הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי תוצאות בדיקות דם, עליה של 50% בטסט

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
בן 21, חייל...
1.65 , 67.5kg

לפני כ8 חודשים עשיתי בדיקות דם בהם התגלה טסט נמוך ותת פעילות של בלוטת התריס...
*מעולם לא נגעתי בחומרים כך שלא מדובר ברמות לא תקינות כתוצאה מכך...*

תוצאות בדיקות דם מאז:
tsh 8.10 (miu/l)
FT4 12.3
T3, free 6.2

testosteron total 10.3

כאן קיבלתי אלטרוקסין 50 מ"ג

לפני 4 חודשים עשיתי עוד פעם בדיקות והתוצאות היו:
tsh 11.25
FT4 9.6
T3, free 5.0

testosteron total 11.5

כאן הוחלט על העלאת מינון אלטרוקסין ל100mg בימים אי זוגיים ו150mg בימים זוגיים...

ותוצאות בדיקות דם מאתמול:

tsh 5.88
FT4 17.8
T3, free 6.5

testosteron total 15.0
testosteron free, calculated 0.279
SHBG 38.7

טווחי נורמה:
tsh 0.40-4.00
ft4 7.00-16.00
t3, free 3.30-7.20
testosteron total 5.50-26.60 (מדד לא רלוונטי(

מחרותיים יש לי תור לאנדוקרינולוג...
אשמח לדעת כל מה שאתם יכולים לספר לי על התוצאות של הבדיקות... כמה אני רחוק מכמות טסט תקינה לגבר בן 21?

יש פה עליה של 50% ברמת הטסט תוך קצת יותר מחצי שנה

הכמות טסט נראת בסדר. יש קשר בין רמות בלוטת תריס לטסט ולכן זה כנראה עלה. העלייה אומנם היא ב"50%" אך פיזיולוגית זה לא מתבטא בשום דבר שקרוב ל-50% במובנים של פיתוח גוף

• פותח/ת השרשור
הכמות טסט נראת בסדר. יש קשר בין רמות בלוטת תריס לטסט ולכן זה כנראה עלה. העלייה אומנם היא ב"50%" אך פיזיולוגית זה לא מתבטא בשום דבר שקרוב ל-50% במובנים של פיתוח גוף

אני לא מצפה פה השפעות על הפיתוח גוף... יותר על חיי יום יום... חשק מיני, זקפה וכו...

אני פונה לחברה פה כי יש להם ידע בנושא

מאוד מקווה להצליח בצורה טבעית להביא את הטסט לאיזור ה20

15 זה המקסימום שלך סביר להניח ולפי בדיקה אחת זה גם לא אומר כלום. אם תעשה עוד בדיקה יש מצב שתרד שוב ל 10-12. ל-20 ב 99.9% לא תביא אותו וגם אם כן אין לזה שום השפעה קלינית ממשית. זה גם לא משנה כמה טסט טואל יש לך אלא כמה SHBG. אם ה SHBG שלך עולה באופן ישיר עם העלאה בטסט אז סביר להניח לא באמת העלת שום דבר בטסט בגוף מבחינת טסט חופשי

• פותח/ת השרשור
15 זה המקסימום שלך סביר להניח ולפי בדיקה אחת זה גם לא אומר כלום. אם תעשה עוד בדיקה יש מצב שתרד שוב ל 10-12. ל-20 ב 99.9% לא תביא אותו וגם אם כן אין לזה שום השפעה קלינית ממשית. זה גם לא משנה כמה טסט טואל יש לך אלא כמה SHBG. אם ה SHBG שלך עולה באופן ישיר עם העלאה בטסט אז סביר להניח לא באמת העלת שום דבר בטסט בגוף מבחינת טסט חופשי

הבנתי... אחפש בבדיקות הישנות אם בדקתי shbg בעבר ואנסה להשוות...

האם הרמת shbg שלי גבוהה או תקינה?
בנוסף כמה אני מכמות טסט תקינה לגילי?

אני כן חווה חוסר חשק וזקפה חלשה...
דואג שדווקא העליה הזאת תקשה עלי לקבל טיפול מהרופאים בארץ...

תיקון: לא מצאתי בדיקת shbg ישנה אבל כן בדיקת bioaviable testosteron מלפני 8 חודשים שבה התוצאה היא 0.94 ננוגרם מ"ל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית