כאב בצד החיצוני של ברך שמאל

• פותח/ת השרשור shayy
  • פורסם בתאריך

shayy

משתמש מתחיל
63
7
נק' מוניטין:
22
63
7
שלום,

לפני כחודש התחיל לי כאב (לאחר מאמץ בעיקר) בצד החיצוני של ברך שמאל,
פניתי לאורטופד והוא טען שזו הרצועת ITB ונתן לי כדורים (אטופן) + שלח אותי לאולטרסאונד:
1. ״ברך שמאל ללא רגישות סדק מפרקי, רגישות ITB+LCL, טווחים מלאים, מבחני מינסקוס שליליים, יציבות שמורה, ללא חסר NV בגפה״
2. ״סונר הדגים עיבוי של ה MCL וכן נוזל יתר באזור ה LFL".

האורטופד טוען שלא נמצא משהו מיוחד באולטרסאונד ושיש דלקת.
הוא זרק משהו לגבי זריקת סטרואידים והמליץ לא לעשות זאת בגילי (32).
כיוון שבמהלך החודש הזה הכאבים החמירו לי (לא מסוגל ללכת יותר מ100 מטר בלי להרגיש כאב חד)
שאלתי את הרופא מה צריך לעשות והוא פשוט רשם לי ארקוקסיה + פיזיותרפיה.

האם מישהו, מהממצאים למעלה יכול לתת פידבק למשהו נוסף שאפשר לעשות?
כבר חודש+ לא התאמנתי רגליים בכלל, הרופא טוען שאסור לי לרוץ ולא להתאמן רגליים בכלל (לא ברור לכמה זמן, הוא אומר שזה יכול לקחת גם חודשים).

תודה.

• פותח/ת השרשור
מה ההבדל? (בין פרטי לבין הפיזיו מהכללית)
וגם מה ההבדל בין ספורט לרגיל?

אפשר אולי המלצה לאחד טוב ברמת גן והסביבה?

מה ההבדל? (בין פרטי לבין הפיזיו מהכללית)
וגם מה ההבדל בין ספורט לרגיל?

אפשר אולי המלצה לאחד טוב ברמת גן והסביבה?
Itb זאת חרא של פציעה כי היא לא עוברת מעצמה. כדורים כמו ארקוקסיה כמעט ורק משככים את הכאב אבל זה לא מטפל.
ההבדל בין פעזיוטרפיסט פרטי לקופה יהיה בכמות הזמן נטו שמשקיעים בך ובמידה רבה גם הידע המקצועי.

פיזיוטרפיסט ספורט מוכוון יותר לפציעות עקב פעילות ספורטיבית וגם ינסה להחזיר אותך לתפקוד

אני יכול להמליץ על
Sport & Spine Physiotherapy

נדמה לי שסובל מבעיה דומה. לפני כשבועיים אימון סקאווט 5x5 . בסוף הסט האחרון הרגשתי כאילו גורר משקולת בברך. אורטופד לא זיהה קרע נתן ארקוקסיה. לאחר כשבועיים ניסיתי לחזור בהדרכה לאימון ; סקאוט עם מוט ריק. זה גרם לתחושה של אי נוחות בצד החיצוני של הברך. כאשר לא מתאמן לא חש כאב או אי נוחות , עדיין מתקשה לחזור לשגרת אימונים

היי, כפי שציינו פה כבר קודם ITB היא פציעה טורדנית והכי חשוב להבין על איזה רקע הפציעה מתרחשת ומה מחמיר אותה, בהחלט פיזיו ספורט יכול לעזור לך , ההבדל הוא בזמן שיש לפיזיו להקדיש לך והרבה פעמים באופי האוכלוסיה , כשעבדתי בקופת חולים רוב הניסיון היה עם אוכלוסיה מבוגרת ובקליניקה רוב האוכלוסיה ספורטאים מקצועיים ממגוון תחומים.
מה שהודגם בבדיקה הוא שיש לך רגישות ברצועה הצידית וגם זה ייתכן על רקע הITB או אולי מסיבה אחרת , בשביל זה צריך להבין מה האופי פעילות שלך, לעשות הערכה מלאה ואז ניתן יהיה להסיק מסקנות,.
מוזמן להגיד מאיפה אתה בארץ וארשום לך המלצה לפיזיו באיזור שלך

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על התגובות.
אני מרמת גן (בורסה), קיבלתי ספציפית המלצה על מדיקס לייף, האם אתה תומך?

אגב, כשאתה אומר הערכה והסקת מסקנות, האם אני צריך פשוט לקבוע תור לפיזיותרפיה (לא משנה אם דרך הכללית או בפרטי)
ויעשו לי את זה שם או שאני צריך לראות אורטופד נוסף כדי לקבל אבחנה וחוות דעת נוספת?

0523676845
דן כהן מכפר סבא

+972525268904
יריב שפירו מתא.

שניהם מעולים. תבחר מה שיותר קרוב אח זמין. מוזמן להגיד שמיכאל הפיזיותרפיסט הפנה אותך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית