סרטון חוות דעת על טכניקה בדדליפט

נראה טוב, רק קשה לראות אם המוט ממוקם מעל מרכז כף הרגל או לא
דווקא אפשר לראות לא רע, גם קצת בגלל המסלול של המוט, אבל בעיקר בגלל שאין לו כל כך התנדנדויות בין האצבעות לעקב והמשקל די מאוזן ביניהם בצורה טובה.
נראה ממש טוב, לא נראה כל כך שאתה מבצע ברייסינג אבל זה משהו שלא קל לראות, אז אם אתה מבצע, מעולה, אם לא, תלמד לעשות ותבצע.
סה"כ עבודה טובה.

דווקא אפשר לראות לא רע, הזווית של הטורסו לא משתנה? מעולה כנראה משהו שם מכווץ
זה שהגב תחתון מכווץ זה מעולה, השאלה אם הבטן מלאה באוויר וכל השרירים שמקיפים את הבטן מכווצים גם כן. אני לא אומר שלא, פשוט קשה לראות ולא נראה שיש שם יותר מידי הכנסה של אוויר. שוב, יכול מאוד להיות שהוא מכניס אוויר טוב ופשוט לא רואים.

זה שהגב תחתון מכווץ זה מעולה, השאלה אם הבטן מלאה באוויר וכל השרירים שמקיפים את הבטן מכווצים גם כן. אני לא אומר שלא, פשוט קשה לראות ולא נראה שיש שם יותר מידי הכנסה של אוויר. שוב, יכול מאוד להיות שהוא מכניס אוויר טוב ופשוט לא רואים.
שו גב תחתון?

שו גב תחתון?
טורסו ישר (במרחק מכשל כמו שבסרטון)- גב מכווץ. בהקשר של ברייסינג מדובר יותר בגב תחתון, היישור בכללי של כל הגב. אם הוא היה יותר מתאמץ ועדיין הגב היה נשאר כזה ישר אז באמת זה כנראה כיווץ של כל השרירים שצריך (גם אז לא בטוח), אבל במרחק כזה מכשל מספיק רק כיווץ בגב בשביל לשמור על טורסו ישר.

טורסו ישר (במרחק מכשל כמו שבסרטון)- גב מכווץ. בהקשר של ברייסינג מדובר יותר בגב תחתון, היישור בכללי של כל הגב. אם הוא היה יותר מתאמץ ועדיין הגב היה נשאר כזה ישר אז באמת זה כנראה כיווץ של כל השרירים שצריך (גם אז לא בטוח), אבל במרחק כזה מכשל מספיק רק כיווץ בגב בשביל לשמור על טורסו ישר.
איך בדיוק מכווצים רק את הגב מבלי שמכווצים את הבטן?

טורסו ישר יכול אולי להעיד שאתה יציב, אבל "גב מכווץ" זה נטו עבודה של שרירי הגב. זה לא בהכרח אומר שמתבצע ברייסינג
אני אשמח לשמוע איך אתה מצליח לכווץ את הגב (בצורה שתשאיר גב ישר באופן יחסי) ולהשאיר את הבטן רפויה

איך אתה יכול לדעת שהם מכווצים למקסימום ובמידה שווה?
אני לא, זה בדיוק מה שכתבתי.
מה שכן לא נראה שהוא עושה מאמצים להכניס ולהוציא הרבה אוויר בין החזרות, אז אלא אם הוא יודע איך לעשות את זה בצורה פחות בולטת (יש מעט אנשים שיודעים לעשות את זה) הוא לא מבצע ברייסינג כמו שצריך.

@liavv @OYP
מכיוון שאף אחד לא מרים מבלי שיש לו אוויר, ומכיוון שלא כתבתם לי איך אפשר לכווץ את הגב מבלי לכווץ את הבטן אז לא כל כך ברור לי למה אתם לא מסתפקים כמוני בלראות שהגב נשאר ישר ומשם להסיק שמתרחש "ברייסינג".

מכיוון שאף אחד לא מרים מבלי שיש לו אוויר
אין שום בעיה להרים בלי אוויר, בטח לא במרחק גדול מכשל
ומכיוון שלא כתבתם לי איך אפשר לכווץ את הגב מבלי לכווץ את הבטן
לך תעשה פשיטות גב, תגיד לי אם הגב שלך לא מכווץ ואם כיווצת את הבטן
אז לא כל כך ברור לי למה אתם לא מסתפקים כמוני בלראות שהגב נשאר ישר ומשם להסיק שמתרחש "ברייסינג".
כי אנחנו יודעים מה זה ברייסינג ואנחנו יודעים שגב ישר לא שווה ברייסינג

הייתי ממליץ לך לראות סרטונים ביוטיוב על מה זה ברייסינג ואיך עושים את זה אם לא הייתי יודע שאתה יודע מה זה ומחפש להתחכם, בהצלחה לך

אין שום בעיה להרים בלי אוויר, בטח לא במרחק גדול מכשל
ברור שאין בעיה, אבל האינסטינקט הבסיסי הוא לנשום, אתה צריך לנסות בכוח לא לנשום כדי שזה יקרה
לך תעשה פשיטות גב, תגיד לי אם הגב שלך לא מכווץ ואם כיווצת את הבטן
אכן הגב מעוד מכווץ, וכך גם הבטן.
אמנם לא פשיטת גב קלאסית אלא "סופרמן", אבל נראה לי שזה אותו דבר
כי אנחנו יודעים מה זה ברייסינג ואנחנו יודעים שגב ישר לא שווה ברייסינג

הייתי ממליץ לך לראות סרטונים ביוטיוב על מה זה ברייסינג ואיך עושים את זה אם לא הייתי יודע שאתה יודע מה זה ומחפש להתחכם, בהצלחה לך
אני אכן יודע (עד כמה שאפשר לומר על משהו "יודע") מזה ברייסינג.
ודווקא בגלל זה אני מגיב כמו שאני מגיב, חייבים לדעת לשים את הגבול בין הידע, הווה אומר את התאוריה של הדברים לבין מה בתכלס עושים, אתה יכול להסביר ולצלול שעות ארוכות להסברים איך זה בדיוק עובד, לנסות למחוץ עשרות פחיות, פתוחות וסגורות, בסוף כשאתה מגיע לשלב שאתה צריך לבצע אתה צריך להיות פרקטי, פשוט ולא מסובך.
אם יש לך מישהו שמרחיב את הצלעות בצורה קיצונית אתה יכול לתת לו הסבר קצר על המשמעות של פוזיציה נכונה, אבל אם מישהו נמצא כבר בפוזיציה סבירה (הצלעות לא מורחבות יותר מידי) לספר לו מזה ברייסינג לא ישנה יותר מידי, אלא אם כן הפוזיציה נשברת תחת משקל (שלא צריך להיות מקסימלי או קרוב לכשל)
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

רק לשם הדוגמה, כריס דפין עשה דוקטורט (לא סגור עד הסוף על רמת התואר) מ"איך בן אדם בנוי כדי להרים משקל" ואילו מארק ריפטו מלמד מאות אנשים (רובם לא אנשים "בריאים" וחזקים) מבלי לומר בכלל "ברייסינג".

נערך לאחרונה:
תודה רבה על התגובות
אני מעלה עוד סרטון שתראו מזווית אחרת

קישור לצפייה: https://youtube.com/shorts/Jo9t_iRtw2w?si=QgFuwfDxKsXFkQ1m
@OYP
@איתמר .ק.

@elchonon

הייתי מקרב טיפה את המוט אליך מה שיגרום לשוקיים טיפה לזוז אחורה, לאגן להתרומם למעלה ולשכמות להיות מעל המוט, זה נראה שהן טיפה אחורה.
אני לא יודע איך אתה נגש למוט, אבל כשאתה מוריד אתה צריך קודם כל "לשחרר" את הברכיים ואז רק לקחת את האגן אחורה עד שהמוט עובר את הברכיים ואז להתיישב, זה יביא את המוט בחזרה להיות מעל מרכז כף הרגל ואת השכמות מעל למוט, מה שאתה עושה כרגע אתה כן לוקח את הישבן אחורה אבל איך שהמוט מגיע לברכיים את "עוזב" אותו ולכן הוא לא נמצא במקום שבו הוא צריך להיות.
חוץ מזה נראה לי טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית