הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טסטוסטרון תקין?

Idobzoki

משתמש מתחיל
38
1
נק' מוניטין:
1
38
1
15293036560342137698150.jpg
חשוב לציין שאני בן 17 יש לי שיערות בודדות על הפנים וכמעט ואין שיער בבית שחי הייתי נוטל כדור נגד דיכאון שאני חושב שהוריד לי את רמת הטסטוסטרון המצב רוח שלי משתנה ולרוב אני מרגיש עייף בזמן האחרון נרדם ממש מאוחר בלילה וקם מאוד מוקדם משהוא שמאוד מציק לי כי אני עייף ולא מצליח לחזור לישון הפסקתי גם ללכת לבית ספר
יש משהוא שמבין בזה זה מדאיג אותי

• פותח/ת השרשור
עם רמת טסטוסטרון כזאת קשה לי להאמין שתקבל טיפול מרופא. 8-12 נחשב לגבולי. מעל זה ובמיוחד מעל 14 נחשב לתקין בארץ.
מה שכן, בגלל שאתה נמצא בחלק הנמוך של הנורמה (שהיא אותה נורמה לצעירים וזקנים), גילך הצעיר ובגלל שמופיעים לך תסמינים שיכולים להיות קשורים לטסט נמוך הייתי מציע לך מספר דברים:

1. לבקש הפניה לאנדוקרינולוג, תספר לרופא המשפחה את כל התסמינים שאתה מרגיש, אל תתבייש, מדובר בבריאות שלך.
2. מבצע בדיקה נוספת של מה שעשית ומוסיף לבדיקה גם free testosterone או/וגם SHBG. צריכים לראות שאתה מקבל טסט נמוך באופן עקבי. לפעמים טסט נמוך הוא זמני בגלל לחץ וכו.
3. בזמן הזה, פשוט תחקור את הנושא לעומק. יש המון מידע באינטרנט באנגלית בעיקר.
4. תנסה להעלות בצורה טבעית מבחינת שינויים באורח החיים.

תלמד גם על חלופות להזרקת טסט. אני אישית לא הייתי ממהר להתחיל עם הזריקות בגיל 17. במיוחד כשיש לך עבר של דכאון ושימוש בתרופות נגד דכאון. דכאון וטסטוסטרון נמוך הם כמו ביצה ותרנגולת, לא ברור מה מהם הוא הגורם הראשוני, מה שכן בוודאות יש קשר ביניהם.

מידע מעניין:
Clomid For Men with Low Testosterone Part Two by Jeffrey Dach MD

בהצלחה!
היום הייתי אצלו ואמרתי לו מה אני מרגיש והוא בהתחלה אמר הכול תקין ואז שהמשכתי להגיד לו מה אני מרגיש הוא נתן לי הפנייה לאנדוקרינולוג אבל בתלונות לא רשום כלום על טסטוסטרון הוא יתעקש שזה תקין ואמרתי לו שאני מרגיש שלא אני יכול להגיד לאנדוקרינוג על הטסטוסטרון או שהוא יתייחס רק לתלונות שהוא רשם

הוא צריך להתייחס למה שתגיד לו. בסך הכל אתה צריך לחזור על בדיקה הורמונלית כדי לראות איפה אתה עומד. לא צריך לרוץ ישר לטיפול ולהיות אובססיבים לזה.

• פותח/ת השרשור
הוא צריך להתייחס למה שתגיד לו. בסך הכל אתה צריך לחזור על בדיקה הורמונלית כדי לראות איפה אתה עומד. לא צריך לרוץ ישר לטיפול ולהיות אובססיבים לזה.
בנוסף להפניה לאנדוקרינולוג הוא גם נתן לי עוד פעם בדיקה של טסט total והוא רוצה לעשות את זה עם בדיקה של הברזל אז הבדיקה עוד חודש כי רק עכשיו סיימתי עם הויטמין וצריך לחכות קצת זמן. בדרך כלל בגילי איזה total טסט צריך להיות בערך?(תודה שאתה עוזר לי!!)

נערך לאחרונה:
ראיתי ששלחו לך טבלת ממוצעים לכל גיל.
אתה רק צריך לבצע המרה ליחידות שבהם מדדו לך במעבדה. אתה יכול להשתמש באתר הבא לשם כך:
Testosterone Conversion Tool - Nebido - Testosterone Undecanoate

טווח הערכין התקין אגב הוא די רחב וגם אם אתה מעט מתחת לממוצע זה עדיין תקין. לא יודע לומר לך במדויק מעבר למה שציינתי בתגובות הקודמות. בסופו של דבר בערכים שהם גבוליים צריך להתייחס גם לטסטוסטרון חופשי וגם לסימפטומים שלך.

• פותח/ת השרשור
ראיתי ששלחו לך טבלת ממוצעים לכל גיל.
אתה רק צריך לבצע המרה ליחידות שבהם מדדו לך במעבדה. אתה יכול להשתמש באתר הבא לשם כך:
Testosterone Conversion Tool - Nebido - Testosterone Undecanoate

טווח הערכין התקין אגב הוא די רחב וגם אם אתה מעט מתחת לממוצע זה עדיין תקין. לא יודע לומר לך במדויק מעבר למה שציינתי בתגובות הקודמות. בסופו של דבר בערכים שהם גבוליים צריך להתייחס גם לטסטוסטרון חופשי וגם לסימפטומים שלך.
האתר הזה לא עבד לי מצאתי אתר אחר אבל לא הבנתי כלכך מה לעשות מה להמיר את ה 14.60? ואיך אני משייך את זה לטבלה אם זה מסובך להסביר אז לא משנה אני לא רוצה שתטרח

נערך לאחרונה:
לפי הטבלה הממוצע לגיל עד 25 הוא 24 nmol/l. למרות שזה לא הקריטריון היחיד. יכול להיות לך גם טסטוסטרון טוטאל 16 עם טסטוסטרון חופשי גבוה.

• פותח/ת השרשור
לפי הטבלה הממוצע לגיל עד 25 הוא 24 nmol/l. למרות שזה לא הקריטריון היחיד. יכול להיות לך גם טסטוסטרון טוטאל 16 עם טסטוסטרון חופשי גבוה.
אחלה תודה רבה!
סליחה שאני חופר אבל יש לי שאלה מוזרה אתה יודע אולי אם אוננות יום לפני בדיקת טסטוסטרון יכולה להשפיע?

לא שידוע לי.

בכל זאת, מספר פרטים מעניינים:

שמעתי שלעתים לספורטאים לא ממליצים לקיים יחסים יום לפני תחרות.
סקס לפני תחרות כן או לא? תלוי את מי שואלים| מכון וינגייט

מחקרים שמראים על עליית טסטוסטרון ביום השביעי לאחר התנזרות משפיכה (משתנה מעט מאדם לאדם) ולאחר מכן שוב חוזר לרמתו הרגילה.
[Periodic changes in serum testosterone levels after ejaculation in men]. - PubMed - NCBI
A research on the relationship between ejaculation and serum testosterone level in men. - PubMed - NCBI

• פותח/ת השרשור
לא שידוע לי.

בכל זאת, מספר פרטים מעניינים:

שמעתי שלעתים לספורטאים לא ממליצים לקיים יחסים יום לפני תחרות.
סקס לפני תחרות כן או לא? תלוי את מי שואלים| מכון וינגייט

מחקרים שמראים על עליית טסטוסטרון ביום השביעי לאחר התנזרות משפיכה (משתנה מעט מאדם לאדם) ולאחר מכן שוב חוזר לרמתו הרגילה.
[Periodic changes in serum testosterone levels after ejaculation in men]. - PubMed - NCBI
A research on the relationship between ejaculation and serum testosterone level in men. - PubMed - NCBI
תודה רבה גבר עזרת לי מאוד!

לא הבנתי מה שחשוב זה החופשי? או הטוטאל?

החופשי בגדול כי זה מה שבפועל זמין לגוף. מין הסתם אבל שאם הטוטאל גבוה יותר אז הסיכוי שהחופשי יהיה גבוה יותר בהתאמה הוא רב יותר. אך יש פקטורים נוספים שמשפיעים עליו, בעיקר SHBG.
בגלל זה אם הטוטאל הוא גבולי אז כדאי למדוד חופשי. אחרת, למעט מקרים מיוחדים זה לא הכרחי.

החופשי בגדול כי זה מה שבפועל זמין לגוף. מין הסתם אבל שאם הטוטאל גבוה יותר אז הסיכוי שהחופשי יהיה גבוה יותר בהתאמה הוא רב יותר. אך יש פקטורים נוספים שמשפיעים עליו, בעיקר SHBG.
בגלל זה אם הטוטאל הוא גבולי אז כדאי למדוד חופשי. אחרת, למעט מקרים מיוחדים זה לא הכרחי.
מה זה shbg
קבלתי ביינתים חופשי וטואל אבל אני צריך לחזור אליה כדי לבקש t3+4 חופשי בשביל משהו אחר להתעקש על shbg?

כשבודקים טסט חופשי, בודקים גם SHBG ו- albumin ולפיהם מחשבים אותו. אז אין לך מה לבקש במיוחד את זה.
אתה יכול לחשב אותו פה:
Free Testosterone Calculator - Nebido - Testosterone Undecanoate

בגדול, SHBG נקשר בקשר חזק לטסטוסטרון וכך מונע ממנו להיות פעיל בגוף. גם האלבומין נקשר לטסטוסטרון אבל בקשר חלש יותר שיכול להתנתק.
החופשי זה מה שנשאר שלא מקושר אליהם.

כשבודקים טסט חופשי, בודקים גם SHBG ו- albumin ולפיהם מחשבים אותו. אז אין לך מה לבקש במיוחד את זה.
אתה יכול לחשב אותו פה:
Free Testosterone Calculator - Nebido - Testosterone Undecanoate

בגדול, SHBG נקשר בקשר חזק לטסטוסטרון וכך מונע ממנו להיות פעיל בגוף. גם האלבומין נקשר לטסטוסטרון אבל בקשר חלש יותר שיכול להתנתק.
החופשי זה מה שנשאר שלא מקושר אליהם.

היא לא הביאה לי פרופיל הורמונלי היא רשמה במפורש פריי טסט וטוטאל
בכל מקרה לפי מה שאני מבין בגלל שאני מקבל את שניהם אין סיבה לבקש את השאר נכון?

היא לא הביאה לי פרופיל הורמונלי היא רשמה במפורש פריי טסט וטוטאל
בכל מקרה לפי מה שאני מבין בגלל שאני מקבל את שניהם אין סיבה לבקש את השאר נכון?

נכון. אגיד לך יותר מזה, לא מזמן ביצעתי בדיקת טסט חופשי והמעבדה מעצמה ציינה גם את ה SHBG בטופס.

שמע אחי קראתי את כל התגובות פה... יש לי כמה דברים לומר לך ואם תרצה לדבר בפרטי אתן לך את המייל שלי...
קודם כל למי ששם לב ולא ישר קפץ למסקנות נראה שיש לך LH נמוך מאוד... מה שנראה לכאורה כהיפוגונדיזם משני ולא ראשוני... קרי, LH זה הורמון שנותן הוראה לאשכים לייצר טסטוסטרון... אז מה קורה שיש בעיה באשכים?מה שנקרא היפוגונדיזם ראשוני... זה מצב שבבדיקות הדם רואים LH גבוה וזה למה? מכיוון שLH הזה נותן הוראה בכמות סבירה ורגילה נניח בין 2 ל 8 ברמה של 4.. לאשכים לייצר טסטוסטרון ואז הם מייצרים כמות טובה נגיד בין 8 ל 26 מייצרים 20... ואז המעגל הזה ממשיך לעבוד הופך לאסטרוגן וחוזר חלילה זה כבר מעגל כזה שלא חשוב כרגע...ואז שיש כשל באשכים ממקור ראשוני אז ה LH הזה קולט שהוא נמצא על 4 והאשכים לא מייצרים מה שהוא דורש ומה שהגוף צריך אז הוא מגביר את עצמו ...הוא מזהה שהכמות לא טובה... אז LH וטסטוסטרון נמוך זה כנראה כשל של האשכים היפוגונדיזם ראשוני... ולמקרה שלך, יש LH נמוך... וטסטוסטרון יחסית נמוך ויחסית לגילך אני מדגיש... מה שנראה לכאורה בלבד ככשל משני היפוגודיזם משני שבו יש כשל בין המוח לאותו LH ... כלומר ה LH רדום או חלש כזה והאשכים מבחינתם תקינים ורק מחכים להוראה... ולכן... במקרה שלך חד משמעית לא הייתי מנסה טסטוסטרון אלא כלומיד... שהוא בכלל לא יפגע לך בייצור הטבעי של הטסט ובטח שלא בזרע וביכולת להביא ילדים אלא להיפך... וכל תפקידו הוא להעיר את הLH כאילו לנקות ממנו את האבק ולהגיד לו הלו תתעורר צריך פה טסטוסטרון ... לפעמים הדבר הזה יכול להיות סטירת עוררות למערכת ההורמונאלית שלך וזה הרבה יותר בטוח מטסטוסטרון ממקור חיצוני שהוא כן עלול לפגוע ... זה דבר ראשון ...
דבר שני והוא דעתי בלבד... צריך לבדוק לעומק לגבי הביצה והתרנגולת של הדכאון והטסטוסטרון ...קשה מאוד למצוא מישהו חזק בתחום שייתן מידע אבל לדעתי יש מצב גדול מאוד שרמות נמוכות של סרוטונין או דופאמין או נוראדרנלין כל אלה או אחד מהם שקשורים למצב רוח שלא ניתן לדעת מה רמתם בדם כאשר הם נמוכים לדעתי גם הטסטוסטרון נמוך... לפעמים כן שווה לראות מה קורה אם מאזנים את החומרים האלה במוח ומעלים אותם אם גם הטסטוסטרון עולה... אתה מתאר מצבים של חוסר איזון בגוף כמו חוסר יכולת להרדם שזה מטלונין...כמו חוסר תיאבון חוסר חשק מיני... לא בטוח שזה נובע מהטסטוסטרון... אז יש לך 2 אופציות לבדוק שנתתי לך ואני לא רופא כמובן חח...
דבר אחרון ופה אסכם הכל ...הרופאים פה בארץ יבלבלו לך תמוח מאחד לשני הם בהחלט לא חזקיפ בנושא יש חלק שיגידו לו שמה שקובע זה הטסטוסטרון הזמין לגוף שזה בנוי מהחופשי ומאלבומין בניכוי SHBG ויש שיגידו שזה רק החופשי קובע שזה בלי האלבומין שזה בערך 2 אחוז מכלל הטוטאל שמופרש... ויש שאומרים שהטוטאל קובע... לדעתי גם הטוטאל קובע .... וזה עצוב שבארץ כל רופא אומר משהו אחר בתחום הזה בניגוד למשל לסוכרת שידוע שכמות מסויימת זה סוכרת או לחץ דם או אנמיה וכו...

• פותח/ת השרשור
שמע אחי קראתי את כל התגובות פה... יש לי כמה דברים לומר לך ואם תרצה לדבר בפרטי אתן לך את המייל שלי...
קודם כל למי ששם לב ולא ישר קפץ למסקנות נראה שיש לך LH נמוך מאוד... מה שנראה לכאורה כהיפוגונדיזם משני ולא ראשוני... קרי, LH זה הורמון שנותן הוראה לאשכים לייצר טסטוסטרון... אז מה קורה שיש בעיה באשכים?מה שנקרא היפוגונדיזם ראשוני... זה מצב שבבדיקות הדם רואים LH גבוה וזה למה? מכיוון שLH הזה נותן הוראה בכמות סבירה ורגילה נניח בין 2 ל 8 ברמה של 4.. לאשכים לייצר טסטוסטרון ואז הם מייצרים כמות טובה נגיד בין 8 ל 26 מייצרים 20... ואז המעגל הזה ממשיך לעבוד הופך לאסטרוגן וחוזר חלילה זה כבר מעגל כזה שלא חשוב כרגע...ואז שיש כשל באשכים ממקור ראשוני אז ה LH הזה קולט שהוא נמצא על 4 והאשכים לא מייצרים מה שהוא דורש ומה שהגוף צריך אז הוא מגביר את עצמו ...הוא מזהה שהכמות לא טובה... אז LH וטסטוסטרון נמוך זה כנראה כשל של האשכים היפוגונדיזם ראשוני... ולמקרה שלך, יש LH נמוך... וטסטוסטרון יחסית נמוך ויחסית לגילך אני מדגיש... מה שנראה לכאורה בלבד ככשל משני היפוגודיזם משני שבו יש כשל בין המוח לאותו LH ... כלומר ה LH רדום או חלש כזה והאשכים מבחינתם תקינים ורק מחכים להוראה... ולכן... במקרה שלך חד משמעית לא הייתי מנסה טסטוסטרון אלא כלומיד... שהוא בכלל לא יפגע לך בייצור הטבעי של הטסט ובטח שלא בזרע וביכולת להביא ילדים אלא להיפך... וכל תפקידו הוא להעיר את הLH כאילו לנקות ממנו את האבק ולהגיד לו הלו תתעורר צריך פה טסטוסטרון ... לפעמים הדבר הזה יכול להיות סטירת עוררות למערכת ההורמונאלית שלך וזה הרבה יותר בטוח מטסטוסטרון ממקור חיצוני שהוא כן עלול לפגוע ... זה דבר ראשון ...
דבר שני והוא דעתי בלבד... צריך לבדוק לעומק לגבי הביצה והתרנגולת של הדכאון והטסטוסטרון ...קשה מאוד למצוא מישהו חזק בתחום שייתן מידע אבל לדעתי יש מצב גדול מאוד שרמות נמוכות של סרוטונין או דופאמין או נוראדרנלין כל אלה או אחד מהם שקשורים למצב רוח שלא ניתן לדעת מה רמתם בדם כאשר הם נמוכים לדעתי גם הטסטוסטרון נמוך... לפעמים כן שווה לראות מה קורה אם מאזנים את החומרים האלה במוח ומעלים אותם אם גם הטסטוסטרון עולה... אתה מתאר מצבים של חוסר איזון בגוף כמו חוסר יכולת להרדם שזה מטלונין...כמו חוסר תיאבון חוסר חשק מיני... לא בטוח שזה נובע מהטסטוסטרון... אז יש לך 2 אופציות לבדוק שנתתי לך ואני לא רופא כמובן חח...
דבר אחרון ופה אסכם הכל ...הרופאים פה בארץ יבלבלו לך תמוח מאחד לשני הם בהחלט לא חזקיפ בנושא יש חלק שיגידו לו שמה שקובע זה הטסטוסטרון הזמין לגוף שזה בנוי מהחופשי ומאלבומין בניכוי SHBG ויש שיגידו שזה רק החופשי קובע שזה בלי האלבומין שזה בערך 2 אחוז מכלל הטוטאל שמופרש... ויש שאומרים שהטוטאל קובע... לדעתי גם הטוטאל קובע .... וזה עצוב שבארץ כל רופא אומר משהו אחר בתחום הזה בניגוד למשל לסוכרת שידוע שכמות מסויימת זה סוכרת או לחץ דם או אנמיה וכו...
אני ממש בור בכול הנושא הזה, לפי הבדיקות שהעלתי לכאן הLH שלי נמוך? ואם כן מה הטיפול?
אני לא חושב שאני בדיכאון כי הייתי תקופה ולא הייתי מרגיש ככה אני מרגיש עייף לפעמים חלש חסר חשק וקשה לי להירדם בקרוב יש לי תור בבי"ח שניידר אני לא בטוח אם זה לאנדוקרינולוג אבל הרופא משפחה אמר לי להגיד לו מה אני מרגיש
הטסט שלך תקין. אפשר להפסיק לאכול סרטים
הטסט שלך תקין. אפשר להפסיק לאכול סרטים
על סמך מה אתה אומר את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית