תוכנית בעלת אימונים קצרים

_istyle_

משתמש מתחיל
216
22
נק' מוניטין:
37
216
22
אהלן, הייתה לי כמעט הפסקה ממכון במשך 8 חודשים עקב מעבר לסוג אימונים שונה(התחלתי לרוץ וכו) וגם כל מיני שינויים שהיו לי בחיים ועכשיו אני מעוניין לחזור שוב למכון אבל יש לי בעיה עיקרית אחת, פעם הייתי מתאמן במתכונת של אימונים עם נפח גדול ועם כמות תרגילים מרובה וכו' ככה שכל אימון היה אצלי מינימום שעתיים,עם הדרך עוד הלוך ושוב ושטויות כאלו הייתי מקדיש ביום של אימון בערך 3 שעות בממוצע לכל הפרוצדורה של המכון עקב הסיטואציה שלי כרגע אין לי בעיה להקדיש שעה, שעה ורבע לאימון עצמו אפילו 4-5 פעמים בשבוע אבל, אני לא רואה את עצמי מצליח לדחוף שוב אימון של שעתיים(מעדיף לבוא יותר ימים למכון אבל לכמות זמן קצרה יותר)..
לכן אני פונה אליכם בשאלה איך כדאי לפצל תוכנית שכזאת ל- 4-5 פעמים בשבוע נגיד לפי קבוצות שרירים וכמות תרגילים לכל קבוצה וכו'(ראיתי שבנושאים הנעוצים אין פיצול שמתמקד בזמן אלא יותר בסהכ אימונים בשבוע לכן אני פונה אליכם עם השאלה הזאת).
תודה

כנראה שאתה צודק, אני בן אדם עם ראש פתוח באתי לפה בשביל ללמוד אשמח אם תסביר לי אז איך מודדים יעילות..

נראלי התעצבנת עליי פה לא בצדק סהכ שאלת אותי על עצמי איך אני רואה את עצמי ומה המטרות שלי ועניתי לך זה הכל

זה טריקי (וזה מקומם של מאמנים; אני לא מאמן), אבל בגדול - אתה רוצה למקסם "תוצאות" מהאימון, ומצד שני גם למקסם התאוששות.

-האם זה שווה לעבוד "אקסטרה קשה"?
-כמה "גיינז" אתה מרוויח על אותה "אקסטרה"?
-כמה "נזק" (להתאושש ממנו) "חטפת" על אותה אקסטרה?

*אנחנו יודעים שמתאמנים מתחילים יכולים לעבוד על כל הגוף,בתכנית בסיסית, ולהתאושש ממנה מספיק במהירות כדי להתאמן 3 פעמים בשבוע, ולהוסיף משקלים מאימון לאימון, ועם העלייה במשקלים רואים גם עלייה במסת שריר.

-אז עשה לעצמך טובה, וכל עוד אתה "מתחיל" (להיות מתחיל זה כיף), ומסוגל להוסיף פלטות על הבר בקלות - בחר לך תכנית בסיסית שנראית לך נוחה לך, ותתמיד בה. זה יכול לקחת גם חצי שנה. (זה אפילו די נורמלי).

-כשתגיע לשלב שבו פתאום קשה להוסיף משקלים, התכנית נעשית ארוכה, אתה לא מתאושש מאימון לאימון, וכבר לא יכול לעמוד בקצב של תכנית כזו...זה הזמן לשאול את השאלות הקשות: איך בכל זאת כן "סוחטים" התקדמות מפה? מה המטרות שלך? איך מתאמנים באופן שיותר ספציפי להן?

בשלב הזה - יכול להיות שהפתרון הוא כן להוסיף נפח, ואולי לפצל את זה ליותר ימים, ואולי להקטין את תדירות האימון לכל שריר כדי שתוכל להחאושש, אולי להתמקד במשהו ספציפי (ולהוריד את הנפח בשאר הדברים), אולי לעבור בין תקופות של נפח גבוה לתקופות של נפח נמוך...אבל רבאק - פה זו כבר באמת הנחלה של מי שהתפקיד שלו הוא לאמן.

אבל כרגע? כשאתה יכול להוסיף משקלים בלי התחכמויות? FBW בסיסית ברבאק.

FBW בסיסי כמו שאמרו תתאים בהחלט. אם אתה לא מסיים בזמן מסיבה כלשהי שנהיה יותר כבד בהמשך אפשר לפצל לAB מפאת חוסר זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית