח וזה נראה שהוא לא נובח על משהו ספציפי

אווו זה סיפור אחר...
לכלב יש אינסטינקט של שמירה על מתחם המחייה כלומר הוא יינבח בכלל על כל רחש שיוצא מעשבייה בהנחה שלא אולף אחרת..
יש כלבים שגם בתוך הדירה יינבחו אבל בחוץ יש המון גירויים וגם אין קירות שירככו את הרעש.. ממליץ לך לדבר עם הבעלים שיכניס את הכלב פנימה.. בטח בחורף!
זה ממש צער בעלי חיים..
ולא כלב לא לא נועד להיות בחוץ כל הזמן הוא חיה מבויתת לחלוטין
אפילו בטופס אימוץ חותמים שאסור להגדירגינה כמרחב מחיה בלעדי לכלב..
שונא בעלים כאלה שלוקחים כלב לגינה בלבד

יש לזה שיטה מאד פשוטה. בכל פעם שהוא מעיר אותך בלילה תתקשר לשכן ותבקש בצורה מאד נעימה שישתיק את הכלב. ברגע שאתה גורם לו להתעורר בלילה מזה גם בעצמו הוא ימצא יופי של פיתרון לבעיה

יש לזה שיטה מאד פשוטה. בכל פעם שהוא מעיר אותך בלילה תתקשר לשכן ותבקש בצורה מאד נעימה שישתיק את הכלב. ברגע שאתה גורם לו להתעורר בלילה מזה גם בעצמו הוא ימצא יופי של פיתרון לבעיה

אז הוא ישתיק את הפלא/ או יחסום אותו.. גאון משהו...

בעיניי דרוש ממנו להכניס את הכלב לתוך הבית בלילו.. לפני שתנקוט אמצעי.. ויש לך למי לפנות
גם לא יזיק אם תקליט סשן נביחות מצולם

אה באמת? איזה יופי. הבן אדם לא נרדם בלילה, נראה לך הגיוני ש-לא- להתקשר אליו?

שיתקשר כמה שבא לו זה לא מה שיפתור את הבעיה כי כמו שאמרתי הוא פשוט ישים על שקט או משהו אז מה יצא לו מזה?

בכל מקרה אפשר פשוט להתקשר לעירייה שיזהירו אותו שפעם הבאה הוא יקבל דוח.

אז הוא ישתיק את הפלא/ או יחסום אותו.. גאון משהו...
להרבה אנשים עדיין יש טלפון בבית שאפשר למצוא באינטרנט וזה אף פעם לא על השתק. בכל מקרה אם לא עונה והכלב עדיין נובח הולכים לדפוק בדלת. אתה מהר מאד הופך ככה את הבעיה שלך לבעיה שלו והוא ימצא לה פיתרון

סבלתי מאותה בעיה בדיוק, עשיתי מה שגופט המליץ. טלפון, וכשזה הפסיק לעבוד דפקתי בדלת. עבד כמו קסם

• פותח/ת השרשור
עדכון קטן כי לצערי הבעיה עדיין רלוונטית:

התקשרתי לעירייה אבל הם מטפלים בבעיות מהסוג הזה רק אם הכלב עובר התעללות. לטענתם הם הזמינו וטרינר למקום שקבע שאין התעללות, ולכן זאת בעיה של המשטרה. למשטרה מן הסתם אני לא אתקשר כי הם יצחקו לי בפנים, במיוחד שזה לא כל לילה, כל הלילה.

קניתי אטמי אוזניים והם לא אוטמים את הרעש לחלוטין, עדיין שומעים את הכלב נורא חזק וזה עדיין מונע ממני להרדם.
יש להם שני כלבים, מסתבר. באותה גינה גם. אם הם נובחים, זה יכול להיות לפרקי זמן של רבע שעה רצוף, או למשך שעה-שעתיים רצוף. במהלך הבוקר הם יכולים להתחיל לנבוח כל שעה למשך 20 דקות, ככה שנורא קשה לישון אחרי 7 בבוקר. במהלך הצהריים לפעמים מישהו יוצא להשתיק אותם, לפעמים הם יכולים גם לנבוח שעות ואף אחד לא עושה כלום. במהלך הבוקר אף אחד לא עושה איתם שום דבר, כנ"ל אם הם נובחים במהלך הלילה (בדרך כלל בסביבות 1-1 וחצי, ואני יודע כי זה מעיר אותי)

ניסיתי לדפוק להם בדלת אבל יש להם שער גדול ונעול בכניסה לבית. צלצלתי בפעמון במספר הזדמנויות שונות ואף אחד לא ענה, ופשוט להיכנס לשם זה כבר בגדר הסגת גבול.

נורא בעייתי גם ללמוד ככה בתקופת מבחנים, והספריה מפוצצת עד אפס מקום אז לרוב זאת אופציה לא טובה כל כך

יש משהו אחר שאפשר לעשות, חוץ מלקוות שאני אתקל בהם מתישהו ושאני אצליח לדבר איתם? (וכנראה שהם גם לא יכניסו את הכלבים פנימה כי הם לא ישימו עליי)

וזה לא מפריע להם בעצמם? שהכלב שלהם ככה נובח ומיילל חצי שעה באמצע הלילה? תשמע זה ממש סיוט
אני אישית הייתי מתחרפן והולך אליהם לדלת להסביר להם את המצב, אלא אם כן פתאום אני פותח את הדלת וזה פיטבול רציני
והוא מהצד של הדלת במבט של הדלת ''מה אתה רוצה''

אני : ''כלום, רציתי להגיד לך שאתה נובח יפה''.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית