היי יש לי שאלה בקשר לתזונה

638389mori

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
6
17
0
אני בן 14 שוקל 55 קילו 172ס״מ ירדתי 35 קילו בדרך לא הכי בריאה שיש אכלתי בערך 1000 קלוריות ביום והשאלה שלי היא כמה קלוריות אני צריך לאכול כדי לבנות מסת שריר אבל גם להיות במאזן קלורי ניטרלי זאת אומרת לא לעלות ולא לרדת במשקל הBMR שלי הוא 1555 אשמח לעזרה.
ועוד שאלה עם אכלתי 1700 קלוריות ושרפתי 400 בפעילות גופנית זאת אומרת שאכלתי 1300 ואני צריך לאכול עוד או שאני לא צריך לעשות כלום? תודה.

אתה מודע שירדת במשקל בצורה לא בריאה, זה מאוד בוגר מצידך לזהות את זה.
ההחלטות שלך על המשך הדרך יכולים להיות מושפעים מחשיבה לא בריאה שהובילה אותך לאן שאתה עכשיו.
ההמלצה שלי שתיקח תזונאי טוב שיעזור לך עם הקלוריות שלא תקצץ יותר מידי, יש כאן תזונאים מעולים.

במיוחד בגילך (גיל ההתבגרות) חשוב להימנע מדיאטות כאסח שעלולת לפגוע בגדילה ובמערכת ההורמונלית שלך.
תשקול יעוץ עם תזונאי שיתאים לך תפריט מאוזן למטרה שאתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
במיוחד בגילך (גיל ההתבגרות) חשוב להימנע מדיאטות כאסח שעלולת לפגוע בגדילה ובמערכת ההורמונלית שלך.

תודה רבה אבל אשמח בכל זאת לעזרה כי אין לי כל כך כסף לשלם לתזונאי כרגע🙏….
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

תודה רבה אבל אשמח בכל זאת לעזרה כי אין לי כל כך כסף לשלם לתזונאי כרגע🙏….
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אתה מודע שירדת במשקל בצורה לא בריאה, זה מאוד בוגר מצידך לזהות את זה.
ההחלטות שלך על המשך הדרך יכולים להיות מושפעים מחשיבה לא בריאה שהובילה אותך לאן שאתה עכשיו.
ההמלצה שלי שתיקח תזונאי טוב שיעזור לך עם הקלוריות שלא תקצץ יותר מידי, יש כאן תזונאים מעולים.
תודה רבה לך אבל בכל זאת אשמח לעזרה כי אין לי כל כך כסף לשלם כרגע🙏…

אתה מתאמן בבית או במכון?
לאיזה קופת חולים אתה שייך? ברוב מהקופות יש אופציה ליעוץ תזונאי בחינם או במחיר סמלי.

היי, אל תשחק עם הבריאות שלך ותפנה לדיאטן/ית. מה גם שאתה נכנס לגיל ההתבגרות ולפיק של פוטנציאל הגדילה שלך.
אם ליווי תזונתי פרטי כרגע לא מתאפשר לך מבחינה כלכלית, אתה יכול לפנות לליווי כזה דרך קופת החולים שלך.

ירדת בצורה משמעותית במשקל, אך הדרך לשם לפי מה שאתה מתאר לא הייתה נכונה. מה שהיה היה, מכאן תשנה כיוון ותפנה לייעוץ מקצועי שיסדר לך את כל נושא התזונה. חות מכמה קלוריות אכלת יש עוד המון אספקטים שצריך לשים לב עליהם, בטח בגיל ההתבגרות, וזה יהיה חסר אחריות לתת לך ייעוץ תזונתי דרך פורום כזה או אחר מבלי להכיר אותך באמת ומבלי לדעת באמת על תהליך הירידה במשקל שעשית בעצמך.

והשאלה שלי היא כמה קלוריות אני צריך לאכול כדי לבנות מסת שריר אבל גם להיות במאזן קלורי ניטרלי זאת אומרת לא לעלות ולא לרדת במשקל הBMR שלי הוא 1555 אשמח לעזרה.
מחשבוני קלוריות לא מדויקים בעליל, אל תתייחס למספרים שאתה מקבל מהם כאל מספרים מוחלטים. אלה הערכות בלבד שמתבססות על נוסחאות כאלה ואחרות. בנוסף, ה-BMR לא מייצג את כלל ההוצאה הקלורית היומית שלך, אתה מוציא קל' גם בפעילות גופנית וגם על לעכל ולספוג את המזון

לגבי לא לעלות ולא לרדת במשקל, אתה כרגע נמצא בתקופת הגדילה ולכן כנראה שתעלה במשקל ככה או ככה. ייתכן שיש כאן איזשהו עניין עם דימוי גוף או פחד שהמספר על המשקל יעלה, אך עלייה במשקל בגיל שלך זה משהו שאמור לקרות. ובנוסף, עלייה במסת השריר תלווה גם היא בעלייה במשקל

ועוד שאלה עם אכלתי 1700 קלוריות ושרפתי 400 בפעילות גופנית זאת אומרת שאכלתי 1300 ואני צריך לאכול עוד או שאני לא צריך לעשות כלום? תודה.
אתה לא באמת יכול לדעת כמה קל' שרפת בפעילות גופנית כל עוד אין לך ציוד מעבדה. שעוני ספורט/הליכונים, בדומה לנוסחאות, לא מדויקים כלל בהערכת השריפה הקלורית שלך מפעילות מסוימת. יכול לקרוא כאן פוסט שמרחיב על הנושא.
בכל אופן, אל תכניס את עצמך לחישובים האלה כרגע, זה לא יועיל לך בשום צורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית