הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים בזמן תואר

אריק12

משתמש פעיל
510
95
נק' מוניטין:
192
510
95
היי, אשמח לשמוע מהניסיון של האנשים פה שעברו תואר עמוס והתאמנו תוך כדי.

אני מתחיל הסמסטר תואר במדמ"ח בבן גוריון, וממש ממש ממש לא בא לי לוותר על שגרת האימונים שלי, אני בפווארליפטינג ויוצא לי להתאמן בסביבות ה10-11 שעות שבועיות.

עד כמה זה פרקטי בכלל לקוות להצליח לשלב את שניהם? אני שומע אנשים שמדברים על התואר כאלו בגג אתה יכול לפנות שעתיים שלוש בשבוע לאימון, וגם זה עם להקריב דברים אחרים.
כמובן שאני יודע שאקריב דברים כמו יציאות עם חברים וכו'...

הכל תלוי בסדרי עדיפויות. אישית הצלחתי לדחוף 2-3 אימונים בשבוע גם בתקופות לחוצות, אבל עם התזונה היה לי קשה מאוד.

סמסטר א׳ בתואר כמו מדעי המחשב הוא מאוד מאתגר. אני לא רואה איך אתה משלב 10-11 שעות אימון כחלק מהלימודים לפחות בשנה הראשונה.

קח בחשבון שיש משמעות רבה לממוצע הלימודים שלך ועדיף להיות פחות חזק אבל עם ממוצע גבוה שישפיע על כל הקריירה שלך

עושה תואר במדמח בטכניון. מסיים סמסטר 5.
מתאמן קבוע 3 פעמים בשבוע.
אין שום סיבה לוותר על שגרת האימונים שלך. אני קבעתי שהאימונים שלי הם בראש סדר העדיפויות שלי ולכן הלימודים לא הולכים להרוס לי אותם. אני מצליח לעמוד בממוצע סביר למרות האימונים ותכלס זה לא שאני יכול באמת ללמוד 14 שעות ביום אז בשעות שבהן אני לא פרודוקטיבי בכל מקרה אני הולך להרים.
סמסטר א׳ בתואר כמו מדעי המחשב הוא מאוד מאתגר
אני הרגשתי הפוך. סמסטר א' שלי היה הקל ביותר ומסמסטר לסמסטר זה רק נהיה קשה יותר. עכשיו אני לקראת מועדי ב' של סמסטר 5 ואני מרגיש שזה הסמסטר הקשה ביותר אצלי בתואר וסמסטר הבא יהיה עוד יותר קשה ועמוס. דווקא שנה א' קלה יותר משנים מתקדמות יותר כי בסמסטרים הראשונים עדיין יש הרבה סטודנטים חלשים אז אתה תהיה באחוז היותר טוב של הספקטרום וזה יתבטא בממוצע. ככל שאני מתקדם בסמסטרים אני מרגיש שאותה כמות של השקעה מביאה אותי לציונים דומים אבל אני הרבה פחות "מעל הממוצע" ממה שהייתי בסמסטר ראשון.
קח בחשבון שיש משמעות רבה לממוצע הלימודים שלך ועדיף להיות פחות חזק אבל עם ממוצע גבוה שישפיע על כל הקריירה שלך
עם כל הכבוד לציונים אסור לאבד את התשוקות של החיים ואת מה שגורם לך לאושר. להוריד מנפח האימון בשביל למידה יכול לגרום לו לדיכאון וללהיות הרבה פחות פרודוקטיבי בלמידה. לעומת זאת לתת אימונים במקביל ללמידה יכול לגרום לו להיות OVERALL מאושר יותר ולהגיע להישגים בכל המישורים. אני אוהב את הפתגם של don't put all your eggs in one basket. כשאתה רק לומד אם נכשלת במבחן אתה תהיה מאוד מדוכא כי "זה כל מה שיש לך". כשאתה גם לומד וגם מתאמן אתה מנטב את עצמך לכמה כיוונים שונים ואם הלך לך רע במבחן אתה תרגיש פחות רע כי זה לא כל החיים שלך ולפחות במקביל הולך לך טוב באימונים.

בקיצור, יש לי ממוצע מעל 80 במדעי המחשב בטכניון ואני משלב במקביל אימונים, עבודה במשרת סטודנט ועוד כמה תחביבים ואני מסתדר יפה ואם לא הייתי מתאמן זה היה גורם לי להיות מבואס יותר וכנראה היה משפיע עלי לרעה למרות שהייתי מרוויח בתמורה עוד שעות למידה.

נערך לאחרונה:
אני חושב שאפשר לעשות דברים יפים מאוד עם 3 שעות בשבוע. 10-11 זה קצת יותר משעה וחצי בממוצע ביום, ככה שגם זה אפשר אם ממש רוצים. תלוי כמה זה חשוב לך ביחס ללימודים וחיים. אולי זה הזמן לשקול מעבר לתוכנית יותר מתאימה. אימונים זה בסופו של דבר חלק מהחיים, ממש לא הכל. חשוב, אבל לא הכי חשוב.

• פותח/ת השרשור
הכל תלוי בסדרי עדיפויות. אישית הצלחתי לדחוף 2-3 אימונים בשבוע גם בתקופות לחוצות, אבל עם התזונה היה לי קשה מאוד.

אני אכלן מטבעי אז אוכל זה אף פעם לא הבעיה שלי.
מה זה בשבילך תקופה לחוצה? מה התדירות שדבר כזה היה קורה? כי את האמת שאני בונה על יותר מ2-3 אימונים, יותר לכיוון ה4, אולי בתקופות לחוצות 3...

סמסטר א׳ בתואר כמו מדעי המחשב הוא מאוד מאתגר. אני לא רואה איך אתה משלב 10-11 שעות אימון כחלק מהלימודים לפחות בשנה הראשונה.

ברור לי שהלמידה כרגע זה החלק המשמעותי של החיים שלי, אני לא ילד ומודע למה חשוב... אבל לומר את האמת לאבד את הפווארליפטינג מבחינתי יהיה מדכא...
מה לדעתך יהיה מספיק קיצוץ מה10-11 שעות כדי שזה יהיה יותר סביר? זה הזמן שהייתי מורח את האימונים בתור מישהו חופשי, אני מאמין שאוכל לצמצם את זה לכיוון ה9 שעות אפילו בלי לשנות כלום בתוכנית.

עושה תואר במדמח בטכניון. מסיים סמסטר 5.
מתאמן קבוע 3 פעמים בשבוע.
אין שום סיבה לוותר על שגרת האימונים שלך. אני קבעתי שהאימונים שלי הם בראש סדר העדיפויות שלי ולכן הלימודים לא הולכים להרוס לי אותם. אני מצליח לעמוד בממוצע סביר למרות האימונים ותכלס זה לא שאני יכול באמת ללמוד 14 שעות ביום אז בשעות שבהן אני לא פרודוקטיבי בכל מקרה אני הולך להרים.

אני הרגשתי הפוך. סמסטר א' שלי היה הקל ביותר ומסמסטר לסמסטר זה רק נהיה קשה יותר. עכשיו אני לקראת מועדי ב' של סמסטר 5 ואני מרגיש שזה הסמסטר הקשה ביותר אצלי בתואר וסמסטר הבא יהיה עוד יותר קשה ועמוס. דווקא שנה א' קלה יותר משנים מתקדמות יותר כי בסמסטרים הראשונים עדיין יש הרבה סטודנטים חלשים אז אתה תהיה באחוז היותר טוב של הספקטרום וזה יתבטא בממוצע. ככל שאני מתקדם בסמסטרים אני מרגיש שאותה כמות של השקעה מביאה אותי לציונים דומים אבל אני הרבה פחות "מעל הממוצע" ממה שהייתי בסמסטר ראשון.

עם כל הכבוד לציונים אסור לאבד את התשוקות של החיים ואת מה שגורם לך לאושר. להוריד מנפח האימון בשביל למידה יכול לגרום לו לדיכאון וללהיות הרבה פחות פרודוקטיבי בלמידה. לעומת זאת לתת אימונים במקביל ללמידה יכול לגרום לו להיות OVERALL מאושר יותר ולהגיע להישגים בכל המישורים. אני אוהב את הפתגם של don't put all your eggs in one basket. כשאתה רק לומד אם נכשלת במבחן אתה תהיה מאוד מדוכא כי "זה כל מה שיש לך". כשאתה גם לומד וגם מתאמן אתה מנטב את עצמך לכמה כיוונים שונים ואם הלך לך רע במבחן אתה תרגיש פחות רע כי זה לא כל החיים שלך ולפחות במקביל הולך לך טוב באימונים.

בקיצור, יש לי ממוצע מעל 80 במדעי המחשב בטכניון ואני משלב במקביל אימונים, עבודה במשרת סטודנט ועוד כמה תחביבים ואני מסתדר יפה ואם לא הייתי מתאמן זה היה גורם לי להיות מבואס יותר וכנראה היה משפיע עלי לרעה למרות שהייתי מרוויח בתמורה עוד שעות למידה.

את האמת שזה בדיוק הכיוון שלי, ואני גם לא מתכנן לעבוד תוך כדי...
חושב שהיית מסתדר עם 4 אימונים בשבוע? כל אימון כשעתיים?

מה זה בשבילך תקופה לחוצה? מה התדירות שדבר כזה היה קורה? כי את האמת שאני בונה על יותר מ2-3 אימונים, יותר לכיוון ה4, אולי בתקופות לחוצות 3...

ברור לי שהלמידה כרגע זה החלק המשמעותי של החיים שלי, אני לא ילד ומודע למה חשוב... אבל לומר את האמת לאבד את הפווארליפטינג מבחינתי יהיה מדכא...
מה לדעתך יהיה מספיק קיצוץ מה10-11 שעות כדי שזה יהיה יותר סביר? זה הזמן שהייתי מורח את האימונים בתור מישהו חופשי, אני מאמין שאוכל לצמצם את זה לכיוון ה9 שעות אפילו בלי לשנות כלום בתוכנית.

את האמת שזה בדיוק הכיוון שלי, ואני גם לא מתכנן לעבוד תוך כדי...
חושב שהיית מסתדר עם 4 אימונים בשבוע? כל אימון כשעתיים?
ארבעה יותר קשה משלושה. אבל הייתי מסתדר אם באמת הייתי רוצה. עכשיו שאני בתקופת מבחנים אני גם מתאמן אבל בכל תקופה אחרת אני גם עושה חצי שעה שחיה אחרי כל אימון. האימונים שלי גם לוקחים בסביבות השעתיים לא כולל השחיה.

• פותח/ת השרשור
ארבעה יותר קשה משלושה. אבל הייתי מסתדר אם באמת הייתי רוצה. עכשיו שאני בתקופת מבחנים אני גם מתאמן אבל בכל תקופה אחרת אני גם עושה חצי שעה שחיה אחרי כל אימון. האימונים שלי גם לוקחים בסביבות השעתיים לא כולל השחיה.

וואלה, ממש טוב לשמוע. מקווה שאצליח לשלב כמוך.
תודה!

מתחיל שנה שלישית במדעי התזונה, תואר עמוס אבל לא חושב שאפשר להשוות למדמ"ח. מתאמן גם 3 פעמים בשבוע ויכול יותר.
לדעתי זה עניין של סדר עדיפויות, תוכל להתאמן ולשמור על ממוצע סביר + עוד שיט אחר של הגיל הזה, שים לב שזה לא יוצר אצלך יותר מדי סטרס ותדע לשחרר\להירגע מזה כשצריך.

למדתי הנדסת תעו״נ ושילבתי עבודה סביב 20-30 שעות שבועיות ואימונים 4-5 פעמים בשבוע 2-3 שעות לפחות. סיימתי עם ממוצע 80.
אין ספק ש״זרקתי״ אבל קודם כל בתואר אנשים תמיד ילחיצו אותך... זה חלק מהאווירה לצערי. הרבה אנשים עובדים ומתאמנים במהלך התואר, לא יכול לתאר בכלל איך אפשר ללמוד בלי לעבוד.

לגבי הממוצע שלך.. צר לי אבל לא חושב שלמישהו אכפת מהממוצע שלך. הדעה שלי לא מבוססת כי לא עבדתי במקצוע שלי בארץ, אבל לא יצא לי לשמוע על מעביד אחד בארץ או באוסטרליה שביקש גליון ציונים. אם אתה רוצה להמשיך לתואר שני, או לפחות לשמור על האופציה פתוחה - כמובן שזה סיפור אחר.

גם חברה שלי שלומדת תואר יותר עמוס (הנדסת מחשבים באונ׳ מובילה) ועם גישה מאוד ״חרשנית״ עדיין מצליחה לדחוף יום עבודה בשבוע, ו4 אימונים של 3-4 שעות.

לא רואה סרט כזה שאין זמן להתאמן. צריך פשוט להיות יעיל עם הזמן.

למדתי הנדסת תעו״נ ושילבתי עבודה סביב 20-30 שעות שבועיות ואימונים 4-5 פעמים בשבוע 2-3 שעות לפחות. סיימתי עם ממוצע 80.
אין ספק ש״זרקתי״ אבל קודם כל בתואר אנשים תמיד ילחיצו אותך... זה חלק מהאווירה לצערי. הרבה אנשים עובדים ומתאמנים במהלך התואר, לא יכול לתאר בכלל איך אפשר ללמוד בלי לעבוד.

לגבי הממוצע שלך.. צר לי אבל לא חושב שלמישהו אכפת מהממוצע שלך. הדעה שלי לא מבוססת כי לא עבדתי במקצוע שלי בארץ, אבל לא יצא לי לשמוע על מעביד אחד בארץ או באוסטרליה שביקש גליון ציונים. אם אתה רוצה להמשיך לתואר שני, או לפחות לשמור על האופציה פתוחה - כמובן שזה סיפור אחר.

גם חברה שלי שלומדת תואר יותר עמוס (הנדסת מחשבים באונ׳ מובילה) ועם גישה מאוד ״חרשנית״ עדיין מצליחה לדחוף יום עבודה בשבוע, ו4 אימונים של 3-4 שעות.

לא רואה סרט כזה שאין זמן להתאמן. צריך פשוט להיות יעיל עם הזמן.
דווקא ממוצע ציונים כן מאוד חשוב בארץ כי על סמך הגליון מחליטים אם להזמין אותך לראיון עבודה (גם למשרות סטודנט וגם אחרי). לא צריך לזלזל בזה בכלל כי עבודה ראשונה אחרי תואר ומשרות סטודנט מאוד קשה להשיג בלי ממוצע סביר (בד"כ מעל 80). אני אומר את זה גם לגבי תעו"נ כי באינטל יש לנו עובדים גם משם והם כמובן התקבלו בזכות הגליון כי נסיון עבודה לא היה להם.
מעניין אותי איך באוסטרליה מחליטים להקצות כוח אדם לראיונות עבודה אם מקבלים הרבה קו"ח מאנשים חסרי נסיון ולא מסננים על פי גליון ציונים. פשוט מראיינים את כולם או שיש להם שיטות סינון אחרות?

מפתיע אותי שמסתכלים על גליון ציונים, לדעתי זה מדד מאוד גרוע ליכולות של אדם לתפקד במקום עבודה.

שני מקומות העבודה שיצא לי לעבוד כאן הגעתי דרך חברת כוח אדם שמבצעת את הסינון. לזרים לא ככ קל כאן מי שמגיע בלי נסיון מקומי כי זה מאוד חשוב, לרוב מגיעים למשרות עם שכר נמוך ביחס לדרישות (למשל בוגרי הנדסה עם שכר התחלתי כמו ברמן / מלצר).

לגבי המקומיים, נדיר למצוא אנשים שמסיימים תואר עם 0 נסיון בכלל. לימודי הנדסה ספציפית כאן כוללים התמחות בתשלום במקום עבודה (מעולה לדעתי) ורוב הסטודנטים מחזיקים במשרת סטודנט בתחום (גם בארץ יש הרבה). מעבר לכך יש כל מיני דברים חיצוניים שעלולים להשפיע עליך לטובה - התנדבות, פרוייקטים מעניינים שהיית חלק מהם, נסיון לא מהתחום וכו׳.

לסיים תואר בלי שום נסיון בתחום זה דבר גרוע מאוד (ככה אני עשיתי, מחוסר ברירה כי טסתי פעמיים בשנה לאוסטרליה בחופשות) מי שרוצה להשקיע בקריירה שלו - צריך להתחיל לעבוד בתחום קודם, אחרת אתה בדיליי של כמה שנים מהחברה שכן התחילו.

לגבי גליון ציונים כאן, חברה שלי מאוד פרפקטציוניסטית, עם ממוצע גבוה, היו לה קשיים סמסטר שעבר עם העומס והיא נאלצה לפרוש מכמה נושאים, הייתה לה פגישה עם יועץ לימודים שאמר לה (בתור יועץ כ״א בעבודה אחרת) להפסיק להתמקד בציונים ולהתחיל לסיים מקצועות על מנת לסיים את התואר, כי לאף אחד לא אכפת מהציונים. בנוסף בכמה ראיונות עבודה בחברות גדולות, לא ביקשו ממנה גליון ציונים / ממוצע.

דווקא ממוצע ציונים כן מאוד חשוב בארץ כי על סמך הגליון מחליטים אם להזמין אותך לראיון עבודה (גם למשרות סטודנט וגם אחרי). לא צריך לזלזל בזה בכלל כי עבודה ראשונה אחרי תואר ומשרות סטודנט מאוד קשה להשיג בלי ממוצע סביר (בד"כ מעל 80). אני אומר את זה גם לגבי תעו"נ כי באינטל יש לנו עובדים גם משם והם כמובן התקבלו בזכות הגליון כי נסיון עבודה לא היה להם.
מעניין אותי איך באוסטרליה מחליטים להקצות כוח אדם לראיונות עבודה אם מקבלים הרבה קו"ח מאנשים חסרי נסיון ולא מסננים על פי גליון ציונים. פשוט מראיינים את כולם או שיש להם שיטות סינון אחרות?
אני כרגע עובד במקום עבודה השלישי שלי במקצוע בשנה וחצי האחרונות, מאז סיום התואר (בשני הקודמים הייתי תקופות מאוד קצרות ולא מצאתי את עצמי שם) וחוץ מהם התראיינתי בכמה מקומות כשחיפשתי עבודה וקיבלתי טלפונים שלא המשיכו לשלב הראיון ממעסיקים. היו את רפא"ל שהפסיקו לדבר איתי כששמעו שיש לי פחות מ 85 ממוצע, חוץ מהם אף אחד לא שאל אותי על הממוצע שלי ובטח שלא ביקשו לראות גליון ציונים.
במקום הנוכחי ובאחד מהשניים הקודמים עשו לי מבחן, לא על החומר שלמדתי אלא יותר לבדוק צורת חשיבה, במקום השני קראו לי פשוט ליומיים נסיון (בתשלום), ככה הם סיננו מועמדים.
אני מהנדס מכונות אז אני מדבר על המקצוע שלי, לא יודע איך זה במדמ"ח אבל ממה ששמעתי זה לא שונה, אולי רק למשרות סטודנט.

מפתיע אותי שמסתכלים על גליון ציונים, לדעתי זה מדד מאוד גרוע ליכולות של אדם לתפקד במקום עבודה.

שני מקומות העבודה שיצא לי לעבוד כאן הגעתי דרך חברת כוח אדם שמבצעת את הסינון. לזרים לא ככ קל כאן מי שמגיע בלי נסיון מקומי כי זה מאוד חשוב, לרוב מגיעים למשרות עם שכר נמוך ביחס לדרישות (למשל בוגרי הנדסה עם שכר התחלתי כמו ברמן / מלצר).

לגבי המקומיים, נדיר למצוא אנשים שמסיימים תואר עם 0 נסיון בכלל. לימודי הנדסה ספציפית כאן כוללים התמחות בתשלום במקום עבודה (מעולה לדעתי) ורוב הסטודנטים מחזיקים במשרת סטודנט בתחום (גם בארץ יש הרבה). מעבר לכך יש כל מיני דברים חיצוניים שעלולים להשפיע עליך לטובה - התנדבות, פרוייקטים מעניינים שהיית חלק מהם, נסיון לא מהתחום וכו׳.

לסיים תואר בלי שום נסיון בתחום זה דבר גרוע מאוד (ככה אני עשיתי, מחוסר ברירה כי טסתי פעמיים בשנה לאוסטרליה בחופשות) מי שרוצה להשקיע בקריירה שלו - צריך להתחיל לעבוד בתחום קודם, אחרת אתה בדיליי של כמה שנים מהחברה שכן התחילו.

לגבי גליון ציונים כאן, חברה שלי מאוד פרפקטציוניסטית, עם ממוצע גבוה, היו לה קשיים סמסטר שעבר עם העומס והיא נאלצה לפרוש מכמה נושאים, הייתה לה פגישה עם יועץ לימודים שאמר לה (בתור יועץ כ״א בעבודה אחרת) להפסיק להתמקד בציונים ולהתחיל לסיים מקצועות על מנת לסיים את התואר, כי לאף אחד לא אכפת מהציונים. בנוסף בכמה ראיונות עבודה בחברות גדולות, לא ביקשו ממנה גליון ציונים / ממוצע.
מעניין. אני מסכים שגליון ציונים זה לא המדד הטוב ביותר אבל מחוסר מדד אחר לפעמים אין ברירה. זה ממש נחמד שיש אצלכם התמחויות ונשמע שכל אחד יכול לקבל את ההתמחות. אצלנו לדוגמא במת"ם בחיפה אתה מתמודד על מספר מוגבל של משרות סטודנט מול הרבה סטודנטים אחרים. לראיונות עבודה יש משאבים מוגבלים לכל החברות אז הן מראיינות רק סטודנטים עם הממוצעים הגבוהים ביותר ומשם מקבלות את אלה שהרשימו אותם הכי הרבה. יש כאן מלחמה תמידים על ציונים בסמסטרים ראשונים לפני שהתקבלת לעבודה כי אם הממוצע לא מספיק גבוה אתה תסיים תואר בלי למצוא משרת סטודנט, ואז, כמו שאתה אמרת, אתה מתחיל כמה שנים מאחורי חברים שלך מספסל הלימודים.
אני אישית אוהב את השיטה שלכם יותר. אני יודע את החומר בקורסים שעשיתי ואני שונא את העובדה שאני עכשיו שורף את החופשה שלי כדי לשפר 70מים כי אני יכול לקבל יותר וזה הכרחי בשבילי כי כדי שיקחו אותי לראיון בגוגל אני צריך לפחות ממוצע 85 אחרת לא יסתכלו עלי אפילו.
אני כרגע עובד במקום עבודה השלישי שלי במקצוע בשנה וחצי האחרונות, מאז סיום התואר (בשני הקודמים הייתי תקופות מאוד קצרות ולא מצאתי את עצמי שם) וחוץ מהם התראיינתי בכמה מקומות כשחיפשתי עבודה וקיבלתי טלפונים שלא המשיכו לשלב הראיון ממעסיקים. היו את רפא"ל שהפסיקו לדבר איתי כששמעו שיש לי פחות מ 85 ממוצע, חוץ מהם אף אחד לא שאל אותי על הממוצע שלי ובטח שלא ביקשו לראות גליון ציונים.
במקום הנוכחי ובאחד מהשניים הקודמים עשו לי מבחן, לא על החומר שלמדתי אלא יותר לבדוק צורת חשיבה, במקום השני קראו לי פשוט ליומיים נסיון (בתשלום), ככה הם סיננו מועמדים.
אני מהנדס מכונות אז אני מדבר על המקצוע שלי, לא יודע איך זה במדמ"ח אבל ממה ששמעתי זה לא שונה, אולי רק למשרות סטודנט.
זה כמובן תלוי בביקוש והיצע ולפי זה מחליטים איך לסנן. אני מניח שאם פרופורציית ביקוש/היצע למשרות בתחום מסוים היא לא קיצונית לכיוון ההיצע (מניח שבמכונות זה ככה? לא יודע) אז הרבה יותר קל להתקבל לראיונות עבודה ואז אם אתה יודע להציג את עצמך כמו שצריך אתה תתקבל. הבעיה היא כשלוקחים קבוצה של חברות עלית במת"ם שעבורן יש עודף היצע של מתכנתים שרוצים לעבוד בהם וכמובן כתוצאה מכך פשוט מעלים ממוצע כדי לסנן.

האמת אני גם לא הכי בקיא איך זה הולך כשמחפשים משרת מהנדס שניה במדמ"ח אחרי כמה שנות נסיון אבל אני יודע שבראשונה בוודאות כן מסתכלים על הממוצע וגם יצא לי לשמוע על מקרים של סטודנטים שזייפו גליון ציונים (הקפיצו לעצמם ממוצע ל90 בפוטושופ) כדי להתקבל וזה עבד להם מצוין.
במיוחד בהתחשב בעובדה שגם במשרת סטודנט וגם במשרת מהנדס ראשונה השכר שלך נקבע על פי הממוצע! בהתחלה חשבתי שזה מיתוס ואז כשדיברתי מספיק עם סטודנטים הבנתי שסטודנטים עם ממוצע 80 מקבלים בממוצע הצעות הרבה יותר נמוכות מסטודנטים עם ממוצע 90, כשמדובר גם בתשלום שעתי וגם במענקי חתימה למיניהם (אינטל לדוגמא נותן למצטייני דיקן ומעלה מענקי חתימה של 10-20 אלף שקל לעומת זאת אני לא מצטיין ולא קיבלתי כלום).

כמו שאמרת, זה עניין של היצע וביקוש.
ממש לא כל אחד יכול לקבל התמחות, זה יחסית די סרט להתקבל בחברות גדולות כי נגיד פותחים פעם בשנה אז צריך לחכות, מיונים וכו׳. אבל יש בגדול יחסית הרבה משרות סטודנט.

אני חושב שאינטל וגוגל זה דוגמא קיצונית לחברות סופר-פופולריות וגדולות. צריך להסתכל איפה רוב שוק העבודה עובד ואיך תהליכי הקבלה נקבעים שם.

הראיה שלי היא שצריך להתחיל לעבוד בחברה טובה אפילו בתחום שהוא קרוב / דומה לתחום שלך ומשם לאט לאט משתפרים. חברים שלי עבדו באמדוקס במשרה של תמיכה טלפונית משהו לא קשור למערכות מידע, שכל אחד בלי השכלה יכול להתקבל, משם האופציות שלהם נפתחו בטירוף - כי אמדוקס.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות פה, החכמתי קצת. מקווה שאצליח לשלב את האימונים כמוכם.

לא ידעתי שעבודה במשרת סטודנט זה משפיע עד כדי כך להמשך.
שמעתי שבמדמ"ח בן גוריון(שגם ככה הממוצעים שואפים לכלום ושום דבר), הרבה פורסים מהשנה השנייה את התואר כדי להתחיל לעבוד תוך כדי, אולי זאת באמת אופציה שאשקול(במיוחד אם גם אעבוד וגם אתאמן...).

מה ההיקף שעות של משרת סטודנט בדרך כלל?

תודה על התגובות פה, החכמתי קצת. מקווה שאצליח לשלב את האימונים כמוכם.

לא ידעתי שעבודה במשרת סטודנט זה משפיע עד כדי כך להמשך.
שמעתי שבמדמ"ח בן גוריון(שגם ככה הממוצעים שואפים לכלום ושום דבר), הרבה פורסים מהשנה השנייה את התואר כדי להתחיל לעבוד תוך כדי, אולי זאת באמת אופציה שאשקול(במיוחד אם גם אעבוד וגם אתאמן...).

מה ההיקף שעות של משרת סטודנט בדרך כלל?
90 שעות חודשיות. זה יומיים עבודה בשבוע של 10 שעות. בהרבה חברות הם גמישים יחסית גם. יש גם חברות שבאות בדרישות מוגזמות (כמו יומיים וחצי או שלושה ימים) ואלה משרות שכבר עמוסות מדי אם אתה לומד תואר לא בפתוחה.

• פותח/ת השרשור
90 שעות חודשיות. זה יומיים עבודה בשבוע של 10 שעות. בהרבה חברות הם גמישים יחסית גם. יש גם חברות שבאות בדרישות מוגזמות (כמו יומיים וחצי או שלושה ימים) ואלה משרות שכבר עמוסות מדי אם אתה לומד תואר לא בפתוחה.
יומיים בשבוע של 10 שעות?! ואומרים שלהתאמן אי אפשר בזמן התואר?!
איך מכניסים דבר כזה תוך כדי תואר כמו מדמ"ח ועוד מוצאים זמן לנשום? שלא לדבר על להתאמן?

מה זה בשבילך תקופה לחוצה? מה התדירות שדבר כזה היה קורה? כי את האמת שאני בונה על יותר מ2-3 אימונים, יותר לכיוון ה4, אולי בתקופות לחוצות 3..
חוץ מחודש הראשון של הסמסטר, הכל היה לי מאוד לחוץ. זה גם תלוי מאוד איפה אתה לומד ואיזה קורסים אתה עושה - האם יש עבודות להגשה, האם חובה או לא, האם מקבלים עליהם ציון.
אצלנו ברוב המקצועות בשנתיים הראשונים היה כל שבוע תרגיל להגשה וזה היה 10%-30% מהציון הסופי בקורס. בקורסים תיכנותיים זה היה אפילו 50% .
לגבי תזונה, הבעיה היא לא שאין זמן לאכול .הבעיה היא שלא תמיד יש לך זמן או כוח להכין לעצמך אוכל, לפעמים אתה עסוק בשיעורי בית וסתם שכחת להוציא את העוף מההקפאה, כל מיני דברים. אם אתה גר עם ההורים זה קל יותר, אני גר בדירת שותפים , רחוק מהבית.
אבל שוב, הכל סדרי עדיפויות. לי אישית הלימודים חשובים יותר מהאימונים.

@Tank - בתור אחד שמתחיל ממש עכשיו מדמח בטכניון ורוצה להתאמן (יותר ריצות) , הייתי שמח לשבת איתך על איזה בירה 😃

לגבי הדיון - אין לי ניסיון מוכח, כי כמו שכתבתי עוד לא התחלתי ללמוד. אבל אני חושב שלגבי אימונים ברגע שהם נעשים בבוקר, היום זורם. לא קל להקים את עצמך ב6 וחצי בשבוע הראשון, אבל אחרי זה זה נהיה שגרה והאימון כבר מאוחרה. עשיתי את זה כשעבדתי , ועשיתי את זה בתור קצין קרבי בצבא וזה לרוב עובד טוב.
לגבי התזונה - יותר קשה. להכין מראש נשמע קל על הנייר וזה הפתרון, לא תמיד קל לביצוע. אם אתה עם עוד שותף שבראש טוב, אז אפשר להתחלק בנכם בבישולים. לחבר ממש טוב שלי זה עבד מעולה בשנה א' שלו .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית