הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשיבות הפחמימות בחיטוב ובכלל

• פותח/ת השרשור Dor890
  • פורסם בתאריך

Dor890

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
ראיתי באחת מסרטוני המחקר פה שהסבירו שאין חובה לאכול פחמימות בחיטוב, כלומר שאפשר לצרום אפילו פחות מ50 ביום כי לצרוך 0 זה באמת בלתי אפשרי.
בעבר הבנתי שיש צורך לצרום פחמימות בשביל לתת אנרגיה לגוף לפני ואחרי אימון, ולצרוך יחד עם חלבון כדי לאפשר את הספיגה שלו בגוף בצורה טובה.

אשמח לקבל תשובה חד משמעית ומוסברת בנושא. תודה רבה.

היי,

הנושא דובר פעמים רבות בפורום וכך גם במחקרים רבים.
אין עניין של צריכת פחמימות לצורך ספיגת חלבון.

לגבי פיזור הפחמימות מסביב לאימון, השינויים שיהיו הם מינוריים בשביל להתחייס אם בכלל קיימים.

אז תשובה חד משמעית - אפשר לאכול גם 0 (לכאורה אבל לא תצליח) גרם פחמימות ביום והחלבון ייספג.
תשובה חד משמעית #2 - אין צורך לאכול את הפחמימות בהכרח מסביב לאימון.

סייגים:
היו מחקרים שהראו תועלת באכילת הפחמימות באזור הצהריים אבל מדובר על תועלת מעטה מדי בשביל ליחס חשיבות.
ככלל אני הייתי ממליץ לאכול איך שנוח את התפריט

היתרון בצריכת פחמימות היא שככל הנראה תוכל לעבוד בנפח יותר גבוה, משמע ביצועים טובים יותר בחדר הכושר וככל הנראה שימור מסת שריר או בתקווה פיתוח יעיל יותר.

חומצה אמינית בשם לאוצין תביא לספייק אינסולין חזק מספיק כדי "לספוג" את החלבון בתא ולכן פחמימה אינה נדרשת מסביב. יתכן וצריכה של <50 גרם פחמימה יהיה לא אידאלי למי שרוצה לשמור על הכוח ולהמשיך להשתפר באימוני כוח

• פותח/ת השרשור
חומצה אמינית בשם לאוצין תביא לספייק אינסולין חזק מספיק כדי "לספוג" את החלבון בתא ולכן פחמימה אינה נדרשת מסביב. יתכן וצריכה של <50 גרם פחמימה יהיה לא אידאלי למי שרוצה לשמור על הכוח ולהמשיך להשתפר באימוני כוח
אני צריך לצרוך את הלאוצין או שהגוף מייצר את החומצה הזו בעצמו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית