הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לימודי תזונה בחו"ל?

• פותח/ת השרשור Hikakku
  • פורסם בתאריך

Hikakku

משתמש מתחיל
209
5
נק' מוניטין:
282
209
5
אני ממש מעוניין בלימודי תזונה
אבל אין לי מושג ואני גם לא ממש מצליח למצוא אוניברסיטאות בחו"ל שמלמדות את הנושא לתואר ראשון..
אני יודע שיש משהו בUCLA , לימודי kinesiology שכוללים גם תזונה בניהם.
אכשיו לי זה נישמע מקום שדיי קשה להגיע אליו גם מבחינה כלכלית...
יש מקומות אחרים שאולי אתם מכירים שיש בהם פקולטות דומות בנושא באירופה אולי?

אני יודע שיש את אוניברסיטת תל חי בישראל, אבל אני קצת מפקפק באיכות שלה... במובן לידע שהיא מעבירה.. לדיאטנים בארץ אין שם טוב.. עד כמה שידוע לי.

נערך לאחרונה:
כשאתה אומר 'חו"ל', איפה אתה מתכוון יותר ספציפית..
איך האנגלית שלך? (מבחינת יחידות וציונים, לא מבחינת איך שאתה חושב)

יש לך את האונ' העברית בירושלים ששמה הולך לפנייה.
בנוגע לתל חי, מדובר במכללה וגם בה הרמה גבוהה והתואר הוא BSC.

**אם אתה כבר הולך לכיוון כזה ועוד בחול, לך כבר לרפואה.

יש כאן בתי ספר לספורט בהנחה והוא מחפש דברים שיותר קשורים לזה (בערך 4 שנים לימודים)

• פותח/ת השרשור
אנגלית טובה, 5 יחידות ציונים 85-90.
מעדיף אירופה, לא ממש איכפת לי איזו ארץ.

• פותח/ת השרשור
לא..
הרפואה בכללי לא ממש מעניינת אותי, אני יותר בכיוון של תזונה ותזונה במאמץ ספציפית..
עם זה תזונה וספורט אז זה גם טוב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מכיר, ניכנסתי, לא ממש הבנתי שם כלום, יש שם את הקטגוריה של מדעי הבריאות, אבל לא יותר מזה, אני ביכלל לא מבין מה ניכנס תחת מדעי הבריאות, זה נטו תזונה או שיש עוד דברים שניכנסים תחת הקטגוריה הזו?
מצאתי דיי הרבה מקומות תחת מדעי הבריאות... אבל לרוב מצאתי אוניבסיטאות לרפואה.. ולא היה שם ממש מידע לגבי פקולטות של תזונה וכו..

בכל אוניברסיטה בארה"ב בגלל שאתה תושב חו"ל יקחו ממך 25-40$K לשנה.
תזונה אפשר ללמוד ב CSULB
http://www.csulb.edu
אוניברסיטה TOP50 בעולם....

ממליץ לך ללמוד תזונה ואז לעשות פיזיולוגיה של המאמץ כתואר שני.
אני התחלתי מדעי הרפואה לראשון ואז עובר לפיזיולוגיה- אתה מוזמן להצטרף
(לא למדתי תזונה כי התזונה בארץ שווה לתחת)

גם בחו"ל זה לא להיט
מסכים לגמרי. זאת גם הסיבה שלא נסעתי ללמוד בחול את זה.
אבל בארץ זה בכלל גרוע. זה תואר לבנות מפגרות ושמנות שכזה.
בכל מקרה, זה תואר ראשון מאוד "מצומצם".
לתואר ראשון כדי לקחת משהו מאוד רחב אופקים ושמאפשר להתקדם להרבה תחומים. ורק אחר כך להתחיל התמקדות בתואר שני. אלה היו השיקולים שלי. לכן כדאי לך תואר כמו שאני עושה או ביוכימיה לדוגמה.

• פותח/ת השרשור
תאמת אין לי משהו ספציפי.. אני רק אכשיו מתחיל חיפושים אחריי משהו שאני רוצה ללמוד..
פשוט יצא ככה ששיחררו אותי מוקדם מהצבא.. (עוד חודש רק בן 19)
אז כל העניין של הלימודים דיי ניכנס לי בבום... אני יודע שאני מאוד אוהב את כל הקשור בתזונה, אימונים... אני נהנה ליקרוא מאמרים בנושא ואין שום דבר אחר שעניין אותי בשנתיים האחרונות.. אז פשוט חשבתי ללכת וללמוד את זה יותר ברצינות.
ותודה על העזרה =)

emz,
פיזיולוגיה של המאמץ , בדקתי מזה בדיוק וזה אחד הדברים שאני בהחלט מעוניין בו.
בדקתי גם את מדעי הרפואה וביוכימיה, וביוכימיה קצת פחות קורץ לי מאשר מדעי הרפואה..
בכללי לא הייתי חושב אפילו לבדוק את מדעי הרפואה כי זה ביכלל לא נראה לי קשור, אז תודה על ההכוונה ^^ אני באמת בור מוחלט בכל הקשור לנושא הזה...

---------- התגובה התווספה ב 18:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:24 ----------

ממליץ לך ללמוד תזונה ואז לעשות פיזיולוגיה של המאמץ כתואר שני.
זה ביכלל אפשרי?
לתואר ראשון כדי לקחת משהו מאוד רחב אופקים ושמאפשר להתקדם להרבה תחומים. ורק אחר כך להתחיל התמקדות בתואר שני.
כשאתה אומר רחב אופקים, למה הכוונה? שיש לך יותר אפשרויות למציאת מקום עבודה? או יותר אפשרויות ללימודי תואר שני?

וכשאתם אומרים שלימודי תזונה הם לא להיט, למה בידיוק הכוונה?

והאם יש ביכלל הבדל בין שני אנשים שאחד מיהם מתחיל תואר ראשון במדעי הרפואה והשני במדעי התזונה ושניהם בוחרים בפיזיולוגיה כתואר שני , הם לא מסיימים בעצם באותו "מקום"?

נערך לאחרונה:
תאמת אין לי משהו ספציפי.. אני רק אכשיו מתחיל חיפושים אחריי משהו שאני רוצה ללמוד..
פשוט יצא ככה ששיחררו אותי מוקדם מהצבא.. (עוד חודש רק בן 19)
אז כל העניין של הלימודים דיי ניכנס לי בבום... אני יודע שאני מאוד אוהב את כל הקשור בתזונה, אימונים... אני נהנה ליקרוא מאמרים בנושא ואין שום דבר אחר שעניין אותי בשנתיים האחרונות.. אז פשוט חשבתי ללכת וללמוד את זה יותר ברצינות.
ותודה על העזרה =)

emz,
פיזיולוגיה של המאמץ , בדקתי מזה בדיוק וזה אחד הדברים שאני בהחלט מעוניין בו.
בדקתי גם את מדעי הרפואה וביוכימיה, וביוכימיה קצת פחות קורץ לי מאשר מדעי הרפואה..
בכללי לא הייתי חושב אפילו לבדוק את מדעי הרפואה כי זה ביכלל לא נראה לי קשור, אז תודה על ההכוונה ^^ אני באמת בור מוחלט בכל הקשור לנושא הזה...

---------- התגובה התווספה ב 18:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:24 ----------

זה ביכלל אפשרי?
כשאתה אומר רחב אופקים, למה הכוונה? שיש לך יותר אפשרויות למציאת מקום עבודה? או יותר אפשרויות ללימודי תואר שני?

וכשאתם אומרים שלימודי תזונה הם לא להיט, למה בידיוק הכוונה?

והאם יש ביכלל הבדל בין שני אנשים שאחד מיהם מתחיל תואר ראשון במדעי הרפואה והשני במדעי התזונה ושניהם בוחרים בפיזיולוגיה כתואר שני , הם לא מסיימים בעצם באותו "מקום"?
שאלות טובות. קודם כל תבין שבארץ אין פיזיולוגיה של המאמץ אלא רק פיזיולוגיה. זה מה שכולם לומדים ואז מציגים את עצמם כשקר שהם םיזיולוגים של המאמץ. כמו מולי אפשטיין למשל.
עכשיו כשאני אומר רחב אופקים אני אומר שיש לו יותר אפשרויות לתואר שני, שהוא נוגע ונותן בסיס בכל התחומים (ככה גם חושף אותך להכל וגורם לך להבין מה מעניין אותך), וכמובן שהוא "נחשב" ליותר איכותי. ולכן אני בחרתי ללמוד מדעי הרפואה ולא תזונה. כשהבחור שאתה הולך ללמוד אצלו תואר שני (כן ברפואה אתה נלקח תחת חסותו של מישהו) רואה שלמדת מדעי הרפואה או תזונה, לרוב תיהיה העדפה כלשהי למדעי הרפואה. יש לנו בסיס רחב יותר ואנחנו לומדים המון פיזיולוגיה גם בתואר הראשון. דבר שלא קורה בתזונה.
תזונה זה יותר מקצוע שאנשים בוחרים כדי להיות תזונאי ולא להמשיך איתו לתואר שני.
אני ידעתי מראש שאני רוצה תואר שני. לכן תבחר משהו "איכותי" כביכול.
בכל מקרה, מבחינת עבודה, שום תואר ראשון לא נותן לך עבודה נורמלית. לכן לדעתי אתה צריך להסתכל מה התואר נותן לך מבחינת קידום לתואר שני. תזונה זה תואר מאוד ספציפי וסוגר גבולות. כשאתה רוצה להתקבל לפיזיולוגיה לתואר שני ומעולם לא למדת חוקים פיזיולוגיים בסיסים, מדעי העצב, תורת מחלות, הסטולוגיה וכו זה קצת בעיה.
בכל מקרה התחומי עניין שלנו דיי דומים וההמלצה שלי אלייך היא מדעי הרפואה/ ביוכימיה (אני מזהיר אותך שבביוכימיה יש הרבה מאוד גועל. גם אצלנו יש הרבה גועל בשנה ראשונה, אבל אחרי זה זה משתפר מאוד מאוד)
ואם בחרת תזונה, אל תעשה את זה בתל חי. עזוב אותך ממכללות. אחכ שתגיע לחול ותגיד תל חי אתה חושב שמישהו יחשוב שזה באמת מכללה ושלא קיללת אותו?

נ.ב: קח בחשבון שלמדעי הרפואה מאוד קשה להקבל. זה כמו רפואת שיניים בדרישות. ויש את זה רק בירושלים ובתל אביב.

• פותח/ת השרשור
סבבה, תודה רבה!! אני בהחלט ינסה להתקבל למדעי הרפואה... וכבר הבנתי שזה לא קל.
אבל אם אני לא מצליח, מה לדעתך עוד אפשר ללמוד לתואר ראשון שקשור לתחום, ושאיתו אפשר להתקדם גם לפיזיולוגיה של המאמץ?
ואם בכל זאת תזונה, אז היית ממליץ לעשות את בארץ בירושליים או עם כבר הלכתי על זה אז רק בחו"ל?

מעבר לביוכימיה יש לך את וינגייט. תואר ראשון בחינוך גופני. אבל קח בחשבון שהוא 4 שנים.
ואם יש לך כסף לך לחול.

• פותח/ת השרשור
לא בטוח שאני יצליח לשרוד בביוכימיה בניתוחים , ונישמע לי דיי מעפן מה שלומדים לתואר ראשון בוינגייט אם להגיד תאמת...

בכל מקרה תודה רבה, עזרת לי מאוד!!

ניתוחים זה הכי כיף, ניתחתי פעם חזיר וכל מיני איברים של פרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית