הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תעלה קרפלית

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
יש לי את הסינדרום במידה קלה לפי בדיקת EMG

ברמת הסימפטומים זה מציק מאוד, ובפרט בזמן שינה, שם ההירדמות יכולה להיות קשה.

מה שמוזר הוא שנרדמות גם הזרת והאצבע שלידה, ולא רק מה שמעוצבב על ידי העצב המידיאני.

ההנחיה של האורטופד ושל מומחה כף יד היו להמשיך להתאמן כרגיל, אבל לא סמכתי עליהם,
וגם הנחתי שאם אפסיק להתאמן הגוף יוכל להתאושש טוב יותר.

אז מה ידוע לכם על אימון תוך כדי התסמונת?
האם כדאי לעשות ניתוח, או שיש סיכוי שזה יחלים?

עוד נקודות שיש לכם מה לומר לגביהן.

אשמח.

חפש ביוטיוב איך למתוח את הMEDIAN NERV, זה יכול להקל, ובכלל כדאי לבדוק מעורבות של חוליות בצוואר/צלע1/שרירי הסקלניס ופקטורליס מינור.
לפני שניגשים לניתוח.

איך המרפק שלך? מה שאתה מתאר זה לחץ על האולנרי, שנמצא בחלק האחורי של המרפק

• פותח/ת השרשור
איך המרפק שלך? מה שאתה מתאר זה לחץ על האולנרי, שנמצא בחלק האחורי של המרפק
כן אני בהחלט מרגיש שם חוסר נוחות בדיוק במקום. בחלק שקרוב לאולנה.
כשאני שוכב על הגב והידיים מורמות לתפוס את המחשב, זה גורם הירדמות.

אני חושב שבEMG הוא בדק גם את האולנרי. ופשוט רק המידיאני זייף.

אפשר לנסות לטפל עם/בלי פיזיותרפיסט לפני שאתה רץ לסכינים של המנתחים
נסה להמנע מהשארת המרפק כפוף (יותר מ90 מעלות) בהנחה והעצב האולנרי חשוד ומכיפוף ופשיטה בסופי טווחים בכדי לא להחמיר את הקרפל טאנל. המצבים המתוארים מותחים ועלולים להחמיר את הסימפטומים (גם עבודה עם גריפ חזק עלולה להחמיר את המצב). לקרפל טאנל יש גם סד שבטח כבר שמעת עליו.

חוץ מזה, קרפל טאנל אפשר לשפר גם ללא ניתוח. אתה יכול להגיע לפיזיותרפיסט שינחה אותך או לתרגל לבד בבית. אם תרצה עוד הכוונה אשמח לעזור

ממליץ לך לגשת לפיזיותרפיסט ולקבל פשוט הנחיות וטיפול זה נשמע כמשהו על רקע צווארי ולפעמים זה יכול להיות שילוב. גש לבדיקה מסודרת ותקבל הנחיות והמלצות לטיפול

• פותח/ת השרשור
אפשר לנסות לטפל עם/בלי פיזיותרפיסט לפני שאתה רץ לסכינים של המנתחים
נסה להמנע מהשארת המרפק כפוף (יותר מ90 מעלות) בהנחה והעצב האולנרי חשוד ומכיפוף ופשיטה בסופי טווחים בכדי לא להחמיר את הקרפל טאנל. המצבים המתוארים מותחים ועלולים להחמיר את הסימפטומים (גם עבודה עם גריפ חזק עלולה להחמיר את המצב). לקרפל טאנל יש גם סד שבטח כבר שמעת עליו.

חוץ מזה, קרפל טאנל אפשר לשפר גם ללא ניתוח. אתה יכול להגיע לפיזיותרפיסט שינחה אותך או לתרגל לבד בבית. אם תרצה עוד הכוונה אשמח לעזור
השאלה מה יש לפיזיו להציע.

כשאני שוכב עם 90 מעלות במרפק והאמה ניצבת לתקרה אז נרדם לי לי החלק האולנרי בכף היד.
כשיש פלקשן בכף היד יש תסמינים של קרפלית

בEMG יצא שיש ירידה קלה בעצב המידיאני
לא הייתה עדות לעצב אחר בעייתי
לא נצפתה בעיה בעצבים מהמרפק ומעלה
בCT הודגם שאין שום פתולוגיה צווארית

האורטופד ומומחה כף היד אמרו לי שאין כל מניעה מפעילות
אשמח מאוד לעזרה כמובן

כשאני שוכב עם 90 מעלות במרפק והאמה ניצבת לתקרה אז נרדם לי לי החלק האולנרי בכף היד.

אשמח מאוד לעזרה כמובן

יש מבדקים שיכולים לבדוק מתח עצבי ורקמה רכה וגם לראות מאיפה נובע הכאב, לפעמים הבעיה יכולה להיות משכמה וצוואר גם כן.
מה יעזור , קודם כל יש מליון דברים שאפשר לעשות החל מעבודה שמתמקדת יותר באיזון שריר שלד, התאמה ארגונומית (הרי שהלחץ התחיל מסיבה כלשהי) ועד המלצות לתרגילים ומתיחות וכמובן הטיפול עצמו.

• פותח/ת השרשור
מה יעזור , קודם כל יש מליון דברים שאפשר לעשות החל מעבודה שמתמקדת יותר באיזון שריר שלד, התאמה ארגונומית (הרי שהלחץ התחיל מסיבה כלשהי) ועד המלצות לתרגילים ומתיחות וכמובן הטיפול עצמו.
עד כמה הגיוני שזה עיבוי של הגידים כתוצאה מעומס האימונים?

למה הכוונה באיזון שריר שלד?
קיבלתי את הרושם שבגלל שאני חזק בהרבה מאדם רגיל, לפיזיו אין מה להציע לי ברמה של חיזוק שרירי.

כשהייתי אצל פיזיוטרפיסטים לגבי פריצת הדיסק הם לא הועילו לי בכלום

היי. אני עובד עם מרימי משקולות , לוחמי MMA , פאורליפטרים וגם הם סובלים מכאבי גב. אני לא יודע כל כך איזו תשובה לתת לי כי מה שאפשר לעשות בפורום זה רק להעלות השארות .
אני עדיין מאמין שטיפול אצל פיזיותרפיסט יועיל לך ומה לעשות כמו בכל דבר בחיים לפעמים צריך לעבור יותר מאחד.

אשמח מאוד לעזרה כמובן

כמו שמיכאל ציין, יש הרבה דברים שאפשר לנסות ויוכלו לעזור לך גם בלי ניתוח. חלק מהם תוכל גם לבצע בקלות לבד בבית ללא הפיזיותרפיסט וחלק יהיו יותר קשים לבצע לבד. המקרה שאתה מתאר הוא לא קלאסי ויש גבול לכמה הבדיקה והטיפול יכולים לעזור דרך פורומים באינטרנט אז אני מצטרף להמלצה להגיע לבדיקה מסודרת וקבלת טיפול ותרגול הביתה מפיזיותרפיסט וזה שהיית אצל אחד בעבר עם פציעה שונה והוא לא עזר לך לא אומר שכל המקצוע פסול

כמה דברים שתוכל לנסות בבית:
1. מסאז' לאורך העצב - העיקרון הוא לעסות ולהרפות רקמה רכה שעוברת לאורך העצב ועשויה ללחוץ עליו ולתרום להפקת הכאב שאתה מרגיש בחלקים היותר רחוקים. כמובן שיש גבול לכמה שאתה יכול לעשות בעצמך וכנראה בגלל זה כמעט כל המדריכים שתראה באינטרנט יתמקדו באזור האמה וכף היד
median-nerve.jpg

2. תרגילים נוירודינמיים לעצב (המדיאני)

קיימת גם וריאציה לעצב האולנרי. שים לב לא להתחיל (וגם לא להמשיך) אגרסיבי מדי
3. תנועתיות גידים

במטרה לשפר תנועתיות באזור
אתה מוזמן לנסות על עצמך ולראות אם אתה משתפר
4. וכנראה הכי חשוב כהתחלה - תימנע ממצבים שמפיקים לך סימפטומים והם בשליטתך (לשכב על המיטה עם מרפק כפוף ולהחזיק את הלפטופ עד שנרדמת לך היד לדוגמא זה לא משהו שיתרום לך בתהליך). אם תמשיך לגרות את העצב במודע אתה עובד על ריק וכנראה גם לא תשתפר

הדברים שהצגתי לך מכוונים לקרפל טאנל (או העצב המדיאני, אי אפשר לקבוע ולאבחן אותך בטווח רחוק) אבל עקרונית תרגול נוירודינמי ומסאז יוכלו לעזור גם ללחץ אולנרי

בכל מקרה, הכי טוב יהיה אם תגיע לפיזיותרפיסט לבדיקה מסודרת שם גם תקבל טיפול והדרכה לבית בצורה יותר ברורה ולא תבזבז זמן ומאמץ סתם
בהצלחה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמו שמיכאל ציין, יש הרבה דברים שאפשר לנסות ויוכלו לעזור לך גם בלי ניתוח. חלק מהם תוכל גם לבצע בקלות לבד בבית ללא הפיזיותרפיסט וחלק יהיו יותר קשים לבצע לבד. המקרה שאתה מתאר הוא לא קלאסי ויש גבול לכמה הבדיקה והטיפול יכולים לעזור דרך פורומים באינטרנט אז אני מצטרף להמלצה להגיע לבדיקה מסודרת וקבלת טיפול ותרגול הביתה מפיזיותרפיסט וזה שהיית אצל אחד בעבר עם פציעה שונה והוא לא עזר לך לא אומר שכל המקצוע פסול

כמה דברים שתוכל לנסות בבית:
1. מסאז' לאורך העצב - העיקרון הוא לעסות ולהרפות רקמה רכה שעוברת לאורך העצב ועשויה ללחוץ עליו ולתרום להפקת הכאב שאתה מרגיש בחלקים היותר רחוקים. כמובן שיש גבול לכמה שאתה יכול לעשות בעצמך וכנראה בגלל כמעט כל המדריכים שתראה באינטרנט יתמקדו באזור האמה וכף היד
median-nerve.jpg

2. תרגילים נוירודינמיים לעצב (המדיאני)

קיימת גם וריאציה לעצב האולנרי. שים לב לא להתחיל (וגם לא להמשיך) אגרסיבי מדי
3. תנועתיות גידים

במטרה לשפר תנועתיות באזור
אתה מוזמן לנסות על עצמך ולראות אם אתה משתפר
4. וכנראה הכי חשוב כהתחלה - תימנע ממצבים שמפיקים לך סימפטומים והם בשליטתך (לשכב על המיטה עם מרפק כפוף ולהחזיק את הלפטופ עד שנרדמת לך היד לדוגמא זה לא משהו שיתרום לך בתהליך). אם תמשיך לגרות את העצב במודע אתה עובד על ריק וכנראה גם לא תשתפר

הדברים שהצגתי לך מכוונים לקרפל טאנל (או העצב המדיאני, אי אפשר לקבוע ולאבחן אותך בטווח רחוק) אבל עקרונית תרגול נוירודינמי ומסאז יוכלו לעזור גם ללחץ אולנרי

בכל מקרה, הכי טוב יהיה אם תגיע לפיזיותרפיסט לבדיקה מסודרת שם גם תקבל טיפול והדרכה לבית בצורה יותר ברורה ולא תבזבז זמן ומאמץ סתם
בהצלחה

שמע תודה רבה! חתיכת השקעה

גם סבלתי מהסידרום בחצי שנה האחרונה ביד שמאל שהייתה החזקה בלחיצות. עבר רק לאחר תקופה זו. אם זאת, עדיין קיימת חולשה כלכלית בכף היד בהשוואה למה שהיה.

• פותח/ת השרשור
גם סבלתי מהסידרום בחצי שנה האחרונה ביד שמאל שהייתה החזקה בלחיצות. עבר רק לאחר תקופה זו. אם זאת, עדיין קיימת חולשה כלכלית בכף היד בהשוואה למה שהיה.
אתה לא חושב שכדאי לנתח במצב כזה?

אתה לא חושב שכדאי לנתח במצב כזה?
למה לנתח אם יש שיפור עם הזמן? אני מעדיף לחכות שנה ולהחלים לבד (ולתמיד?) מאשר דרך מעקף שעל הנייר היא מהירה יותר אבל זאת דרך שאין לדעת איך ואם תצא ממנה (אומרים שזה חוזר עם השנים).

אגב, ניסית גריפר? במצב הנוכחי שכבר אין כאבים ויש רק חולשה הייתי רוצה להתחיל לנסות לראות אם זה עוזר...

• פותח/ת השרשור
למה לנתח אם יש שיפור עם הזמן? אני מעדיף לחכות שנה ולהחלים לבד (ולתמיד?) מאשר דרך מעקף שעל הנייר היא מהירה יותר אבל זאת דרך שאין לדעת איך ואם תצא ממנה (אומרים שזה חוזר עם השנים).
חשבתי שזה רק נעשה גרוע יותר, אם זה לא מחלים בפרק זמן קצר.
לא שמעתי שיש חזרה של הבעיה לאחר ניתוח. וזה גם לא מאוד הגיוני בהתחשב בתהליך הניתוחי.

לא ניסיתי גריפר, בשביל מה הוא טוב?

חשבתי שזה רק נעשה גרוע יותר, אם זה לא מחלים בפרק זמן קצר.
לא שמעתי שיש חזרה של הבעיה לאחר ניתוח. וזה גם לא מאוד הגיוני בהתחשב בתהליך הניתוחי.

לא ניסיתי גריפר, בשביל מה הוא טוב?
שמועתי אומר שזה טוב להחזיר את הכוח לגריפ לא ניסיתי, אנסה בחודש הקרוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית