הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוקל להתחיל TRT. טסטוסטרון נמוך. בדיקות דם מצורפות

taktak5355

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
שלום לכם רבותיי אני חדש פה ורציתי לקבל את עצתכם. אני בחור בריא בן 29. מתאמן ואוכל מסודר מזה 10 שנים. גר בארה"ב. מזה שנים חשדתי שאני סובל מטסטוסטורן נמוך כי לא משנה כמה קשה אני מתאמן ועובד אני לא מצליח לגדול (הייתי מאמן כושר בצבא ובאזרחות). לפני כשנה החלטתי לבדוק את זה ועשיתי בדיקות דם ראשונות ששם אכן רואים שאני אומנם על הטווח התקין אך ממש על הקצה התחתון של הסקאלה. מאז עשיתי כל מה שאפשר לפי הידע שיש היום לאיך להעלות אותו בצורה טבעית כמה שיותר (תזונה, שינה, מגנזיום, אבץ ויטמין די וכו..) ונבדקתי כמה פעמים לאורך השנה ואני עדיין יוצא על הקצה התחתון של הסקאלה. אני בכוונה רשמתי שאני בחור "בריא". כי מעבר להשלכות של אני לא נראה כמו בחור אתלטי לא משנה מה אני עושה. אני לא מרגיש בעיה אחרת אצלי שהיא תסמין של טסטוסטורון נמוך (חוסר ליבידו, עייפות וכו). מצד שאני אני גם לא יודע איך זה מרגיש להיות בעל טסטורון יותר גבוה יכול להיות שאני ארגיש פי עשר.
להשיג בארה"ב trt מסודר זה לא בעיה. זה ללכת למרפאה פרטית ושם מוכרים לך את זה כמו לחמניות בסופר. הם לא באמת מתעניינים בבריאותך. השאלה שלי האם זה משהו שאפשר לנסות לתקופה של כמה חודשים מבלי לקבל השלכות ארוכות טווח על מערכת ההורמונים שלי? לא מעניין אותי פיתוח גוף אני רק רוצה להיות בריא ואתלטי ואני סקרן איך אני ארגיש עם תוספת טסטוסטורון

קבצים מצורפים

• 196390_a71ba974-cd08-4e76-871f-b2ec902c911a.pdf
    KB 154.3 · צפיות: 233
שלום לכם רבותיי אני חדש פה ורציתי לקבל את עצתכם. אני בחור בריא בן 29. מתאמן ואוכל מסודר מזה 10 שנים. גר בארה"ב. מזה שנים חשדתי שאני סובל מטסטוסטורן נמוך כי לא משנה כמה קשה אני מתאמן ועובד אני לא מצליח לגדול (הייתי מאמן כושר בצבא ובאזרחות). לפני כשנה החלטתי לבדוק את זה ועשיתי בדיקות דם ראשונות ששם אכן רואים שאני אומנם על הטווח התקין אך ממש על הקצה התחתון של הסקאלה. מאז עשיתי כל מה שאפשר לפי הידע שיש היום לאיך להעלות אותו בצורה טבעית כמה שיותר (תזונה, שינה, מגנזיום, אבץ ויטמין די וכו..) ונבדקתי כמה פעמים לאורך השנה ואני עדיין יוצא על הקצה התחתון של הסקאלה. אני בכוונה רשמתי שאני בחור "בריא". כי מעבר להשלכות של אני לא נראה כמו בחור אתלטי לא משנה מה אני עושה. אני לא מרגיש בעיה אחרת אצלי שהיא תסמין של טסטוסטורון נמוך (חוסר ליבידו, עייפות וכו). מצד שאני אני גם לא יודע איך זה מרגיש להיות בעל טסטורון יותר גבוה יכול להיות שאני ארגיש פי עשר.
להשיג בארה"ב trt מסודר זה לא בעיה. זה ללכת למרפאה פרטית ושם מוכרים לך את זה כמו לחמניות בסופר. הם לא באמת מתעניינים בבריאותך. השאלה שלי האם זה משהו שאפשר לנסות לתקופה של כמה חודשים מבלי לקבל השלכות ארוכות טווח על מערכת ההורמונים שלי? לא מעניין אותי פיתוח גוף אני רק רוצה להיות בריא ואתלטי ואני סקרן איך אני ארגיש עם תוספת טסטוסטורון
עצתי היחידה לך היא תפנה לאנדרוקרינולוג מומחה שיבצע בדיקות מקיפות ובמידה ויראה לנכון יביא לך trt , המצב שלך לדעתי מחייב רופא מומחה , אף אחד כאן לא רופא ולא מתיימר להיות רופא העצות שלנו הן בגדר המלצה בלבד במקרה שלך זה אחרת.
[QUOTE="rednose, post: 1323183, member: 2553"

תחטט כאן בפורום היה לא ממזמן פוסט ממש דומה לזה של בעיית טסטוסטרון יותר קשה משלך שכמעט לא מייצר
ופרופ' אנדוקרינולוג עזר לו במקום TRT , בכוריגון HCG - טיפול קצר עלה לו הטסטוסטרון הטבעי ויותר הוא לא הצטרך טסט חיצוני 🙌
בבקשה

תחטט כאן בפורום היה לא ממזמן פוסט ממש דומה לזה של בעיית טסטוסטרון יותר קשה משלך שכמעט לא מייצר
ופרופ' אנדוקרינולוג עזר לו במקום TRT , בכוריגון HCG - טיפול קצר עלה לו הטסטוסטרון הטבעי ויותר הוא לא הצטרך טסט חיצוני 🙌
בבקשה
אני גם מנסה למצוא את הפוסט המדובר ולא מצליח, יש מצב תעזור?

אני גם מנסה למצוא את הפוסט המדובר ולא מצליח, יש מצב תעזור?
בדף האחרון בקישור הבא משתמש חדש בשם ''וובי''- סיפורו ריגש אותי מאוד.
נענה - אנדוקרינולוג רוצה לתת לי זריקת טסטוסטרון...
תעדכן אותי. אם זה לא רלוונטי אנסה לעזור לך לחפש עוד.
בדף האחרון בקישור הבא משתמש חדש בשם ''וובי''- סיפורו ריגש אותי מאוד.
נענה - אנדוקרינולוג רוצה לתת לי זריקת טסטוסטרון...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
את הבדיקות האלה אני לא יקבל מביטוח הבריאות מכיוון שמבחינתם אני בטווח הקיים ולפיכך בריא. מכיוון שזה הבריאות ואיכות החיים שלי אני לא פוסל לשלם אלפי דולרים לבדיקות במעבדות פרטיות. אבל אני צריך לדעת בדיוק איזה בדיקות לבקש ?
והאם יש השלכות ארוכות טווח על הגוף לטוב ולרע אם אני מנסה trt ?
ואגב דבר אחרון בבדיקת הורמונים שלי יצא dhea נמוך. מעבר למה שגוגל נותן מישהו אולי יודע למה והאם יש קשר בין זה לטסט ?

את הבדיקות האלה אני לא יקבל מביטוח הבריאות מכיוון שמבחינתם אני בטווח הקיים ולפיכך בריא. מכיוון שזה הבריאות ואיכות החיים שלי אני לא פוסל לשלם אלפי דולרים לבדיקות במעבדות פרטיות. אבל אני צריך לדעת בדיוק איזה בדיקות לבקש ?
והאם יש השלכות ארוכות טווח על הגוף לטוב ולרע אם אני מנסה trt ?
ואגב דבר אחרון בבדיקת הורמונים שלי יצא dhea נמוך. מעבר למה שגוגל נותן מישהו אולי יודע למה והאם יש קשר בין זה לטסט ?

אתה צריך להבין דבר אחד. טיפול ב trt משמע שלא יהיה לך יותר ייצור טבעי של טסט בגוף.

שמע... אני לא רופא ולא מתיימר... לכן העצות שלי לא מהוות תחליף רפואי... אבל לדעתי ממה שראיתי יש לך קריאטינין גבוה מאוד וגם DHEA שניהם קשורים ליותרת הכליה האדרנל ולכליה עצמה... כדאי שתבדוק אם יש לך חלילה חולשה או פגיעה בכליה... ייתכן וחולשת הכליה הורידה לך את הטסטוסטרון...
אתה משתין הרבה? שתן שקוף? איך הלחץ דם שלך? עשית בדיקת איסוף חלבון בשתן? תתחיל לבדוק תכיוון הזה... מעבר לכך האם אתה לוקח ציפרלקס או משהו נגד חרדה ודכאון?

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להבין דבר אחד. טיפול ב trt משמע שלא יהיה לך יותר ייצור טבעי של טסט בגוף.

אז אני מבין ממך שברגע שאתה מתנסה אם זה כבר אי אפשר לחזור אחורה ? משמע ברגע שנתת לגוף טסט חיצוני הוא כבר לא יהיה מסוגל לייצר אותו לבד ?

• פותח/ת השרשור
שמע... אני לא רופא ולא מתיימר... לכן העצות שלי לא מהוות תחליף רפואי... אבל לדעתי ממה שראיתי יש לך קריאטינין גבוה מאוד וגם DHEA שניהם קשורים ליותרת הכליה האדרנל ולכליה עצמה... כדאי שתבדוק אם יש לך חלילה חולשה או פגיעה בכליה... ייתכן וחולשת הכליה הורידה לך את הטסטוסטרון...
אתה משתין הרבה? שתן שקוף? איך הלחץ דם שלך? עשית בדיקת איסוף חלבון בשתן? תתחיל לבדוק תכיוון הזה... מעבר לכך האם אתה לוקח ציפרלקס או משהו נגד חרדה ודכאון?

לא לוקח תרופות. משתין הרבה. חשבתי שקריאטינין קשור לקריאטין שאני כן לוקח. ברגע שראיתי שיצא מעל הנורמא הפסקתי עם הקריאטין. חשוב לי לציין גם שהבדיקה לא נעשתה במהלך צום. אני יודע שזה מוזר אך נאמר לי מכיוון שזה בדיקה הורמולנית אין בזה צורך

• פותח/ת השרשור
הסתכלתי עכשיו גם בבדיקות האחרות שעשיתי במהלך השנה האחרונה. זה פעם ראשונה שזה מחוץ לנורמה. אני יעשה עוד בדיקה רק כדי להיות רגוע.
יכול להיות שזה פשוט היה קשור לאובר קראיטין או שלא עשיתי את הבדיקה במהלך צום ?

לא לא קשור לצום... זה לפעמים קורה שיש מסת שריר גדולה... אבל אמרת שאין לך... אולי באמת עומס על הכליות... תבקש מהרופא בדיקה מקיפה לכליות ככה תהיה שקט... ובקשר להורמונים תעלה בדיקות של הכל...lh fsh estradiol וכו...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית