הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אתם מרגישים לגבי התזונה שלכם ביום יום?

• פותח/ת השרשור Genji
  • פורסם בתאריך

Genji

מושעה
239
88
נק' מוניטין:
99
239
88
רובנו יכולים להסכים שהחלק הכי חשוב בפיתוח הגוף זה התזונה, היא נוקשת ולא קלה לכולם, והרבה אנשים פורשים / לא מצליחים להחזיק מעמד
ורוב האנשים בכלליות שמתחילים דיאטה ותהליכים רציניים של שינוי בתזונה שלהם, מתייאשים, או במקרה הטוב מצליחים וחוזרים למצב הקודם.

אז אני רוצה לשאול אתכם, בתור אנשים שעוסקים בתחום (לא משנה לאיזו מטרה) איך התזונה שלכם? האם היא קשה? האם התרגלתם וזה
נהיה הרגל בלי יותר מידי קושי? תפרטו, אם יש לכם תפריט שמכיל ''ארוחות קשות'' ספרו, זו המטרה של הדיון, לדון על הקשיים / ההרגשה
שלכם לגבי כל עניין התזונה והנושא הזה, דונו בכיף ותפרטו, שיהיה דיון רציני.

אתחיל :

אצלי התזונה בהתחלה הייתה מאוד קשה, שרק נכנסתי לחדר כושר בפעם הראשונה והייתי צריך לבלוס כמויות של אוכל שלא הייתי רגיל אליהם זה היה קשה
הייתי הבחור שאוכל ארוחה מרכזית בצהריים ואפילו מדלג על ארוחת ערב בשביל איזה חטיף קטן, הייתי הולך בסוף היום לצחצח שיניים עם הרגשה
של ריפלקס הקאה מרוב האוכל, הגוף לא ידע לקבל את זה, לאט לאט עם הזמן התחלתי לאכול כמויות עוד יותר גדולות של אוכל, ובמקום
שזה יחמיר, זה דווקא השתפר, הצלחתי לאכול הרבה יותר ולהרגיש מעולה, לעיתים אפילו עוד טיפה רעב, כמובן שגדלתי, התאמנתי חזק, ובגלל זה
נפתח התיאבון, משהו שלמדתי היה להכניס לתזונה מאכלים שאני אוהב, שרק נכנסתי לחדר כושר ''הושפעתי'' מהאנשים סביבי ומכל הMEME שיש ברשתות
הייתי אוכל חזה עוף עם אורז למרות שמאוד סבלתי, הייתי אוכל ביצים בכוח ועומד ליד המטבח עם תחושה של להקיא את הכל.

עם הזמן למדתי לשלב את המאכלים הנכונים שאני אוהב, ובכך זה הפך את כל התהליך לקל הרבה יותר, שאתה אוכל דברים שאתה אוהב (שיתאימו לתזונה
ולערכים כמובן) זה זורם לך, זה לא מעיק, אתה לא ''נלחץ'' מהארוחה הבאה ואיך אתה הולך לאכול אותה, וזה באמת הפך להרגל, אני לא מסתכל
על התזונה כאל מועקה יותר, אלא ממש שגרת חיים, כאילו שכחתי מה זה לאכול שמתחשק לך, אני רואה דברים שאמורים לגרות אותי וזה לא עושה לי כלום
שאתה מתעלם מכל החטיפים והשוקולדים האלו, פעם, פעמיים, שלוש, בסופו של דבר זה כבר לא משפיע עליך ואתה הרבה יותר חסין מפני זה.
וסך הכל מבחור שקשה לו לאכול שחשב שזה לא אפשרי לשרוד ככה, מצאתי לי את ה''טריקים'' כדי להתמודד עם זה.

אתם? אם אפשר להרחיב, אני בטוח שיש לכם מה לספר על הנושא.

מאוד גרועה חחח, אני אפילו לא יודע מה אני עושה, אין לי משהו מקבוע בראש.. אני מניח שאני רוצה פשוט להעלות מסת שריר
(לא עליית מסת שריר, פשוט לפתח את הגוף) אבל התזונה שלי גרועה מאוד אני לרוב אוכל בחוץ, אבל אם אני אוכל בבית זה לרוב חביתות.

אני אוכל מה שבא, אכלתי 3330 קל' ביום פעם והייתי רעב, בחיטוב אני יכול לאכול 2000 קל' ולהיות שבע לגמרי ולדחוף אוכל.
כמה ימים להתרגל ואני בסדר עם הכל

אצלי זה עדיין בתהליך. יכול לומר שזה הרבה יותר פשוט, מאורגן ומסודר ממה שזה היה פעם. גם מבחינת תכנון, הכנה, ביצוע והרגשה. אני יכול להגיד שהשינוי היותר משמעותי קרה עם Intermittent Fasting. אף פעם לא הייתי בנאדם של ארוחת בוקר אבל לא ידעתי שיש לזה שם ואסטרטגיה. כיום אני מרגיש הרבה יותר בנוח לאכול שתי ארוחות גדולות ביום (צהריים וערב) ולא להתעסק עם הקטע הזה כל הזמן. ברגע שמכינים את הבשר יום אחד לכל השבוע, הכל הופך להיות פשוט הרבה יותר. אני אוכל כל שבוע פחות או יותר את אותם הדברים עם ווריאציות שונות. אין בעיה לאכול בחוץ. לא מאמין בארוחות "צ'יט" כי אפשר לשלב מה שרוצים (קינוח וכו) כל עוד שמים עין על המקרו. יש הרבה חופש ואכילה אינטואיטיבית. האם אני באמת רעב או שמא זה משהו אחר בעצם? מודעות זה המפתח. בקיצור, אני מאוד מרוצה מההתקדמות שעשיתי עד הלום.

אני הייתי אוכל סתם מלא מהאוכל הצבאי והשמנתי כי אכלתי איזה 5 אלף ביום. אני עדיין לא אוכל הכי טוב וכמו שלמדתי עך האימונים בזמן האחרון מלא ככה אני מתחיל לקרוא גם על תזונה כדי לייעל אותה. יותר חשוב לדעתי האיכות ולא הכמות. מבחינת הטעם זה פשוט צריך לדעת להכין טעים וזה גם משהו שצריך ללמוד ולחפש. גם אורז וחזה עוף אפשר להכין בצורה מעולה.

בחיטוב כמובן אוכל מסודר ונקי לפי הספר.
כשאני לא בחיטוב אוכל הכל לפעמיים גם את החרא של הכלב שלי .

שאני אוכל אינטואיטיבי זה תמיד מוביל לתוצאות שליליות.
לא משנה אם אני מכוון לגרעון או עודף קלורי, אני תמיד עוקב אחרי ערכים וזה עושה את כל ההבדל.

עד לא מזמן התקשיתי להכניס כמות אוכל גדולה שהכל נקי. כרגע אני אוכל הכי הרבה שאי פעם עקבתי (4000 קלוריות ~) ואת התוספת קלוריות של השבועות האחרונים הכנסתי ע״י סוכרים בעיקר (מיץ / משקה קל / מאפה / אבקת שוקו). ברגע שזה נעשה בהדרגה לא חוויתי שום באונס שומן / נוזלים וכרגע מרגיש חטוב ביחס למ.ג שלי. ברגע שארצה לרדת לכמות קלוריות נמוכה יותר, חותך סוכרים ומגיע לשם בקלות מבלי לפגוע בשובע.

לא משנה אם אני מכוון לגרעון או עודף קלורי, אני תמיד עוקב אחרי ערכים וזה עושה את כל ההבדל.

עד לא מזמן התקשיתי להכניס כמות אוכל גדולה שהכל נקי. כרגע אני אוכל הכי הרבה שאי פעם עקבתי (4000 קלוריות ~) ואת התוספת קלוריות של השבועות האחרונים הכנסתי ע״י סוכרים בעיקר (מיץ / משקה קל / מאפה / אבקת שוקו). ברגע שזה נעשה בהדרגה לא חוויתי שום באונס שומן / נוזלים וכרגע מרגיש חטוב ביחס למ.ג שלי. ברגע שארצה לרדת לכמות קלוריות נמוכה יותר, חותך סוכרים ומגיע לשם בקלות מבלי לפגוע בשובע.

תוכל לפרט מה אתה אוכל ? ואיך אתה מתכנן את זה מבחניה שבועית?
4000 קלוריות זה לא פשוט בכלל להכניס בצורה נקייה.

• פותח/ת השרשור

אם אני אתחיל לאכול לפי תחושה אני ארד לתת משקל חמור, בתור בני אדם המנגנון רעב שלנו השתבש לחלוטין בגלל כל התזונה של היום
תראה לי בטבע אריה שמן, נמר שמן, הם אוכלים לפי התיאבון שלהם וכמה שבאמת צריך, בגלל שאצלנו הכל בא ליד ומאכלים זבל, הכל נדפק ויש אנשים שלא מצליחים לשלוט במנגנון הזה. זה למה אם אני מתחיל לאכול לפי תחושה אני יורד לתת משקל כנראה, ובן אדם אחר יהיה בעודף משקל רציני.

תמיד לכוון אחרי ערכים, אגב 4,000 נקי? באמת? לא משנה איך זה נשמע קשה מידי, תלוי מה אתה מגדיר כנקי לפחות.

אוכל יחסית דל שומן 250/510/100

לא הכל נקי, כמו שכתבתי הוספתי סוכר לאחרונה.

בוקר - יוגורט, ש״ש, אגוזים וחלבון
צהריים - בקר, אורז, תבלין מקסיקני עגבניות תירס שעועית עם גוואקמולה ורוטב טאקו, פחית שתיה קלה (עם סוכר)
אחה״צ 1- 3 ביצים עם חומוס, חמוצים ו11 פריכיות
אחה״צ 2- לחמניה קטנה מתוקה, חצי כוס חלב 1% עם 2 כפות~ שוקו (מיילו)
אחרי אימון - שייק עם סקופ חלבון וסקופ גיינר
ערב - עוף טריאקי אורז וירקות, כוס מיץ תפוזים

• פותח/ת השרשור
אוכל יחסית דל שומן 250/510/100

לא הכל נקי, כמו שכתבתי הוספתי סוכר לאחרונה.

בוקר - יוגורט, ש״ש, אגוזים וחלבון
צהריים - בקר, אורז, תבלין מקסיקני עגבניות תירס שעועית עם גוואקמולה ורוטב טאקו, פחית שתיה קלה (עם סוכר)
אחה״צ 1- 3 ביצים עם חומוס, חמוצים ו11 פריכיות
אחה״צ 2- לחמניה קטנה מתוקה, חצי כוס חלב 1% עם 2 כפות~ שוקו (מיילו)
אחרי אימון - שייק עם סקופ חלבון וסקופ גיינר
ערב - עוף טריאקי אורז וירקות, כוס מיץ תפוזים

3 ביצים עם חומוס.....אתה עוקב אחרי? לול חשבתי אני היחידי עם הקומבינציה הזו.

דפקתי אתמול פיצה משפחתית XL עבה של האט (בלי גבינה), לקח לי שעה לגמור הכל..
יש ת-2000 קלוריות בזה? או שיותר

יש פה עוד אנשים שמתקשים עם התזונה בעקבות כל מיני תרופות לקשב וריכוז למניהן?

אשמח להמלצות מאלו שמכירים את הבעיה מקרוב, לפעמים אני מגיע למצב שאני רק ב10 בלילה רוצה לאכול ועדיין התאבון לא מספיק גדול בשביל לאכול בארוחה אחת את כל הכמות שאני צריך.

יש פה עוד אנשים שמתקשים עם התזונה בעקבות כל מיני תרופות לקשב וריכוז למניהן?

אשמח להמלצות מאלו שמכירים את הבעיה מקרוב, לפעמים אני מגיע למצב שאני רק ב10 בלילה רוצה לאכול ועדיין התאבון לא מספיק גדול בשביל לאכול בארוחה אחת את כל הכמות שאני צריך.
תאכל הרבה על הבוקר לפחות את האלף קלוריות ותאכל במהלך היום קצת גם אם אתה לא מרגיש רעב, כמו שבבית ספר בטיולים היו מכריחים אותנו לשתות אפילו שלא היינו צמאים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית