הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רישיון לאופנוע עד 125 סמ"ק

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
אני בעל רישיון לרכב כבר שנתיים וחצי ורציתי לדעת אם עכשיו אני רוצה לעשות רישיון לאופנוע עד 125 סמ"ק(A2) האם עלי לעבור שוב את מבחן התאוריה או לא?

לפי מה שקראתי באתר משרד התחבורה רשום בעלי רישיון לרכב 3 שנים ומעלה פטורים מהמבחן העיוני וצריכים לבצע רק מבחן שליטה, מה הכוונה למבחן שליטה?

לגבי התאוריה אני לא זוכר כבר מה הסיפור, אבל המבחן שליטה מה שיש (די בטוח שלא השתנה בשנים האחרונות) זה משהו כזה - נסיעה על קו ישר במהירות נמוכה מאוד, סללום כזה בין קונוסים, עוד נסיעה איטית מאוד במסלול שמתעקל ומבחן בלימה - אתה מאיץ ל40-50 קמ"ש ובולם פתאומית או משהו כזה. זה די בדיחה, עד כמה שאני זוכר תוך שניים שלושה שעורים אתה די שולט בזה (בהנחה ואין לך שום נסיון קודם) ואז מתרכזים בנסיעה בכביש או פשוט נגשים לטסט אם אין את החלק של הכביש בטסט.

ממליץ לקרוא בפורום אופנועים בתפוז על כל העניין המנהלתי ועל הטסט עצמו, זה שאלות שחוזרות שם כל הזמן ולא תהיה לך בעיה למצוא תשובות.

אני הבנתי שזה יותר כמו חצי יום ויש לך רישיון. קצת שיעורים, ומבחן שליטה.
בתקווה שבקרוב אצלי.

ראיתי פרסומת לאיזשהו בית ספר בתל אביב שמבטיח רישיון שליטה באותו יום.. לי זה לקח קצת יותר (משהו כמו 5 שיעורים) כי בזמנו אי אפשר היה לגשת בפחות מחמישה שיעורים.

אם יש לך רישיון לאוטו אני ממליץ לך לחפש את המסלולים של הטסט בעיר ולעבור על המסלול עם האוטו לפני.

אם יש לך רישיון לאוטו אני ממליץ לך לחפש את המסלולים של הטסט בעיר ולעבור על המסלול עם האוטו לפני.

מה זה יעזור? המסלולים הם גני התערוכה (תל אביב), משרד הרישוי (פתח תקוה), יש גם מקום בחולון אם אני לא טועה.

יעזרו לאללה תאמין לי יעזור
במיוחד כשלאופנוע 50% ניגשים אחרי 5-8 שיעורים

• פותח/ת השרשור
האמת שזה תלוי בתקציב שלי, אם אני לא אמצא עבודה בזמן הקרוב, אז אני אלך לכיוון של האופנוע ואם אני אמצא עבודה אני כבר אעדיף להחליף את האוטו לA3 או ל-TT..

אם יש לך רישיון לרכב 3 שנים לפחות, אתה עושה רק מבחן מעשי/שליטה (טסט)
ומקבל רישיון.

אני עשיתי את כל הדרך המזויינת הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית