התנהלות עם כאבים של שבוע בשורש כף היד לפני שרואה אורתופד

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי
חזרתי לפני כמה ימים של חצי שנה בחו"ל ובשבוע האחרון של הטיול התחילו כאבים בשורש כף היד השמאלית (באותו שבוע לא התאמנתי, מניח שנשענתי על היד בצורה לא טובה כשישנתי באוטובוסים)
יש לי טווח תנועה מלא שם, פשוט כשאני מזיז את האגודל בצורה מסוימת או מזיז את שורש כף היד מרגיש כאבים קלים (בייחוד כשפותח את האגודל)
מרגיש שזה משתפר בין הימים אבל במגמה די איטית וזה שבוע וחצי ועוד לא נעלם טוטאלית

יש לי תור לרופא משפחה רק עוד שבועיים
עכשיו השאלה מה לעשות מבחינת אימונים, האם לא ללכת בכלל למכון ולנוח טוטאלית?
ומניסיון שלכם אחרי כמה זמן משהו כזה עובר? והאם מדובר במשהו שעובר לבד?

תודה!

יש לי טווח תנועה מלא שם, פשוט כשאני מזיז את האגודל בצורה מסוימת או מזיז את שורש כף היד מרגיש כאבים קלים (בייחוד כשפותח את האגודל)
מרגיש שזה משתפר בין הימים אבל במגמה די איטית וזה שבוע וחצי ועוד לא נעלם טוטאלית
זה סימן טוב. ייתכן שעד שיגיע התור כבר לא יכאב, ובכל מקרה כנראה שלאורטופד לא יהיה מה לעשות מעבר ל"אל תעשה תנועות שכואבות לך".
לדעתי בעל מקצוע יותר מתאים יהיה פיזיותרפיסט, שיוכל גם להנחות אותך באיך להתאמן תוך כדי ההחלמה.

יש לי תור לרופא משפחה רק עוד שבועיים?
עכשיו השאלה מה לעשות מבחינת אימונים, האם לא ללכת בכלל למכון ולנוח טוטאלית?
אחרי הרופא משפחה תצטרך לחכות עד לפגישה ראשונה עם אורטופד. אם יחליט לשלוח אותך לבדיקה אז תצטרך לחכות לבדיקה ואז לחזור אליו.
לנוח טוטאלית זה מוגזם - יש תרגילים שבכלל לא מערבים את היד או שאינם דורשים אחיזה שאותם אתה יכול לעשות ללא הגבלה.

לגבי תרגילים שמערבים את כף היד - כלל אצבע זה להימנע מכאב. איזה תרגילים כואבים לך? יש לך בעיה באחיזה? תרגילי משיכה? לחיצה?

• פותח/ת השרשור
א. תמרח וולטרן על שורש כף היד.
ב. תבקש מרשם לארקוקסיה במידה ואתה מרגיש שהכאב מחמיר.
וולטרן באמת יעזור? זה לא לכאבי שרירים יותר?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

זה סימן טוב. ייתכן שעד שיגיע התור כבר לא יכאב, ובכל מקרה כנראה שלאורטופד לא יהיה מה לעשות מעבר ל"אל תעשה תנועות שכואבות לך".
לדעתי בעל מקצוע יותר מתאים יהיה פיזיותרפיסט, שיוכל גם להנחות אותך באיך להתאמן תוך כדי ההחלמה.

אחרי הרופא משפחה תצטרך לחכות עד לפגישה ראשונה עם אורטופד. אם יחליט לשלוח אותך לבדיקה אז תצטרך לחכות לבדיקה ואז לחזור אליו.
לנוח טוטאלית זה מוגזם - יש תרגילים שבכלל לא מערבים את היד או שאינם דורשים אחיזה שאותם אתה יכול לעשות ללא הגבלה.

לגבי תרגילים שמערבים את כף היד - כלל אצבע זה להימנע מכאב. איזה תרגילים כואבים לך? יש לך בעיה באחיזה? תרגילי משיכה? לחיצה?
קודם כל תודה רבה!
ועוד לא התאמנתי איזה חודש כי הייתי בטיול ארוך עכשיו ובלי קשר הייתה לי פציעה אחרת בצלע שלא קשורה שכבר עברה לגמרי לגמרי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית