הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדמ"ח בבינתחומי או הנדסת מערכות מידע בבן גוריון?

• פותח/ת השרשור סוס
  • פורסם בתאריך

סוס

משתמש מתחיל
101
12
נק' מוניטין:
12
101
12
מה מבין שתי התארים יפתח בפני יותר דלתות ויאפשר לי לקבל שכר יותר גבוה בשוק? הרי שני התארים מכוונים לאותן משרות בערך..
היתרונות של הבינתחומי: רמת הוראה ממש טובה,זה בהרצליה קרוב להמון חברות הייטק שאפשר לצבור דרכן ניסיון,וזה תלת שנתי ובעצם תואר יותר מכוון לתכנות.
היתרונות של מ''מ באב"ג : רק השם של המוסד בגדול..
מי שפה מכיר קצת..מה דעתכם? מה הייתם ממליצים?
@hanan

שאלה קשה. אני חושב שהדילמה העיקרית היא איזה חוויה סטונדטיאלית אתה מחפש כי הלימודים בב"ש רחוק מהבית יהיו שונים לגמרי וכנראה גם אופי האוכלוסיה.
מה לגבי מוסדות לימוד אחרים?

• פותח/ת השרשור
שאלה קשה. אני חושב שהדילמה העיקרית היא איזה חוויה סטונדטיאלית אתה מחפש כי הלימודים בב"ש רחוק מהבית יהיו שונים לגמרי וכנראה גם אופי האוכלוסיה.
מה לגבי מוסדות לימוד אחרים?
האמת שראוי לציין שהתחלתי ללמוד בבן גוריון השנה תואר הנדסי אחר ואני מתכנן לפרוש מחוסר עניין. סה''כ חיי החברה בבאר שבע נחמדים אבל לא משו יותר מדי מטורף כמו שעושים מזה..לא מפריע לי לגור בבית או לשכור דירה. יותר חשוב לי הפן המקצועי.
לגבי תואר ממקום אחר,התנאי קבלה לאוניברסיטות הגדולות (טכניון,ת''א) גבוהים בשבילי יחסית,חשבתי אולי לעשות אפיק מעבר דרך הפתוחה לטכניון האמת אבל יש 2 בעיות עם זה 1) סיכון שלא אצליח 2) הלימוד העצמי בבית בלי חיכוך עם הסביבה עלול להכניס אותי לדיכאון לדעתי. לכן האופציה הזאת פחות מושכת אותי כרגע.

מצטער קשה לי לתת עצות טובות.
תנסה לגבש לך מסלול לימודים שתצליח לסיים תוך 3 שנים בממוצע טוב

אולי זה מכוון לאותם עבודות אבל יש שוני בתוכניות הלימודים, אתה צריך לבחור מה מתאים לך יותר.
לפי מה שידוע לי כל האונברסיטאות שמלמדות מדעי המחשב בעלות קורסים חובה של מתמטיקה בשנה א(אינטפסימלי) שהרבה מתקשים לעבור והמון נופלים מהתואר בגללם, באופן כללי תחום המדעי המחשב הוא יותר תאורטי ומתמטי ממעשי(יש קורסי בחירה של תכנות שם אז לתכנת כנראה תדע בסוף התואר, אבל בכנות ללמוד לבד בבית יותר משתלם).
בהנדסת מערכות מידע אתה מתעסק יותר בניהול והרצה של מערכות מתקדמות ויש הרבה צדדים שם שמתלבים עם תחומים אחרים כמו מדעי המחשב והנדסת תוכנה והנדסה.
הכל תלוי במה אתה רוצה ללמוד ומה אתה חושב שתצליח לסיים.

יש פה כמה עניינים שלא העלית שזה די תמוה. למשל:
מחיר - תואר בבת"ח עולה פי 3-4 מתואר באוני' לשנה.
זמן - תואר במדמ"ח לוקח 3 שנים בעוד שמ"מ לוקח 4.
אפיק מעבר - לא מכיר את ב"ג לעומק, אבל מאמין שיש שם אפיק מעבר ממערכות מידע למדמ"ח כתלות בציונים. מאמין שהתנאים די גבוהים כי זה אפיק פופולרי לכל מיני כאלה שחסרה להם נקודה מסכנה בסכם בשביל מדמ"ח או משהו כזה. אבל לא ממקומי לשפוט את היכולת שלך.

מבחינת אפשרויות תעסוקה, זה בעיקר רלוונטי לעבודה ראשונה, וגם תלוי מאוד ביכולת שלך אפילו יותר מאשר במוסד שלמדת בו. תחשוב גם שעל המשרות במרכז אתה מתמודד מול סטודנטים/בוגרים של עוד 2 אוני' ועוד מלא מכללות. לא יודע להגיד מעבר לזה בעניין העבודה, ולא חושב שיש מישהו שיכול, כי שוב, זה תלוי גם בך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית