הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Intermittent fasting

rednose

משתמש קבוע
1,021
390
נק' מוניטין:
726
1,021
390
אני בסייקל של סוס מסטרון וטרן קצר ,
בגרעון קלורי של 500 לא יכול דל פחמימה יודע שצריך , שוקל 105 קילו אחוז שומן סביר די נמוך, לאחרונה נתקלתי בתוכנית תזונה הזו הרבה משבחים אותה בחו"ל , מישהו יכול להסביר לי מהי אותה תוכנית ?
ראיתי אותה בפורום אך עדיין לא הבנתי במה מדובר בדיוק ? נאמר שאני אוכל 5 ארוחות 200 גרם חלבוון , 30 גרם שומן בערך ו40 פחמימה , מה השיטה של אותה תוכנית ?
והאם רלוונטית בסייקל ?
התוכנית נקראת intermittent fasting

IF זה פשוט לאכול את מה שאתה אמור לאכול ביום שלם בתוך חלון שעות מסויים, בדרך כלל בתוך 8-12 שעות.
אין לזה שום יתרון על פני כל דיאטה אחרת, לא מבחינת אחוז שומן, ירידה במשקל או עליה במשקל, זה פשוט יכול להקל על אנשים מסויימים בירידה במשקל אם הם מונעים מעצמם מלאכול כל הזמן

• פותח/ת השרשור
לאכול 8 עד 12 שעות את כל הארוחות ואז לצום למשך 12 שעות ? לשתות רק מים ?
זו כוונת התוכנית?
יש רלוונטיות גרם חלבון פחמימה ושומן או שאפשר לאכול פחות או יותר כמות חלבון שומן ופחמימה?

לאכול 8 עד 12 שעות את כל הארוחות ואז לצום למשך 12 שעות ? לשתות רק מים ?
זו כוונת התוכנית?
יש רלוונטיות גרם חלבון פחמימה ושומן או שאפשר לאכול פחות או יותר כמות חלבון שומן ופחמימה?
הכוונה אחרי ה-8-12 שעות האלה לא לצרוך יותר קלוריות, אז מים אפשר.
והערכים הם זהים לחלוטין מבחינת חלבון, שומן ופחמימה לדיאטה רגילה

קוטצזר אני לא מסכים איתך כאן... IF משפר באופן ניכר את הרגישות לאינסולין. אני כבר שנה עושה OMAD והבדיקות דם מראות ירידה בA1C כמו כן, לא חסר מחקרים שמראים שיפור ברגישות לאינסולין. אז למה רגישות לאינסולין חשובה? מה קורה אם אדם כל הזמן מרווה את הרספטורים לאינסולין?

קוטצזר אני לא מסכים איתך כאן... IF משפר באופן ניכר את הרגישות לאינסולין. אני כבר שנה עושה OMAD והבדיקות דם מראות ירידה בA1C כמו כן, לא חסר מחקרים שמראים שיפור ברגישות לאינסולין. אז למה רגישות לאינסולין חשובה? מה קורה אם אדם כל הזמן מרווה את הרספטורים לאינסולין?
אבל המחקרים שהשוו את הצריכה הקלורית לא מצאו הבדל.
זה יעיל מאוד אצל אנשים שאוכלים ללא בקרה קלורית, אצל מי שכן לא

כן אבל הגוף הוא לא רק calories in calories out יש גם את העניין של ההורמונים. הגוף שלך מווסת צריכה קלורית באמצעות הורמונים. IF עובד על העקרון של מניפולציה על ההורמונים. בכללי קשה לטעון טיעון מוחץ בעד או נגד כיוון שמחקרים לטווח ארוך לא נעשו (לטווח באמת ארוך) וכמובן צריך להסתכל על הקבוצות הנבדקות.

כן אבל הגוף הוא לא רק calories in calories out יש גם את העניין של ההורמונים. הגוף שלך מווסת צריכה קלורית באמצעות הורמונים. IF עובד על העקרון של מניפולציה על ההורמונים. בכללי קשה לטעון טיעון מוחץ בעד או נגד כיוון שמחקרים לטווח ארוך לא נעשו (לטווח באמת ארוך) וכמובן צריך להסתכל על הקבוצות הנבדקות.
נכון שהגוף לא כזה פשוט, אבל כאשר הדרייב המרכזי להורמונים המטאבוליים זהים בטווחים הטובים( מבחינת קלוריות ומאקרו), וההבדל היחיד הוא רק השעות, אז ההבדלים ההורמונליים נהיים זניחים

אבל איך אתה יכול לומר דבר כזה? ברגע שהאינסולין יורד הגלוקאגון עולה האחראי בעיקר על שינוע טריגליצרידים מרקמת אדיפוס. אם אתה אוכל כל 3 שעות רוב הזמן אתה שומר אינסולין בטווח בינוני גבוהה ולא נותן לגלוקאגון לעלות. במילים אחרות אם אתה אוכל כל 3 שעות אתה לא באמת שורף שומן ואם אתה עושה את זה תוך מאזן קלורי שלילי בתקווה שזה יעזור לך לשרוף שומן אתה פוגע בלפטין וגרלין. מה שלא קורה בif

• פותח/ת השרשור
נברתי בנושא באינטרנט בפורום בחול שווה לנסות על פניו מחקרים מדעיים מוכיחים שזה מאוד בריא בלי שום קשר לעלייה של הורמון הגדילה , שווה לנסות כמובן בחלון של ה8 9 שעות לשמור על מאכלים בריאים יחסית אבל לא מדברים על כמות קלוריות משום מה אני מעריך שזה זניח בקיצור צריך לנסות חודש ולראות את התגובה של הגוף .

אבל איך אתה יכול לומר דבר כזה? ברגע שהאינסולין יורד הגלוקאגון עולה האחראי בעיקר על שינוע טריגליצרידים מרקמת אדיפוס. אם אתה אוכל כל 3 שעות רוב הזמן אתה שומר אינסולין בטווח בינוני גבוהה ולא נותן לגלוקאגון לעלות. במילים אחרות אם אתה אוכל כל 3 שעות אתה לא באמת שורף שומן ואם אתה עושה את זה תוך מאזן קלורי שלילי בתקווה שזה יעזור לך לשרוף שומן אתה פוגע בלפטין וגרלין. מה שלא קורה בif
אבל זה לא משנה באמת בתמונה הגדולה. אם אתה בפלוס קלורי אז גם כמות ההורמונים הקטבוליים שמופרשת היא לא גדולה במיוחד ביחס לאנאבוליים, ואם אתה בגירעון אז היחס יהיה הפוך ככה או ככה.
גם זה לא שיש רק אחד או השני, זה מרק של הורמונים, והיחס ביניהם הוא מה שמשנה.

נברתי בנושא באינטרנט בפורום בחול שווה לנסות על פניו מחקרים מדעיים מוכיחים שזה מאוד בריא בלי שום קשר לעלייה של הורמון הגדילה , שווה לנסות כמובן בחלון של ה8 9 שעות לשמור על מאכלים בריאים יחסית אבל לא מדברים על כמות קלוריות משום מה אני מעריך שזה זניח בקיצור צריך לנסות חודש ולראות את התגובה של הגוף .
דווקא בגלל שלא מדברים על צריכה קלורית אפשר להבין את העיקרון של IF, שמדובר רק בחלון אכילה למי שלא סופר קלוריות. למי שכן סופר זה נהיה לא רלוונטי

אבל זה לא משנה באמת בתמונה הגדולה. אם אתה בפלוס קלורי אז גם כמות ההורמונים הקטבוליים שמופרשת היא לא גדולה במיוחד ביחס לאנאבוליים, ואם אתה בגירעון אז היחס יהיה הפוך ככה או ככה.
גם זה לא שיש רק אחד או השני, זה מרק של הורמונים, והיחס ביניהם הוא מה שמשנה.

דווקא בגלל שלא מדברים על צריכה קלורית אפשר להבין את העיקרון של IF, שמדובר רק בחלון אכילה למי שלא סופר קלוריות. למי שכן סופר זה נהיה לא רלוונטי

אתה טועה, אחרי ארוחה האינסולין עולה ויורד בהדרגה ככל שרמת הסוכר בדם עולה, במקביל עולה הגלוקאגון שמעודד שריפת שומן. אז למעשה בIF אתה יכול להגיע למצב קטבולי גדול יותר אפילו להיכנס לקטוזיס אם כמות הפחמימות שאתה אוכל לא בשמיים ואתה שורף את כל הגליקוגן.

ממש לא נכון, אגב אני לומד את זה בטכניון אתה מוזמן להתווכח.
אתה מסתכל על זה ברמת מיקרו ומסיק מזה את המאקרו, פה הטעות שלך.
נכון שלכל הורמון יש את התפקיד של ואת התנאים שבו הוא מופרש, אבל ברמת המאקרו זה פחות משנה, כי מה שחשוב זה המאזן ההורמונלי בגוף לאורך כל היממה, ובכל התאים בגוף, וזה יקבע בעיקר ע"י המאזן הקלורי

ממש לא נכון, אגב אני לומד את זה בטכניון אתה מוזמן להתווכח.
אם אתה הולך על הכשל הלוגי של "למדתי את זה ב-X" אז אני למדתי זה בברקלי. רוצה להשוות את זה לטכניון?
זה לא קשור איפה למדת את זה. מקווה שבטכניון תקח קורס בראייה ביקורתית/לוגיקה ותפסיק לכתוב שטויות

אם אתה הולך על הכשל הלוגי של "למדתי את זה ב-X" אז אני למדתי זה בברקלי. רוצה להשוות את זה לטכניון?
זה לא קשור איפה למדת את זה. מקווה שבטכניון תקח קורס בראייה ביקורתית/לוגיקה ותפסיק לכתוב שטויות
אני אפסיק להגיב פה. לא באתי לשכנע אף אחד, אני יודע מה נכון ומה אמיתי. אם באמת למדת אנדוקרינולוגיה ומסלולים מטאבולים אני מאוד מופתע.

אני אפסיק להגיב פה. לא באתי לשכנע אף אחד, אני יודע מה נכון ומה אמיתי. אם באמת למדת אנדוקרינולוגיה ומסלולים מטאבולים אני מאוד מופתע.
אתה מוזמן לקרוא מה למדתי כאן
LBS - ייעוץ אישי בתזונה ואימונים: דיאטה, אימונים, ייעוץ גנטי ועוד

מה שלמדתי לא רלוונטי. אני מצטער שיש סטודנט בטכניון שלא מבין כיצד עובד מדע ולא מבין כיצד לנהל חשיבה ביקורתית. קח כשיהיה לך משעמם תקרא
Argument from authority - Wikipedia

אני עם דיאטות על הפנים אבל מה שעוזר לי זה לרדת בהדרגה בפחמימה עד שאנע מגיע לדל פחמימה לוקח לי 4 שבועות דל פחמימה אני עושה עוד חודש דל פחמימה עם העמסות וציט מילים ואני תמיד מצליח לרדת ל עד 9 אחוז שומן. אבל לפעמים זה קשה הרעב הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית