הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאזן ניטרלי עם עם ג'אנק

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
שלום,

אני אחרי חיטוב ובשבוע האחרון הייתי בחופש ויצא שאכלתי הרבה דברים לא בריאים.

בכל מקרה השתמשתי באפליקציה myfitnesspal ועקבתי אחרי מה שאני אוכל במהלך היום כולל הג'אנק והכל.

בכל הימים לא עברתי את המאזן הקלורי הניטרלי וברוב הימים הייתי מתחתיו (בערך בממוצע מינוס של 200 300 במהלך השבוע)

האם עדיין אפשרי שהגוף ייצר שומן בתקופה הזאת למרות שהייתי פחות ממאזן קלורי ניטרלי? או שקלוריה זו קלוריה?

והאם כשאגיע לתקופת המסה ויהיו ימים שאני אוכל חטיפים למשל והכל משתלב בתפריט אפשרי לשלב את זה?

תודה

נערך לאחרונה:
iifym.
קלוריה זו קלוריה.
כל עוד זה נכנס לך בערכים של אותו יום אתה יכול לאכול.
כמובן שזה לא הכי אידאלי שכל הקל' כמעט יהיו מג'אנק, כי אז יכול להיות חוסר של מיקרו נוטריאנטים.

• פותח/ת השרשור
iifym.
קלוריה זו קלוריה.
כל עוד זה נכנס לך בערכים של אותו יום אתה יכול לאכול.
כמובן שזה לא הכי אידאלי שכל הקל' כמעט יהיו מג'אנק, כי אז יכול להיות חוסר של מיקרו נוטריאנטים.

ברור שזה לא הולך להיות ככה אני מדבר על מקרים שאני אוכל אוכל לא "נקי" וחוץ מהשבוע שהיה עכשיו אוכל ג'אנק רק פעם בשבוע

בקיצור לא נוצר מצב של עליה בשומן בשבוע הזה אם לא עברתי את המאזן הנייטרלי נכון?

תפסיקו עם המושג הזה ״ג׳אנק״ או צ׳יט מייל פור פאק סייק. הכל מתחיל ומסתיים בסך הקלורי. גם אם תוכל פיצה כל יום וכל היום אבל לא תיהיה במאזן קלורי חיובי, לא תעלה במשקל בחיים כי לגוף פשוט לא יהיו אמצעים לזה.

תפסיקו עם המושג הזה ״ג׳אנק״ או צ׳יט מייל פור פאק סייק. הכל מתחיל ומסתיים בסך הקלורי. גם אם תוכל פיצה כל יום וכל היום אבל לא תיהיה במאזן קלורי חיובי, לא תעלה במשקל בחיים כי לגוף פשוט לא יהיו אמצעים לזה.
זה נכון ברמת המאקרו
אבל ברמת המיקרו יהיה הבדלים, אם תילך לקיצון תסכים איתי שלאכול כל היום 500 קלוריות ממגנום במקום מלחם שיש בו סיבים תזונתיים ומינרלים לא יראה אותו דבר על הגוף
ברמה עקרונית אתה צודק, אבל זה גם פתח לטעויות

זה נכון ברמת המאקרו
אבל ברמת המיקרו יהיה הבדלים, אם תילך לקיצון תסכים איתי שלאכול כל היום 500 קלוריות ממגנום במקום מלחם שיש בו סיבים תזונתיים ומינרלים לא יראה אותו דבר על הגוף
ברמה עקרונית אתה צודק, אבל זה גם פתח לטעויות
אם אתה משלים בסופו של דבר את כל החלבון והק׳ אז מה זה משנה מאיפה ה 500 ק׳ האלה מגיעות?

אם אתה משלים בסופו של דבר את כל החלבון והק׳ אז מה זה משנה מאיפה ה 500 ק׳ האלה מגיעות?
בגדול זה לא, אבל אם תמשיך לאורך תקופה לצרוך 500 קלוריות משוקולדים במקום מלחם אורז וכו'
לדעתי יהיה הבדל מבחינה בריאותית, וגם בטוח תיהיה רעב ולא תשרוד הרבה

בגדול זה לא, אבל אם תמשיך לאורך תקופה לצרוך 500 קלוריות משוקולדים במקום מלחם אורז וכו'
לדעתי יהיה הבדל מבחינה בריאותית, וגם בטוח תיהיה רעב ולא תשרוד הרבה
אהה מבחינה בריאותית ברור שיש הבדל ענקי. גם לא תקבל מספיק מינירלים וויטמינים ככה שמבחינה הזאת אתה כמובן צודק. אבל מבחינת ירידה באחוזי שומן אין הבדל אם תשלים 500 ק׳ משוקולד/מאורז.

אהה מבחינה בריאותית ברור שיש הבדל ענקי. גם לא תקבל מספיק מינירלים וויטמינים ככה שמבחינה הזאת אתה כמובן צודק. אבל מבחינת ירידה באחוזי שומן אין הבדל אם תשלים 500 ק׳ משוקולד/מאורז.
מסכים אחי

האם עדיין אפשרי שהגוף ייצר שומן בתקופה הזאת למרות שהייתי פחות ממאזן קלורי ניטרלי? או שקלוריה זו קלוריה?
אם איבדת מסת שריר בזמן הזה אז יתכן ועלית באחוז שומן אבל לא עלית במסת השומן. שבוע זה לא מספיק זמן לכך לכן הסר דאגה מלבך

אם איבדת מסת שריר בזמן הזה אז יתכן ועלית באחוז שומן אבל לא עלית במסת השומן. שבוע זה לא מספיק זמן לכך לכן הסר דאגה מלבך

מצטער על הבורות אבל מה ההבדל בין מסת שומן לבין אחוזי שומן? זה לא אמור להיות אותו הדבר?

לא זה לא אותו הדבר. אתה יכול לא לאבד מסת שומן אבל לאבד אחוזי שומן. כמו אם לדוגמה תאכל מאזן קלורי חיובי ותעלה רק במסת השריר מבלי לעלות בשומן כלל, אתה תוריד את אחוז השומן בגופך כי אתה תשקול יותר. לדוגמה אדם 100 ק"ג על 10% שומן יש לו 10 ק"ג שומן בגוף. הוא עלה עכשיו 10 ק"ג מסת שריר הוא שוקל כרגע 110 ק"ג. עדיין יש לו 10 ק"ג מסת שומן בגוף. אבל הפעם ה-10 ק"ג הללו באחוזים יהיו שווים פחות כי המשקל הכולל עלה (האחוז שומן יהיה 9% שומן כנגד 10% שומן לפני כן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית