הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

3 שאלות לגבי קרוספיט

• פותח/ת השרשור Stass
  • פורסם בתאריך
אלכס, העולם היה מאוד משעמם בילעדיך, איזה מזל שאתה כאן 👏
עומרי, יכול להיות שכתבת הודעה שלמה בלי לציין את מועדי המפגש במועדון המגניב שלך???

אולי אתה לא מחפש פה רק פירסום אחרי הכל.

נערך לאחרונה:
אני מסכים עם מה שאמרת כאן, ויודע שזה מושג בעייתי, וזו הסיבה שאנשי קרוספיט צריכים להפסיק להגיד שהם הכושר האולטימטיבי. בקרוספיט יש המון דברים טובים, כמו שאמרתי הרבה פעמים. התכנון של האתר הראשי, וה-HQ הם לא חלק מהדברים האלה.

הדיעה שלי לגבי כושר כללי היא שאתה צריך להיות חזק, וצריך לעבוד על הבסיס האירובי בכל בדרך שתבחר, בין אם זה קרוספיט, אינטרבלים, קטלבלס, whatever.

הדבר היחיד שהייתי מוסיף לזה הוא שאתה צריך גם להוסיף skills חדשים כל הזמן. אני חושב שתוכנית שמכילה כח קלאסי (בערך 6 תרגילים שונים) + מזחלת היא מצוינת. אבל אפשר לשפר אותה על ידי זה שתוסיף עוד skills. ככל שמספר הדברים שאתה יודע לעשות גדול יותר מצבך הגופני (כושר כללי) יהיה טוב יותר או רחב יותר. זה כולל מבחינתי כל ענף ספורט, תרגילי gymastics, הרמות אולימפיות, וקפיצות כפולות בחבל 😃 וכו'.
מתאמן כח + מזחלת הוא יותר טוב מבחינתי אם הוא גם יודע לעשות עמידת ראש או סנאצ' או קאטה מתקדמת בקארטה. הוא לא יהיה יותר חזק או בעל בסיס אירובי יותר טוב אבל אני חושב שהוא בעל כושר כללי טוב יותר.

אהלן,
אני מתאמן בחדר כושר כבר למעלה משבע שנים, וברקע יש גם 11 שנים של ג'ודו (רוצה להגיד - לא חדש לי כל נושא הפעילות הגופנית). במבנה שלי אני מנופח למדי.
לאחרונה התחלתי להשתעמם לגמרי מתוכניות אימון משקולות רגילות בחדר כושר, ונתקלתי במקרה בקרוספיט, נשמע לי מעניין. הסתובבתי כאן בפורום ובאתר הרשמי ונשארו לי כמה שאלות:

1. האם ה- WOD שמתפרסמים באתר הראשי מותאמים לכל מתכונת אימון שאבחר? ז"א אני יכול להתאמן חמישה ימים ולנוח 2, או מה שבא לי, ופשוט לבצע את ה- WOD כפי שהוא מופיע בימים בהם אני מתאמן?

2. האם אימוני קרוספיט על בסיס ה WOD שמפורסם יסייע לי לצבור מסת שריר נוספת ('להתנפח')? אני מעוניין בעוד איזה 5 קילו, אבל לא אכפת לי שזה יקרה לאיטו, ז"א אין לי כוונה לעבור לאימוני בודי בילדינג רק בשביל לצבור את המשקל שאני רוצה.

3. האם צריך לשלב גם פעילות אירובית במקביל לאימוני הקרוספיט, או שפשוט לבצע תרגילים אירוביים רק כשהם מופיעים ב- WOD?

אם אתה מחפש להעלות מאסת שריר ולצבור כוח לך על תוכנית כוח שתתאים לאימוני ג'ודו שלך מבחינת התאוששות, תוכנית כמו 5X5 מדקאו 2-3 אימוני כוח בשבוע (2 יהיה טוב עם אתה מתאמן ג'ודו במקביל)

קורספיט זה יכול לעזור לך לסיבולת, אתה יכול להוסיף אימון שניים בשבוע

חשוב להגדיר את המטרות שלך ולשלב את האימוני כוח לענף שלך (ג'ודו) ככה שתתקדם בכוח וההתאוששות שלך תהיה טובה שהג'ודו לא יפגע ושלא תגיע לאובר טריינינג

קרוספיט לבד לא יעשה אותך חזק

תודה על התזכורת

עומרי, יכול להיות שכתבת הודעה שלמה בלי לציין את מועדי המפגש במועדון המגניב שלך???

אולי אתה לא מחפש פה רק פירסום אחרי הכל.

את יודעת מה? אולי לא כדאי...

נערך לאחרונה:
לא אולי. פשוט לא כדאי.

קראתי את הכול והתחושה מאוד מוזרה...
זה באמת פורום בנושא אימוני קרוספיט?
האנשים שכנכנסים לפה בד"כ ,הם אלה שאוהבים את השיטה ומאמנים שהיא טובה?
יש להם ניסיון באימוני קרוספיט?

אני בפורום הזה במטרה לקדם את השיטה בארץ כי אני חושב שהיא טובה(גם אימונים מאתר הראשי).אני פה לעזור למתחילים להיכנס לזה כנון.
בשביל מה לפתוח פורום קרוספיט,אם רוב התגובות הם שליליות ?
כך רק נגרם נזק,כי בן אדם שכן שמע דברים טובים על הקרוספיט כש יכנס לפה יכול להתחרט..

ולגבי מרכיב הכוח בקרוספיט,לי האימונים מאתר הראשי עזרו אחרי תאונה קשה להתקרב לתוצאות של כוח שהיו לי כאשר שקלתי 15 ק"ג יותר ולא עשיתי שום דבר חוץ מפאורליפטינג.

גם,מי שעוקב אחרי פרסום האימונים שם לב,שבחירה לא לגמרי אקראית...

ולכל המתחילים,מנוסים,מפתחי שרירים ועושים חיטוב : קרוספיט לא שיטה אופטימלית לפיתוח שרירים,גם לא שיטה הכי טובה לכוח נטו,זה גם לא דבר שיוריד בהכרח משקל(אחוזי שומן כן).
אז מה המטרה: להיות בכושר כללי טוב,ז"א לא שמנה איזה סוג מאמץ יהיה ,תוכל להתגבר,אולי לא כמו אחד שמתאמן רק בזה,אבל סביר מאוד.
זה מה שאני עונה תמיד לשאלה,למה אני מתאמן כך: להיות בכושר...

אני בפורום הזה במטרה לקדם את השיטה בארץ כי אני חושב שהיא טובה(גם אימונים מאתר הראשי).אני פה לעזור למתחילים להיכנס לזה כנון.
כך רק נגרם נזק,כי בן אדם שכן שמע דברים טובים על הקרוספיט כש יכנס לפה יכול להתחרט..

ולגבי מרכיב הכוח בקרוספיט,לי האימונים מאתר הראשי עזרו אחרי תאונה קשה להתקרב לתוצאות של כוח שהיו לי כאשר שקלתי 15 ק"ג יותר ולא עשיתי שום דבר חוץ מפאורליפטינג.

ולכל המתחילים,מנוסים,מפתחי שרירים ועושים חיטוב : קרוספיט לא שיטה אופטימלית לפיתוח שרירים,גם לא שיטה הכי טובה לכוח נטו,זה גם לא דבר שיוריד בהכרח משקל(אחוזי שומן כן).
אז מה המטרה: להיות בכושר כללי טוב,ז"א לא שמנה איזה סוג מאמץ יהיה ,תוכל להתגבר,אולי לא כמו אחד שמתאמן רק בזה,אבל סביר מאוד.

הבנאדם שאל איך הוא יעלה 5 קילו ויתחזק

אתה תמליץ לו קרוספיט ?
או אימון כוח ?

הבנאדם שאל איך הוא יעלה 5 קילו ויתחזק

אתה תמליץ לו קרוספיט ?
או אימון כוח ?

5 קילו - כנראה שקרוספיט לא אופטימלי.
יתחזק- זה מורכב יותר.פה אנחנו נכנסים לפילוסופיה:),כי לכל אחד זה שונה.מי שבוחר בקרוספיט יודע שהוא לא יהיה ממש טוב במשהו אחד אבל יהיה מספיק טוב בהכול(או כמעט הכול)))

1. זה שזה פורום קרוספיט, לא הופך אותו לחסין לביקורת.
2. למה לדעתך אין אף affiliate טוב שמשתמש ב WOD של האתר הראשי?
3. אתה באמת חושב שיש היגיון מאחורי ה WOD באתר הראשי? רוצה לעבור אימון אימון ולראות שאין? רוצה לקרוא את מסמך התכנון שלהם ולראות שאין שום קשר בינו לבין המציאות?

הדבר היחיד שהייתי מוסיף לזה הוא שאתה צריך גם להוסיף skills חדשים כל הזמן. אני חושב שתוכנית שמכילה כח קלאסי (בערך 6 תרגילים שונים) + מזחלת היא מצוינת. אבל אפשר לשפר אותה על ידי זה שתוסיף עוד skills. ככל שמספר הדברים שאתה יודע לעשות גדול יותר מצבך הגופני (כושר כללי) יהיה טוב יותר או רחב יותר. זה כולל מבחינתי כל ענף ספורט, תרגילי gymastics, הרמות אולימפיות, וקפיצות כפולות בחבל 😃 וכו'.
מתאמן כח + מזחלת הוא יותר טוב מבחינתי אם הוא גם יודע לעשות עמידת ראש או סנאצ' או קאטה מתקדמת בקארטה. הוא לא יהיה יותר חזק או בעל בסיס אירובי יותר טוב אבל אני חושב שהוא בעל כושר כללי טוב יותר.

מסכים.

the problem is that crossfit gives bad result .
take an average collage athlete from a decent program
and he will beat the crossifiter in his own game .

if the main goal is to help people to get is shape
crossfit does a good job but if you want to be more then
just good you need to look in different places
כל מה שאמרת נכון כשאנשים לא באים חזקים מספיק לתכנית הזו (מה שבדרך כלל קורה)
אם יש לך בסיס טוב אז קרוספיט זו בהחלט אחת הצורות בהן אתה יכול להוסיף לכושר שלך

3. אתה באמת חושב שיש היגיון מאחורי ה WOD באתר הראשי? רוצה לעבור אימון אימון ולראות שאין? רוצה לקרוא את מסמך התכנון שלהם ולראות שאין שום קשר בינו לבין המציאות?

1.יש פה יותר מידי ביקורת..למה?
2.יש הרבה קבוצות שלוקחים אימונים מאתר הראשי..אולי לא בסדר שלהם.אחד הסיבות,לפי דעתי,זה ש מאמנים באים עם ניסיון שלהם ומנסים כל מיני דברים.
3. כן,יש.נכון שהתכנון רחוק מהתבנית שפורסם בהתחלת הדרך,אבל בסדר וסוג האימונים יש הגיון.זה לא רק דעתי,איתי מתאמנים עוד 2 חבריה,אנחנו מרגישים שזה עובד.
אני גם פעיל בקרוספיט רוסיה.יש שם אנשים שעושים תקופה את האימונים ו גם חושבים כך.
על תשאל אותי בדיוק איך בנוי פה micro/macro cyle כי אני לא יודע,אבל יש פה סוג של periodization ומשחק עם עומסים.

1.יש פה יותר מידי ביקורת..למה?
2.יש הרבה קבוצות שלוקחים אימונים מאתר הראשי..אולי לא בסדר שלהם.אחד הסיבות,לפי דעתי,זה ש מאמנים באים עם ניסיון שלהם ומנסים כל מיני דברים.
3. כן,יש.נכון שהתכנון רחוק מהתבנית שפורסם בהתחלת הדרך,אבל בסדר וסוג האימונים יש הגיון.זה לא רק דעתי,איתי מתאמנים עוד 2 חבריה,אנחנו מרגישים שזה עובד.
אני גם פעיל בקרוספיט רוסיה.יש שם אנשים שעושים תקופה את האימונים ו גם חושבים כך.
על תשאל אותי בדיוק איך בנוי פה micro/macro cyle כי אני לא יודע,אבל יש פה סוג של periodization ומשחק עם עומסים.

1. מה זה יותר מדי?
2. זה לא עונה על השאלה.
3. אז הטיעון שלך הוא שבעצם אתה לא מבין את ההיגיון, אבל אתה ועוד כמה חברה מרגישים שזה עובד?

1. מה זה יותר מדי?
2. זה לא עונה על השאלה.
3. אז הטיעון שלך הוא שבעצם אתה לא מבין את ההיגיון, אבל אתה ועוד כמה חברה מרגישים שזה עובד?

אני משווה את הפורום הזה עם פורומים אמריקיים או רוסי.אנשים מדברים,שואלים שאלות מעבירים ניסיון.נחמד ויש מה ללמוד.הרי גם אני לא יודע הרבה,זה כל הכיף בקרוספיט-תמיד יש מה ללמוד ולהשתפר,יש המון תחומים.התרשמות שלי מהפורום הזה שונה.אווירה עצבנית,לרוב צחוקים לא מובן על מה,או שכולם כבר ממוחים או שמעט מאוד אנשים באמת מתאמנים.

לגבי התכנון.נגיד את זה ככה.יש לי כל מיני השארות איך זה בנוי אבל לא ל 100%.היקר שזה עובד.זה הכי חשוב.

אני משווה את הפורום הזה עם פורומים אמריקיים או רוסי.אנשים מדברים,שואלים שאלות מעבירים ניסיון.נחמד ויש מה ללמוד.הרי גם אני לא יודע הרבה,זה כל הכיף בקרוספיט-תמיד יש מה ללמוד ולהשתפר,יש המון תחומים.התרשמות שלי מהפורום הזה שונה.אווירה עצבנית,לרוב צחוקים לא מובן על מה,או שכולם כבר ממוחים או שמעט מאוד אנשים באמת מתאמנים.

לגבי התכנון.נגיד את זה ככה.יש לי כל מיני השארות איך זה בנוי אבל לא ל 100%.היקר שזה עובד.זה הכי חשוב.

כל זה נחמד, אבל לא אמרת שום דבר לעניין.

1. נכון, אבל לא פעם ולא פעמיים הביקורת כאן היא פחות ממועילה ומדיפה אליטיסטיות מיותרת. אתה רוצה לבקר, תבקר סבבה שום דבר אינו חסין ושום דבר אינו האמת המוחלטת. מה כן כל ביקורת היא טובה אם יש בסיס מאחוריה, אז היא תהיה הרבה יותר נכונה ובמקום אם תהיה מאחוריה אסמכתא פרט לאני יודע וזה מספיק. אתה מוצא פגמים באימונים, אחלה תצביע עליהם וציין מדוע עם המידע המתאים.
2. להכליל בצורה כזו, גם כן לא במקום. יש affiliate טובים מאד שכן משתמשים באימונים מהאתר הראשי. אלו שלא משתמשים לא עושים זאת רק בגלל שהם לא חושבים שהתכנון אינו מתאים, יש גם עניין של ציוד ומקום ומס' משתתפים ורמת המשתתפים. ידוע לך על כאלו שלא הולכים לפי האתר הראשי בגלל שהם חושבים שהוא לא טוב, ציין ובטוח נמצא על כל אחד כזה כאלו שגם הולכים לפי האתר הראשי ומצליחים מאד. גם HQ עצמן אומרים ואנחנו אמרנו את זה בעצמנו, יש יותר מדרך אחת לעשות קרוספיט וזאת של האתר הראשי היא רק אחת מהן.
3. אם אתה חושב שאין הגיון בתכנון, ציין מה אתה חושב שאינו תקין ולמה. התבנית במאמר שניתן בקורס וההרצאה שבאה בעקבותיו, הם רק על מנת להסביר את הרעיון הכולל. גם באתר הראשי ממזמן לא הולכים בדרך הזו וניתן לראות את זה בבירור. אפשר לפתוח את זה לדיון, בוא ניקח את השבוע שעבר למשל ונעבור עליו ונחווה דעה לטוב ולרע.

לגבי הפירסום שפתח את הפוסט, אני מגיע מעולם הלחימה ומצאתי שקרוספיט עזר לי בהרבה מדדים. בכוח, כוח מתפרץ סיבולת ועוד. לא עליתי במשקל, ההיפך ירדתי והתייצבתי אבל אני מרגיש שם יותר טוב. שקלתי בשיא 102 ק"ג, אחרי שנה וקצת של קרוספיט הגעתי ל 94 ק"ג והתייצבתי שם. במשקל שלי התמודדתי בהצלחה מול כבדים וקלים ממני כאחד, כאשר כל מה שמבדיל בינינו היא הרמה הטכנית והנסיון על המזרן היו כאלו שטובים ממני טכנית וכאלו שגרועים ממני טכנית. אבל אני יכול להבטיח לך שלא נפלתי בהתמודדות מול אף אחד באחד מהאספקטים של הגדרת הכושר, ההיפך החזקתי מעמד יותר מרובם.
לגבי השאלה של עליה במשקל, מה עדיף להיות בעל זרועות גדולות וחזה מרשים (לא שבהכרח זו המטרה) או להיות בעל יכולת לדחוק ולהרים לרוץ ולקפוץ וכו' מבלי שזה יגמור אותך פיזית ולהתמיד בזה? זה עניין אישי גרידא. רק ממראית עין מספיק לראות הרבה מהחברה שעוסקים בהנפות אולימפיות במשקלים הנמוכים, שדוחקים ומניפים משקלים מרשימים ביותר יחסית למשקל גופם. נכון שיש הרבה מאד טכניקה בנושא, אבל גם כוח הוא חלק לא מבוטל בעניין.
העולם לא מתחיל ונגמר בכמה הסקוואט שלי או זמן הפראן.

הבעיה נובעת מזה שההגדרה של התוכנית היא אמורפית.
functional movements at high intensity זה הגדרה לפילוספיית אימונים, לא לתוכנית. התוכנית במיינסייט היא דוגמה אחת ליישום של הפילוסופיה הזאת. מכיון שהיא כללית ולא מותאמת לאף מתאמן היא לא ממש טובה לאף אחד. כלומר, אין אף אחד שהתוכנית הזאת אופטימלית בשבילו. לכל אחד יש את הצדדים החזקים והחלשים שלו שצריכים עבודה ואין לאתר הראשי שום דרך לדעת איך ומה אתה צריך. אני חושב שהיא שם כדי לתת לאנשים מושג על איך נראית תוכנית לפי העקרונות של קרוספיט וכדי לתת לאנשים רעיונות על תרגילים חדשים ואיך לשלב אותם באימונים.
בהכרח תוכנית שנתפרה בשבילך (על ידי מאמן שיודע מה הוא עושה) תהיה טובה יותר מלקחת תוכנית כללית שלא מתחשבת בך. בגלל זה אף אחד מהמתחרים בקרוספיט לא עושה את התוכנית מהאתר הראשי. הם בעצמם או המאמן שלהם יודע על מה הם צריכים לעבוד ואיפה הם צריכים להשתפר.

Back
למעלה תחתית