הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השקעות בP2P ולמידה על בורסה ושוק ההון

במקרה הזה לא מדובר בפונזי ממש, אלא פשוט במודל כלכלי שהוא מגדל קלפים לא יציב כשכל הסיכון מגולגל למשקיע ובמקרה של קריסה בעלי החברה יוצאים מורווחים והמשקיעים חסרי כל.
צריך מעט מאד כדי שהעסק יקרוס כי הוא בנוי על לווים סאב פריים והנחה שהריבית במשק תישאר נמוכה.
הרווח לא שווה את הסיכון.

• פותח/ת השרשור
במקרה הזה לא מדובר בפונזי ממש, אלא פשוט במודל כלכלי שהוא מגדל קלפים לא יציב כשכל הסיכון מגולגל למשקיע ובמקרה של קריסה בעלי החברה יוצאים מורווחים והמשקיעים חסרי כל.
צריך מעט מאד כדי שהעסק יקרוס כי הוא בנוי על לווים סאב פריים והנחה שהריבית במשק תישאר נמוכה.
הרווח לא שווה את הסיכון.
דווקא לפי מה ששאלתי וביררתי יש נאמן שהוא נכנס לפועל והוא שותף בחשבון הבנק של החברה והוא אמור לטפל בכל הלוואות שנשארו לסיום במידה והחברה תקרוס, בנוסף בBTB הם מלווים יותר לחברות בניוניות לפי מה שהבנתי שהסיכוי שלהם לקרוס קטן יותר משל חברות חדשות שרק קמו, יש לך שאלות חשובות שאני צריך לשאול אותם בנוסף לפני שאני נכנס עם כסף?
תבדוק לפני, אני עשיתי את זה לפני שנתיים, יתכן ודברים השתנו/נוספו.
בכל מקרה, מהניסוי הקטן שלי ,לדעתי התחום הזה לא ממש שווה.
עדיף על פקמ/פיקדון שקר כלשהו דרך הבנק, אבל לא על השקעה שוק ההון.
זה התכנון שלי, שכרגע אני אתנסה בעולם ההשקעות בזמן שאני לומד על העסק כי אני לא רוצה לקפוץ לשוק ההון או הבורסה לפני שיש לי התנסות עם הדברים הבטוחים יותר יחסית
לא סתם כרכתי את כל סוגי ההשקעה הללו יחד.
בכולם המרוויח היחידי לאורך זמן זו החברה, שכמו קזינו מגלגלת את כל הסיכון למשקיע ותמיד גוזרת קופון.
יש ריסק גדול מאד בפלטפורמה.
זכות הקיום שלה מותנה בריבית הנמוכה במשק ובכך שהכלכלה יציבה.
בנוסף אין עליה פיקוח רגולטורי ובמקרה של משיכה המונית או קריסה של החברה, אתה יכול לשכוח מהכסף שלך. גם במקרה ולווים לא מחזרים את חובם אין לך ערבונות מלאים כי אין שעבודים וכספי הפיקדון הם רק מנגנון פיצוי חלקי.
לא זאת ועוד, מכיוון שהחברה לא נוטלת על עצמה סיכון ממשי שתלוי בהחזרת ההלוואות, יש לה אינטרס למצוא כמה שיותר לווים, ללא תלות ביכולתם להחזיר את ההלוואה. זה מנוגד לאינטרס של המלווים. דומה מעט לסחר במשכנתאות סאב פריים בשוק האמריקאי של טרום 2008. כך שבמודל יש ריסק למשקיע שמובנה מעצם ההגדרה של המודל.
בונים על המשקיע לאכול כל הסיכון תמורת רווח שלא מצדיק את לקיחת אותו הסיכון.
אין ארוחות חינם.
אז כאמור, בחזרה לתגובה הראשונה שלי, טרנד ה"ההלוואות החברתיות" מתודלק על ידי אותם תמימים חסרי השכלה כלכלית שלא מתים, רק מתחלפים.
יש עליהן פיקוח דווקא ומס על הריבית משולם אוטומטית כך שמהבחינה הזאת זה לא בעיה אבל בעיקרון גם בבנקים אין לך התחייבות שאם פתאום מחר כולם מוציאים את הכסף לא הלך לך הכסף אם הבנק קורס.
שאלתי את הנציג ומה1 אחוז קופת עירבון המשותפת אתה מקבל גם את הריבית והכל עד שהמחלקה המשפטית שלהם מסדרת את העניין לכן בעניין הזה אני לא מודאג כל כך אבל כן איכות הלווים זה עניין חשוב אך פחות מרכזי אם הלוואה שלך מתחלקת ל30 איש לדוגמה אז הרמת סיכון יורדת כי בכל מקרה תקבל את הריבית גם מה1 אחוז במידה והם לא יחזירו את זה ואז המאבק יהיה שלהם נגדו משפטית מה שמקל את העניין להתחלה.

יש לך המלצות לתחומים אחרים שיחסית יותר בטוחים לעומת שוק ההון וכדאי להתחיל בהם בשביל ללמוד על התחום?

מאוד מדויק מה ש @כצמן כתב.
הסכנה למשקיעים היא לא אי החזר של הלוואות אלא העלמות של החברה.
ההיעלמות של החברה יכולה לנבוע מקשיים כלכליים אמיתיים או כמו שקרה לא מעט פעמים, אחרי שצברו ״קופה״ פשוט נעלמו.

כלל אצבע טוב הוא תשואה מובטחת = תרמית, אם אפשר להבטיח תשואה מישהו גוזר קופון גדול יותר או מרמה

זה דבר מעולה להשקיע בגיל צעיר בשוק ההון. הכיוון הנכון לטעמי הוא תעודת סל על מדדים שונים בעיקר של חול.
מעבר לתשואה (שכמובן לא מובטחת) זה יגרום לך לעקוב ולהתעניין בשוק ההון בניגוד להשקעה כמו ב p2p שהיא פסיבית לגמרי
העניין עם הנאמן די מרגיע אותי מבחינת העילמות או קריסת החברה כי אני יודע שיש אנשים שהשקיעו כסף רציני יותר בזה ואם משהו יקרה והנאמן לא יגיב יקחו אותו על כך לבית משפט כי יש שם אנשים עם מספיק כסף לדבר הזה אני מניח(גם סבא שלי מתעסק בתביעות קטנות לכן לא דואג במידה ויהיה צורך בעזרה משפטית)
מאיזה סכום לדעתך כדאי להכנס בשוק ההון? אני מעוניין ללמוד על התחום ועל העבר שלו לפני שאני שם את הכסף שלי במצבים יותר מסוכנים מבחינת שינוי יומי, יש לך מדדים מומלצים לכניסה בסכום קטן יחסית כי אני מניח שאני לא אראה שום רווח אם אכנס עם 2000 שח על S&P 500 בגלל יחס העלות/השקעה
לא מכיר את סוג ההשקעות שכתבת כאן, בכל מקרה תהיה זהיר כמה שיותר.
תבדוק הכל, תשאל את כל השאלות. כמו שרשמו לך כאן תשואה מובטחת שווה ברוב המקרים להונאה (בכל השקעה, גם נדלן).

אני סוחר בבורסה, וגם אני נכוויתי. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול. חשוב מאוד לא למהר. קח את הזמן, תקרא, תלמד ותשכיל. שום דבר לא בוער.
אשמח לטיפים וטעויות שעשית שאוכל ללמוד מהן ואם יש ספרים ומקורות מומלצים שאתה אישית למדת מהם או ממליץ עליהם, אני רוצה להיות הכי זהיר מבחינת כניסה לשוק אך אני מבין שאין רווח בלי סיכון ולכן לא בטוח מתי השלב הנכון מבחינת הידע שיש לי לקחת את הצעד פנימה עם כסף(בהתחשב בזה שאין לי יותר מדי ממנו כרגע והמצב הכלכלי המשפחתי לא מספיק טוב בשביל שאוכל להרשות לאבד סכומים רציניים)

הטקסט שלך רווי אי דיוקים וטעויות של ממש.
אולי מישהו אחר יקח על עצמו את המשימה של לעבור נקודה נקודה ולהסביר לך בדיוק מה בעייתי בכל קטע של הטקסט.
אני אתייחס לעניין במבט על.
אתה בחור צעיר, ואין לך ידע נרחב בכלכלה. זה בסדר גמור, יש לך הרבה שנים ללמוד.
hanan נתן לך עצה מצוינת. עד שתלמד, פזר את ההשקעות שלך על תעודות סל בשווקים.
רוצה, קח את עצתו. לא רוצה, שים את כספך במלתעות הזאבים.

• פותח/ת השרשור
הטקסט שלך רווי אי דיוקים וטעויות של ממש.
אולי מישהו אחר יקח על עצמו את המשימה של לעבור נקודה נקודה ולהסביר לך בדיוק מה בעייתי בכל קטע של הטקסט.
אני אתייחס לעניין במבט על.
אתה בחור צעיר, ואין לך ידע נרחב בכלכלה. זה בסדר גמור, יש לך הרבה שנים ללמוד.
hanan נתן לך עצה מצוינת. עד שתלמד, פזר את ההשקעות שלך על תעודות סל בשווקים.
רוצה, קח את עצתו. לא רוצה, שים את כספך במלתעות הזאבים.
אשמח להכוונה אם יש לך מקור טוב ללמוד ממנו.
כמה היית ממליץ לי להשקיע בתעודות סל כהתחלה והאם יש חברה/סוכנים ספצייפים שיש לך המלצה עליהם?

1. תמיד תבזר - diversify - ותגדר - hedge - את ההשקעות שלך.
2. תשקיע רק כמה שאתה מוכן להפסיד.
3. אל תחפש רווחים לטווח קצר. אם מישהו מציע לך "שיטה" או "פלטפורמה" לסחר יומי - ברח ממנו כמו מאש.
4. אתה לא צריך חברת השקעות או סוכנים. אם יש לך חשבון בנק, לכולם יש בפורטל אינטרנט שלהם אופצייה לסחור. אתה יכול לנהל בעצמך את תיק ההשקעות דרך החשבון שלך.

בהצלחה.

נערך לאחרונה:
@ImCarryGG

קצת חומר קריאה
חברת Short Trade הכריזה כי נקלעה לקשיים כלכליים ומפסיקה את פעילותה

ג'נרל טרייד קרסה ו-40 מיליון שקלים נעלמו: כך תגנו על עצמכם טוב יותר - ריאלי

בלוג מעניין לקריאה הוא של הסולידית

הסולידית - עצמאות כלכלית דרך פשטות מרצון, חיסכון אגרסיבי והשקעה סולידית

הערה קטנה, מרגע שחברה קורסת הסיכוי שלך כאדם פרטי לקבל כסף חזרה שואף לאפס.
יחס של 1 ל 10 ( 10 אגורות לכל שקל) נחשב טוב במקרים כאלה

• פותח/ת השרשור
@ImCarryGG

קצת חומר קריאה
חברת Short Trade הכריזה כי נקלעה לקשיים כלכליים ומפסיקה את פעילותה

ג'נרל טרייד קרסה ו-40 מיליון שקלים נעלמו: כך תגנו על עצמכם טוב יותר - ריאלי

בלוג מעניין לקריאה הוא של הסולידית

הסולידית - עצמאות כלכלית דרך פשטות מרצון, חיסכון אגרסיבי והשקעה סולידית

הערה קטנה, מרגע שחברה קורסת הסיכוי שלך כאדם פרטי לקבל כסף חזרה שואף לאפס.
יחס של 1 ל 10 ( 10 אגורות לכל שקל) נחשב טוב במקרים כאלה
1. תמיד תבזר - diversify - ותגדר - hedge - את ההשקעות שלך.
2. תשקיע רק כמה שאתה מוכן להפסיד.
3. אל תחפש רווחים לטווח קצר. אם מישהו מציע לך "שיטה" או "פלטפורמה" לסחר יומי - ברח ממנו כמו מאש.
4. אתה לא צריך חברת השקעות או סוכנים. אם יש לך חשבון בנק, לכולם יש בפורטל אינטרנט שלהם אופצייה לסחור. אתה יכול לנהל בעצמך את תיק ההשקעות דרך החשבון שלך.

בהצלחה.
תודה על הטיפים והחומר קריאה, יש המלצות לתחומים נוספים שכדאי לחקור כהתחלה חוץ מתעודות סל?

דבר ראשון, אני די קרוב לגיל שלך. אתה מזומן להיות איתי בקשר, תמיד טוב שיש שותף לעשייה.
ספרים שיכולים לעניין אותך זה "לחשוב מהר לחשוב לאט" של דניאל כהנמן ו"חכמים יותר, מהירים יותר, טובים יותר" של צ׳רלס דוהיג.

שנית, מה אתה מחפש? אם אתה מחפש משהו סולידי אתה יכול פשוט לפנות לבנק, לבקש לפתוח תיק השקעות ושהבנק ינהל לך אותו. באופן כללי זה לא משהו שיניב תשואה גדולה ולא כל כך "אכפת" להם מהתיק שלך אם הוא קטן (קונים איזשהו תעודת סל סולידית וזהו). תמיד אפשר לבקש מסלול יותר מנייתי (שגורר איתו יותר סיכון). יש בתי השקעות פרטים גדולים אבל הסף כניסה שלהם נע בין 300 אלף לחצי מיליון. יש גם משהו שמינימום נמוך יותר אבל לא זוכר את השם ( אני מדבר על בתי השקעות גדולים כמו מיטב דש וכו').

אני נפגע שורט טרייד. עם רוב הדברים שכצמן וחנן רשמו אני מסכים אך לא עם הכל. אפרט בהמשך כשיהיה לי יותר זמן.

לא סתם כרכתי את כל סוגי ההשקעה הללו יחד.
בכולם המרוויח היחידי לאורך זמן זו החברה, שכמו קזינו מגלגלת את כל הסיכון למשקיע ותמיד גוזרת קופון.
יש ריסק גדול מאד בפלטפורמה.
זכות הקיום שלה מותנה בריבית הנמוכה במשק ובכך שהכלכלה יציבה.
בנוסף אין עליה פיקוח רגולטורי ובמקרה של משיכה המונית או קריסה של החברה, אתה יכול לשכוח מהכסף שלך. גם במקרה ולווים לא מחזרים את חובם אין לך ערבונות מלאים כי אין שעבודים וכספי הפיקדון הם רק מנגנון פיצוי חלקי.
לא זאת ועוד, מכיוון שהחברה לא נוטלת על עצמה סיכון ממשי שתלוי בהחזרת ההלוואות, יש לה אינטרס למצוא כמה שיותר לווים, ללא תלות ביכולתם להחזיר את ההלוואה. זה מנוגד לאינטרס של המלווים. דומה מעט לסחר במשכנתאות סאב פריים בשוק האמריקאי של טרום 2008. כך שבמודל יש ריסק למשקיע שמובנה מעצם ההגדרה של המודל.
בונים על המשקיע לאכול כל הסיכון תמורת רווח שלא מצדיק את לקיחת אותו הסיכון.
אין ארוחות חינם.
אז כאמור, בחזרה לתגובה הראשונה שלי, טרנד ה"ההלוואות החברתיות" מתודלק על ידי אותם תמימים חסרי השכלה כלכלית שלא מתים, רק מתחלפים.

יש משהו בדבריך, בכל השקעה יש סיכון, אבל לדעתי במקרה הזה הוא נמוך משאר החבורה שציינת.
בכל מקרה,אם זה לא היה ברור מההודעה הראשונה שלי עם תיאור ה"תיק" שלי שם,לדעתי ההשקעה שם לא שווה לעומת האלטרנטיבה של שוק ההון אפילו לא בניהול עצמי.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון, אני די קרוב לגיל שלך. אתה מזומן להיות איתי בקשר, תמיד טוב שיש שותף לעשייה.
ספרים שיכולים לעניין אותך זה "לחשוב מהר לחשוב לאט" של דניאל כהנמן ו"חכמים יותר, מהירים יותר, טובים יותר" של צ׳רלס דוהיג.

שנית, מה אתה מחפש? אם אתה מחפש משהו סולידי אתה יכול פשוט לפנות לבנק, לבקש לפתוח תיק השקעות ושהבנק ינהל לך אותו. באופן כללי זה לא משהו שיניב תשואה גדולה ולא כל כך "אכפת" להם מהתיק שלך אם הוא קטן (קונים איזשהו תעודת סל סולידית וזהו). תמיד אפשר לבקש מסלול יותר מנייתי (שגורר איתו יותר סיכון). יש בתי השקעות פרטים גדולים אבל הסף כניסה שלהם נע בין 300 אלף לחצי מיליון. יש גם משהו שמינימום נמוך יותר אבל לא זוכר את השם ( אני מדבר על בתי השקעות גדולים כמו מיטב דש וכו').

אני נפגע שורט טרייד. עם רוב הדברים שכצמן וחנן רשמו אני מסכים אך לא עם הכל. אפרט בהמשך כשיהיה לי יותר זמן.
אני מחפש להתחלה משהו באזור ה2-3 אלף ולאחר מכן לאזור ה10 לכן לא נראה לי שבתי השקעות זה אופציה טובה, יש עוד אפשרויות בטווח הזה חוץ מתעודות סל?

אני מחפש להתחלה משהו באזור ה2-3 אלף ולאחר מכן לאזור ה10 לכן לא נראה לי שבתי השקעות זה אופציה טובה, יש עוד אפשרויות בטווח הזה חוץ מתעודות סל?

אתה מחפש לסחור עצמאית, או שמישהו ינהל לך את התיק?

עצמאית, אם אני כבר לומד אני מעדיף לצבור את הנסיון והידע

אתה יכול ללכת ללמוד את זה. בקורסים לומדים איך לנתח גרפים. לדעתי קשה לסמוך כאן על האנשים שמלמדים את זה, לכן צריכים להיות זהירים אם אתה נכנס לזה ולבחור בקפידה. כבר אומר לך שתפסיד כסף, לפחות בהתחלה.

אתה יכול לסחור עצמאית דרך הבנק ששם הסיכויים שתקרה הונאה או משהו עם הכסף שלך נמוכים משמעותית. לגבי העמלות שלהם אני לא כל כך יודע. למסחר בחו"ל הבנקים לא כדאיים מבחינת עמלות אבל לא יודע מה קורה עם מסחר בארץ.

אתה צריך להבין שאם אתה סוחר עצמאית זה דורש אחריות גדולה ובאמת להשקיע את המיטב בך.

באופן כללי, לשים כסף בבנק זה בדרך כלל הרעיון הכי פחות טוב מבחינת תשואה. מהסיבות שהעמלות בדרך כלל גבוהות יותר, לוקחים סתם עמלות מומצאות, ואם אין לכם מיליון שקל בתיק השקעות אז בדרך כלל לא "ישימו עליך".

מצד שני, אם אין לך כסף לבזבז והחשבון בנק לא בשמיים, אפשר לפתוח תיק השקעות מנוהל בבנק. תוכל להסביר לו שאתה לא רוצה שהכסף סתם ישב שם ויעשה כלום וחצי בשנה.
ככה הכסף שלך עושה כסף (או מנסה לעשות, זה המטרה הרי בהשקעה), וגם אתה מקבל ידע על הדרך. תוכל לראות את הקניות והמכירות שלו. כשאתה מרגיש מוכן יותר כלכלית בהמשך אתה יכול לגשת וללמוד את זה ולהעביר בעצמך הוראות.
אולי זה הפתרון הטוב יותר כרגע.

אתה צריך לזכור שגם כדי לסחור בתעודות סל אתה צריך מערכת מסחר. לא כדאי לעשות זאת ללא ידע, זה מתנהג כמעט כמו מניה מבחינת המסחר השוטף. קרנות נאמנות בדרך כלל יותר סולידיות אם אני לא טועה ואני חושב שאפשר לקנות בטווח מחירים שציינת (יש כל מיני קרנות, כאלה שהחלק המנייתי גבוה יותר מהאג"ח, נחשבות עם סיכון גבוה יותר).

נערך לאחרונה:
אתה יכול ללכת ללמוד את זה. בקורסים לומדים איך לנתח גרפים. לדעתי קשה לסמוך כאן על האנשים שמלמדים את זה, לכן צריכים להיות זהירים אם אתה נכנס לזה ולבחור בקפידה. כבר אומר לך שתפסיד כסף, לפחות בהתחלה.

אתה יכול לסחור עצמאית דרך הבנק ששם הסיכויים שתקרה הונאה או משהו עם הכסף שלך נמוכים משמעותית. לגבי העמלות שלהם אני לא כל כך יודע. למסחר בחו"ל הבנקים לא כדאיים מבחינת עמלות אבל לא יודע מה קורה עם מסחר בארץ.

אתה צריך להבין שאם אתה סוחר עצמאית זה דורש אחריות גדולה ובאמת להשקיע את המיטב בך.

באופן כללי, לשים כסף בבנק זה בדרך כלל הרעיון הכי פחות טוב מבחינת תשואה. מהסיבות שהעמלות בדרך כלל גבוהות יותר, לוקחים סתם עמלות מומצאות, ואם אין לכם מיליון שקל בתיק השקעות אז בדרך כלל לא "ישימו עליך".

מצד שני, אם אין לך כסף לבזבז והחשבון בנק לא בשמיים, אפשר לפתוח תיק השקעות מנוהל בבנק. תוכל להסביר לו שאתה לא רוצה שהכסף סתם ישב שם ויעשה כלום וחצי בשנה.
ככה הכסף שלך עושה כסף (או מנסה לעשות, זה המטרה הרי בהשקעה), וגם אתה מקבל ידע על הדרך. תוכל לראות את הקניות והמכירות שלו. כשאתה מרגיש מוכן יותר כלכלית בהמשך אתה יכול לגשת וללמוד את זה ולהעביר בעצמך הוראות.

אתה צריך לזכור שגם כדי לסחור בתעודות סל אתה צריך מערכת מסחר. לא כדאי לעשות זאת ללא ידע, זה מתנהג כמעט כמו מניה מבחינת המסחר השוטף. קרנות נאמנות בדרך כלל יותר סולידיות אם אני לא טועה ואני חושב שאפשר לקנות בטווח מחירים שציינת (יש כל מיני קרנות, כאלה שהחלק המנייתי גבוה יותר מהאג"ח, נחשבות עם סיכון גבוה יותר).

הוא יכול לפתוח חשבון השקעות בבתי השקעות שהם זולים די משמעותית מהבנקים והעמלות המומצאות שלהם.

• פותח/ת השרשור

אני לא חושב שאני אתקשה ללמוד לבד מספרים ומחומרים באינטרנט, אם התמודדתי עם ניתוח גרפים פיזקאלים אני חושב שזה לא כזאת בעיה גרפים של מניות.
אני לא חושב שאני מעדיף לעשות את זה דרך הבנק ויותר דרך בית השקעות או חברה פרטית לזה, יש המלצות אולי?
הוא יכול לפתוח חשבון השקעות בבתי השקעות שהם זולים די משמעותית מהבנקים והעמלות המומצאות שלהם.
יש המלצות לבתי השקעות כאלו?

נכון

אני לא חושב שאני אתקשה ללמוד לבד מספרים ומחומרים באינטרנט, אם התמודדתי עם ניתוח גרפים פיזקאלים אני חושב שזה לא כזאת בעיה גרפים של מניות.
אני לא חושב שאני מעדיף לעשות את זה דרך הבנק ויותר דרך בית השקעות או חברה פרטית לזה, יש המלצות אולי?

יש המלצות לבתי השקעות כאלו?

אפשר הכל ללמוד באינטרנט, לא יודע כמה חומר איכותי ומספק. מסחר זה גם מעבר למספרים ונתונים יבשים. בכל מקרה אתה נשמע לי בחור נבון.

אני לא סחרתי בבורסת ישראל ולצערי אין לי כל כך מידע על חברות כאן. שמעתי על טרייד 1 אבל אל תיקח את זה כהמלצה כי אני לא מכיר אותם אישית. תפנה לחברות הגדולות בשוק ותברר.

יש גם את הספר שהוא "התנ"ך" של הסוחרים, "זיכרונותיו של סוחר מניות מוול סטריט". זה ספר חובה לכל סוחר ומומלץ מאוד. אבל תחכה איתו, אתה צריך קודם לקבל ידע ורקע על הנושא.

• פותח/ת השרשור
@oz25 @Reyel @כצמן בעקבות קריאה ומחקר של הכל ועבודת מכירות של 9 עד 5 שהשגתי ויהיה לי יותר כסף להשקיע קיבלתי הצעה מIBI לפתוח תיק עצמי ב2000 ונראה לי שאני אלך על זה במקום לשים כסף בBTB(שאולי אשים בעתיד כהשקעה פאסיבית) כי ההצעה השנייה שקיבלתי מפסגות זה מינימום 5000 וגם זה כחריג וזה יותר מדי כהשקעה כרגע, יש בעיות מסוימת עם IBI או שללכת על זה?
יש המלצות או כיווני מחקר למה להתחיל להשקיע בו בארץ/חול?

@oz25 @Reyel @כצמן בעקבות קריאה ומחקר של הכל ועבודת מכירות של 9 עד 5 שהשגתי ויהיה לי יותר כסף להשקיע קיבלתי הצעה מIBI לפתוח תיק עצמי ב2000 ונראה לי שאני אלך על זה במקום לשים כסף בBTB(שאולי אשים בעתיד כהשקעה פאסיבית) כי ההצעה השנייה שקיבלתי מפסגות זה מינימום 5000 וגם זה כחריג וזה יותר מדי כהשקעה כרגע, יש בעיות מסוימת עם IBI או שללכת על זה?
יש המלצות או כיווני מחקר למה להתחיל להשקיע בו בארץ/חול?

אתה מתכוון דולר או שקל?
דיברתי גם עם IBI לפני כמה ימים, עמלות מסחר מאוד גבוהות למסחר בחו"ל (7 דולר מינימום לעסקה). מצד שני תמיד זה גבוה במקומות כאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית