עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מחיפוש שעשיתי מצאתי שהכניסה שם זה 10 אלף דולר ולא יודע אם יש אופציה לשווקים ישראלים, יכול להיות שטעיתי בחיפוש?לא נראה לי שתמצא זול יותר מ-(Interactive Brokers(IB בארץ
שקלאתה מתכוון דולר או שקל?
דיברתי גם עם IBI לפני כמה ימים, עמלות מסחר מאוד גבוהות למסחר בחו"ל (7 דולר מינימום לעסקה). מצד שני תמיד זה גבוה במקומות כאלה.
אתה יכול לסחור עצמאית דרך הבנק ששם הסיכויים שתקרה הונאה או משהו עם הכסף שלך נמוכים משמעותית.
באופן כללי, לשים כסף בבנק זה בדרך כלל הרעיון הכי פחות טוב מבחינת תשואה. מהסיבות שהעמלות בדרך כלל גבוהות יותר, לוקחים סתם עמלות מומצאות, ואם אין לכם מיליון שקל בתיק השקעות אז בדרך כלל לא "ישימו עליך".
מצד שני, אם אין לך כסף לבזבז והחשבון בנק לא בשמיים, אפשר לפתוח תיק השקעות מנוהל בבנק. תוכל להסביר לו שאתה לא רוצה שהכסף סתם ישב שם ויעשה כלום וחצי בשנה.
ככה הכסף שלך עושה כסף (או מנסה לעשות, זה המטרה הרי בהשקעה), וגם אתה מקבל ידע על הדרך. תוכל לראות את הקניות והמכירות שלו. כשאתה מרגיש מוכן יותר כלכלית בהמשך אתה יכול לגשת וללמוד את זה ולהעביר בעצמך הוראות.
אולי זה הפתרון הטוב יותר כרגע.
אז מהסיכון אצלם אתה לא ממליץ להתקרב אליהם?אחרי קריסת שורט טרייד הייתה שאלה למי לפנות. הרבה הציעו ועברו לאינטראקטיב ישראל. חלק אמרו שזה מסוכן כי יכול לקרות אותו דבר מהסיבות ש:
1. אין להם רגולציה בישראל. אם אני לא טועה הם רשומים בקפריסין. שלשום הרשות לניירות ערך עצרו את השירות מסחר שהם נותנים למטבעות בטענה שאין להם רישיון.
ביהמ"ש עצר את פעילות המטבע של אינטראקטיב ברוקרס
2. בארה"ב אם אתה רוצה לסחור במסחר תוך יומי (משמע לקנות ולמכור באותו יום) אתה חייב מינימום 25 אלף דולר. מהסיבה הזאת הכסף באינטראקטיב יושב בחשבון "פול" בבייג׳ינג. נשמע ממש כמו שורט טרייד עד עכשיו.
מצד שני, אנשים סומכים עליהם כי הם שייכים לארה"ב. הרבה אנשים שדיברו איתם, אברר לך מה התשובה שלהם.
נוח לדבר ולקבל שירות בעברית ולכן אנשים (ואני ביניהם) נוטים להגיע לחברות בישראל. חסרון גדול.
אגב, אפשר לפתוח חשבון בארה"ב בפחות כסף, ואז יש לך 3 טריידים בשבוע למסחר תוך יומי, ומסחר יומי חופשי. אברר לך כמה צריך מינימום אני חושב שזה עדיין גבוה בסכומים שציינתי.
לשאלתך, בסכומים כאלה קשה לסחור בארה"ב לדעתי. בבורסה בישראל יש חסרונות אבל זו האפשרות הכי הטובה לך כרגע.
השאלה היא האם ארוויח בכלל ידע או נסיון אם אביא להם לנהל לי את החשבון או שמבחינת לימוד וצבירת נסיון עדיף שאתנסה באמת עם מערכות השקעה ואקטיבית אשקיע לבד, בנוסף העניין שכרגע אני נמצא בפפר של לאומי ואין להם מערכת השקעה עדיין ואני לא בטוח אם לפתוח חשבון בנק מחדש בלאומי או בנק אחר עם 2000 שח רק בשביל ההשקעה שווה את זה או שעדיף לי ללכת כבר על החברה לשחקנים קטנים כברמסכים עם כל מה ש-Reyel ציין בתגובותו שמצוטטת מעל, ותגובתו הקודמת.
יש לך סכום קטנטן להשקיע. אין לך שום נסיון או ידע.
תפסיק לחפש להשקיע דרך חברות "אפורות" רק כי הן מוכנות לקבל שחקנים קטנים כמוך.
תתחיל להשקיע דרך הבנק שלך. לך על בטוח - ותלמד תוך כדי.
העמלות מעט גבוהות יותר - אבל ברמת ההשקעה שלך ההפרש האבסולוטי הוא זעיר. אחרי שתבין משהו מהחיים שלך, והסכומים יהיו משמעותיים יותר תשקול לעבור לגוף מוסדי מיינסטרימי בשוק.