מציאת איזון באורח חיים בריא

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

אני רוצה לעלות נושא שמעסיק אותי באופן אישי, אני מניח שיש פה חבר'ה שכבר שנים בתחום שיידעו לתת לי את דעתם מנסיונם האישי.
הדבר העיקרי שחשוב בתזונה בין אם זה מסה, חיטוב או סתם לשמור על המשקל הנוכחי, זה הכנסה קלורית מתאימה וצריכה מספקת של חלבון ושומן והשאר פחמימה.
אוכלוסיית המתאמנים פחות או יותר מתחלקת לשני צדדים: אלה שלא מעניין אותם יותר מידי מאיפה הקלוריות שלהם מגיעות, העיקר שיגיעו לערכים הנדרשים ושהחלבון מן הסתם יהיה איכותי.
ויש את הצד השני, שזה הצד שבו אני נמצא, שחוץ מהמטרה להגיע לערכים הדרושים, חשוב לי שמה שאני מכניס לפה יהיה גם בריא וממקורות טובים.

הבעיה שלי עם כל הנושא היא מציאת האיזון בין שני הצדדים, מכיוון שעם כל זה שחשובה לי הבריאות אני רוצה לשמור על אורח החיים לאורך זמן ואם אפשר לומר גם לכל החיים, אך אני מוצא את זה קשה מאוד להסתמך רק על מזון בריא כביכול.
כשאני מדבר על מזון בריא, אני מדבר בעיקר על מזון שהוא כמה שיותר מכיל רק דברים טבעיים וכמה שפחות מתועש.
לדוגמה, נכון להיום, אני מוצא את עצמי מתבל את הסלט עם טחינה גולמית או עם שמן זית ומיץ לימון, אך מידי פעם הייתי שמח לתבל עם רוטב שום או אלף האיים לדוגמה.
או נגיד חזה עוף, אינני מתבל בטריאקי/ צ'ילי וכו'...מכיוון שמוצרים אלו מכילים הרבה חומרים מתועשים.
כמו כן, דגני בוקר שמכילים סוכר, גם אם הם בתחום הבריא ( בסגנון פיטנס וכאלו ) אינני צורך.
בכללי אני נמנע ממוצרים שמכילים סוכר שאינו טבעי.
כמו כן, גם מבשר מתועש ( המבורגר, קבבים- אני מדבר על מה שקונים מוכן בסופר), ומדגנים שאינם מלאים- לחם לבן, אורז לבן, פסטה וכו'..( אני יודע שאין בעיה עם מוצרים כאלו אך אני מעדיף לצרוך מוצרים מדגן מלא).
כמו כן, גם דברים כמו רסק עגבניות, רוטב לפסטה, שימורים למיניהם ( חוץ מטונה) וכו'...
אני חושב שפחות או יותר הבהרתי את הנקודה שלי.

חשוב לי להבהיר שאינני נמנע ממוצרים אלו לחלוטין, כמובן שביום שבו אני אבצע צ'יט מיל/ העמסה אהנה מדברים כאלו, אך הייתי רוצה לנסות לשלב לפחות חלק מהדברים הללו יותר ביום יום ולא רק בציט מיל/ העמסה או באירוע מיוחד על מנת לשמור על השפיות ובאמת להינות מאורח החיים הזה בלי להרגיש שאני מגביל את עצמי ברמה מוגזמת.

אשמח לשמוע מה דעתם של אנשים בעלי נסיון של הרבה זמן בתחום, אנשים שחוו מצב דומה לשלי ואיך הם פתרו את זה. כמו כן, אם משהו מהדוגמאות שנתתי נשמע כמו הגזמה ולפי דעתכם אין בעיה שאשלב בתזונה שלי, אשמח לדעת על זה גם.
הייתי שמח לשמוע גם אם יש דברים שנחשבים בדרך כלל לדעת קהל המתאמנים כלא בריא אך בעצם זו טעות?
דבר נוסף שמעניין אותי, האם יש בעיה לצרוך מוצר שמכיל סוכר קנים? הבנתי שזה סוכר שעשוי מקני הסוכר ושהוא טבעי לחלוטין.

תודה מראש לכל עונה.

דבר נוסף שעלה לראשי, כיום על מנת להגיע לערכים הדרושים אני סופר קלוריות ושוקל את המזון שלי. הייתי שמח לשמוע מאנשים עם נסיון פה שהצליחו לעשות את השינוי ולעבור לאכילה בהתאם למטרות שלהם ללא ספירת קלוריות ו/ או שקילה של המזון. אני מניח שקוראים לזה intuitive eating או mindful eating.

נערך לאחרונה:
קיבלת ממייק פיתרון מעולה, 80-20. בהמשך לכך, אולי כדאי לעבוד על לשנות את החשיבה הדיכוטומית של "בריא/לא בריא" ולנסות לבדוק מה עובד לך. כמו כן, בנוגע למעבר לאכילה אינטואיטיבית, תנסה לעשות מספר ארוחות לפי העין ולראות איך זה הולך. תזכור שמותר להשאיר אוכל בצלחת. תקשיב לגוף שלך, הוא הרבה יותר חכם מכל תפריט ורשימות מקרו. תמצא את האיזון בין גמישות ונוקשות.

• פותח/ת השרשור
העיקרון המדובר היום זה 80/20. 80% "נקי" ו-20% "לא נקי". זה האיזון שאתה מחפש

קיבלת ממייק פיתרון מעולה, 80-20. בהמשך לכך, אולי כדאי לעבוד על לשנות את החשיבה הדיכוטומית של "בריא/לא בריא" ולנסות לבדוק מה עובד לך. כמו כן, בנוגע למעבר לאכילה אינטואיטיבית, תנסה לעשות מספר ארוחות לפי העין ולראות איך זה הולך. תזכור שמותר להשאיר אוכל בצלחת. תקשיב לגוף שלך, הוא הרבה יותר חכם מכל תפריט ורשימות מקרו. תמצא את האיזון בין גמישות ונוקשות.

אוקיי, תודה רבה על התשובות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית