הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחלה עם חומרים אנאבולים

Davidlaid

משתמש פעיל
349
51
נק' מוניטין:
11
349
51
כבר כתבתי על זה אשכול,כתבתי על זה שאני מתאמן המון זמן מרים כבד ונראה דיי טוב.
אבל בתקופה האחרונה אני בדיכאונות,בבעיות וסרטים על הגוף שלי,אני בן אדם בן 21 שכל הזמן חושב על איך הגוף שלו נראה,שום דבר אחר אין לי בחיים.
השתחררתי מהצבא,ומסביבי כל החברים שלי לא טבעיים,הם צוחקים עליי אומרים לי להתחיל גם.
אני מאוד רוצה להתחיל,זה יעלה לי את הביטחון העצמי גם,זה יגרום לחיים שלי להיות יפים יותר,הרי חיים פעם אחת לא?אז זהו שכנראה שלא.
כמו מטומטם סיפרתי להורים שלי ולאחותי שהיא רופאה שאני רוצה להתחיל חומרים,והתגובה שלהם? הייתה מוגזמת להפליא.
צרחות ובלגאנים כאילו מה אמרתי,עלק הורים תומכים.
אין לי ביטחון עצמי בשיט כרגע,אני בחור גדול ושרירי,אבל אני מחפש את השלב הבא,אני מחפש שאנשים יבואו ויגידו לי וואו,שאעלה תמונוץ לאינסטגרם ובחורות ימותו מהגוף שלי(אני ממש לא התחלתי להתאמן בגללן)
אני נשבע שזה לא ספאם,משו עוצר אותי מלהתחיל,אני לא יודע מה.
זה היה רק פריקה

מה שמפריע לי זה ליפטרים שחושבים שבגלל שהם מרימים משקל כבד זה בסדר להיות על אחוז שומן גבוה מאוד. וכן סמוך עליי כשאני אומר לך שראיתי ליפטרים שמרימים משקלים מאוד מכובדים על 25-30 אחוזי שומן.

זה מפריע לך כי יש לך ביטחון עצמי ירוד ולראות מישהו שלפי דעתך נראה פחות טוב ממך מרים יותר פוגע לך באגו.

בכל השרשור הארוך הזה לא נתת נתונים רלוונטיים על עצמך: גובה, משקל, תוכנית נוכחית והיסטוריית אימונים, משקלי עבודה, תמונות וסרטונים. ככה שכרגע זה דיון פילוסופי (חשוב אמנם) אך הכל נשאר בגדר המופשט. אם היית נותן משהו קונקרטי לעבוד איתו, לפחות היית מקבל הערכה כנה ואמיתית מאנשים רציניים שמבינים ומנוסים שבתחום ולא יסבנו אותך בקשר לאפשרי או לא אפשרי עם או בלי סטרואידים.

זה מפריע לך כי יש לך ביטחון עצמי ירוד ולראות מישהו שלפי דעתך נראה פחות טוב ממך מרים יותר פוגע לך באגו.
טוב אחי. מניח שאתה אחד מהאנשים האלה אז לקחת אישית.
הכי כיף להיות שמן ברמה מוגזמת העיקר להרים הרבה.

חחח איזה גבר,אני איתך בדעה ללגמריייי,להיות שמן וחזק זה לדעתי שוב לדעתי לא נחוץ,אפשר להיות אסטתי וחזק,אז למה להיות שמן?

מבוגר ממך בכמעט 20 שנה, ורחוק מלהיות שמן - אבל מי אני שאלכלך על אנשים אחרים אם קוביות זה הדבר האחרון שמעניין אותם והם מאושרים ומלאי ביטחון עצמי עם 25 אחוזי שומן
.
אני מניח שכשתהיה יותר מבוגר תבין.

אני מהאחרון שיתמוך בפאוורליפטרים על א.ש גבוה בלי הצדקה אבל...

מה אכפת לך מה סדר העדיפויות של אנשים? תתעסק בעצמך. אתה מבקר אנשים שבאים רק לעשות הליכון והביתה? פילאטיס? זומבה?

אני מבין שאתה לא מתחבר לסוג אימונים האלה, זה בסדר. אבל ללכלך על חבר׳ה שמשקיעים ומתאמנים קשה רק בגלל שאתה לא היית עושה את זה... הכל טוב גם אני לא רוצה להראות כמו שלד ולרוץ 42 ק״מ. מה אכפת לי שאנשים אחרים כן רוצים?

עדכון:מאז שכתבתי את הפוסט המצב השתפר במעט,ואז שוב החל התחושה שאני רוצה להתחיל סייקל,יש לי מטרה מול העיניים,איך להתחיל הכל בזהירות? שווה לקחת מאמן?
אני רוצה להראות כמו שאני רוצה,חיים פען אחת וחבל לבזבז הזדמנות כזאת.
תודה רבה

אם היית רואה איך זה נראה מהצד....היית מבין שהסייקלים זו לא הבעייתיות
זה בסדר. למה בא לך למות?

נשמע כמו BDD קלאסי, מקווה שהוא יתאפס על עצמו...

אני מהאחרון שיתמוך בפאוורליפטרים על א.ש גבוה בלי הצדקה אבל...

מה אכפת לך מה סדר העדיפויות של אנשים? תתעסק בעצמך. אתה מבקר אנשים שבאים רק לעשות הליכון והביתה? פילאטיס? זומבה?

אני מבין שאתה לא מתחבר לסוג אימונים האלה, זה בסדר. אבל ללכלך על חבר׳ה שמשקיעים ומתאמנים קשה רק בגלל שאתה לא היית עושה את זה... הכל טוב גם אני לא רוצה להראות כמו שלד ולרוץ 42 ק״מ. מה אכפת לי שאנשים אחרים כן רוצים?
כנראה שאני צריך להיות יותר ספציפי.
מעצבן אותי ליפטרים שמנים שמרצים לאחרים על אורח חיים בריא. וכן פגשתי כאלה תאמין או לא.
נכון שלהתעסק במה שהם עושים זה באמת לא ענייני. לא מדבר על כאלה שמשתמשים בחומרים גם. בזה אתה צודק. הייתי צריך להסביר את עצמי יותר טוב.
זה בדיוק אותו דבר כמו מאמני כושר שלא בכושר.

בגדול אתה צודק.
השאלה מה אתה מגדיר שמנים... להיות 18% נגיד זה לא שמן וזה לא מסכן בריאות.

מנגד, באופן כללי לשקול הרבה (נגיד 120 וצפונה) זה לא אידיאלי, גם על אחוז שומן סבבה לגמרי. אם אתה מקריב בריאות בשביל הספורט זה סביר אם זה סדר העדיפויות שלך. אבל כמובן שזה לא ״בריא״ כמו כל ספורט תחרותי אחר.

בגדול אתה צודק.
השאלה מה אתה מגדיר שמנים... להיות 18% נגיד זה לא שמן וזה לא מסכן בריאות.

מנגד, באופן כללי לשקול הרבה (נגיד 120 וצפונה) זה לא אידיאלי, גם על אחוז שומן סבבה לגמרי. אם אתה מקריב בריאות בשביל הספורט זה סביר אם זה סדר העדיפויות שלך. אבל כמובן שזה לא ״בריא״ כמו כל ספורט תחרותי אחר.
18% זה ממש לא משהו שאני אגדיר שמן ולא בריא.
זה אם יש מסת שריר נורמלית ולא מישהו נטול מסת שריר לגמרי על 18% שומן כן? שיראה עם צורה לפחות.
אני מתכוון לאנשים שהם אשכרה 30% לפחות אפילו יותר (תאמין לי ראיתי) שמבלבלים את המוח על בריאות וחשיבות ספורט.

30% שומן זה אכן שמן אפילו לSHW ששוקל 160-180 קילו.

אפשר להטיף על בריאות שספורט באופן כללי יכול לתרום אין ספק. אבל זה לא לעניין להטיף למתאמן רגיל נגיד על 15% על בריאות שאתה 30%...

אגב קח בחשבון שיש הרבה מתאמנים כבדים שנראים 30% אבל הם לכיוון 20% ומטה (לא יכול לחשוב על מישהו בארץ...).

אם היית רואה איך זה נראה מהצד....היית מבין שהסייקלים זו לא הבעייתיות

נשמע כמו BDD קלאסי, מקווה שהוא יתאפס על עצמו...
Bdd הכוונה על בעיות דימוי גוף?
30% שומן זה אכן שמן אפילו לSHW ששוקל 160-180 קילו.

אפשר להטיף על בריאות שספורט באופן כללי יכול לתרום אין ספק. אבל זה לא לעניין להטיף למתאמן רגיל נגיד על 15% על בריאות שאתה 30%...

אגב קח בחשבון שיש הרבה מתאמנים כבדים שנראים 30% אבל הם לכיוון 20% ומטה (לא יכול לחשוב על מישהו בארץ...).
תגיד אם הניסיון שלך,איך זה שבארץ רוב הפאורליפטרים לא נראים שריריים במיוחד? אני יודע שאני מכליל ושזה שאלה טיפשית אבל זה באמת מעניין אותי.
דרך אגב עקבתי אחריך תקופה ואתה מקצועןן חבל על הזמן
מבוגר ממך בכמעט 20 שנה, ורחוק מלהיות שמן - אבל מי אני שאלכלך על אנשים אחרים אם קוביות זה הדבר האחרון שמעניין אותם והם מאושרים ומלאי ביטחון עצמי עם 25 אחוזי שומן
.
אני מניח שכשתהיה יותר מבוגר תבין.
חח יואו,אני עוקב אחריי ההודעות שלך שניייים,למרות שלא הייתי רשום פה,רגע בן כמה אתה ?
בכל השרשור הארוך הזה לא נתת נתונים רלוונטיים על עצמך: גובה, משקל, תוכנית נוכחית והיסטוריית אימונים, משקלי עבודה, תמונות וסרטונים. ככה שכרגע זה דיון פילוסופי (חשוב אמנם) אך הכל נשאר בגדר המופשט. אם היית נותן משהו קונקרטי לעבוד איתו, לפחות היית מקבל הערכה כנה ואמיתית מאנשים רציניים שמבינים ומנוסים שבתחום ולא יסבנו אותך בקשר לאפשרי או לא אפשרי עם או בלי סטרואידים.
1.78 שוקל 92.
אחוז שומן 13 14 גג.
מתאמן המון שנים,כרגע 5 3 1 חוזר מפציעה
בנץ 120 ל5
סקואט לפני הפציעה היה 180 ל1
דדליפט 220 ל1
בחיים לא עבדתי נטו כוח,ה5 3 1 זה התוכנית הראשונה של הכוח שלי,לא עשיתי ss וכאלה,המשקלים לא מעניניים אותי עכשיו,הבנתי שמשקלי עבודה זה רק פרמטר בכל מה שקשור לפיתוח גוף,בשביל גוף טוב צריך גנטיקה טובה ואימונים שמתאימים לפיתוח גוף..

חח יואו,אני עוקב אחריי ההודעות שלך שניייים,למרות שלא הייתי רשום פה,רגע בן כמה אתה ?

37 בקרוב, זה רשום בפרופיל. אני אצטט מישהו מהחד"כ ששאל בן כמה אני:
"Wow, you're 37? I wish I'd look like you when I'll be 37"

והבחור עוד חשב שהוא נותן לי מחמאה.

37 בקרוב, זה רשום בפרופיל. אני אצטט מישהו מהחד"כ ששאל בן כמה אני:
"Wow, you're 37? I wish I'd look like you when I'll be 37"

והבחור עוד חשב שהוא נותן לי מחמאה.
לא הבנתי אתה לא לא חיי בארץ? דרץ אגב 37 זה לא מבוגר חח,פשוט לא הגיל שנראים בשיא,אבל יש ויש

Bdd
תגיד אם הניסיון שלך,איך זה שבארץ רוב הפאורליפטרים לא נראים שריריים במיוחד? אני יודע שאני מכליל ושזה שאלה טיפשית אבל זה באמת מעניין אותי.
דרך אגב עקבתי אחריך תקופה ואתה מקצועןן חבל על הזמן.
תשובה מאוד צפויה שתקפה לכל תחום צעיר וחובבני:

1. יותר מדי פאוורליפטרים מתאמנים בצורה לא נכונה:
א. תקועים על תוכניות אינטרנט
ב. מסרבים לקחת מאמן
ג. נשארים בטווח חזרות נמוך לכל אורך השנה
ד. עובדים בבלוקים דומים כל הזמן (במקום היפרטרופיה-כוח-פיק שנהוג)
ה. חלק מהסיפמטומים של תכניות אינטרנט, לרוב אין מספיק פלג גוף עליון (ריפטו לסוגיו)

2. יותר מדי פאוורליפטרים אוכלים בצורה לא נכונה:
א. לא סופרים ערכים
ב. אוכלים ג׳אנק כי הם חושבים שזה טוב לכוח
ג. מגבילים את עצמם לקטגוריה נמוכה או חושבים על התקדמות במושגי רטיו

3. אין מספיק מכוני ליפטינג / מאמני ליפטינג:
א. קשה להתאמן ברצינות במכון שלא לוקחים אותך ברצינות (מנסיון)
ב. קשה למצוא מאמן טוב (יש בארץ ללא ספק, אבל אפשר לספור על יד אחת, אולי שציים בכל הנוגע לפאוורליפטינג)

4. חומרים.
א. מצד אחד כל החבר׳ה שאתה רואה מחו״ל על חומרים (להוציא IPF ששם ניתן להתווכח)
ב. מצד שני ראיתי הרבה חברה מאוד גדולים, טבעיים, שבארץ היו ישר מתרצים שהם על חומרים אז אין מה לדבר עליהם.
ג. מי שלא על חומרים, צריך להיות מושלם מכל שאר הבחינות כדי להראות שרירי, במידה ואין גנטיקה אש.

5. ראיתי לא מעט חבר׳ה בטופ מבחינת כוח ורחוקים מכך מבחינת מאסה.

6. באופן כללי בארץ לוקחים את התחום פחות ברצינות (כמו הרבה תחביבים בארץ) ולא עובדים למשל עם מעסה / פיזיו / תזונאי / כירופרקט, קוראים ספרים, הולכים לסמינרים, טסים לתחרויות, מסכימים לנהוג יותר מ20 דק׳ למכון, מקשיבים לפודקאסטים וכו׳ וכו׳ וכו׳...

לא הבנתי אתה לא לא חיי בארץ? דרץ אגב 37 זה לא מבוגר חח,פשוט לא הגיל שנראים בשיא,אבל יש ויש

37 זה ממש לא מבוגר, עם זה אני מסכים.
עברתי לקליפורניה בתחילת השנה אבל זה כבר נושא לשרשור אחר, נראה לי שהספמתי כאן מספיק.

Bdd הכוונה על בעיות דימוי גוף?

דרך אגב עקבתי אחריך תקופה ואתה מקצועןן חבל על הזמן

1.78 שוקל 92.
אחוז שומן 13 14 גג.
מתאמן המון שנים,כרגע 5 3 1 חוזר מפציעה
בנץ 120 ל5
סקואט לפני הפציעה היה 180 ל1
דדליפט 220 ל1
בחיים לא עבדתי נטו כוח,ה5 3 1 זה התוכנית הראשונה של הכוח שלי,לא עשיתי ss וכאלה,המשקלים לא מעניניים אותי עכשיו,הבנתי שמשקלי עבודה זה רק פרמטר בכל מה שקשור לפיתוח גוף,בשביל גוף טוב צריך גנטיקה טובה ואימונים שמתאימים לפיתוח גוף..

אכן בעיות בדימוי הגוף, אתה פשוט מקצין את זה בצורה לא בריאה, גם אם בן אדם אובססיבי יש הבדל בין אובססיה מנצחת (בן אדם שרוצה את
הטופ וכו') לבן מישהו כמוך שהוא סוג של פשוט חושש מהחיים, כמו אובססיה שהוא מפיל על עצמו...

לא אומר שאתה לא צריך להגשים את החלום שלך, אבל קודם כל תסדר את הראש.

תשובה מאוד צפויה שתקפה לכל תחום צעיר וחובבני:

1. יותר מדי פאוורליפטרים מתאמנים בצורה לא נכונה:
א. תקועים על תוכניות אינטרנט
ב. מסרבים לקחת מאמן
ג. נשארים בטווח חזרות נמוך לכל אורך השנה
ד. עובדים בבלוקים דומים כל הזמן (במקום היפרטרופיה-כוח-פיק שנהוג)
ה. חלק מהסיפמטומים של תכניות אינטרנט, לרוב אין מספיק פלג גוף עליון (ריפטו לסוגיו)

2. יותר מדי פאוורליפטרים אוכלים בצורה לא נכונה:
א. לא סופרים ערכים
ב. אוכלים ג׳אנק כי הם חושבים שזה טוב לכוח
ג. מגבילים את עצמם לקטגוריה נמוכה או חושבים על התקדמות במושגי רטיו

3. אין מספיק מכוני ליפטינג / מאמני ליפטינג:
א. קשה להתאמן ברצינות במכון שלא לוקחים אותך ברצינות (מנסיון)
ב. קשה למצוא מאמן טוב (יש בארץ ללא ספק, אבל אפשר לספור על יד אחת, אולי שציים בכל הנוגע לפאוורליפטינג)

4. חומרים.
א. מצד אחד כל החבר׳ה שאתה רואה מחו״ל על חומרים (להוציא IPF ששם ניתן להתווכח)
ב. מצד שני ראיתי הרבה חברה מאוד גדולים, טבעיים, שבארץ היו ישר מתרצים שהם על חומרים אז אין מה לדבר עליהם.
ג. מי שלא על חומרים, צריך להיות מושלם מכל שאר הבחינות כדי להראות שרירי, במידה ואין גנטיקה אש.

5. ראיתי לא מעט חבר׳ה בטופ מבחינת כוח ורחוקים מכך מבחינת מאסה.

6. באופן כללי בארץ לוקחים את התחום פחות ברצינות (כמו הרבה תחביבים בארץ) ולא עובדים למשל עם מעסה / פיזיו / תזונאי / כירופרקט, קוראים ספרים, הולכים לסמינרים, טסים לתחרויות, מסכימים לנהוג יותר מ20 דק׳ למכון, מקשיבים לפודקאסטים וכו׳ וכו׳ וכו׳...
אתה גאון!! פשוט גאון צודק בכל מילה תאמין לי

פותח הפוסט שרירים לא יעשו אותך גבר וזה שתיקח חומרים לא יהפוך אותך לבעל ביטחון עצמי אתה צריך פסיכולוג
אתה רוצה לקחת חומרים ? בבקשה מזה יתן לך? להיות תלוי בסייקלים כל החיים בשביל לגדול לזרוק אלפי שקלים על חומרים
ובכלל שאתה לא מתחרה אין שום סיבה לקחת במקום לחשוב על לפתח שרירים תחשוב על לפתח קצת את השכל ה IQ שלך לא בשמיים
וילד בן 21 שרוצה לקחת חומרים כי חברים שלו""סוסים"" הוא דביל ומושפע וחסר עמוד שדרה.
תדאג לעתיד שלך קצת לימודים/עבודה/השכלה הרבה יותר חשוב מאשר להפוך להיות ""סוס"".

פותח הפוסט שרירים לא יעשו אותך גבר וזה שתיקח חומרים לא יהפוך אותך לבעל ביטחון עצמי אתה צריך פסיכולוג
אתה רוצה לקחת חומרים ? בבקשה מזה יתן לך? להיות תלוי בסייקלים כל החיים בשביל לגדול לזרוק אלפי שקלים על חומרים
ובכלל שאתה לא מתחרה אין שום סיבה לקחת במקום לחשוב על לפתח שרירים תחשוב על לפתח קצת את השכל ה IQ שלך לא בשמיים
וילד בן 21 שרוצה לקחת חומרים כי חברים שלו""סוסים"" הוא דביל ומושפע וחסר עמוד שדרה.
תדאג לעתיד שלך קצת לימודים/עבודה/השכלה הרבה יותר חשוב מאשר להפוך להיות ""סוס"".
נקרע לי החזה היום באימון,

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית