הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משפטים או הנדסת חשמל?

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מעניין אותי לשמוע דעות לגבי ההתלבטות הזאת.

נקודות שחשבתי עליהן -

במשפטים, הדרך ארוכה ולא כרוכה רק בהצלחה באוניברסיטה.
הבנתי שיש אלמנט משמעותי של שיווק תמידי - מה שאני לא אוהב ולא טוב בו.
המשכורת ההתחלתית נמוכה יחסית, גם אם מתקבלים בסופו של דבר למשרד טוב.

הנדסה - תואר קשה מאוד, עבודה פחות דינמית, ולכאורה חוסר יציבות בשוק העבודה (פיטורין בגיל מוקדם).

מעדיף לשמוע דעות של משפטנים/ מהנדסים

שכחת את הנקודה הכי חשובה... מה אתה יותר אוהב? מה מעניין אותך?
זה הדבר הכי חשוב, 90% מההחלטה לדעתי צריכה להתבסס על זה, אחר כך צריך להסתכל על תנאים, משכורת וכו'.

מתחיל שנה ג' במשפטים, בגדול אם אתה מוכשר ומוכן לעבור דרך יחסית ארוכה (3.5-4 שנים לימודים+שנה וחצי התמחות+ בחינת לשכה קשה) זה מקצוע עם פוטנציאל השתכרות לא רע בכלל. המקצוע אכן מוצף, אבל בעיקר בעורכי דין בינוניים ומטה. הטובים חיים מצויין. אם אתה לא סגור על עצמך, תואר במשפטים זה משהו שאף פעם לא מזיק, גם אם תבחר בסוף להתעסק בתחום אחר. שיווק עצמי יש בכל תחום, אתה יכול להיות עורך דין במשרד גדול וכמעט לא להתנהל ישירות מול לקוחות, זה לא מחייב בכלל.

אם יש שאלות ספציפיות מוזמן בפרטי.

• פותח/ת השרשור
שכחת את הנקודה הכי חשובה... מה אתה יותר אוהב? מה מעניין אותך?
כן באמת שכחתי למרות שרציתי לכתוב גם על זה

אני מניח שאני אוהב מתמטיקה, כי לא נחשפתי למתמטיקה גבוהה,
אבל מתמטיקה ברמה של 3 יח"ל/ פסיכומטרי, אני אוהב ברמה של לעשות את זה יום ולילה.

משפטים לעומת זאת, זה תחום יותר חי ודינמי, ונותן כנראה סיפוק אינטלקטואלי רחב יותר,
אבל גם לזה יש לי הסתייגות, כי עבודה שיש בה אלמנט של שירות, מאוד מעייפת אותי.
מעבר לזה, הבנתי שגם במשפטים העבודה יכולה להיות מאוד אפורה ובירוקרטית.

משפטים נשמע לי כמו תואר יותר מדי נפוץ ושלא שווה משהו. כמו שנאמר השוק מוצף משמע התעודה/תואר שווה לתחת. אם אתה תותח אתה תצליח. אם אתה מחפש מה ללמוד בקטע שתואר יהיה שווה משהו, זה לא המצב.

נשמע לי מונפץ שמהנדסי חשמל ואלקטרוניקה מפוטרים בגיל מוקדם, זה לא מתכנתים של הייטק. תואר מהנדס בכללי נחשב בכל העולם ויפתח לך יותר דלתות מאשר משפטים שזה מאוד צר לדעתי.

אני אישית למדתי הנדסת תעו״נ ועובד בעבודה שנחשבת הנדסת מכונות (לא בארץ, אבל אני מניח שבארץ זה דומה). הנדסה אכן זה תואר קשה שאחוז גבוה לא מצליחים לעבור יחסית, משפטים תואר לא קשה אבל הבחינה מאד קשה. מאמין שיש אחוז לא קטן שמסיימים את התואר ולא עוברים את הבחינה ללשכה.

בשורה התחתונה אם יש לך תשוקה לעו״ד, לך על זה. בתור מקצוע ״בטוח״ ממש לא הייתי מהמר.
הייתי מוסיף שאם אתה מתכנן או חושב שיש סיכוי שתעבור לחו״ל יום אחד אני די בטוח שהתואר לא שווה כלום בגלל שמתבסס על החוק הישראלי. אולי אני טועה.

