הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלוקת אבות מזון בחיטוב

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
אני כרגע על כ- פי 2.5 גרם חלבון, פי 1.2 גרם שומן למשקל גוף, והורדתי עד עכשיו רק פחמימות בהדרגה.
והשאלה היא , האם לא עדיף להוריד בחלבון / בשומן, מאשר בפחמימה/ להעלות את הפחמימה ?
האם כן יהיה הבדל? השיקולים נובעים ממאגרי גליקוגן, לשפר את האימון עצמו וכו...

לדעתי 2 גרם חלבון לקילו בגוף זה רף מספק, אם כי בחיטוב יש יתרון לצריכת חלבון נוספת מפני שהיא גורמת לפחות רעב ופירוק חלבון הוא הכי "יקר" מבחינה קלורית, לאחר מכן פחמימה ואז שומן.

מבחינת שומן, כעיקרון מומלץ 0.8 גרם לקילוגרם, אבל זה משתנה מאדם לאדם, חלק מרגישית שבעים משומן יותר וחלק מפחמימות
לרוב מי שנוטה להיות רזה יתפקד יותר טוב על פחמימות ומי שנוטה להשמנה יתפקד יותר טוב על שומן (אבל זה לא כלל, זה רק השארה בגלל אינסולין וכל מיני מרכיבים, אני לגמריי הפוך, נטיה להשמנה אבל בחיטוב מנסה להשאיר כמה פחמימות שאני יכול אחרת אני לא זז במכון)

לבסוף, תזכור שחשוב להשיג את המינימום של שומן וחלבון לתפקוד ובריא והשאר זה בעיקר גירעון קלורי ואתה צריך לשחק עם היחס פחמימה שומן לפי נוחות, הרגשה, ותוצאות
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
לדעתי 2 גרם חלבון לקילו בגוף זה רף מספק, אם כי בחיטוב יש יתרון לצריכת חלבון נוספת מפני שהיא גורמת לפחות רעב ופירוק חלבון הוא הכי "יקר" מבחינה קלורית, לאחר מכן פחמימה ואז שומן.

מבחינת שומן, כעיקרון מומלץ 0.8 גרם לקילוגרם, אבל זה משתנה מאדם לאדם, חלק מרגישית שבעים משומן יותר וחלק מפחמימות
לרוב מי שנוטה להיות רזה יתפקד יותר טוב על פחמימות ומי שנוטה להשמנה יתפקד יותר טוב על שומן (אבל זה לא כלל, זה רק השארה בגלל אינסולין וכל מיני מרכיבים, אני לגמריי הפוך, נטיה להשמנה אבל בחיטוב מנסה להשאיר כמה פחמימות שאני יכול אחרת אני לא זז במכון)

לבסוף, תזכור שחשוב להשיג את המינימום של שומן וחלבון לתפקוד ובריא והשאר זה בעיקר גירעון קלורי ואתה צריך לשחק עם היחס פחמימה שומן לפי נוחות, הרגשה, ותוצאות
בהצלחה

תודה על התשובה.
אני לחלוטין מרגיש שעדיף לרדת בשומן מאשר בפחמימה כל עוד אני לא ארד מ- 0.8 , השאלה היא אם אני ארד ב- 0.5 גרם חלבון למשקל גוף, מה תהיה ההשפעה הקלורית כי כמו שאמרת זה לא משתווה לפחמימה

נערך לאחרונה:
לא יודע מאיפה הטענה של המומלץ 0.8 שומן אבל לא רואה סיבה למה להכניס כמות כזאת של חלבון אלא אם כן אתה על 10 א.ש וגם אז זה לא חובה. אם אתה מרגיש חלש תוריד שומן וחלבון ותוסיף פחמימה. לא תיהיה שום השפעה שלילית על החיטוב חוץ מעליה בקצת נוזלים אבל זה כבר שטויות.

זה לא משנה איך תשחק עם זה. המקארוז המינימלים שלך צרכים להיות ככה:
1.6-2.2 גרם חלבון לק"ג משקל (אם אתה באחוז שומן חד ספרתי אז 2.5-3 גרם חלבון/ק"ג משקל)
לפחות 15% מהקלוריות משומן (או לפחות 35 גרם שומן/יום)
השאר לא חשוב. מה שחשוב זה הקלוריות

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה איך תשחק עם זה. המקארוז המינימלים שלך צרכים להיות ככה:
1.6-2.2 גרם חלבון לק"ג משקל (אם אתה באחוז שומן חד ספרתי אז 2.5-3 גרם חלבון/ק"ג משקל)
לפחות 15% מהקלוריות משומן (או לפחות 35 גרם שומן/יום)
השאר לא חשוב. מה שחשוב זה הקלוריות

תודה על התשובה
אז אין הבדל בין שומן לפחמימה בקשר לאמאגרי גליקוגן ויכולת באימון עצמו?

• פותח/ת השרשור
אנחנו לא יודעים

אשמח אם תוכל להרחיב טיפה, יש משהו שכן יודעים בכל ההקשר הזה?
זה רלוונטי רק לחיטוב?
כי בהקשר לפלוס קלורי מישהו טען (והוא טוען שמומחים בתזונה טענו כך), שיש חשיבות לפחמימות ומאגרי גליקוגן
על פני שומן כדי לעלות במסת השריר, האם זה נכון?

תבצע ניסוי וטעיה על עצמך תתחיל מ פי 2 גרם חלבון ממשקל גוף ותשחק עם הפחמימות שומנים כרצונך כל עוד אתה עומד במסגרת הקלורית... תחפש מה עובד עליך יותר טוב, שבנוסף אתה יכול להחזיק לאורך זמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית