הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

3 שאלות לגבי קרוספיט

• פותח/ת השרשור Stass
  • פורסם בתאריך
כושר נרחב טוב יאפשר לך להתמודד עם כל משימה פיזית שיזרקו עליך בצורה טובה עד מצויינת!

בניגוד לרץ למרחקים שיתפרק בהרמת משקולות וההיפך.

כושר נרחב טוב מאפשר לך לרוץ, לקפוץ, להרים, לדחוף, למשוך, משקלים שונים במהירויות שונות ולמרחקים משתנים.

כושר נרחב טוב הוא ההיפך הגמור מאימונים ספציפיים, שניהם מצויינים וכל אחד יבחר את מה שהוא מתחבר אליו יותר.

the problem is that crossfit gives bad result .
take an average collage athlete from a decent program
and he will beat the crossifiter in his own game .

if the main goal is to help people to get is shape
crossfit does a good job but if you want to be more then
just good you need to look in different places

אני חושב שההגינות מחייבת גם לציין אם המתח הוא עם קיפ או בלי.
גם ה- 50 של עומרי וגם של קונסטנטינובוסוסוס הם עם קיפ.

אז אני רוצה להזכיר לך שאין אף בן אדם שטוב בקרוספיט שעושה רק קרוספיט לפי האתר הראשי. תחשוב למה... אולי זה בגלל נתונים עלובים כמו שכתבת למעלה.

אני גם אתן לך עוד רמז. קונסטנטין קטנסטנינובס עושה 55 עליות מתח על משקל גוף של 125 קילו. הוא בטח עושה קרוספיט.

ברגע שתפסיק להתעסק בפרסומת ותרצה לדבר לעניין, תחזור אליי.

גם אני לא עובד לפי האתר הראשי, האתר הראשי נועד לאפשר לאנשים ללא רקע בבניית תוכניות אימון להתאמן לבד בבית/מכון כושר .אני בונה את תוכנית האימון למועדון ולי בעצמי.

לגבי קונסטנטין, כל הכבוד...

לגבי הפרסום של המועדון, זו הסיבה העיקרית שאני נמצא כאן בשבילה.

לגבי לדבר לעניין, כנראה שלא איתך!

אני מתעניין בקרוספיט אבל עושה תוכנית כח. לעשות קרוספיט זה כבר משהו אחר. צריך להזיע, להתאמץ, להתרוצץ ובעיקר נמאס לי לעשות מטקון בחדרי כושר שלא בנויים לזה.

בניגוד לעבודה על כוח?

גם אני לא עובד לפי האתר הראשי, האתר הראשי נועד לאפשר לאנשים ללא רקע בבניית תוכניות אימון להתאמן לבד בבית/מכון כושר .אני בונה את תוכנית האימון למועדון ולי בעצמי.

לגבי קונסטנטין, כל הכבוד...

לגבי הפרסום של המועדון, זו הסיבה העיקרית שאני נמצא כאן בשבילה.

לגבי לדבר לעניין, כנראה שלא איתך!

אז אולי כדאי שתקרא את ההודעה הראשונה שלי, ותראה שהתייחסתי ל-WOD לפי האתר הראשי.

the problem is that crossfit gives bad result .
take an average collage athlete from a decent program
and he will beat the crossifiter in his own game .

if the main goal is to help people to get is shape
crossfit does a good job but if you want to be more then
just good you need to look in different places

put your mony were your mouth is
קפוץ לאימון בשישי הבא ב-13:00

בניגוד לעבודה על כוח?

לא בניגוד, בשונה. המאמץ הוא שונה ואני סובל/מזיע/מקלל הרבה יותר במטקון. יכול להיות שזה פשוט כי אני גרוע. אני נהנה יותר מאימון כח ולשם אני נמשך, למרות שאם תשאל אותי אני אגיד שזה לא אופטימלי לעשות רק כח (אלא אם אתה פאוור ליפטר כמובן).

לא בניגוד, בשונה. המאמץ הוא שונה ואני סובל/מזיע/מקלל הרבה יותר במטקון. יכול להיות שזה פשוט כי אני גרוע. אני נהנה יותר מאימון כח ולשם אני נמשך, למרות שאם תשאל אותי אני אגיד שזה לא אופטימלי לעשות רק כח (אלא אם אתה פאוור ליפטר כמובן).

למה הכוונה בלא-אופטימלי? לא אופטימלי מאיזו בחינה?

ההבדל הוא שבמטקון פשוט יותר קל להגיע למצב שבא לך להקיא, וזה בגלל צורת העבודה. מבחינת סבל, הייתי בוחר בפראן לעומת 5 סטים אקרוס בסקוואט בכל יום נתון.

לא אמרתי שזה אופטימלי לעבוד רק על כוח. גם לא ממש ברור לי למה אתה מתכוון.

למה הכוונה בלא-אופטימלי? לא אופטימלי מאיזו בחינה?

כמובן שזה תלוי במטרות שלך. אבל קשה לי לחשוב על מטרה (חוץ מתחרות פאוור ליפטינג או OL) שבה תוכנית כח ללא מרכיב conditioning היא אופטימלית. באופן כללי לאנשים שלא מתחרים באף ספורט ועושים כושר כדי לשמור על בריאות וכושר כללי צריכים יותר מתוכנית כח. יכול להיות שתוכנית כח היא מקום מצוין להתחיל בו, אבל היא לא צריכה להיות הסוף.

כמובן שזה תלוי במטרות שלך. אבל קשה לי לחשוב על מטרה (חוץ מתחרות פאוור ליפטינג או OL) שבה תוכנית כח ללא מרכיב conditioning היא אופטימלית. באופן כללי לאנשים שלא מתחרים באף ספורט ועושים כושר כדי לשמור על בריאות וכושר כללי צריכים יותר מתוכנית כח. יכול להיות שתוכנית כח היא מקום מצוין להתחיל בו, אבל היא לא צריכה להיות הסוף.

אבל אופטימלי הוא תלוי-מטרה, לא? בריאות וכושר כללי זה אמורפי מדי.

אבל אופטימלי הוא תלוי-מטרה, לא? בריאות וכושר כללי זה אמורפי מדי.

אופטימלי זה תלוי מטרה. נכון. בריאות וכושר כללי זה לא כל כך אמורפי. mobility אפשר למדוד בצורה די קלה. כושר כללי ניתן למדוד בצורה סבירה על ידי כמה מבחני מאמץ בתרגילים יחסית פשוטים שלא דורשים skill גבוה. כמובן שגם בהם יש מרכיב של ספציפיות (מי שעושה דדליפט יהיה יותר טוב ממי שלא עושה דדליפט בממוצע). לכן אין מבחן מושלם אבל אפשר להגיע קרוב לזה.

כדי למדוד כושר כללי, אתה צריך הגדרה לכושר כללי. ההגדרה של קרוספיט לא ממש מדידה. רק פר אימון.

אני מסכים שיש בעיה בלהגדיר כושר כללי, בגלל שכל מאמץ הוא ספציפי במידה רבה. ההגדרה של קרוספיט היא טובה למרות שיש בעיה במדידה בגלל שהיא נותנת לך מטרה לשאוף אליה. ההנחה היא שאם תגדיל את היכולת שלך לבצע מגוון גדול של משימות על פני טווח גדול של זמנים אתה תהיה בכושר כללי גבוה יותר. קשה להוכיח את הטענה הזאת אבל היא נשמעת לי הגיונית.
אני לא ראיתי הגדרה טובה יותר או מדידה יותר (כולל הפיסקה המפורסמת של מל סיף שכולם אוהבים לצטט) של כושר כללי.

אלכס, מה הדעה שלך לגבי כושר כללי? לא קיים? קיים אל אמורפי? לא צריך לעניין אף אחד?

אני מסכים שיש בעיה בלהגדיר כושר כללי, בגלל שכל מאמץ הוא ספציפי במידה רבה. ההגדרה של קרוספיט היא טובה למרות שיש בעיה במדידה בגלל שהיא נותנת לך מטרה לשאוף אליה. ההנחה היא שאם תגדיל את היכולת שלך לבצע מגוון גדול של משימות על פני טווח גדול של זמנים אתה תהיה בכושר כללי גבוה יותר. קשה להוכיח את הטענה הזאת אבל היא נשמעת לי הגיונית.
אני לא ראיתי הגדרה טובה יותר או מדידה יותר (כולל הפיסקה המפורסמת של מל סיף שכולם אוהבים לצטט) של כושר כללי.

אלכס, מה הדעה שלך לגבי כושר כללי? לא קיים? קיים אל אמורפי? לא צריך לעניין אף אחד?

אני מסכים עם מה שאמרת כאן, ויודע שזה מושג בעייתי, וזו הסיבה שאנשי קרוספיט צריכים להפסיק להגיד שהם הכושר האולטימטיבי. בקרוספיט יש המון דברים טובים, כמו שאמרתי הרבה פעמים. התכנון של האתר הראשי, וה-HQ הם לא חלק מהדברים האלה.

הדיעה שלי לגבי כושר כללי היא שאתה צריך להיות חזק, וצריך לעבוד על הבסיס האירובי בכל בדרך שתבחר, בין אם זה קרוספיט, אינטרבלים, קטלבלס, whatever.

Back
למעלה תחתית