כן באמת שכחתי למרות שרציתי לכתוב גם על זה

אני מניח שאני אוהב מתמטיקה, כי לא נחשפתי למתמטיקה גבוהה,
אבל מתמטיקה ברמה של 3 יח"ל/ פסיכומטרי, אני אוהב ברמה של לעשות את זה יום ולילה.

משפטים לעומת זאת, זה תחום יותר חי ודינמי, ונותן כנראה סיפוק אינטלקטואלי רחב יותר,
אבל גם לזה יש לי הסתייגות, כי עבודה שיש בה אלמנט של שירות, מאוד מעייפת אותי.
מעבר לזה, הבנתי שגם במשפטים העבודה יכולה להיות מאוד אפורה ובירוקרטית.

למה בחרת דווקא בהנדסת חשמל ולא בהנדסה אחרת? מסוקרן להבין.

ממליץ לך להשלים 5 יחידות מתמטיקה כדי לקבל אינדיקציה האם אתה מחובר לתחום, ובכלל כדי שתהיה מסוגל רק להבין באופן כללי מה תלמד בתואר כי מה שהזכרת לא קרוב להיות מתמטיקה ולמעשה גם 5 יחידות זה אפילו לא הצצה ביחס לעולם המתמטיקה.

אין לי נטייה ספציפית בגדול בתוך ההנדסות, וזו הכי משתלמת ממה שהבנתי

אני אומנם גם בתחילת הדרך יחסית אז לא יודע להמליץ לך כמישהו שכבר עבר הכל, אבל כדאי לך לעבור קצת על ההנדסות השונות ולראות מה מתאים לך, יכול להיות שהנדסה אחת יכולה להיות לך מאוד אפורה ומשעממת והנדסה אחרת תרתק אותך, ובסופו של דבר ברוב ההנדסות אתה תשתכר די טוב.

וכל הסיפור של פיטורים בגיל צעיר הוא מונפץ בגדול, אני גם פחדתי ללכת על הכיוון של תכנות בגלל הסיפור הזה עד שאשכרה בדקתי את הנושא עם מתכנתים וותיקים. לרוב אתה בכל מקרה לא תשאר על אותה משבצת ב15 השנים הבאות ותתקדם, ככה שהטענה של צעירים שמשתלמים יותר היא בכלל לא נכונה.

@the Raccoon
שני תחומים שונים לגמרי, כמעט 180 מעלות
אז דבר ראשון תברר עם עצמך איזה סוג עבודה אתה רוצה לעשות

בנוסף לימודי הנדסה דורשים 4 שנים של לימודים קשים כמעט בלי יכולת לעבוד בהן, האם זה משהו שאתה יכול להרשות לעצמך.

אם הרקע שלך הוא 3 יחידות מתמטיקה ואני מניח שעבר די הרבה זמן מהתיכון, על מנת לשרוד את שנה א אתה חייב להשלים המון חומר

אין לי נטייה ספציפית בגדול בתוך ההנדסות, וזו הכי משתלמת ממה שהבנתי

אני באופן אישי לא מונע משיקולים כלכליים כשאני מדבר על לימודים, אבל אין זה אומר שאתה צריך לנהוג באותו האופן.

אני רק יכול להמליץ על דבר אחד, תתחיל ללמוד והרבה על התחום שאתה מתכנן להכנס אליו, עבור משפטים זה יותר קל לביצוע ולגבי הנדסה כלשהי המשימה תהיה קצת יותר מורכבת, משום שגם אם תקרא את הסילבוס או שתקרא מידע על קורסים ספציפיים בסילבוס לא תבין אותם, זו משום שאין לך כעת את הרקע המתאים כדי להבין אותם אפילו לא ברמת האינטואיציה או הרעיון הכללי.

לכן אם תשקול ללכת על הנדסה לבסוף, כדאי שתלמד פיזיקה ומתמטיקה ברמה של 5 יחידות בגרות בתור התחלה.

יש הרבה מאוד קורסים ללמידה עצמית היום, על הדרך תשפר את הלמידה העצמית שלך מה שמאוד יועיל לך בכל תואר שתעשה.

מאיפה המידע הזה על הנדסה? מה זה אומר עבודה פחות דינמית? ואיזה חוסר יציבות?
הרבה מהדברים שלפעמים אומרים על מקצועות מסוימים קשורים בעיקר להתנהלות של אינדיבידואל, או לחוסר הבנה של התקשורת, שבסופו של דבר היא זו שמספקת את המידע להדיוטות (לדוגמה, בשביל התקשורת אין הבדל בין בוגר תואר שני מהטכניון או בוגר קורס חצי שנה בג'ון ברייס, שניהם עובדי הייטק).

אני דווקא נוטה להסכים עם הבחירה בהנדסת חשמל, יותר קל לעבור ממנה להנדסות אחרות בד"כ במקרה ורוצים, ויש מגוון רחב של תחומים שחלקם משותפים עם הנדסות אחרות. אני לא ממליץ להשלים ל-5 יחידות מתמטיקה בשביל לבדוק אם אתה מתחבר לתחום כמו שהמליצו לך, יותר בכיוון של לנסות קורס מתמטי אקדמי (בפתוחה נגיד) בשביל לבדוק אם אתה מתחבר לזה, או אפילו סתם לקרוא באינטרנט, יש נגיד את הבלוג של גדי אלכסנדרוביץ'. הבגרות ממש לא משקפת מתמטיקה בשום צורה (חוץ מגאומטריה אולי).

בקשר ללהחליט מה עדיף - תטיל מטבע. אמיתי. מדובר ב-2 תחומים שאנשים לומדים שנים רק בשביל להציץ במה בכלל עושים בהם תכלס. אתה בטח לא תדע במה תאהב יותר לעבוד מקריאה שטחית באינטרנט או מסיפורים של אחרים. אני באופן אישי נוטה להעדיף את כיוון ההנדסה כי הוא יותר רחב, יותר קצר, יותר בטוח, ולרוב גם יותר רווחי מה שיכול לאפשר להחליף מקצוע בגיל מאוחר יותר.

אני דווקא נוטה להסכים עם הבחירה בהנדסת חשמל, יותר קל לעבור ממנה להנדסות אחרות בד"כ במקרה ורוצים, ויש מגוון רחב של תחומים שחלקם משותפים עם הנדסות אחרות. אני לא ממליץ להשלים ל-5 יחידות מתמטיקה בשביל לבדוק אם אתה מתחבר לתחום כמו שהמליצו לך, יותר בכיוון של לנסות קורס מתמטי אקדמי (בפתוחה נגיד) בשביל לבדוק אם אתה מתחבר לזה, או אפילו סתם לקרוא באינטרנט, יש נגיד את הבלוג של גדי אלכסנדרוביץ'. הבגרות ממש לא משקפת מתמטיקה בשום צורה (חוץ מגאומטריה אולי).

הבגרות לא משקפת מתמטיקה בשום צורה, ובכל זאת אתה המלצת כרגע לאדם בעל רקע ב3 יחידות מתמטיקה לעשות קורס בפתוחה שכנראה יהיה בלינארית או בחדו"א.

מתמטיקה לומדים בצורה מסודרת ובונים אותה בשלבים, זה חסר טעם לקפוץ לשלב כזה מבלי להכיר מתמטיקה בסיסית קודם לכן ולהכין תשתית ראויה ללמידה של נושאים מתקדמים יותר.

לגבי הבלוג של גדי, הוא נחמד להעשרה וידע כללי בנושאים מסויימים, אבל אין כמעט מאמר אחד לימודי שאפשר להבין מהבלוג שלו עם רקע מתמטי של 3 יחידות, אני אישית לא רואה איך אפשר לקרוא מאמרים בחדו"א\לינארית כשאין לך בכיס אפילו רמה בסיסית של מתמטיקה.

• פותח/ת השרשור
מאיפה המידע הזה על הנדסה? מה זה אומר עבודה פחות דינמית? ואיזה חוסר יציבות?
הרבה מהדברים שלפעמים אומרים על מקצועות מסוימים קשורים בעיקר להתנהלות של אינדיבידואל, או לחוסר הבנה של התקשורת, שבסופו של דבר היא זו שמספקת את המידע להדיוטות (לדוגמה, בשביל התקשורת אין הבדל בין בוגר תואר שני מהטכניון או בוגר קורס חצי שנה בג'ון ברייס, שניהם עובדי הייטק).

בקשר ללהחליט מה עדיף - תטיל מטבע. אמיתי. מדובר ב-2 תחומים שאנשים לומדים שנים רק בשביל להציץ במה בכלל עושים בהם תכלס. אתה בטח לא תדע במה תאהב יותר לעבוד מקריאה שטחית באינטרנט או מסיפורים של אחרים. אני באופן אישי נוטה להעדיף את כיוון ההנדסה כי הוא יותר רחב, יותר קצר, יותר בטוח, ולרוב גם יותר רווחי מה שיכול לאפשר להחליף מקצוע בגיל מאוחר יותר.
אלכס שלח לי את הצאנל הזה:

זה מרתק בעיניי, למרות שאין לי מספיק כלים כרגע בשביל להבין את העניין לאשורו.

לאחר עיון בחומרים של תואר במשפטים, נוכחתי שכמעט על כל צעד ושעל יש מערכת פילוסופית, ולא מחוייבת, מה שגורם לטענות ולתפיסות המקובלות לאבד מערכן.
בנוסף, באופן כללי אני נוטה לנון-קונפורמיזם, וקשה לי לקחת חלק במשחק שנגזר בעיקר מסך הרצונות של החברה.
לשם ההסבר - למשלף בדיני נזיקין כיום, נהוג להטיל את האחריות על כמה שיותר גורמים על מנת לא להחליש גורם יחיד באופן שבו הוא עלול להפוך לנטל על החברה.
כמו כן, בית המשפט מתנער מלהכיר בנזיקין בתחומים מסויימים שאם יכיר בהם, הוא יצטרך להתמודד עם כמות גדולה של תיקים.

לפי מה שנראה לי בנקודה הזאת, אני נהנה יותר מהדיוק והנקיות של של המתמטיקה.
בכל מקרה השנה אני אשלים רמה של 5 יח"ל, ואנסה להספיק כמה שיותר תוכן אקדמי.

אתה ממש לא חייב להשלים מת׳ ופיזיקה. יש הרבה מוסדות שאתה יכול לעשות את זה בתור מכינה אחרי שהתקבלת (אם תנאי שתקבל ציון X+ במכינה). תלוי איפה אתה רוצה ללמוד.

קח בחשבון שאם אתה לומד הנדסה זה לא סוף העולם להחליף תואר (בתוך הנדסה) אחרי שהתחלת.

אני לא מסכים עם זה שאי אפשר לעבוד, אני אישית עבדתי כל התואר הרבה משמרות. אפילו רצוי להתחיל לעבוד בשנה ג׳/ד׳ בתחום כדי לצבור נסיון.

• פותח/ת השרשור
אתה ממש לא חייב להשלים מת׳ ופיזיקה. יש הרבה מוסדות שאתה יכול לעשות את זה בתור מכינה אחרי שהתקבלת (אם תנאי שתקבל ציון X+ במכינה). תלוי איפה אתה רוצה ללמוד.
טכנית אני יכול להתקבל גם בלי מכינה אבל לא רוצה. אין סיבה שלא אדאג לבסיס טוב

תעשה מכינה במקום להשלים בגרויות, זה מיותר לחלוטין.
5 יח״ל זה כמו שבועיים באוניברסיטה, אין טעם לשחות בזה כמה חודשים.

• פותח/ת השרשור
תעשה מכינה במקום להשלים בגרויות, זה מיותר לחלוטין.
אני לא צריך מOגרת פורמלית בשביל להתקבל. התכנים של המכינה מקבילים ל5 מתמטיקה/פיזיקה.
במקום לשלם 14K, אני פשוט אעשה את זה באופן עצמאי.
5 יח״ל זה כמו שבועיים באוניברסיטה, אין טעם לשחות בזה כמה חודשים.
מה זאת אומרת?
הבנתי שזה נחוץ כי יש הרבה תכנים שבנוים על המצע הזה.
5 יח"ל, זה לא משהו שאתה רוכש בשבועיים

אם אתה יכול ללמוד לבד 5 יח״ל זה מעולה, לא צריך לשלם אם אפשר לבד.

הכוונה שלי שהמהירות שמלמדים נושאים באוניברסיטה שוות ערך ללימוד 5 יח״ל בשבועיים. יכול להיות שהגזמתי אבל זה די קיצוני.

אני אגב למדתי 4 יח״ל, לא הייתי צריך מכינה, היה לנו קורס ללא נ.ז ״יסודות המתמטיקה״ לרענון החומר מ5 יח״ל עם התאמות לתכנים הנלמדים ולא ממש הגעתי להרצאות וכו׳. הסתדרתי שזרקו אותנו למים עם חדו״א ואלגברה ליניארית סמסטר א׳.

אם אתה יכול ללמוד לבד 5 יח״ל זה מעולה, לא צריך לשלם אם אפשר לבד.

הכוונה שלי שהמהירות שמלמדים נושאים באוניברסיטה שוות ערך ללימוד 5 יח״ל בשבועיים. יכול להיות שהגזמתי אבל זה די קיצוני.

אני אגב למדתי 4 יח״ל, לא הייתי צריך מכינה, היה לנו קורס ללא נ.ז ״יסודות המתמטיקה״ לרענון החומר מ5 יח״ל עם התאמות לתכנים הנלמדים ולא ממש הגעתי להרצאות וכו׳. הסתדרתי שזרקו אותנו למים עם חדו״א ואלגברה ליניארית סמסטר א׳.

אז אתה מכליל את המקרה שלך עבור כולם? כל אחד שמגיע מסתדר שזורקים אותו למים עם חדו"א וליניארית בלי רקע קודם? לא יודע מה זה נותן לנפנף פה באמירות סרק כשמדובר פה בלימודים של בן אדם שגם מראה נכונות שהוא רוצה להגיע מוכן ועושה בשכל, אז שאפו הראית שיש לך גדול.

מה זאת אומרת?
הבנתי שזה נחוץ כי יש הרבה תכנים שבנוים על המצע הזה.
5 יח"ל, זה לא משהו שאתה רוכש בשבועיים

זה בוודאי לא משהו שאתה רוכש בשבועיים ומי שמנסה למכור לך את זה מרגיש לי שהוא למד במכללת בני עקיבא, עם כל הכבוד.

זה אפילו לא הצצה לעולם המתמטיקה אבל זה כן תחילתו של מבוא, ולא משיגים את המבוא הנדרש הזה בשבועיים.

מה שכן, אתה בהחלט יכול ללמוד ברמה של 5 יח"ל לבד ולא בזמן רב מידי וגם לכוון את הלימודים בצורה שיותר יתאימו ללימודים האקדמיים שלך, כלומר ישנם נושאים במתמטיקה 5 יח"ל שאין להם יעילות להמשך הדרך שלך ומצד שני גם יש נושאים שמאוד יעילים יהיו עבורך ואין אותם ב5 יח"ל.

לא סתם הטכניון שחרר את הקורס הכנה הזה: Technion עקב רמת מוכנות נמוכה של סטונדטים, אתה יכול לראות עשרות סרטונים של צנזור בנושא הזה (אותו אחד ששלחת כאן שעושה את ההרצאות באינפי), כמה חשוב להגיע מוכן ולמה לסטודנט שלא יודע מה זה לוג ומתעקב כל כרגע על הבסיס כמעט ואין סיכוי לעבור את הקורס באינפי בהצלחה.

זו משום שבזמן שהקורס טס קדימה ורק צובר הגדרות ומושגים חדשים, אתה מוצא את עצמך מתעקב על דברים בסיסיים והפער רק הולך וגדל.

אם תרצה, אוכל לרשום לך את הנושאים שתוכל לוותר עליהם מ5 יח"ל ואיזה נושאים להוסיף\להעמיק יותר, אם כי קורס ההכנה ששלחתי לך באופן כללי מכיל את הכל פרט לנושא או שניים.

אולי התנסחתי בצורה מבלבלת, זו לא הייתה הכוונה שלי.

אם יש לו ידע ברמה של 3 יח״ל, כן, ככל הנראה צריך לבצע התאמות והשלמות - אבל לא צריך להשלים בגרויות.

אולי פספסת, איפה שלמדתי, היה קורס שמכסה בדיוק את הפער הזה, כולל גם קורס נוסף בפיזיקה. לכן זה מאוד ריאלי להשלים את הידע הזה תוך כדי התואר.

בלימודי הנדסה צריך ללמוד הרבה דברים לבד ולזרום מהר עם החומר, היו אצלינו המון שפרשו, אף אחד להם לא פרש בגלל חוסר ידע ב5 יח״ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית