ייעוץ שאלה שעלתה לי במהלך קריאת הספר UD2.

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
בעמודים הראשונים, לייל מקדונלד כותב "אם אתה לא מתכנן לעשות אימוני משקולות, הדיאטה לא תהיה טובה לך...למעשה, היא עלולה לגרום לך להשמין"

נשים לרגע בצד את העובדה שאני כן מתאמן, ובתקופת החיטוב אפילו אשים על זה דגש.

הוא בעצם מתכוון שבגלל שאדם לא מתאמן, הדיאטה תגרום לפירוק של שריר, וכך הוא ישמין?

אם כן, למעשה, אם אין לך מספיק מאסת שריר, אתה יכול להשמין אף על פי שאתה מתאמן במקביל לדיאטה?

לוגיקה לא בשמיים
אתה צריך שיעורי ערב אצל הטרול

האימונים בUD2 מתחלקים ל2
1. אימוני ריקון גליקוגן - המטרה לרוקן גליקוגן כדי שהגוף יתחיל "לעבוד" על שומן כמה שיותר מהר.
2. אימוני כוח - לשמור על כוח ומאסת שריר ובמקרים קיצוניים לגדול.

אם לא תעשה את 1 אתה תשרוף פחות שומן
אם לא תעשה את 2 ההעמסת פחמימות שלך תהיה שווה לתחת כי לא תנצל אותה להתאוששות מאימון ביום רביעי ולמילוי מאגרי גליקוגן כדי להרים כבד מאוד באימון שלאחר ההעמסה

מקווה שהסברתי טוב

• פותח/ת השרשור
לוגיקה לא בשמיים
אתה צריך שיעורי ערב אצל הטרול

האימונים בUD2 מתחלקים ל2
1. אימוני ריקון גליקוגן - המטרה לרוקן גליקוגן כדי שהגוף יתחיל "לעבוד" על שומן כמה שיותר מהר.
2. אימוני כוח - לשמור על כוח ומאסת שריר ובמקרים קיצוניים לגדול.

אם לא תעשה את 1 אתה תשרוף פחות שומן
אם לא תעשה את 2 ההעמסת פחמימות שלך תהיה שווה לתחת כי לא תנצל אותה להתאוששות מאימון ביום רביעי ולמילוי מאגרי גליקוגן כדי להרים כבד מאוד באימון שלאחר ההעמסה

מקווה שהסברתי טוב

כן, תודה.
לרגע הבנתי שאם בנאדם עם מאסת שריר לא גדולה במיוחד מתחיל דיאטה כזו, הוא עלול לפרק יותר מדי שריר, ובכך בעצם להשמין.

• פותח/ת השרשור
הוא אומר שצריך 4 אימונים בשבוע.
הוא מתכוון לכוח + אירובי ? או 4 כוח והאירובי לא כלולים?

• פותח/ת השרשור
קראת את הספר שלו ?
או לפחות את המאמר בעיברית ?
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=79403&postcount=3

4 אימוני כוח
2 מחזוריים
2 כוח

את המאמר קראתי.
אני עכשיו במהלך קריאת הספר במלואו, כי הבנתי שבשביל לעשות את הדיאטה, עדיף לקרוא את הספר ולהבין כמו שצריך מה עושים, ולא להסתפק במאמר.

• פותח/ת השרשור
כי קראתי אותו בריפרוף, סתם בשביל שיהיה בסיס להבנה של הספר.
אני בכל מקרה מתחיל דיאטה רגילה קודם כל.
את הספר אני קורא בשביל שבבוא העת, אם וכאשר אני ארצה לעשות UD2, יהיו לי את כל הכלים, ושלא נצטרך ברגע האחרון לעבור על 80 עמודים באנגלית.

אני לא מצליח להבין כל כך את הגישה שלו (לפחות בעמודים הראשונים), הוא חוזר ומדגיש שכמעט בלתי אפשרי להלחם בגוף, ושכמעט תמיד הגוף מנצח (למעט אנשים עם גנטיקת-על). אז מה הרעיון בדיאטה הזו אם הוא מראש אומר שהבנאדם הממוצע לא יכול להלחם בגוף שלו?

נערך לאחרונה:
יש לי שאלה

כתוב שם :

"
האמונים

בחלק זה אני אציג את האידיאל מבחינת אמונים , אני מאמין שזה אפשרי לעמוד באימונים אלה מבחינת לוח זמנים.

יום 1,2 – המטרה שלנו היא לדלל את מאגרי הגליקוגן של השרירים. נעשה אמון Full Body Workout [מעכשיו – FBW] כל יום ,
עם יחסית ריבוי סטים וחזרות. נשתדל לבחור תרגילים מורכבים. נקצץ בסטים של שרירים קטנים כיוון שהם מקבלים גירוי בתרגילים
לקבוצות השריר הגדולות. אימון ריקון גליקוגן בתזונה דלת פחמימות הוא דבר לא נעים , שיכול להיות מלווה בכאבי ראש , בחילות , תחושת צריבה מוגברת
בשריר וכו'. נשתמש במשקלים קלים יחסית. מנוחות קצרות יחסית בין הסטים [30-60 שניות]. אמונים לדוגמא לימים אלה:

יום 2
יום 3
לחיצת רגליים 3*15
כפיפת ברך 3*15
לחיצת חזה 3*15
חתירה 3*15
הרחקת זרועות 2-3*15
הרמת עקבים 3*15
כפיפת מרפק 2*15
פושדאון 2*15

לבצע את כל האימון פעם אחת ואז לחזור עליו.
לחיצת רגליים 3*15
כפיפת ברך 3*15
לחיצת חזה בשיפוע עליון 3*15
פולי עליון 3*15
הרחקת זרועות 2-3*15
הרמת עקבים 3*15
כפיפת מרפק 2*15
פושדאון 2*15

"

מה הכוונה יום 2 3?

גם יום 2 וגם יום 3? אחרי זה כתוב שביום 3 לא להתאמן כי השרירים יהיו תפוסים.
לא הבנתי את זה​

הכוונה יום 1+2
יום 3 אתה לא עושה אימון אלא רק אירובי אם בא לך

אתה יכול לשנות את התרגילים בתוכנית (למשל סקוואט במקום לג פרס)

• פותח/ת השרשור
עוד משהו שלא הבנתי:
הוא מסביר שם בדיוק למה האדם הממוצע, שלא לוקח אנבולים לא יכול להגיע לממדים של בודיבילדר.
הוא נותן דוגמא, שאם אדם ממוצע היה מגיע ל-5%, ההורמונים שלו היו נדפקים והייתה לו קריסת מערכות בגוף.

הדבר נכון גם לגבי אנשים שרוצים להגיע ל-10% ? (ללא סטדוראידים ותוספים)
הגעה טיבעית לאחוז שומן כזה, עלולה גם היא לגרום נזקים ותופעות לוואי \ קריסת מערכות ?

עוד משהו שלא הבנתי:
הוא מסביר שם בדיוק למה האדם הממוצע, שלא לוקח אנבולים לא יכול להגיע לממדים של בודיבילדר.
הוא נותן דוגמא, שאם אדם ממוצע היה מגיע ל-5%, ההורמונים שלו היו נדפקים והייתה לו קריסת מערכות בגוף.

הדבר נכון גם לגבי אנשים שרוצים להגיע ל-10% ? (ללא סטדוראידים ותוספים)
הגעה טיבעית לאחוז שומן כזה, עלולה גם היא לגרום נזקים ותופעות לוואי \ קריסת מערכות ?

למה נראה לך הוא רושם 5% (כי הוא מתכוון ל5% ולא 10% מן הסתם)👏

• פותח/ת השרשור
למה נראה לך הוא רושם 5% (כי הוא מתכוון ל5% ולא 10% מן הסתם)👏

הוא לא מדבר שם על דברים ספציפים, הוא נותן דוגמאות, בשביל שבנאדם ממוצע שמתאמן ועושה דיאטה לא יחשוב שהוא יוכל להגיע למימדים של בודיבילדר.

בגלל זה רציתי לשאול אם הדברים נכונים גם ל 10%.

הוא לא מדבר שם על דברים ספציפים, הוא נותן דוגמאות, בשביל שבנאדם ממוצע שמתאמן ועושה דיאטה לא יחשוב שהוא יוכל להגיע למימדים של בודיבילדר.

בגלל זה רציתי לשאול אם הדברים נכונים גם ל 10%.
10% זה לא "מימדים של בודיבילדר". ובכלל הדיאטה הזאת קיימת לאנשים שנמצאים באיזור הנמוך יותר של אחוזי השומן (12-14%) ורוצים להתחטב עוד יותר, זה יהיה מוזר אם אי יהיה אפשר לרדת ל10%.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית