הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השקעות בP2P ולמידה על בורסה ושוק ההון

ImCarryGG

משתמש קבוע
1,096
235
נק' מוניטין:
473
1,096
235
היי, אני בן 18 עובד(כרגע כל הכסף שמור לטיול באמסטרדם עוד 3 חודשים עם חברים) ועומד לקבל פטור וללכת לעבוד עם חבר שלי במכירות ביטוחים.
בעבר התעניינתי בבורסה אבל לא היה לי כסף להשקיע אז לא למדתי על כך לעומק, אני מעוניין להתחיל ללמוד ולהשקיע חלק נכבד מהמשכורת שלי בקרוב בP2P כהתחלה(מקריאה ראשונית כנראה BTB אך אם יש למישהו מידע לעזור לי אשמח לקבל) ואז בדברים הגדולים יותר במקום סתם להשאיר את הכסף בבנק עד שאלך לעשות את תואר וגם לצבור עוד ידע בתחום, יש לי ידע נורמלי בכלכלת שוק וטיפה מיקרו כלכלה שהתחלתי לקרוא לאחרונה עליה אך יש ספרים מומלצים ספציפית לנושא או סתם טיפים תובנות או כל דבר וכיוון שמישהו יכול להביא לי להתחלה אני אשמח

נערך לאחרונה:
אני בעיקרון מושקע ב-2 חברת P2P שאחת מהן היא BTB

כרגע אני סה"כ חודש ב-2 החברות ככה שאין לי יותר מדי אינפורמציה נרחבת לתת לך מעבר לזה שהתחלתי לראות החזרים שלפחות כרגע(מן הסתם...) הם נמוכים.

• פותח/ת השרשור
אני בעיקרון מושקע ב-2 חברת P2P שאחת מהן היא BTB

כרגע אני סה"כ חודש ב-2 החברות ככה שאין לי יותר מדי אינפורמציה נרחבת לתת לך מעבר לזה שהתחלתי לראות החזרים שלפחות כרגע(מן הסתם...) הם נמוכים.
מה החברה השנייה? בדקתי וראיתי שטירא מאפשרת להשקיע בהלוואות יותר מסוכנות עם אחוזים יותר גבוהים אך המינימום השקעה זה 5000 שכרגע לא אופציה טובה בשבילי, אז לדעתי אכנס עם 2000 בBTB, יש לך טיפים או משהו לגבי ההתנהלות עצמה או שזה אוטומטי?

טריא,

לא יודע, אני השקעתי בשניהם 2K. אני כרגע טיפה מעל חודש שם ככה שאין יותר מדי רשמים לתת לך.

כבר קיבלתי החזרים, אבל בגלל שהכסף שלך מפוזר בין עשרות אנשים, כדי להוריד ממך את הסיכון, אז ההחזרים הם מינוריים.

טריא,

לא יודע, אני השקעתי בשניהם 2K. אני כרגע טיפה מעל חודש שם ככה שאין יותר מדי רשמים לתת לך.

כבר קיבלתי החזרים, אבל בגלל שהכסף שלך מפוזר בין עשרות אנשים, כדי להוריד ממך את הסיכון, אז ההחזרים הם מינוריים.

דרך איזה אתר עושים את זה?האם יש בטחונות וערבות ודברים דומים כמו בהלוואה רגילה?

דרך איזה אתר עושים את זה?

דרך האתר של כל חברה, מה זאת אומרת ?

האם יש בטחונות וערבות ודברים דומים כמו בהלוואה רגילה?

לא, אבל יש אמצעי בקרה אחרים. אם זה מעניין אותך רצוי להכנס לאתרים ולקרוא שם ואם משהו לא ברור לשאול נציגים שיחזרו אלייך.

התחלתי "ניסוי" עצמי בבלנדר, הפקדתי שם לפני שנתיים 7000 ש"ח, השקעתי בהלוואות כך שהריבית השנתית עמדה על 7-8% שנתיים,לפי החשבון שלי, היום שווי התיק שלי היה אמור להיות סביב ה8000 ש"ח, בפועל הוא עומד על 7290~.
עצרתי את ההלוואות האוטומטיות בתחילת השנה הנוכחית, ברגע שהן נגמרות אני מושך את הכסף שלי בחזרה.

קצת בהרחבה:

במהלך כל התקופה הזו הכסף שלי היה ב17 הלוואות (10 מתוכן עדיין פעילות).
מתוך 10 ההלוואות הפעילות כרגע, אחת נמצאת ב"בירור".
מתוך 7 ההלוואות שהסתיימו, לא הייתה אחת שלא קיבלתי סכום כלשהו מקרן הביטחון (משמע, הלווה לא עמד בהתחייבתו)
באחת ההלוואות אחד האנשים הגדיל ולא החזיר שקל אחד בחזרה, מתוך הלוואה זו עדיין לא קיבלתי את מלוא הכסף שלי בחזרה.
סה"כ בכל התקופה נגבו ממני כ36.5 ש"ח דמי שימוש, כ73 ש"ח מיסים, וכ200 ש"ח לטובת קרן הביטחון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
התחלתי "ניסוי" עצמי בבלנדר, הפקדתי שם לפני שנתיים 7000 ש"ח, השקעתי בהלוואות כך שהריבית השנתית עמדה על 7-8% שנתיים,לפי החשבון שלי, היום שווי התיק שלי היה אמור להיות סביב ה8000 ש"ח, בפועל הוא עומד על 7290~.
עצרתי את ההלוואות האוטומטיות בתחילת השנה הנוכחית, ברגע שהן נגמרות אני מושך את הכסף שלי בחזרה.

קצת בהרחבה:

במהלך כל התקופה הזו הכסף שלי היה ב17 הלוואות (10 מתוכן עדיין פעילות).
מתוך 10 ההלוואות הפעילות כרגע, אחת נמצאת ב"בירור".
מתוך 7 ההלוואות שהסתיימו, לא הייתה אחת שלא קיבלתי סכום כלשהו מקרן הביטחון (משמע, הלווה לא עמד בהתחייבתו)
באחת ההלוואות אחד האנשים הגדיל ולא החזיר שקל אחד בחזרה, מתוך הלוואה זו עדיין לא קיבלתי את מלוא הכסף שלי בחזרה.
סה"כ בכל התקופה נגבו ממני כ36.5 ש"ח דמי שימוש, כ73 ש"ח מיסים, וכ200 ש"ח לטובת קרן הביטחון.
לפי מה שבדקתי עם BTB הם מתחייבים שמתוך הקופה המשותפת תקבל את הכסף בזמן שהם מבצעים תהליכים משפטים נגד האדם שלא החזיר ולפי גודל הקופה זה אמור להיות מספיק לממן את כל ההחזרה להמון אנשים אז לא נראה לי שיהיה מצב שלא תקבל את כל הכסף.

אגב ניסית באחת מהרשתות האחרות להשקיע או רק בבלנדר?

לפי מה שבדקתי עם BTB הם מתחייבים שמתוך הקופה המשותפת תקבל את הכסף בזמן שהם מבצעים תהליכים משפטים נגד האדם שלא החזיר ולפי גודל הקופה זה אמור להיות מספיק לממן את כל ההחזרה להמון אנשים אז לא נראה לי שיהיה מצב שלא תקבל את כל הכסף.

אגב ניסית באחת מהרשתות האחרות להשקיע או רק בבלנדר?

רק בלנדר, אז הריבית אצלהם הייתה הכי גבוהה.
מעבר לכך שלצורך הבדיקה הזו לא הייתיי מוכן לסכן יותר מ7000 ש"ח.
מה שיש בBTB זהה לבלנדר, לא יודע להליך המשפטי (ותכלס פחות מעניין אותי בתור מלווה), ההחזרים מקרן הביטחון נעשים באותם תשלומים שהלווה אמור לשלם, אך משלמים לך רק את הקרן ללא הריבית (משמע, רק את הסכום שהשקעת ולא את הסכום שהיית אמור "להרוויח" מההלוואה) שים לב לאותיות הקטנות.
לדוג' ספציפית על ההלוואה המדוברת שלי, החלק שלי בהלוואה של הבחור היה כ1400 שח, עד כה קיבלתי בחזרה כ600 ש"ח נותרו עוד כ800 (שוב רק קרן).
את מלוא החזר הקרן אני אקבל כנראה לקראת סוף 2019.

וסתם דוגמא קטנה לסוג האנשים שמגיעים לשם ומוכנים לשלם כאלו ריביות, אני עם משכורת מתחת לממוצע (סביב ה7K) לוויתי מבנק הפועלים 70K לתקופה של 3 שנים ,בהנחה והפריים לא ישתנה , הריבית לכל התקופה עומדת על 2%~ משמע שאני משלם סביב ה1,400-1,600 ש"ח ריבית לכל התקופה, על אותו הסכום והתנאים בבלנדר ושות הציעו לי ריבית שנעה בין 10-15%...(משמע החזר כולל של 80-77Kׂ)
לא סתם אנשים מסורבים להלואות בבנק/מקבלים ריביות מופרכות, ופונים למקורות כאלו ואחרים.

• פותח/ת השרשור
רק בלנדר, אז הריבית אצלהם הייתה הכי גבוהה.
מעבר לכך שלצורך הבדיקה הזו לא הייתיי מוכן לסכן יותר מ7000 ש"ח.
מה שיש בBTB זהה לבלנדר, לא יודע להליך המשפטי (ותכלס פחות מעניין אותי בתור מלווה), ההחזרים מקרן הביטחון נעשים באותם תשלומים שהלווה אמור לשלם, אך משלמים לך רק את הקרן ללא הריבית (משמע, רק את הסכום שהשקעת ולא את הסכום שהיית אמור "להרוויח" מההלוואה) שים לב לאותיות הקטנות.
לדוג' ספציפית על ההלוואה המדוברת שלי, החלק שלי בהלוואה של הבחור היה כ1400 שח, עד כה קיבלתי בחזרה כ600 ש"ח נותרו עוד כ800 (שוב רק קרן).
את מלוא החזר הקרן אני אקבל כנראה לקראת סוף 2019.

וסתם דוגמא קטנה לסוג האנשים שמגיעים לשם ומוכנים לשלם כאלו ריביות, אני עם משכורת מתחת לממוצע (סביב ה7K) לוויתי מבנק הפועלים 70K לתקופה של 3 שנים ,בהנחה והפריים לא ישתנה , הריבית לכל התקופה עומדת על 2%~ משמע שאני משלם סביב ה1,400-1,600 ש"ח ריבית לכל התקופה, על אותו הסכום והתנאים בבלנדר ושות הציעו לי ריבית שנעה בין 10-15%...(משמע החזר כולל של 80-77Kׂ)
לא סתם אנשים מסורבים להלואות בבנק/מקבלים ריביות מופרכות, ופונים למקורות כאלו ואחרים.
לפי מה שנאמר לי בBTB מהקרן ביטחון אתה מקבל גם את הריבית עד לטיפול שלהם אך יכול להיות שלא הבנתי נכון אני אקרא את התנאים טוב לפני ההפקדה.
יכול להיות שזה נכון עבור בלנדר אבל לפי מה שהבנתי בBTB הם פונים לחברות יותר מאשר לאנשים בסכומים שבנקים לא מביאים לחברות קטנות לכן לרוב זה אמור להיות יותר בטוח כי הם מבקשים דוח הכנסות/הוצאות בשנתיים האחרונות

לפי מה שנאמר לי בBTB מהקרן ביטחון אתה מקבל גם את הריבית עד לטיפול שלהם אך יכול להיות שלא הבנתי נכון אני אקרא את התנאים טוב לפני ההפקדה.
יכול להיות שזה נכון עבור בלנדר אבל לפי מה שהבנתי בBTB הם פונים לחברות יותר מאשר לאנשים בסכומים שבנקים לא מביאים לחברות קטנות לכן לרוב זה אמור להיות יותר בטוח כי הם מבקשים דוח הכנסות/הוצאות בשנתיים האחרונות

תבדוק לפני, אני עשיתי את זה לפני שנתיים, יתכן ודברים השתנו/נוספו.
בכל מקרה, מהניסוי הקטן שלי ,לדעתי התחום הזה לא ממש שווה.
עדיף על פקמ/פיקדון שקר כלשהו דרך הבנק, אבל לא על השקעה שוק ההון.

אזהרה מהמבוגר האחראי.
אתם שמים את כספכם על קרן הצבי.
P2P, B2B, פורקס, בינארי, שורט טרייד וכו' זה הכל בולשיט מהביל עטוף בצלופן. סקאמים חוקיים שמשווקים לחסרי השכלה בכלכלה שמחפשים "לעשות קופה" קלה. המודל העסקי של החברות הללו מבוסס על העקרון עתיק היומין שפראיירים לא מתים, רק מתחלפים.
חבל על כאב לב שלכם, ראו הוזהרתם.

אזהרה מהמבוגר האחראי.
אתם שמים את כספכם על קרן הצבי.
P2P, B2B, פורקס, בינארי, שורט טרייד וכו' זה הכל בולשיט מהביל עטוף בצלופן. סקאמים חוקיים שמשווקים לחסרי השכלה בכלכלה שמחפשים "לעשות קופה" קלה. המודל העסקי של החברות הללו מבוסס על העקרון עתיק היומין שפראיירים לא מתים, רק מתחלפים.
חבל על כאב לב שלכם, ראו הוזהרתם.

לא הייתי קורא לזה סקאם, ובוואדי לא הייתי מכניס את זה באותה קטגוריה עם שורט ואופציות בינאריות.
ברובם (הלוואות חברתיות), יש לך הגנה על הכסף (על הקרן), הרווח שתקבל שם יהיה נמוך מההצהרה, זה לא יהיה 6-9 אחוז, אבל עדיף בכל מקרה מאשר שהכסף ישכב בבנק ויעשה כמה אגורות לשנה בפקמ/מקמ/פקדון שטות כזה או אחר.
כן, לא תהייה מיליונר מזה, אבל כן הכסף שלך לא יישחק.

לא סתם כרכתי את כל סוגי ההשקעה הללו יחד.
בכולם המרוויח היחידי לאורך זמן זו החברה, שכמו קזינו מגלגלת את כל הסיכון למשקיע ותמיד גוזרת קופון.
יש ריסק גדול מאד בפלטפורמה.
זכות הקיום שלה מותנה בריבית הנמוכה במשק ובכך שהכלכלה יציבה.
בנוסף אין עליה פיקוח רגולטורי ובמקרה של משיכה המונית או קריסה של החברה, אתה יכול לשכוח מהכסף שלך. גם במקרה ולווים לא מחזרים את חובם אין לך ערבונות מלאים כי אין שעבודים וכספי הפיקדון הם רק מנגנון פיצוי חלקי.
לא זאת ועוד, מכיוון שהחברה לא נוטלת על עצמה סיכון ממשי שתלוי בהחזרת ההלוואות, יש לה אינטרס למצוא כמה שיותר לווים, ללא תלות ביכולתם להחזיר את ההלוואה. זה מנוגד לאינטרס של המלווים. דומה מעט לסחר במשכנתאות סאב פריים בשוק האמריקאי של טרום 2008. כך שבמודל יש ריסק למשקיע שמובנה מעצם ההגדרה של המודל.
בונים על המשקיע לאכול כל הסיכון תמורת רווח שלא מצדיק את לקיחת אותו הסיכון.
אין ארוחות חינם.
אז כאמור, בחזרה לתגובה הראשונה שלי, טרנד ה"ההלוואות החברתיות" מתודלק על ידי אותם תמימים חסרי השכלה כלכלית שלא מתים, רק מתחלפים.

נערך לאחרונה:
מאוד מדויק מה ש @כצמן כתב.
הסכנה למשקיעים היא לא אי החזר של הלוואות אלא העלמות של החברה.
ההיעלמות של החברה יכולה לנבוע מקשיים כלכליים אמיתיים או כמו שקרה לא מעט פעמים, אחרי שצברו ״קופה״ פשוט נעלמו.

כלל אצבע טוב הוא תשואה מובטחת = תרמית, אם אפשר להבטיח תשואה מישהו גוזר קופון גדול יותר או מרמה

זה דבר מעולה להשקיע בגיל צעיר בשוק ההון. הכיוון הנכון לטעמי הוא תעודת סל על מדדים שונים בעיקר של חול.
מעבר לתשואה (שכמובן לא מובטחת) זה יגרום לך לעקוב ולהתעניין בשוק ההון בניגוד להשקעה כמו ב p2p שהיא פסיבית לגמרי

לא מכיר את סוג ההשקעות שכתבת כאן, בכל מקרה תהיה זהיר כמה שיותר.
תבדוק הכל, תשאל את כל השאלות. כמו שרשמו לך כאן תשואה מובטחת שווה ברוב המקרים להונאה (בכל השקעה, גם נדלן).

אני סוחר בבורסה, וגם אני נכוויתי. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול. חשוב מאוד לא למהר. קח את הזמן, תקרא, תלמד ותשכיל. שום דבר לא בוער.

זה מזכיר תרמית שאומרים לך תקנה בית בארה"ב ותשכיר אותו. בסוף מה שעושים נגיד ואתה משקיעה 50 אלף. כל חודש פשוט מחזירים לך מתוך ה 50 נגיד אלף. ובינתיים משקיעים את הכסף הזה באמת או אחרי תקופה סוגרים את "החברה" ונשארים עם כסף של אחרים.
מה שיפה שאנשים שנכנסים לשם באמת רואים החזר חודשי ולכן ממליצים לאנשים אחרים ואומרים שזה בטוח וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית