הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוגע לתוכנית AB

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני רואה במאמר הזה תוכנית אימונים הגיונית לתוצאות - ישראלבודי
שכתוב לא להגזים עם הסטים ולעשות רק 6 סטים לחזה למשל ואפילו לא סט אחד ליד, אבל מצד שני יש לי הרבה חברים שכן עושים את התכוניות AB ה"סטנדרטיות" של המאמנים בחדר כושר עם 3 תרגילי חזה 3 תרגילי גב ו3 יד קדמית באימון ווואלה, הם כן מתקדמים הרבה וכבר די תכלס נראים איך שאני רוצה להיראות אז איך זה הגיוני אם זה סותר את מה שכתוב במאמר?
UP

שכתוב לא להגזים עם הסטים ולעשות רק 6 סטים לחזה למשל ואפילו לא סט אחד ליד, אבל מצד שני יש לי הרבה חברים שכן עושים את התכוניות AB ה"סטנדרטיות" של המאמנים בחדר כושר עם 3 תרגילי חזה 3 תרגילי גב ו3 יד קדמית באימון ווואלה, הם כן מתקדמים הרבה וכבר די תכלס נראים איך שאני רוצה להיראות אז איך זה הגיוני אם זה סותר את מה שכתוב במאמר?
UP
1. זה נכון.
2. רוב התוכניות של מדריכי חדר כושר גרועות.
3. די בטוח שהם לא מתקדמים כול כך מהר מזה אם בכלל.

• פותח/ת השרשור
1. זה נכון.
2. רוב התוכניות של מדריכי חדר כושר גרועות.
3. די בטוח שהם לא מתקדמים כול כך מהר מזה אם בכלל.
גם בהנחה שהמאמר צודק איך בעצם אפשר לאמן את כל חלקי הגוף ברק 2 אימונים לשריר? הרי ברגל יש יותר מ2 חלקים כנל בגב למשל שאיך אני אאמן גם את הטפסים ולמשל בחזה יש חזה חזה עליון וחזה תחתון

גם בהנחה שהמאמר צודק איך בעצם אפשר לאמן את כל חלקי הגוף ברק 2 אימונים לשריר? הרי ברגל יש יותר מ2 חלקים כנל בגב למשל שאיך אני אאמן גם את הטפסים ולמשל בחזה יש חזה חזה עליון וחזה תחתון
אם אתה רוצה לגדול אתה צריך לעשות בתוכנית שלך תרגילים רב מפרקיים(תרגילים מורכבים) כמו סקוואט, לחיצת חזה ודדליפט
רק עם שלושת התרגילים האלה אתה מפעיל את כול השרירים בגוף שלך, עם משקל כבד.
לגבי הדוגמאות שהבאת, אז מה אם ברגל יש יותר משני חלקים. סקוואט שנעשה כמו שצריך עובד על כול הרגל בצורה מאוזנת.
כנל לגבי גב ודדליפט.
לגבי חזה תחתון, אין כזה דבר. החזה מורכב מהחלק המרכזי של החזה, ומעוד שריר קטן מעליו שהוא בעצם ה״חזה עליון״. אי אפשר לבודד את אחד הראשים בחזה כמו שאי אפשר לבודד את אחד הראשים בארבע ראשי.
דרך אגב, התוכנית שיש במאמר שהבאת מעולה והייתי עושה אותה במקומך

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לגדול אתה צריך לעשות בתוכנית שלך תרגילים רב מפרקיים(תרגילים מורכבים) כמו סקוואט, לחיצת חזה ודדליפט
רק עם שלושת התרגילים האלה אתה מפעיל את כול השרירים בגוף שלך, עם משקל כבד.
לגבי הדוגמאות שהבאת, אז מה אם ברגל יש יותר משני חלקים. סקוואט שנעשה כמו שצריך עובד על כול הרגל בצורה מאוזנת.
כנל לגבי גב ודדליפט.
לגבי חזה תחתון, אין כזה דבר. החזה מורכב מהחלק המרכזי של החזה, ומעוד שריר קטן מעליו שהוא בעצם ה״חזה עליון״. אי אפשר לבודד את אחד הראשים בחזה כמו שאי אפשר לבודד את אחד הראשים בארבע ראשי.
דרך אגב, התוכנית שיש במאמר שהבאת מעולה והייתי עושה אותה במקומך
סקוואט אני פשוט לא מסוגל לעשות המאמן בחדר כושר אמר שיש לי גיד אכילס קצר ובגלל זה קשה לי אפילו בלי משקל אני לא מצליח לעשות סקוואט תקין
לחיצת חזה שזה כאילו בנץ' פרס? זה אני עושה אבל דדליפט הבנתי שזה למתקדמים ושאפשר להיפצע כי זה תרגיל מסובך וכרגע עוד לא רוצה לעשות אותו
ובנוגע לשאלה שלי כל החברים שלי שבמכון כבר איזה שנה התפתחו ממש יפה עם לעשות AB של 3 תרגילים לשריר גדול ועוד 2 ליד קדמית ויד אחורית עכשיו פה בפורום כולם אומרים שלגדול אי אפשר ככה, כמו שכתוב במאמר אבל אני רוצה רק לגדול באופן נורמלי ולא עכשיו מחפש להיות איזה באדי בילדר מפחיד...
ולמשל אם אני לא עושה סקוואט אני כן צריך 3 תרגילים כדי לעבוד על התאומים האמסטרינג ועל הארבע ראשי או בגב למשל אני רוצה לפתח גם כנפיים וטרפזים וכו' בגלל זה אני לא רואה איך תכנית של 2 תרגילים תספיק לי אם אני לא עושה סקוואט דדליפט וכו'
ובנוגע לחזה למה אז עושים חזה בשיפועים כדי לעבוד על העליון והתחתון?

יש לך פה הרבה מיתוסים של מדריכי חדכ.
סקוואט אני פשוט לא מסוגל לעשות המאמן בחדר כושר אמר שיש לי גיד אכילס קצר ובגלל זה קשה לי אפילו בלי משקל אני לא מצליח לעשות סקוואט תקין
גם לי אמרו את זה, רוב הסיכויים שאין לך. תעבוד על מוביליטי וגמישות לפלג גוף תחתון ואתה תוכל.
לחיצת חזה שזה כאילו בנץ' פרס? כן. זה אני עושה אבל דדליפט הבנתי שזה למתקדמים ושאפשר להיפצע כי זה תרגיל מסובך וכרגע עוד לא רוצה לעשות אותו
דדליפט:שים משהו על הרצפה, תרים עם גב ישר. הדדליפט לדעתי הוא התרגיל הכי פשוט להבנה.
ובנוגע לשאלה שלי כל החברים שלי שבמכון כבר איזה שנה התפתחו ממש יפה עם לעשות AB של 3 תרגילים לשריר גדול ועוד 2 ליד קדמית ויד אחורית עכשיו פה בפורום כולם אומרים שלגדול אי אפשר ככה, כמו שכתוב במאמר אבל אני רוצה רק לגדול באופן נורמלי ולא עכשיו מחפש להיות איזה באדי בילדר מפחיד...
רוב הסיכויים שגם אם תרצה אתה לא תהיה באדיבילדר מפחיד.
ולמשל אם אני לא עושה סקוואט אני כן צריך 3 תרגילים כדי לעבוד על התאומים האמסטרינג ועל הארבע ראשי או בגב למשל אני רוצה לפתח גם כנפיים וטרפזים וכו' בגלל זה אני לא רואה איך תכנית של 2 תרגילים תספיק לי אם אני לא עושה סקוואט דדליפט וכו'
ובנוגע לחזה למה אז עושים חזה בשיפועים כדי לעבוד על העליון והתחתון?
לחיצת חזה בשיפוע שלילי זה אולי התרגיל הכי מטומטם, חסר תועלת ומסוכן שיש.
בנץ׳ עליון אני כן חושב שצריך לעשות. פה אתה באמת שם יותר עומס על החזה העליון
בנוגע לשאלה שלי כל החברים שלי שבמכון כבר איזה שנה התפתחו ממש יפה עם לעשות AB של 3 תרגילים לשריר גדול ועוד 2 ליד קדמית ויד אחורית עכשיו פה בפורום כולם אומרים שלגדול אי אפשר ככה, כמו שכתוב במאמר אבל אני רוצה רק לגדול באופן נורמלי ולא עכשיו מחפש להיות איזה באדי בילדר מפחיד...
אתה יודע לאיזו רמה אתה יכול להגיע בשנה של אימונים נכונים? הרבה יותר ממה שהחברים שלך עשו. חוץ מזה אני מנחש שהם לא ממש עלו במסת שריר, ה״תוצאות״ שאתה רואה זה פשוט פאמפ לדעתי.

UP
המאמר הזה הוא אוסף של בלבלת שמבוסס על 0 מחקר. אין בעיה לעשות יותר מ-6 סטים לחזה. אין מקסימום של סטים שידועים היום במחקר. יש מחקרים עם 20+ סטים לכל שריר בשבוע והגדילה הייתה טובה יותר. ככל שעושים יותר, תגדל יותר השאלה היא איפה זה כבר לא משתלם מבחינת זמן, איפה זה יפצע אותך או יוביל אותך כבר לאימון יתר

• פותח/ת השרשור
המאמר הזה הוא אוסף של בלבלת שמבוסס על 0 מחקר. אין בעיה לעשות יותר מ-6 סטים לחזה. אין מקסימום של סטים שידועים היום במחקר. יש מחקרים עם 20+ סטים לכל שריר בשבוע והגדילה הייתה טובה יותר. ככל שעושים יותר, תגדל יותר השאלה היא איפה זה כבר לא משתלם מבחינת זמן, איפה זה יפצע אותך או יוביל אותך כבר לאימון יתר
אז למה הרבה בפורום אומרים שכל התוכניות AB של מאמני חדר כושר לא טובות כיוון שהן עמוסות יותר מידי?

אז למה הרבה בפורום אומרים שכל התוכניות AB של מאמני חדר כושר לא טובות כיוון שהן עמוסות יותר מידי?
גם כי בן עמוסות מדי, וגם כי הם מביאים תרגילים גרועים בטווח חזרות גרוע

• פותח/ת השרשור
גם כי בן עמוסות מדי, וגם כי הם מביאים תרגילים גרועים בטווח חזרות גרוע
אבל הנה מצד שני מייק שהוא מנהל פה אמר שאפשר יותר מ6 סטים לחזה ושיש מחקרים שאפילו 20 סטים זה טוב לגדילה...
ומה לדעתך טווח חזרות טוב? 8-10 חזרות 3 סטים זה רע כאילו?

אבל הנה מצד שני מייק שהוא מנהל פה אמר שאפשר יותר מ6 סטים לחזה ושיש מחקרים שאפילו 20 סטים זה טוב לגדילה...
ומה לדעתך טווח חזרות טוב? 8-10 חזרות 3 סטים זה רע כאילו?
אפשר תלוי למי ומתי ואיך
לדעתך טווח חזרות טוב? 8-10 חזרות 3 סטים זה רע כאילו?
לאיזו מטרה

לא.
למרות שבחיטוב עדיף להימנע מסינגלים כבדים וכו..

מזאת אומרת סנגלים כבדים?

ולפותח האשכול , התוכנית שפירסמתה כן עם נפח קטן מידי , אני אישית עושה AB ומסיים אימון עם מינימום 25 סטים .

צריך להמנע מסינגלים כבדים תמיד כל עוד אתה לא מתכונן לתחרות בעוד שבוע שבועיים. זה לא מועיל בשום מצב אחר.

לגבי הגיד אכילס בסקוואט - חרטא. המאמן לא יודע ללמד סקוואט ולשפר גמישות כדי להגיע לזה, אבל הוא מבטל את התרגיל מעצלנות / חוסר ידע.

לגבי חזה בשיפועים שונים, אין עבודה שונה על החזה, רק על שאר השרירים (כתפיים וכו׳). די מיותר.

• פותח/ת השרשור
צריך להמנע מסינגלים כבדים תמיד כל עוד אתה לא מתכונן לתחרות בעוד שבוע שבועיים. זה לא מועיל בשום מצב אחר.

לגבי הגיד אכילס בסקוואט - חרטא. המאמן לא יודע ללמד סקוואט ולשפר גמישות כדי להגיע לזה, אבל הוא מבטל את התרגיל מעצלנות / חוסר ידע.

לגבי חזה בשיפועים שונים, אין עבודה שונה על החזה, רק על שאר השרירים (כתפיים וכו׳). די מיותר.
אז חוץ מבנץ פרס ופרפר מה עודצאני יכול לעשות לחזה אם לא בנץ פרס בשיפוע עליון?

אפשר לעבוד חזה עליון, זה פשוט לא עובד יותר על חזה או יותר על חזה עליון, אלא פשוט מערב כתפיים יותר.

אתה יכול לעשות במוט או בדמבלים שטוח / עליון. אפשר גם פלייס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית