הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סרטון התרגיל האהוב על Big Z

yuval729

משתמש פעיל
445
108
נק' מוניטין:
122
445
108
האמת קצת הופתעתי לראות שזה התרגיל כתפיים שהוא מעדיף. הסמית' בדרך כלל לא מקבל קרדיט במכון אבל אי אפשר להתווכח עם שיאן העולם בלוג פרס. מעניין אותי איך קובעים רוחב אחיזה בלחיצה עם מוט בישיבה, כי אני יודע שבעמידה יש העדפה ללחיצה צרה יחסית. גם בסרטון רואים שהוא לוחץ באחיזה כמו של בנץ'.

האמת קצת הופתעתי לראות שזה התרגיל כתפיים שהוא מעדיף. הסמית' בדרך כלל לא מקבל קרדיט במכון אבל אי אפשר להתווכח עם שיאן העולם בלוג פרס. מעניין אותי איך קובעים רוחב אחיזה בלחיצה עם מוט בישיבה, כי אני יודע שבעמידה יש העדפה ללחיצה צרה יחסית. גם בסרטון רואים שהוא לוחץ באחיזה כמו של בנץ'.

אפשר להתווכח, מה שעובד לו לא בהכרח מומלץ לכולם או בכלל למישהו, לא מדבר פה ספציפית אבל לדעתי התפיסה שגויה
להפך, הגישה שאני מכיר מספורט הכדורסל ושמעתי שזה עדכני להרבה סוגי ספורט זה שלומדים את הספורטאים שגנטית לא הכי יוצלחים אבל הגיעו מאוד גבוה, לרוב הטריקים שלהם הכי טובים לאדם הממוצע ואפילו אולי מתאימים למבורכים גנטית
לגבי ההמלצה על האחיזה לא יודע להגיד אולי מישהו שעשה מבין בזה, אני יודע שבלחיצת חזה בשיפוע רחב מידי יכול לעורר דלקת במיצבי הכתף אז כנראה רגילה לא רחבה מידי

• פותח/ת השרשור
מסכים עם מה שאתה אומר, אולי העצה שלו לא תועיל לכל אחד. אבל בגלל שבפועל לחיצה בסמית משין לא עולה בראש של אף מתאמן בדרך כלל(בגלל המוניטין השלילי שיש לסמית בכלל) אז דווקא זה מעניין ושווה לנסות, מקסימום לא יעבוד.

מסכים עם מה שאתה אומר, אולי העצה שלו לא תועיל לכל אחד. אבל בגלל שבפועל לחיצה בסמית משין לא עולה בראש של אף מתאמן בדרך כלל(בגלל המוניטין השלילי שיש לסמית בכלל) אז דווקא זה מעניין ושווה לנסות, מקסימום לא יעבוד.

תדאג לא לגרום נזק, צריך טיפה להבין איך הכתף עובדת לרוב אם משתמשים בסמיף זה כדי להוריד את כניין היציבות, ואז לא משתמשים בכל טווח התנועה כי הוא לא קו ישר בכלל (בפרס מעל הראש התזוזה של הגב עליון והשכמות גורמת לזה להיות יותר "ישר")

אם מעניין אותך תבדוק סוג כזה של לחיצה שבא לוחצים מוט לתוך כלוב אם לא תמצא אני אחפש לינק לזה

בעזהי"ת

הפייבוריט שלו, יכול להגיע דווקא מסיבות הפוכות לגמרי - לא בגלל שזה התרגיל העיקרי שבעזרתו הוא בונה את יכולת הלחיצה שלו, אלא היות ובהתחשב בכל העבודה ההיקפית שהוא מבצע מעל הראש ובכלל, והתשישות הנלוות, יותר קל לו לבצע נפח עבודה מתאימים דווקא בסמית'.

אני לא אומר שזה בהכרח כך או בהכרח אחרת, אבל בלי מבט על תכנית האימונים השלמה על פני תקופה ממושכת - הן בימים אלה והן בתחילת הדרך שלו, לא ניתן לדעת איפה למקם את האמירה הזו.

• פותח/ת השרשור
כן זה גם מה שחשבתי. לסטרונגמן יש כל כך הרבה עבודה על הליבה במשך השבוע ולהוסיף לזה לחיצות של +150 קילו בעמידה כנראה פחות יעיל בשבילם. יכול להיות שמעבר למשקל מסוים שרובנו לא מגיעים אליו התרגיל בעמידה הופך להיות לאינטנסיבי מדי וזה מצריך גישה אחרת לאימון הכתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית