הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב מרפק

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
היי,
מאז שהתחלתי להתאמן קבוע המרפק היה רגיש אצלי(אובחן עם גמישות יתר). לפני ארבע שנים הייתה לי דלקת שגרמה לי לכאבים חזקים מאוד במשך חצי שנה, אולי אפילו קצת יותר(לבסוף נפתרה עם פיזיו). אחר כך, בחיטוב הקודם לפני שנה היו שבועיים שלושה של דלקת, ולפני חודשיים(אחרי כדורסל התחיל) בערך שוב אותו סיפור. בפעמים האלה קצת הורדת עומס ומנוחה, חזרה הדרגתית ועבר לי.
לפני שבוע הייתי בקייאקים, חתרתי בקייאק די הרבה והתחיל לי שוב הכאב. כרגע הכאב לא מגביל ממש ביום יום, אבל לדעתי כל אימון שהוא מעבר לשכיבות סמיכה יכאב לי. התכנון שלי הוא חזרה הדרגתית(אחרי מנוחה של שבוע שהייתי בו על אנטיביוטיקה בכל מקרה).
השאלות שלי:
1.בדלקת החמורה שלי קניתי איזה מכשיר שמעביר פולסים של חשמל שהפיזיוטרפיסט שלי המליץ עליו- האם זה מזרז החלמה, או רק משכך כאב?
2.בדקתי את התוכנית שלי בפורום, והיא לא עמוסה במיוחד. אני לא בטוח מה גורם לזה(שינה ותזונה טובים).מה אני אמור לעשות?
3.שבוע הבא אנסה לקבוע תור לרופא, הבעיה שאני מאמין שזה יקח לפחות חודש וחצי עד לאורטופד. רלוונטי?

המרפק הוא מבנה מורכב , נאחזים בו קבוצות רבות של שרירים ורצועות.
כדי להבין טוב יותר צריך לראות בדיוק מתי מופקים הכאבים, באילו מנחים ומה המיקום של הרגישות .
רוב הפציעות שלא כתוצאה מחבלה די פשוט לטפל ולשקם רק חשוב להבין בדיוק ממה נגרם ומה משפיע על ההחמרה.

• פותח/ת השרשור
המרפק הוא מבנה מורכב , נאחזים בו קבוצות רבות של שרירים ורצועות.
כדי להבין טוב יותר צריך לראות בדיוק מתי מופקים הכאבים, באילו מנחים ומה המיקום של הרגישות .
רוב הפציעות שלא כתוצאה מחבלה די פשוט לטפל ולשקם רק חשוב להבין בדיוק ממה נגרם ומה משפיע על ההחמרה.
היי, תודה מיכאל.
דירוג התרגילים המוכרים, מהכואב ביותר לכואב פחות - מתח->מקבילים->שכיבות סמיכה.
אחרי שבוע וחצי של מנוחה ומעט פעילות, אני מסוגל לבצע כבר שכיבות סמיכה ואולי גם מקבילים בלי כאב.
הכאב מגיע לפעמים גם בשינה, ובמצבים בהם אני נאחז או תופס במשהו בצורה חזקה. כרגע הרופא בצבא הביא לי כדורים ולא הפנה לאורטופד/פיזיו לצערי. מניח שפשוט אמשיך להעלות עומס בהדרגה, ואנסה להוריד עומס באימונים(אולי אימונים על עמידת יידים הוסיפו יותר מידי עומס למרפק..)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית