הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה ויוהימבין

• פותח/ת השרשור Elad5
  • פורסם בתאריך

Elad5

משתמש קבוע
1,561
5
נק' מוניטין:
3,250
1,561
5
כדי למקסם את הירידה בשומן (עם יהומבין), אפשר לרוץ כל יום ללא חשש, במידה ולא מאמנים רגליים במקביל?

תודה רבה
🙌

אם אתה לא רגיל לרוץ סתם תחטוף שברי מאמץ

תגוון באירובי, אני לא אוהב לרוץ הרבה כי אני כבד וגם עובד כבד, אז עוד עומס על השוקיים מיותר לדעתי
אני עושה ריצה אחת בערך וקרוספיט ואליפטי

לא צריך להשתגע, 4 פעמים אירובי בשבוע זה המקסימום שהייתי ממליץ
(אלא אם אתה עושה נניח קרוספיט ואז הליכה ארוכה, אבל למי יש כוח)

• פותח/ת השרשור
אני מתכנן לקחת את היהומבין בשעות הבוקר המוקדמות, המכון לא פתוח בשעות האלה לכן האפשרות היחידה היא לרוץ בחוץ.
דלטויד - אין לי 700 שקל לבזבז.
אנורקס - כפי שכתבתי למעלה, המכון לא פתוח בשעות האלה (5 בבוקר).
רן - 4 פעמים לרוץ ובשאר שלושת הימים לקחת יוהימבין ולא לרוץ?

תודה רבה.

נערך לאחרונה:
ככל שאתה מגוון יותר, השריפת שומן תהיה גדולה יותר.

תעשה פעם ככה פעם ככה, גם פחות משעמם.

אליפטי לשלטון
המכשיר של השמנים והבנות !!

בעיקרון אם אתה אוהב לרוץ תעשה 2 ריצות
ו2 אימונים אחרים (קרוספיט/אליפטי/חתירה/אימון מחזורי)
תוכל לשלב אימון קוספיט/אינטרוואלים ולאחריו ריצה קלה

אתה יכול לעשות מה שבא לך, יש אנשים שרצים כל יום גם 5 ק"מ
אני מייעץ לך אם כוח חשוב לך ואתה נעזר באירובי לשרוף שומן או לשפר סיבולת
(שהכוח זה המטרה העיקרית שלך)
אחרת צריך לשנות בהתאם למטרה לך

אם לא איכפת לך מכוח (כמטרה עיקרית), הייתי הולך על קרוספיט + אירובי

נערך לאחרונה:

ההמלצות של לייל על אימוני אירובי שאינם שגרתיים יכולים להיכנס במקום האימונים האינטרוולים, ההסבר נובע מכך שתגובת הקטכולאמינים יורדת ככל שאנו מתרגלים למודל מסויים של אירובי (לדוגמה רק ריצה), אך התגובה משתנה ואף גוברת כאשר הגוף שלנו מקבל סוג של אירובי אחר במשוואה (לדוגמא אופניים).
מתוך המאמר על שומן עיקש בפורטל

"ההמלצות של לייל על אימוני אירובי שאינם שגרתיים יכולים להיכנס במקום האימונים האינטרוולים, ההסבר נובע מכך שתגובת הקטכולאמינים יורדת ככל שאנו מתרגלים למודל מסויים של אירובי (לדוגמה רק ריצה), אך התגובה משתנה ואף גוברת כאשר הגוף שלנו מקבל סוג של אירובי אחר במשוואה (לדוגמא אופניים). שימו לב שספרינטים בחוץ (ולא על מסילה) אינם מומלצים אלא אם אתם ספרינטרים מאומנים."

כל הנושא שאירובי עוזר לשריפת שומן 'עיקש' כבר הוכח מדעית? לא ראיתי מחקרים ממש ושמעתי רק השערות..בגלל זה הייתי קצת מופתע.
אם הראו כאן מחקר פעם על זה אז אחפש

קראתי פעם את המאמר ואת הפרוטוקלים גם איתו, אני פשוט לא זוכר שיצא לי לראות על המחקר עצמו

• פותח/ת השרשור
תודה, אבל למה אתם לא מתייחסים למה שכתבתי? בשעות שאני מעדיף לקחת את היוהימבין - מוקדם בבוקר - המכון סגור - לכן האפשרות היחידה היא לעשות אירובי בחוץ - ריצה קלה. אני לא סובל פעילות אירובית - אני עושה רק כדי לשרוף שומן ולמקסם את השימוש ביוהימבין.

ננסח את השאלה מחדש - אני יכול לעשות ריצה קלה בכל יום בשבוע (2-3 ק"מ בהגזמה), במידה ואני מוותר על אימוני רגליים בכלל? (עדיין מתאמן כוח, מדקאו, 2-3 אימונים בשבוע)
אם לא, וזה עלול לגרור פציעות כאלו ואחרות, מה המקסימום ריצות שאני יכול להרשות לעצמי בלי לגרום לפציעה?
המסלול הקבוע שלי הוא שדה בעל אדמה קשה.

זה אינדיווידואלי מאדם לאדם, אין נוסחא קבועה.
אני יכול לעשות 50 דק' 5 פעמים בשבוע, ואחרים יכולים לעשות חצי שעה 3 פעמים בשבוע, תלוי ברמת הסיבולת שלך.

זה אינדיווידואלי מאדם לאדם, אין נוסחא קבועה.
אני יכול לעשות 50 דק' 5 פעמים בשבוע, ואחרים יכולים לעשות חצי שעה 3 פעמים בשבוע, תלוי ברמת הסיבולת שלך.

לשלב הראשוני זה אינדיווידואלי, מפני שזה ניתן לשיפור ודי מהר הכושר משתפר אצל חבר'ה צעירים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית